gott slut och gott nytt

Sista dagen för året.
 
Dags för en nyårskrönika? 
 
Jag vet inte. Jag har inte tänkt så långt. Inte orkat bläddra mig bakåt i bloggen heller. Orkar inte sammanställa något. Inte nu iallafall. Kanske en annan dag.
 
Jobbar in i det sista. Men nu är jag färdigjobbad för dagen och får åka hem. Åka hem och ladda om. Ladda om och byta om och sen åker vi till våra vänner i de djupa skogarna av Broddbo. Hihi, fast egentligen bor de 50 meter från vägen som går genom byn typ.
 
Nu hör jag hur folk börjar smälla sina smällare... lite trist med tanke på att många djur blir så otroligt rädda. 
 
Sista dagen på året och jag hoppas (utan att veta) att det blir ett bra slut och ett gott nytt.
 
Ett Gott Nytt 2015
De här bilderna får symbolisera fyrverkerierna som kommer smälla inatt i var och varannan gård
 
 

löjligt glad

Jag fick ett telefonsamtal idag som gjorde mig löjligt glad. På fredag lägger jag upp vad det handlade om. 
 
Igår tog jag med mig kameran ut på kvällskvisten igen. Jag fotade lite glittrande frostkristaller. Inte för att jag gillar den här kylan som har fånghållit oss i ett järngrepp ett bra tag nu men jag måste erkänna att det är bra vackert.
Den här bilden la jag upp på instagram och jag fick en kommentar som också gjorde mig löjligt glad.
 
Det var nån som gillade bilden och sa att jag förtjänade fler följare. Ja vi har väl alla kanske i olika hög grad ett bekräftelsebehov och helt klart är ju att jag blir glad och får en liten push i positiv riktning på självförtroendet när nån gillar en bild jag lagt upp där, eller kommenterar i snälla ordalag.
Som bildtext skrev jag "waiting for summer" eftersom bilden föreställer bakhjulet på en cykel som ligger tappad på gräsmattan.
 
Nu måste jag knyta ihop säcken och sova sju kvart i timmen för jag börjar tidigt imorgon igen. Precis som jag gjorde idag. 
 
 
Som vanligt går miniatyrerna att klicka upp i större storlek för den som vill.
 

min julafton

God fortsättning på julen (jaja den är väl slut nu) och ett gott slut till Er alla.
 
Min julafton blev inte riktigt som jag hade tänkt mig den. Det slutade med att jag tillbringade den i stallet tillsammans med Gnistra och en veterinär. Vetten var väl i och för sig bara där nån timme men vi missade Kalle och hans vänner båda två.
 
Koliksymtom och det lossnade inte bara genom att promenera ponnyn så det var bara att ringa direkt. Distriktsveterinären var en bra bit bort så det skulle ta dryga timmen innan hon var på plats men jag försökte få tiden att gå. Gnistra blev sämre och vägrade gå. Jag kunde ha boxdörren öppen och hon rörde sig inte ur fläcken. Bara det är ett tecken på att nåt inte är som det ska.
 
När veterinären väl var på plats så hade jag precis gått in för att kissa (man blir kissnödig när man blir kall) och ta med mig något varmt att dricka ut i stallet och det första hon ser är en ponny som tokrullar i boxen.
 
Gnistra fick omgående kramplösande och sen beordrades vi att gå en runda på gårdsplanen så veterinären skulle få se om det blev bättre av det. Och äntligen fick jag med mig hästen ett varv runt garaget.
 
Sen väntade den sedvanliga undersökningen rektalt och oralt. Den bakre delen gick hyfsat bra med tanke på att hon är en väldigt liten ponny och alltså är det inte så lätt att undersöka heller.
 
Sen kom vi till slangen som skulle ner till magsäcken via näsborren. 
 
Jag vet inte hur många gånger hon vägrade svälja slangen och den istället åkte ner i luftstrupen men tillslut var den på plats iallafall.
 
Och det var nu som det inte längre följde önskade rutiner. Även om Gnistra är en liten ponny med mindre kroppsdelar än stora hästar så borde det ha gått i gott och väl fyra liter vätska men efter bara ett par liter vatten så började hon konstra och vilja lägga sig ner för att det spände i magen. Vattnet rann inte undan som det skulle och efter ett tag fick veterinären upp maginnehåll som inte luktade bara nytuggat foder utan det luktade kräk. 
 
En häst kan inte kräkas själv och nu fick veterinären hjälpa henne med det kan man säga. Hon använde sin egen mun och sög upp utav maginnehållet och släppte ut det. Och en vända kom det så hastigt att hon inte hann ta undan slangen utan hon fick i sin egen mun också. Euuuwww jag hoppas hon har bra betalt för det är sannerligen inget glamoröst yrke men en sån här gång är jag ytterligt tacksam att de finns. 
 
Nu var det bara att vänta och se hur det skulle utveckla sig. Endera skulle det räcka såhär eller så skulle jag få lov att fatta livsviktiga beslut. Hon sa att hon visst kunde komma ut en gång till men att det bästa isåfall vore att jag åkte in med henne där det fanns personal till hands att vårda mer intensivt än vad man kan göra i ett kallstall mitt ute i skogen långt från civilisationen. Eller det sista alternativet som skulle innebära slutligt farväl.
 
