fack o pepparkakor

Har varit på medlemsutbildning genom facket hela dagen idag... och blir samma imorgon.
Roligt har vi haft. Kanske vi var lite extra flamsiga eftersom vi var 4 st från Vfbo hemtjänst så vi är ju varma i kläderna redan. O sen var två av mina arbetskamrater redan väldigt tjenis med några av de övriga eftersom de jobbat på samma ställe tidigare i livet.
Så vi var inte så blyga ens i starten... haha
.
Som avslutande övning idag skulle vi välja ut ett vykort att prata ikring. Jag plockade med korten tills jag fann ett som var sååååå jag. Ett julkort med pepparkakor på.... hahahaha
Ja som inbiten samlare så var kortet klockrent mig.
Berättade för de övriga om min hobby... och de frågade mig hur många jag har... eftersom jag räknat men glömt så räknade jag dem nu när jag kom hem. Och jag plockade ut mina absoluta favvisar o tänkte ta med o visa i morrn... iaf... jag hittade på 91 plåtformar... brydde mig inte om att räkna dem i plast. De är inte så många o jag gillar plåtformarna bäst.
Några dubletter såklart

Tack för allt du gav mig

Jag har inte orkat blogga sen i torsdags
.
Fredagen var jättejobbig. Jag grät nästan hela vägen in till veterinären. Stannade till vid affären och köpte extra god kattmat som han fick innan vi sen gick in för det sista avgörande... (usch, är fortfarande så jobbigt att tänka på det) väl där så gjorde vi klart allt innan vi fick komma in på rummet.
Där hade de gjort iordning så fint med en ljuslykta och en mjuk filt (och många näsdukar till mig).
Vi fick en stund tillsammans ensamma där jag grät i hans päls.
.
Sen var det dags. Han fick en spruta och efter en stund började det märkas att han slappnade av och blev tröttare och tröttare.
.
Jag grät och hade sån ångest. Jag kände mig (och gör det fortfarande) som en svikare som "inte ville ha honom kvar". Fast jag vet att det var bäst för honom då han inte längre var frisk och pigg.
Jag viskade i hans öra att han skulle hälsa till Robin
.
Inatt drömde jag om honom. Jag drömde att jag plötsligt hade en svart-vit katt bakom mig och när jag böjde mig ner o tittade närmre på ansiktsteckningen så inser jag att katten är identiskt lik Linus. Efter en stund när jag smekt med fingrarna över fläckarna så ändrar sig teckningen och blir en annan katt.
I drömmen var han inte sjuk och sliten utan i sina bästa år.
.
Det kommer över mig ibland... den där ångesten över vad jag gjort. Jag har stundtals väldigt jobbigt och vet inte vad jag ska göra eller ta vägen.
Det hjälper mig inte att tänka på att han var gammal och trött. Just att det var JAG som var bödeln... den som beslutade över livet och döden, det är där jag får ångest.
.
Tur att jag har flera katter som kan trösta mig i sorgen. De bara är... de letar inte, de visar inte att de saknar. Deras liv går vidare... de vill ha mat och komma in och ut som vanligt.
.
Jag var till Västerås på fredagseftermiddagen och inhandlade en buske för att plantera där han ligger begravd tillsammans med sin bror.
.
En paradisbuske. Den blommar så vackert med rosa klockor i klasar på försommaren. Under busken har jag strött ut frön till förgätmigej och jag ska även plantera en äkta kattmynta på platsen. Inte för att nån av mina katter nånsin brytt sig om den där den växer i mina rabatter. Men ändå.
Strax bredvid växer smultron och platsen är vald efter var de ofta höll till o slumrade middagsvila.
Först gick Robin vidare över regnbågsbron
Sen fick Linus följa efter
Nu finns bara minnena kvar
.
Älskade kattskruttar... mina första "egna" katter.
Robin somnade på soffan för några år sen och jag trodde väl att eftersom de var kullbröder så skulle Linus komma strax efter... men så blev det ju inte.
.
Älskade - Saknade

bad day

Tittade på klockan o inser att det är mindre än 12 timmar kvar...
.
Det har inte varit nån bra dag idag... allt har gått mig emot.
Tvättade en maskin tvätt o fick översvämning för att avloppet råkade bli blockerat av en handduk. Fick torka vatten.
Skulle fylla hästarnas vattenhink i duschen o gick därifrån. Resultatet blev översvämning i hela badrummet. Fick torka vatten igen.
Skulle ställa mig att laga mat. Diskade ur stekpannan och ställde den på spisen som jag hade knäppt på. Gick därifrån o glömde bort den lagom länge för att det skulle bli fööör varmt.
Började om från början och den här gången la jag i matfett också... så kom herr J hem och jag glömde bort stekpannan en sekund för länge... resultatet blev bränt smör och jag fick börja om IGEN.
.
Min hjärna är inte med alls känner jag....
gissar att jag kommer sova dåligt inatt och att det kommer snurra konstiga drömmar i huvudet hela natten...
.
Linus som inte velat äta sen igårkväll blev plötsligt sugen på mat igen på kvällskvisten... det gjorde att jag blev vankelmodig igen... men han kommer ju inte att bli bättre o friskare, jag bara lurar mig själv.
.
Han har levt ett långt härligt liv. Många utekatter lever inte ens hälften så länge som han har fått leva.
Även fast han de sista åren inte varit sig lik riktigt så kommer han självklart att fattas mig.

nu är det ingen återvändo

tiden är bokad
i morgon åker vi på vår sista resa Linus och jag
.
Sen ska han få en fin sista viloplats i trädgården 

det bär mig emot

Jag har dragit och dragit och dragit på det... och jag har inte kunnat förmå mig att lyfta luren o ringa... har hemsidan med telefonnumret framme på datorn och jag har tittat på det så många gånger idag men jag har inte kunnat ringa.
.
Just nu (och i princip hela dagen) ligger han ute och sover. Jag har tittat till honom och kelat med honom och gråtit en skvätt då o då.
.
Och nu när jag äntligen tog tag i telefonen och slog numret o lyfte luren till örat så kom ingen ton... jag hörde aldrig siffrorna slås... jag hade glömt att trycka på ring-upp-knappen.
.
Varför är det så svårt att göra det rätta?
Postar det här o gör sen ett nytt försök att göra min plikt som djurägare

