Inte sjukare än vanligt längre

Jag har alldeles nyss friskanmält mig till jobbet igen. Kan inte påstå att jag är så sjuk längre att det är befogat att ligga o dra sig i sänghalmen hela dagen även om det är oförskämt skönt.

Snuvan kom liksom av sig litegranna, o likaså min bihåleinflammation som jag var så säker på skulle bryta ut till fullo inom nån dag. Det är lite högfärdshosta jag dras med först o främst nu.

Nåja, jag känner mig som simulant om jag stannar  hemma längre.... :/ samtidigt som det ju faktiskt är bra o lyssna på sin kropp när den säger stopp o belägg. Tror att sova var precis vad den ville få göra.

Det är så jag har varvat mina dagar här hemma med allt annat som "bara" ramlar över en - sjuk eller inte.

Nu ska jag gå ut o titta till mina skruttpållar som inte har vett o hålla sig på rätt sida om staketet helt plötsligt.

De står för tillfället inne med husarrest. När jag titta till dem i morse innan jag skjutsa Jonte Myra till skolbussen så gnäggade de unisont mot mig att det visst är trevligt inne men nu vill de ut.

Jag sa åt Texas att han skulle bråka på de andra två eftersom det är deras upptåg som orsakat läget. Jag bara verkställer det enda "straff" jag kan komma på. Straff o straff förresten... det är den enda lösningen som funkar om jag inte vill få ofrivillig motion 24-7 just nu. O DET mina vänner är inget jag är upplagd för just nu.

Spårsnö eller inte... tre (eller två, eller ens EN) shettisar förflyttar sig väääldigt snabbt o väldigt mkt som en hare i den mest oländiga terräng o roligare saker kan man ju ha för sig en helt vanlig onsdag. Alla vet väl hur en hare går tillbaka i sina egna spår o jag lovar... förra vintern när de drog var o varannan dag ett tag där så var det inte kul o försöka hitta exakt VAR de hade gått vidare.

Hmmm, just ja. Kom just på att jag hade tänkt o vattna lite på jorden. Ja alltså, jordningen till elstänglset. Men jag tror knappast det hjälper mot äventyrslysten pålla som har tjock man o bara lägger tråden på manen o klämmer sig ut.

Grimma med eltråd lindad runt??? Ja om jag också flätar in den där eltråden i manen så att det blir kontakt nästa gång hon försöker sticka.

Gnistra leker tittut
Ett litet bildcollage


Det är överst lite digitalis... mittenraden är aklejor (älskar aklejor) o underst lite slingerkrasse. Mittenbilden längst ner är på en sort som heter "Ice Age" o visst ser den underbar ut. Slutsåld såklart på Impecta. *suck*

Jag längtar såååå mkt till våren nu

Ja det är inte klokt vad jag längtar....

Det är konstigt det där... samma sak händer varenda år. På senvintern börjar det klia i mina odlarfingrar o jag läääängtar så till våren o alla vårsysslor man kan pyssla med i trädgården.

Ja varenda dag som jag mockar ut från hästarna eller går en sväng i hagen o studerar deras bajsställen så planerar jag inför våren som kommer o vad jag kan göra för mojsigt härliga rabatter med all denna rikedom. Ja för den som inte vet så är hästskit (o halm som jag använder) alldeles förträffligt i rabatter. Den är inte för stark så man kan ganska ohämmat fixa o dona även med obrunnen skit o faktiskt plantera ganska omgående rätt i skiten. Iaf är det så JAG gör. Jag struntar rent blankt i vad man kan o inte kan göra.

Nåväl.... nu har jag alltså fått vårkänslor o tittar surt på snön omkring mig som hindrar mig från att göra det jag gillar allra mest. Skapa med mina händer.

Jag har fått hem en frökatalog o den bläddrar jag i mest varje dag o antecknar små önskelistor.... så trist bara att även fröer blir dyrt när man hittat några sorter som bara måste hem hit.

Jag har även konstaterat att förutom att samla på snapsglas o pepparkaksformar så samlar jag på blomsterfröer... fröer som jag ofta inte ens har prövat att så..... håhum.... drömmar som jag inte uppfyllt än alltså.

Det konstiga är också att varefter tiden lider så tar även min trädgårdslust slut varenda år nångång lagom till midsommar ungefär... det blommar sen upp en snabbis på hösten (remonterar skulle man kunna säga, haha) innan jag konstaterar förnöjt att jag nog har fått nog med trädgård på ett tag... o sen börjar det om igen på ny kula

Nåväl... jag tänkte visa er lite av min frustration för tillfället....skiss av min stenrundel som fick nytt liv i somras
Jag har alltså ritat upp min stenrundel som är en ide jag haft i många år men i somras dammade av o fixade till så det faktiskt blev jättesnyggt. Men än gapar det rätt tomt på plantor... förutom de som kom med från komposten i form av fröer... jag har massor av kungsljus o blåverbena (hade iaf) men inte så mkt av det jag VILL ska växa där.

En annan variant på bilden där jag lagt in lite foton på tänkbara växter i sommar...
Förstår ni att jag längtar eller????

Livet på en pinne i granskogen

Ja hur lever man livet i granskogen kanske man kan undra. Har man shettisar så är svaret enkelt. Man lever det pulsandes i snö på vinterhalvåret. Letandes efter runda trinda shettisar, svärandes osande eder som håller en mer än varm.
O är det så att det lilla "näpna" stoet får för sig att det är dags att vidga sina vyer precis lagom tills att matte är hemma från jobbet o sjuk i förkylning med allt vad det innebär av rinnande näsa, svullna bihålor, feber.... så blir man sådär lagomt glad o hotar med att sätta ut en annons på Blocket snarast.
Denna bild är tagen en annan dag då de allihopa höll sig fint på rätt sida om trådarna

höll på att glömma rubriken... hoppsansa

and ofcourse I need a picture too..... let's se now...

Una momento


den här bilden är väl helt UNDERBAR!!!

Bäst jag gör en länk också på en o samma gång... titta in här för senaste nytt eller ja nånting ditåt.

en annan bild också kanske är bäst

O när jag ändå håller på... bäst o lägga in en liiiiten bild också.... doh

wellcome, bienvenue,

detta inlägg

är bara för att jag ska se vilka färger jag har o inte har...

alltså är sidan under konstruktion... återkom senaretodels

RSS 2.0