Jag längtar såååå mkt till våren nu

Ja det är inte klokt vad jag längtar....

Det är konstigt det där... samma sak händer varenda år. På senvintern börjar det klia i mina odlarfingrar o jag läääängtar så till våren o alla vårsysslor man kan pyssla med i trädgården.

Ja varenda dag som jag mockar ut från hästarna eller går en sväng i hagen o studerar deras bajsställen så planerar jag inför våren som kommer o vad jag kan göra för mojsigt härliga rabatter med all denna rikedom. Ja för den som inte vet så är hästskit (o halm som jag använder) alldeles förträffligt i rabatter. Den är inte för stark så man kan ganska ohämmat fixa o dona även med obrunnen skit o faktiskt plantera ganska omgående rätt i skiten. Iaf är det så JAG gör. Jag struntar rent blankt i vad man kan o inte kan göra.

Nåväl.... nu har jag alltså fått vårkänslor o tittar surt på snön omkring mig som hindrar mig från att göra det jag gillar allra mest. Skapa med mina händer.

Jag har fått hem en frökatalog o den bläddrar jag i mest varje dag o antecknar små önskelistor.... så trist bara att även fröer blir dyrt när man hittat några sorter som bara måste hem hit.

Jag har även konstaterat att förutom att samla på snapsglas o pepparkaksformar så samlar jag på blomsterfröer... fröer som jag ofta inte ens har prövat att så..... håhum.... drömmar som jag inte uppfyllt än alltså.

Det konstiga är också att varefter tiden lider så tar även min trädgårdslust slut varenda år nångång lagom till midsommar ungefär... det blommar sen upp en snabbis på hösten (remonterar skulle man kunna säga, haha) innan jag konstaterar förnöjt att jag nog har fått nog med trädgård på ett tag... o sen börjar det om igen på ny kula

Nåväl... jag tänkte visa er lite av min frustration för tillfället....skiss av min stenrundel som fick nytt liv i somras
Jag har alltså ritat upp min stenrundel som är en ide jag haft i många år men i somras dammade av o fixade till så det faktiskt blev jättesnyggt. Men än gapar det rätt tomt på plantor... förutom de som kom med från komposten i form av fröer... jag har massor av kungsljus o blåverbena (hade iaf) men inte så mkt av det jag VILL ska växa där.

En annan variant på bilden där jag lagt in lite foton på tänkbara växter i sommar...
Förstår ni att jag längtar eller????

Kommentarer
Postat av: Rosida

Fint det kommer bli! :)

2010-02-10 @ 18:17:42
URL: http://beyondthesurface.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0