Linus - min älskade lilla katt

i morgon måste jag ringa det där samtalet som jag bävat för en längre tid...
jag måste ta beslutet
MÅSTE
.
Varför ska det vara så svårt att vara den som bestämmer om en annan levande varelses liv o död?
Samtidigt som jag vet att i det vilda hade han aldrig blivit så gammal som han ändå är
Den här bilden är tagen för fem år sen... då var han 16 år och fortfarande ganska alert. Mången råtta har bävat för den svart-vita faran som visade ingen nåd.
.
Älskade lilla katt... min första alldeles egna katt... och det var du som bestämde att jag var din matte... inte jag som bestämde att du var min katt
.
Giv mig styrka att klara av att göra det oerhört jobbiga i morgon.
Det är såna här stunder man ifrågasätter VARFÖR man skaffar djur till att börja med
*gråter*

golv, skit och rabarberpaj

Golvet är äntligen färdiglagt i köket och ut mot det som en gång i tiden var en hall men numera bara är golvet nedanför trappen o utanför toadörren och E's sovrumsdörr. Vi byggde en ny hall för X antal år sen och gjorde en ny ingång till köket o sen vidare ut i huset från den hallen.
Iaf så är det klart nu. Går så mkt fortare med en som är van att mäta o såga ur där det ska sågas o si o så.
.
Själv så bakade jag rabarberpaj och bjöd mina gäster på när golvet var färdiglagt... ja o innan dess grävde vi lite skit jag o A. Hästskit till hennes solrosor...
Och före det gick vi husesyn i trädgården... jag visade mina projekt och hundarna lekte med varandra... o helt utan att bli osams en enda gång... annars brukar tikar vilja ge Ricko en avhyvling men det verkade nästan som om de kom ihåg varandra fast det gått så lång tid sen de träffades sist. Så de lekte glatt o snällt med varandra... de hade precis samma sätt att tackla varandra o försöka bita i frambenen för att få övertaget.
Ja o så inspekterade hundarna diket o badade lite grann också...
.
Nu är det dags o tänka på refrängen... fast jag kanske ska titta lite till på mitt nylagda köksgolv

äsch då

Påbörjade att gräva för ett nytt trädgårdsland där det en gång i tiden växte hallon... numera har hallonen emigrerat till andra sidan av stenmuren o växer alltså hellre i gräsmattan än jorden.
Men iår hade jag alltså tänkt att det skulle växa nyttosaker där istället för oregano och brännässlor... började gräva med grepen o jisses så sega rötter brännässlor har alltså... hmmmm
.
Fick gå in o avbryta när jag körde ner grepen i vad jag trodde var ett sorkhål men som troligast är ett jordgetingbo.... eller så var det kanske bara ett humlebo... det surrade iaf därifrån men inget kom utflygandes... jag vågade hursomhaver inte stanna kvar o titta efter.
.
*mutter mutter*
.
hur gör jag nu då??? För grepen är kvar där jag lämnade den, nerstucken
bah

roadtrip med hushållsärende

Hemma efter en liten roadtrip till Strängnäs där vi hämtade en spis.
En spis med två ugnar... haha
E blev helt lyrisk när vi kom hem o hon fick se att det var två ugnsluckor på den... hon hoppade jämfota o klappade händerna... sååååå vi kan väl säga att jag hade rätt o herr J hade fel vad gäller hur många ugnar man behöver i ett hushåll.... hehehe
.
Fick en kommentar på facebook igår om att det väl kanske var lite I-landsproblem att tjafsa om antalet ugnar på spisen men I-landsproblem är väl kanske när man byter ut en fullt fungerande spis med dubbelugn bara för att den inte matchar handtagen på kylen o frysen?!?
.
Men jag klagar inte.... 600 pix och en resa till Strängnäs 10 mil enkel resa för en spis som jag vill ha....
.
Men nåt jag klagar över är min mage... har kvinnobesvär som just nu molar o värker så jag har lagt mig i sängen för att försöka vila bort det. Damn you Eva från Paradiset som inte kunde låta bli äpplet.

solig lördag

Uh
huvudvärk
har sovit en stund o är mosig i detta nu
haft främmande idag av svägerskan o ungarnas lille kusin
vi grillade och solen sken
haft en diskussion med herr J om prioriteringar
om han absolut skulle ha en platt-tv kan väl jag absolut vilja ha en dubbelugn?
blev lite less på att behöva argumentera o känna att mina önskemål är mindre värda
då kom huvudvärken o jag tog en ipren och gick o la mig
i morgon åker vi o hämtar en dubbelugn... hahaha
han fick se en annons som ramlade in precis där o då - ringde o bokade den...
men jag var redan låg i sinnet och tog en powernap
är fortfarande lite låg men kanske piggnar till
tror vi ska bort o grilla en gång till....
Kevin hittade en finfin sten. Den hamnade lite senare i min vattenkanna

trädgårdstankar

Såklart att min trädgårdslust skulle vakna igen bara för att E lyckades gräva av skaftet på enda spaden.
.
Men jag har klippt gräsmatta istället och tagit rätt på några stenar som kommer att komma väl till pass i min runda skitrabatt som ännu inte blivit klar för att det fattats stora stenar till kanten.
.
Måste ta lite bilder nån dag o lägga ut så ni får se.... vad jag är nöjd med för tillfället i trädgården.
Helt klart är iaf att nyklippt gräsmatta höjer nöjet att titta på rabatterna.
.
Jag var ute tills det blev för skumt o se....
.
O nu kom jag på att jag ska lägga torvbriketter i blöt o sen försöka få några krassefrön att gro.... japps, det ska jag göra
tjingeling pling

helg, spis och knäproblem

Tack alla för glada tillrop både här i bloggen, på fejjan och irl.
Nästan alla på jobbet har givit mig positiv feedback på det som blev på mötet. Att jag var stark o envis och stod på mig...
Känns bra :)
.
Nu har jag helg efter en lååång arbetsvecka...
.
Letar spis på blocket.se. Vill ha en med dubbelugn... onödigt tycker herr J men jag vill faktiskt ha en dubbelugn. Sådetså
.
Strax ladda om och kanske orka göra nåt här hemma... ute eller inne... visar sig. Vi skulle visst få främmande i morrn... av svägerskan med tillhörande liten son. O då lär man väl kanske ha röjt lite iaf.... håhumdidum
.
Jag har lyckats göra nåt konstigt med mitt ena knä så jag har lite ont i det... svårt att sätta mig på huk och svårt att luta mig framåt... känner mig taffligare än brukarna jag gått hem till idag och igår... haha

heja mig (klapp på axeln)

jag tog striden
heja mig
.
som sista punkt på apt tog vi upp kylskåpet och hur hon hade sagt till mig i helgen...
Jag sa att jag hade tänkt på det hon sa mig i helgen om det vi hade i kylskåpet. Och då försöker människan att vrida det till att hon sagt att vi skulle lägga det som förslag på apt idag...
NEHEJDU, sa jag. DU SA, sa jag med stora bokstäver med betoningen på hur hon faktiskt hade lagt fram det hela och sen återberättade jag så hela gruppen fick höra.
Hon fick till slut backa o sa att hon hade väl använt fel ord då.
Sen sa jag att det är väl faktiskt en sak som HELA gruppen ska få vara med och tycka kring. Och att jag som heltidsarbetare där det ibland känns som om jag bor på bygget faktiskt ska kunna känna mig som hemma också o äta när jag känner för det utan att behöva släpa med mig varje dag vad jag ska ha....
.
Bästa känslan i kroppen var efter mötet när chefen tittade på mig, smög fram och viskade BRA Malin, du var stark där.
.
Jag kunde inte förmå mig att titta på henne under samtalet... kanske inte så mkt för att jag var rädd för hennes blick... kanske isåfall snarare så att jag skäms så för hennes skull att hon är så inkapabel att hålla sig till den rena skära sanningen.
.
Reta upp mig och jag kommer till slut till en punkt där jag inte längre kan bita ihop och svälja... nu var vi där.
Det kändes så skönt efteråt. Även om det kommer komma surt efter möjligen.... men då tar vi det då... jag vet iaf att jag har övriga gruppen MED mig även om de var moltysta under vår drabbning... hahahaha
.
Jag tror att jag hade aningens is i rösten.... jag hade iaf intalat mig ordentligt hela dagen att nu eller aldrig. Och hon har nog kanske (knappast troligt dock) lärt sig att även om jag har dåligt minne så är det inte riktigt såååå dåligt att jag inte minns konversationer från bara några dar innan.

spånhuvud är ditt mellannamn så det är tur att du är söt ibland

Nu ska jag lägga in mitt sista blogginlägg för i kväll.... lovar
.
Kom på att Texas fyller år idag... grattis din lilla bängbula
De fick dela på ett äpple i morse alla fyra pållarna för ärligt så hade jag glömt att gratta dem när både Gnistra fyllde (sista april) och Dallas (7 maj) och Lillen vet jag inte på rak arm när han fyller faktiskt så de fick lite godis allihop i morse så behövde ingen bli sur heller för att den inte fick...
Texas i förgrunden som mankliar med brorsan Dallas
En gammal bild men vad gör väl det ^^

pepp pepp pepp pepp pepp

Jag har insett att jag måste ta tag i det här
Kan inte låta det bero
Kan inte se mellan fingrarna när en person försöker köra över en hel personalgrupp genom att skapa falska sanningar
I morgon har vi apt och alla är samlade, kan jag förmå mig till att ta upp den här frågan som gnagt i mig sen påståendet blev sagt.
Vilka är vi och varför ska vi inte få tycka till om saken allihopa i arbetsgruppen?
Nu ska jag bara orka ta diskussionen. Vet att en del ballar ur när det väl gäller och inte vågar säga vad de tycker... men vi orkar inte ha det så här heller... en person kan inte få tillåtas topprida 10 andra personer "just for the fun of it"
Håll era tummar för mig onsdag kl 14

testing testing... learning by doing

Efter att ha haft noll inspiration och lust till att fixa o dona i min trädgård så gjorde jag ett ryck nu ikväll... kom ju på att jag skulle kolla mina gjutprover jag gjorde på egentligen fel smet.
.
Jag kan konstatera att man inte ska använda gamla frigolitförpackningar som innehållit rökt fisk om man har en matglad hund
hunden 1 poäng - projektet 0 poäng
likadant gick det med min test av gjuta hand i handske.... måste nog vara betong... det här är inte betong... utan cement... inte samma sak... blev för poröst.
Men som sagt var... det var ju sånt som skulle kastas iaf...
Får väl se om den här "krukan" kan funka iaf.... eller om den fryser sönder i vinter o blir till grus o mjöl.
Har iaf planterat vit mossflox i den, nu på kvällskvisten... när det var för mörkt för att fota...
.
Men hursomhelst... jag blev taggad att göra mera... men med rätt produkt och med lite mer framförhållning

S K I T D A G

Den här dagen på jobbet har varit en ren o skär skitdag... fem larm varav tre var direkta toalettlarm... ett falsklarm i helt fel riktning mot resten av morgonjobben och sen mitt mellan toalarmen ett falskt toalarm...
.
Var ju tur att jag tog min lunch när jag tog den (halv elva) för efter det har det inte varit många stunder över alls.... kaffet fick jag inte i mig förrän vid två.
.
Och eftersom vi hade fem larm så var det också fem larm att dokumentera.... därför tog det oss en och en halv timme att författa ihop det... och lite annat var det att dokumentera också...
.
Det var en o samma som larmade om toalettbesöken och vid sista larmet så skrattade han o frågade om det var vi igen som kom.... o när vi sen skulle åka därifrån så sa jag att nu är det skiftbyte om en halvtimme så nästa gång får du se lite nya ansikten iaf.... o jäsikens vad han skratta åt det.
Och vid första larmet där så lyckades jag med konststycket att vicka ur tvättbaljan så jag hade ett par tre liter vatten att moppa upp... då var det tur att eleven var med och kunde ta över o hålla när min kollega tvättade o torkade.... själv stod jag med moppen....  han tyckte att det också var galet kul... o log o garva för fullt medan de hjälpte honom.
.
Nu är jag trött... men eftersom jag haft bra kollegor omkring mig idag så har vi ändå haft skitkul medan vi kämpat och sånt gör att man faktiskt orkar ännu en liten bit till....

säg är det konstigt att man längtar bort nångång...

När jag stod o förberedde dagens mat så slog det mig att jag längtar bort.
Jag längtar till ensamhet o stillhet. Jag känner mig osocial, grinig, nerverna på utsidan (nästan som om det kliar av irritation), trött, oinspirerad, okoncentrerad
Jag kände att jag skulle vilja vara nånstans där jag kan få vara helt ifred o utan att behöva tänka på mat och matlagning (jag känner viss hunger men inte sugen på nåt). Nånstans där jag kunde få bara vara, där man hade ett klockslag där maten serverades o där jag inte behövde välja utan bara fick vad som serverades...
Hmmmm när jag tänker efter så låter det som arrest faktiskt... undrar om jag ska gå o slå ner nån så jag blir arresterad o inlåst... hahahahahahahaha alltså det är ju sjukt...
.
Men seriöst... det vore nästan himmelriket.... förutom det faktum att jag då inte kunde välja isoleringen frivilligt... för jag vill ju känna att jag väljer själv när var o hur länge =)
O eftersom jag drömde om mormor inatt så lägger jag upp den här filmen. Den här skivan hade min mormor nämligen och vi (jag o min bror) brukade lyssna på den när vi var små.

ledig o trött

Tsss inte fasen tog jag mig i nån krage o gick ut i hagen o fixade.... näe, jag tog boken i ena näven o la mig i sonens säng o började läsa.... sen somnade jag av en stund också... skönt att sova var det... man sover för jäkla bra i unge herr J's säng.
.
Mitt huvud känns tungt och trögtänkt... nästan så man skulle kunna inbilla sig att jag var drogad. Men det är väl stress o annat skit som lämnar sina spår... vill verkligen ha leeedigt nu. Låååångledigt alltså. O jag inser att tre veckor i sommar kommer vara som en fis i rymden. *suck*

ledig o såklart sämre väder

Tog sovmorgon idag
Har drömt konstiga drömmar där jag varit upprörd och ledsen o jag vaknade lite skakig
Konstaterade att det är halv storm ute
Nyss har jag petat i mig frukosten och medan jag gjorde så, tittade jag ut genom fönstret. Först kom det några regnstänk från söder... sen kom dom helt plötsligt från väster... ombytliga vindar idag med andra ord
.
Funderar på om jag skulle gå ut i hagen o skruva lite isolatorer... behöver bygga på med en rad till, plus att fröken buffel inte respekterar elbandet som är där nu... måste byta till ståltråd som jag har i övriga hagar längst ner. Så kanske hon ger fan i att kliva genom o gå ut i skogen.
Annars får jag slå lite stolp o brädfodra en mindre hage enkom för hennes skull. Är trött på utbrytarfröknars fasoner nu

bloggsvar

Nja, det vet jag inte... även om det HAR städats ur i kylen rätt nyligen... där denna person kastade lite smått o gott... men inget har rörts sen den här senaste kommentaren kläcktes.
.
OM alla vill ha sitt personliga smörpaket i kylen så är det väl upp till oss... vet fortfarande inte vilka VI är.... haha
.
Vi får väl be om ett större kylskåp = problem solved

gammelskrutt

I morse kom gammelskrutt upp o väckte mig sisådär 40 minuter innan jag tänkt gå upp... o eftersom jag är som jag är så gick jag o la mig igen efter att ha gett honom mat som var vad han ville ha.
En kvart senare var han uppe på övervåningen igen o "tråckade" (är det ett dialektalt ord tro?)
Vi brukar stänga för trappen med en skiva som han inte kan komma förbi för varenda morgon vid fem eller absolut senast sex kommer han upp och tjatar om mat. Och det är ju lagom kul när man sett fram emot att få sova.
Igår var jag dels så trött att jag inte orkade släpa med den där skivan (som visserligen inte är vare sig tung eller särskilt otymplig men jag var trött) och jag tänkte ju att jag skulle ju ändå upp o till jobbet.
.
En natt när jag hade sett på film med E o somnat där i soffan o sen beslöt mig för att ligga kvar så hann jag ångra mig många gånger för en gång i timmen eller varannan sisådär så kom han till mig o tjata om mat.
senildementa gamla gubbe... förstår hur en del gamlingar håller på o vänder på dygnet o jamsar runt om nätterna när jag ser min katt... han sover också mer på dagen än på natten har jag konstaterat.
Eller så är det bara för att på natten VILL man sova o inte bli störd o därför märker mer hur han håller på.

lugnet EFTER stormen

Hujedamig... äntligen är helgen slut... ja den delen av helgen som måste tillbringas på jobbet.
.
När jag åkte hem kändes det så lugnt o tyst... o jag insåg att hela dagen har känts som om nån skrikit o gapat runt mig... som om jag nyss kommit ut ur en orkan... o tja, ni som vet hur det kan vara på mitt jobb ni förstår PRECIS vad jag menar.
.
Förstår inte att vissa personer är så lätta att jobba med o allt (precis ALLT) känns bara lätt o ledigt o roligt.
Sen finns det andra personer som ger en ångest i flera dagar innan själva arbetspasset ska utföras och som härjar så man tror att man ska få spunk efter tio minuter. Förstår inte att de personerna orkar härja som de gör... undrar vad som driver dem o får de aldrig mental soppatorsk???
.
När jag kom hem så väntade en kastad slatt av överbliven murbrukssmet. Så jag laddade om och bytte om o sen letade jag snabbt fram några formar o nu har jag försökt gjuta lite grejsimojs till trädgården... hahaha visar sig om jag gjort mästerverk eller pannkakor.... hahahaha
.
Herr J höll på med maten när jag kom hem också (sicken surprise) så jag har fått äta utan att ens anstränga mig eller utan att jag behövt lägga två strån i kors
.
Ska försöka fortsätta pyssla ute när solen behagar visa sig idag.... o imorrn är jag leeeedig - halleluja på den du.

illa jag mår illa

Uhh helt plötsligt bara väller illamåendet in.... dotra mi satte sig bredvid o mumsa på chips direkt från påsen men jag fick be henne gå härifrån för jag mådde så illa av lukten... vill inte bli sjuk... har inte råd att bli sjuk eftersom en dags karens är en tusenlapp som flyger sin kos.
.
Fryser gör jag också.... men det kan ju ha andra orsaker än att jag håller på o blir sjuk.
Så kan ju faktiskt illamåendet också ha... andra orsaker.... trötthet kan orsaka både illamående och frusenhet.
.
Brrrrrr sova snart tror jag.... skulle ha nattat pållar först bara.....
.
Känner mig såååå taggad för morgondagen... har jag sagt det? Mjo, så är det iaf... NOT
.
Tjing tjing

tlött är bara förnamnet

Jag är lite sliten känner jag....
igår jobbade jag till 22
i morse började jag 7 o jobbade till 12 innan jag fick långrast till 16 o sen har jag jobbat till 22
i morgon börjar jag 7.30 igen...
.
Vore väl en sak om det inte var en halvtimmes väg till o från jobbet.... om jag bara hade fem minuters gångväg liksom.
.
o nu blir jag plötsligt lite rädd för mig själv för det var nåt jag tänkte blogga om men jag åt upp det... alldeles precis nu gled det gäckande undan från mina tankar... som en skugga man inte kan fånga
rackarns så irriterande...

Vi o vi....?

"VI" har visst bestämt att pga att vi blivit fler i personalgruppen så ska vi nu städa ur kylskåpet o var o en får ta hem det den har däri... sen ska där bara förvaras matlådorna... ?!!?!?
.
MIN matlåda består ibland av macka med pålägg... eller att jag köper nåt som räcker fler än en dag... o jag vill faktiskt ha macka till min mat ibland... iaf om jag har soppa på burk i kylskåpet.
Förstår inte hur det kan störa nån som åker hem o äter på sin lunch allt som oftast.... men det är mkt jag inte förstår....
.
Jag förstår inte heller varför jag inte ifrågasatte vilka vi var. För de VI'n jag frågade idag såg på mig o såg ut som frågetecken hela bunten.
.
Att spänna ut bröstkorgen och luta sig bakåt så man nästan tror att personen ska ramla baklänges när såna här påståenden bara slängs ut i luften gör ju inte att det blir särskilt mkt mer trovärdigt... inte heller harklingen som ska understryka sanningshalten....
Jag är rätt duktig på att studera folk o speciellt när de har särskilda tics för sig när de tänjer på den där berömda sanningen.
Det är dock inte alltid jag lyssnar på mig själv när jag säger till mig vad jag ser... japps jag är ju lite naivt blåögd ibland.
.
O nu med detta sagt så ska jag peppa mig till ännu ett pass som känns sååååå inspirerande.
Delad tur is so NOT the shit

wordle


regnrusk, lax och bok

Om jag tog sovmorgon igår så fick jag ingen sån idag... unge herr J hade bestämt med sina kompisar att de ska sova över hos en av killarna och han o hans kompis K skulle cykla till skolan idag o sen cykla hem till den här killen...
.
Men han ville ha skjuts fram till cykeln som stod kvar där han går på skolbussen om mornarna... för igår fick han visst skjuts hem hela vägen.
.
Men iaf... jag skjutsade gossebarnet till cykeln o såg honom sen vingla iväg med full packning.... ryggan och en sovsäck....
.
Lagom till jag kom hem kom regnet tillbaka.... tur att jag fick på ungen en regnjacka iaf... men sovsäcken är väl blöt tänker jag.... hmmmm
Vi hittade ju inte rätt påse att stoppa den i... så det blev nån annan påse som innehållit en mc-hjälm och den var inte så den stötte bort fukt direkt.
.
Nu har jag huset för mig själv o jag har precis gjort en omgång inkokt lax... ikväll väntar jobb till 22. Känner mig inte ett dugg inspirerad. Men en helg går väl rätt fort eller??? heh
.
Sitter i soffan o ser regnet ösa ner där ute.... hmmm undrar om min son är blöt.
.
Kanske lägger mig en stund o läser lite i min bok som jag började läsa igår
Det blev inspärrad som fick bli nästa bok i ordningen.

tråkdag

Hah, jag gick o la mig igen.... o sov x antal timmar till.... sonalyckan hann komma hem igen. Han måste ju ha trott att jag sovit hela tiden sen han gick till skolbussen i morse... fast iom att dörren stod öppen så förstod han nog att jag varit uppe iaf.
Hoppade ur sängen med ett skutt (eh) när hunden började skälla på bilen som kom med en järnskrotscontainer.... jag hörde bara ursinniga skall från hunden o tänkte att nu kommer det nån.
.
Sen dess har jag roat mig på YouTube med klipp på folk som endera sjunger themesongs acapella eller gör roliga ljud med munnen.
.
När jag vaknade så regnade det för fullt också... blääääää
Inte undra på att jag tyckte det var en blajsig dag när jag vaknade... jag kände väl på mig att det var regn i luften...
.
fryser (kanske dags o tända en brasa i kaminen?)
godissugen (inget godis hemma)
tung i huvudet (dåligt med aptiten men borde äta)
.
nä nu loggar jag ut igen o så får vi se om jag lägger mig igen eller om jag tar mig i kragen o faktiskt gör nåt....
helt ärligt så VILL jag inte göra nåt alls....

sovmorgon deluxe

tog en låååång sovmorgon idag... vaknade sisådär halv tolv. Kunde ha vänt om o sovit en stund till men tänkte att jag kanske skulle ha lite glädje av dagen också.
.
Inget regn idag iaf...
frullen just intagen.... O´boy och hönökaka med ost
.
Sneglar lite på rörorna i huset o funderar om jag skulle göra lite nytta på städfronten... håhum
.
Om jag drar igång lite musik så kanske det går snabbare och känns lite roligare...
.
Tiden får utvisa vad det blir.... känner mig lite depp...... det är lite för tröttsamt just nu.... jobbet bland annat med brukare som bor mer än milen bort från vår samlingslokal. Och en på varje vägsträcka ungefär.... såååå man täcker bra många mil medan man jobbar.... och just nu är det väldigt ofta som jag har nån dubbelgångare med mig eller nån elev... o säga vad man vill men huvudet pallar inte sånt i längden... det är sååå skönt att jobba MED någon som redan VET drillen på rutten o där man liksom bara kompletterar varandra hela tiden.
.
Hushållet är en annan sak där jag är så less.... känns som om JAG är den som ska rodda allt... alla andra bara väntar på att jag ska göra sakerna.
Och då rimmar det väl lite illa det där med att jag funderar på att ta tag i rörorna... men men....
.
Kanske det bara blir så att jag går ut i naturen och bara ÄR. Laddar batterierna som är lite urladdade...

hum hum...

Har varit till Uppsala idag efter jobbet... de hade öppet-hus på skolan som E sökt till.... nästan så jag vill söka o gå där själv... de hade 4 små microlektioner med 4 olika lärare o även om de tänkt till för att göra det så intressant som möjligt varje ämne så blev jag faktiskt nyfiken också... känns som om det är lite mer nytänkande än när JAG gick gymnasiet.
Nu är jag trött efter att ha försökt hålla koll på bilar o cyklister till höger o vänster som bara kastar sig ut för att det är deras rättigheter... håhåjaja jag är från en håla, så är det. Men jag är inte van med rödljus som visar grönt för mig OCH för de som kommer från andra hållet som ska svänga mitt i vägen för mig o där jag lär släppa förbi.... o gående som har grönt samtidigt som mig... eller tja, det var nog cyklister förresten när jag tänker efter... men ändå.... de skulle korsa vägen jag skulle åka på o grönt var det från alla håll o kanter....
.
Kom hem o hade en muttersjuk karl här hemma.... vet inte vem det är som matar han med citroner så han blir så sur ibland.... bah, kul kul när man är trött som en gnu o lyssna på hans gnäll också....
Gnäller idag om nåt som hände igår.... *suck* man blir ju trött för mindre.... kan inte förändra gårdagen hur mkt jag än försöker.... inte ens om vi så nöter om det i hundra år så kan jag förändra gårdagen... o på en skala... exakt hur störande är det att jag inte stod bypass o väntade på att han eventuellt behövde lyfthjälp igen... har väl annat o fokusera på... han har väl röstresurser så han kan gasta ut mitt namn om det var så viktigt.... bah o dubbelbah
.
Ja jag kanske låter lite sur o grinig... men jag blev lite sur o grinig....
.
I morrn är jag iaf ledig på schemat.... få se om jag kan få göra ingenting speciellt då.... eller om nåt jeteviktigt dyker upp.

kurre med trubbel

Gick ut med en tantalona idag på jobbet... vi gick inte så långt för orken är sådär. Men iaf så satte vi oss på en bänk och studerade några "gubbar" (tantens ordval) som höll på att såga ner ett gäng cypresser som stått där i evigheters evigheter....
Bäst vi satt där så fick vi se en ekorre skutta runt på området... flera gånger kom han förbi där vi satt. O däremellan var den framme vid platsen där träden hade stått o tittade oroligt omkring sig.
Jag tror att den hade sitt bo i en av cypresserna som inte längre stod kvar.... stackarn.... hoppas bara den inte hade ungar där också...
Tyckte så synd om den... för man såg verkligen hur stressad den var över att träden fattades.
.
Höll inte på att få gå tillbaka hem med tanten igen sen.... nej för hon skulle ju titta på när de jobbade.... o hon envisades med att vilja vinka till dem... hur förtrytsamt var det inte för henne att de inte vinkade tillbaka....
.
En tant gick förbi som jag hejade på och tanten jag var ute med frågade vad den tanten hette och om jag kände henne... o så frågade hon om hur gammal den tanten var... med underton att den tanten minsann var GAMMAL.
Undrar just hur gammal hon trodde sig själv vara???

trött

Oh herreminjeeee trött är jag.... men ska väl ladda om o se om jag kanske orkar liiite till. Nu här hemma... har jobbat sen sju i morse o slutade 16.00 men var så trött då att jag faktiskt inte orkade byta om o åka hem på en gång...

ping eller pong eller kanske en liten noshorning

Det var skönt med en treledig helg... men det tog inte lång stund för hjärnan o säga "kablonk" o så var jag nästan lika trött o förvirrad som innan jag fick vara ledig.
Bådar ju gott inför den här veckan som innebär 6 arbetsdagar med endast torsdagen ledig... håhå
.
Men på mitt "klappa mig själv på axeln konto" kan jag notera ett stycke tv som jag fick fart på igen... det är ju inte kul med ny teknik för dementa personer.... inte fasen kommer de ihåg hur man gör o inte gör....
Jag kan också notera ett stycke centraldammsugare som jag också fick fart på. Och när jag felsökte kunde jag konstatera att det var ett mkt lokalt strömavbrott i just den kontakten som dammsugaren var inpluggad i.... böt kontakt o maskinen brummade igång där ute i tvättstugan... hittade inga nya hela säkringar men så är det ju å andra sidan inte vårat jobb heller så....
.
På hemmafronten har vi återerövrat höskullen som just höskulle o inte lagringsplats åt en massa virke... ja virket är kvar till viss del men vi har flyttat på det så man kan med nöd o näppe krångla upp rundbalarna med baklastaren och gafflarna. Allting går utom att lugga en flintskallig som en på jobbet brukar säga... o så kanske det faktiskt är...
.
Har just googlat på vita feta larver för o försöka utröna om de jag hittade i min "omgjord från dieseltank till planteringskärl"grunkimojs som jag fyllde med djupströbädd från när jag hade gris några år sen är snälla eller elaka.
.
Har bestämt mig för att det är snälla skalbaggelarver som INTE kommer att äta upp min gräsmatta om jag låter dem leva.

jag glömde säga peppar peppar

Man ska inte skriva såna saker som att man tror att det kan bli en bra dag o sånt... för jisses... innan vi for för o grilla så lyckades jag o herr J göra oss osams med E...
Det slutade med att hon fick internetförbud och telefonen konfiskerad.
.
Allt för att hon inte ville pausa ett avsnitt av nån koreansk serie hon tittar på... som hon inte ens visste hur länge det var kvar utav.
.
När hon sa att det kanske var 20-30 min kvar så sa vi: pausa.
Efter en hel del tjafs så påstod hon att det kanske var en halv minut det var kvar egentligen.... men då var vi ju redan osams och hon ville inte följa med.
Då kunde jag ju inte göra mina "hot" overksamma utan fick lov o stänga av hennes dator genom att dra ur kontakten och jag tog bort modemet och telefonen hon annars kunnat surfa på för att roa sig.
.
Sen åkte vi o hon blev kvar hemma....
När vi kom hem så var huset tomt. Ingen jänta fanns att finna...
När jag kollat genom skorna och hennes jackor kunde jag iaf konstatera att det troligast var foppatofflor och stallfleecen som var ytterplagg och alltså borde hon stå att finna nånstans i närheten. Dock var alla uthus lika tomma som boningshuset.
Slutligen fann jag henne sittandes i hästhagen mitt i en grandunge. Där satt hon på en filt och läste bok.
Hon hade satt sig så hon inte syntes från gården och iom att hon satt på en stig genom granbuskaget så syntes hon inte från så många håll i hagen heller... det var den ljusa fleecen som avslöjade henne.
.
Där satt hon sen i demonstrativ tjurighet flera timmar... trotsade regn och blåst. Tills hon slutligen frös för mkt och inte orkade längre o hon kom smygandes.
.
Sen däckade hon på soffan.... jag vet inte om det var pärsen med att vara utomhus i rusket eller om det var hela alltihopa som tog ut sin rätt...
.
Månne hon brås på far sin? Och det finska blodet som svallar hett.... kan väl aldrig vara sååå att hon är lite lik mor sin också? Tsssss neee det tror jag väl inte *visslar o ser oskyldig ut*
.
Jag har iaf börjat se ett resultat med den senaste rabatten jag började gräva ur förut... men det hann bli mörkt innan jag var klar med planterandet. Sååå bildbevis får bli en annan dag...
Kan iaf konstatera att jag har på tok för mkt plantor över nu.... eftersom bara hälften kom tillbaka i rabatten.... haha

grillpremiär

Åker en sväng till svärpäronen o grillar... vi gör det enkelt för oss o tar korv o så meckar vi ihop lite tunnbrödsrullar... men det blir riktigt potatismos eftersom vi inte har nåt pulvermos.... jaja det går la rätt fort o koka potatis också... bara man gör små små bitar av dem innan kokningen.
.
tjing tjing

5 snabba

5 snabba om mig
.
  • Trädgårdsnörd
  • Stentok
  • Rallykalle
  • Pigg som en mört (enligt en brukare)
  • Kan lite om mkt
.
Jag tror att dagen idag blir lite bättre än igår... kände mig såååå urkig och bläääkig.

ännu ett blogginlägg i raden av blogginlägg

idag är ingen riktigt bra dag... jag är lite nere o jag är definitivt på tok för stressad för att det ska vara bra.
.
Märker att hjärnan stänger av. Jag klarar inte att koncentrera mig... blääää
.
Åkte med sonen till Avesta för o handla bland annat kläder åt honom.
Det är illa när jag känner att trafiken runt mig stressar mig så jag inte kan tänka o planera min körning. Det är illa när jag blir sur o irriterad över småsaker som egentligen inte är nåt att bry sig om. Det är illa när jag inte orkar prata med min son. När jag blir irriterad på hans ibland väldigt irriterande o omöjliga frågor. Ta bara den här där han frågar mig om jag tror att nån har petat på just det trädet, när vi åker genom skogen.... hmmmm
.
På mataffären var jag så trött i skallen att jag inte orkade tänka på vad jag skulle handla hem... det blev en hel massa ostrukturerat mischmasch-handlat som man egentligen inte kan få ihop till nåt vettigt alls...
.
Nu har jag ätit sen jag kom hem och jag sköljde ner den färdiga kycklingen med ett glas rött.... nu hade jag tänkt moffa ostbågar med lite mer rött i glaset men jag tror fasiken att jag slocknar. Full på ett glas rötjut. haha billig i drift....
.
Vill göra nåt skojsigt... måste få göra nåt skojsigt... få släppa loss o bara vara...
.
Eller så kan jag ju hoppas på att solen skiner igen i morrn o att jag kan vara i min trädgård o nörda lite mer... o vara väldigt väldigt osocial.
Men jag fick inte med mig några impade brädor från brädgården... orkade helt ärligt inte börja krångla med att försöka pussla in för långa brädor i bilen.
.
Såg olycksplatsen när jag åkte... det måste ha varit en jäkla smäll... o det måste ha gått i bra mkt för hög fart för träden var bra skadade där bilen gått emot... o man kommer inte så där långt från vägen om man kör lagliga 100 i timmen...
.
nej nu loggar jag nog ut härifrån.... tjing tjing o in i dimman....
Laleh spelar i mitt huvud idag

sovmorgon och väckt

O jisses så trött jag var/är
tog mig en välförtjänt sovmorgon idag... o hade inte bror min ringt o väckt mig så hade jag nog snoozat än.... eller nej visst ja... nyss ringde ju herr J också. Så jag hade oavsett, varit vaken nu.
.
Min bror ringde inte för att vara social en stund. Nej han ringde för att han ville kolla så jag lever. Det har tydligen hänt en fruktansvärd olycka idag på morgonen just längs min väg till jobbet.
Men som han själv konstaterade så var det nog lite för tidigt på morgonen för att jag skulle vara i farten där redan då... halv sju hade det hänt och jag brukar inte vara så långt ifrån gården vid det klockslaget om jag börjar 7.
.
Nu hoppas jag innerligt att det inte var nån jag kände... oavsett är det hemskt dock.
.
Hann bli orolig innan jag fick klart för mig att det var norr om Broddbo.... var orolig att det var herr J o E som åker söderut från Broddbo mot Sala.
.
Bara jag fått samla ihop mig lite så ska jag slänga in sonalyckan i bilen o så åker vi o handlar lite. Han behöver nya byxor för han har endera vuxit ur alla eller haft sönder dem. Förstår inte att han lyckas. Skor ville han ha nya också. Hmmmm
O jag vill ju ha hem brädor till mina projekt.

mutter mutter

Jag hade tänkt fortsätta i trädgården nu efter jobbet.... men fasiken så less man blir när det bara jäklas.
.
Rullkantslisten jag hade tänkt skruva upp på de där fyra stolparna ville inte alls vara så smidiga o enkla att montera snyggt... sååå nu har jag tänkt om. Jag ska ha impregnerat virke istället. Eller kanske ska säga också.
.
Men ett problem... rabatten är tre meter lång... alltså måste brädorna vara tre meter långa... hur får man in tremeters brädor i en bil som bara rymmer tvåmetersbrädor?

det HÄR har jag gjort (bildbomb)

Nu då... gör vi ett försök... så ska ni få se vad jag pysslat med på sistone.
.
Jag har köpt dynor att sitta på till stolarna. Visst är de fina? O billiga var de. en tjuga styck på jysk är lagom.
En rosenportal har införskaffats och monterats... ja det var en jäkla massa stålrör som skulle tryckas i varann o fixeras med en skruv... men är man ett snille så är man... tog mig sisådär 20 minuter o montera. Men vissa rör var lite tröga o då fick herr J rycka in med muskelstyrkan. Haha
Apropå muskler så kan vi väl visa den däringa 40-årskris-bilen som han införskaffade... o så en rosbåge i förgrunden.... ser ni både hunden o katten btw... herr J fick titta länge innan han hittade katten fastän han sitter mitt i bild.
Projektet ja.
Jag grävde en grop.....
... o fyllde den igen.
Fast med hästskit.
Och sen sållade jag jorden som jag grävt bort. Detta för o slippa en massa ogräsrötter som annars skulle invadera fortare än kvickt... de är kvicka ändå de däringa rotogräsen
Man får se det positiva i såna saker.... man får starka armar.
Finfin jord blir det också... den blir lite luftigare... ett lager sållad kompost är det med också
Inköpta buskar och perenner.... som här fått sig en rejäl rotblöta o står o rinner av.
Utplacering för o kolla hur det kommer se ut...
Om rötterna börjar visa tendenser till att få rotsnurr så kan man ta en kniv o skära upp klumpen lite... stimulerar rottillväxten utåt istället för o stanna i en klump
Tadaaaaa
Ja jordhögarna bakom buskrabatten ska krattas ut... det har jag gjort men inte fått med på nån bild än. Här är även rosen planterad... en New Dawn som ska få svinga sig hejdlöst i klätterställningen.... haha
Ångrar bara att jag inte köpte en klematis också... en himmelsblå söt sak... hur läckert skulle inte det vara ihop med en rosa ros?
Sen tog jag tag i stockrabatten bakom uteplatsen.
Stockarna har ruttnat o de håller inte ihop längre... o ogräset har invaderat rabatten för många år sen. Den här rabatten var en av de första jag fixade för många år sen... så nu var det dags...
Men jag hade då totalt förträngt att jag har lerjord. Haha tungt jobb att sålla fet seg lera....
Har inte fotat längre i den processen men sen jag fotade det här har jag slagit ner 4 stolpar som ska få vara fästpunkt till nya bakkanten av rabatten - en rullkant.
Sen blir det nån form av staket uppåt på höjden en bit... som delar in trädgården lite mer i rum.
.
Kommer o bli såååå bra när allt är klart. Håller på o dealar med herr J om att få lite handräckning o snickra ihop en stadigare variant av portal som eventuellt skulle kunna härbärgera en maffigare ros.
En rosa helenae hybrida - honungsros.
.
Ja så nu vet ni vad jag pysslat med här hemma.... bäst o passa på medan järnet är varmt... snart nog tröttnar jag.... hahaha
.
OM ni vill veta VAD jag planterat i buskrabatten så kan jag meddela att det är 2 ölandstokar (ja jag vet... tristare buske får man leta efter, men de här blommar i rosa o DET är läckrare än de där gula man är van o se), en smultronschersmin, en gulbladig smällspirea, två vitblommande julrosor och en lilarosa julros (som jag hade sen förut men flyttade på), och sen några aklejor som jag hade i en annan rabatt och flocknäva (en blomma som jag snattat i kommunens plantering en tid på världen)

ryyyyys

Jag är ju inte så snabb av mig... såååååå jag har dragit på det oundvikliga som måste ske senast den 2 maj
.
Jag har inte deklarerat än.... usch jag HATAR att deklarera... fattar inte varför men jag gör det iaf.
.
Sååå innan jag kan roa mig med att skriva om vad jag hellre gör än deklarerar såååå måste jag göra som gemene svensk...
.
O iår ska vi ju redovisa försäljningen av verkstan vi hade.... den som vi gjorde ett par tusenlappar i vinst på när vi sålde.... attans att det ska va så mkt jämt... o resorna ska dras av.... hmmmm
.
Sååå nu grottar jag ner mig i lite pappersarbete.... eller ja, jag ska försöka få till det på nätet....

fy satan i gatan....

... sicken jäkla dag på jobbet.
Började med ett larm direkt jag kom tid halv åtta. O sen blev vi mer eller mindre kvar där till lunch.... för vi fick lov o skicka in farbrorn till lasarettet... o det som tog mest tid var nog att vänta på sjuktransporten som inte fick veta att han skulle vara på plats o hämta 10.20 *suck* samordningen är på topp....
.
När han väl dök upp var klockan halv tolv.
.
En ren o skär skitdag kan man säga.... jag o C var rätt trötta psykiskt när vi äntligen kunde lägga det där bakom oss.
.
Nu ska jag varva ner i trädgården... så ni får vänta ett tag till på bild o text om vad som pågår i den. Haha
Men den som väntar på nåt gott.... väntar alltid för länge.... =)

RSS 2.0