Tufft att ens behöva tänka tanken och även om jag många gånger fått försvara mitt val av ras och vad jag gör och inte gör med dem så är de ju mina bebisar till syvende och sist.
 
Senast hennes liv hängde på en skör tråd var när hon hade rymt ut ur hagen och lyckats skada sig mitt på framknäet.
 
En gång i timmen skulle hon nu promeneras och kontrolleras så att hon inte blev sämre igen.
 
Vid 18-tiden hade vi städat ur Lillemans box på allt ätbart och stallat upp henne däri och sen var vi då som sagt var ut och kollade läget lite nu och då så paketöppningen blev inte av förrän närmare åttatiden på kvällen och inte förrän vid niotiden fick jag äta min julmat. Då var jag ganska cranky och hade lite ont i huvudet. Jag hade ju inte ätit något riktigt sen frukosten. 
Sen väntade en natt där jag och E turades om att gå ut varannan timme och se till att hon hade tillgång till ljummet vatten och att hon mådde bra och att hon fick gå ut en sväng. Vi tog med en ponny i taget för att hålla henne sällskap och som draghjälp, och jag kan säga att Texas som var först ut som sällskapshäst var redigt trött på att bli störd ur nattvilan en gång i timmen efter tredje eller fjärde vändan. 
 
Nu i skrivande stund så är vi inne på annandag jul och det är de sista flämtande minutrarna av julen. 
 
Gnistra verkar må alldeles prima och hon njuter i fulla drag av uppmärksamheten. Vi försöker fortfarande hålla henne under lite extra uppsikt och går med henne på korta promenader för att hålla magen igång. Och det gynnar ju även de andra som fortfarande får följa med som sällskap för att agera draghjälp. Inte för att hon behöver nån sån längre. Hon är snarare draghjälpen åt de andra som tröttnat ur för länge sen på de nya rutinerna.
arkivbilder på Gnistra
 

jag vill önska alla mina bloggläsare...

En riktigt god jul

fjärde advent

Dagen idag har varit en helt okej dag.
 
Somnade sent i natt men vaknade innan jag ställt klockans larm.
 
En sväng till stan för lite snabb shopping.
 
Hem och lånade kidsens tid i en dryg timme för att möblera om och organisera kaoset i hallen lite. En lagerhylla fick flytta in, plockade om bland tavlorna för att få det att passa den nya möbleringen och en nygammal matta på golvet och plötsligt känns hallen rätt trevlig.
 
Trevligt besök av syster yster. Hon fick med sig ett gäng ljuslyktor och lite annat hem. 
 
Avslutar kvällen framför tv:n. Först ut var Pirates of the Caribbean och sen blev det lite kriminalgåtor i CSI.
 
Glögg, ost och kex var inte helt fel till.
Jag vet inte om jag orkar hålla mig vaken så mycket längre så snart är det nog dags att nanna kudden. Ny dag i morgon. 

Naturlig konst

Igår, när jag borde ha sussat för länge sen tog jag kameran med mig ut på ännu en fotosession i lampors sken. 
 
Men det var för att kung Bore hade pyntat så fint på bilarna som stått orörda ett tag. 
 
Ensam i mörkret hördes ett ljud bortifrån skogen. Med lite fantasi kunde man få det till ett spökligt vinande ljud men med vetskapen om att tåget passerar inte alls många kilometrar bort genom skogen så var det närmare till hands att tro att det var tåget som framkallade de kusliga spökljuden.
 
Gårdslampan gav tillräckligt sken för att fånga iskristallerna som gnistrade och blänkte. Hela bilen var täckt av krusidullerna som ringlade sig hit och dit.
 
 
Idag ville jag fånga isrosorna i dagsljus men luftfuktigheten hade sett till att pälsa på mönstret så nu var det plötsligt i 3D. 
 
Jag gillar verkligen hur den här bilden blev, färgskalan blev rätt mild.
 
En av skrotbilarna som står här på gården har varit utsatt för inbrott och det är också därför den hamnat hos oss. Potentiell reservdelsbil.
Framrutan är trasig och med isen som täckte glaset var jag bara tvungen ...
Jag försökte få fokus på doftgranen. Med tanke på högtiden som ligger framför våra fötter så tyckte jag att en gran (om än rosa) kunde vara ett passande motiv.

money money kung Bore och kurbits

Avbruten semester, inbeordrad.
 
Idag har jag tjänat lite slantar. Blev inbeordrad 7-12 eftersom det var totalt kaos på vikariefronten. Inga tillgängliga vikarier (igen) och ingen av deltidarna svarade i telefonen. Faktiskt svarade ingen i telefonen ett tag där så min ena kollega var nära att bryta ihop totalt.
 
Man kan tycka en hel massa men nog är det nåt rejält galet när de som ska hålla i vikarierna inte tar in fler fastän det är skriande behov. När de säger att det finns tillräckligt.
 
Jag tror inte att det är okej att ordinarie personal sliter ut sig och hamnar i sjukskrivningar bara för att det på papperet ser ut som att det finns gott om personer på vikarielistorna fast i praktiken så är alla redan uppbokade på kortare eller längre vikariat.
 ~~
Kung Bore kan iallafall det där med kurbitsmålning. Eller vad säger du?
 
 

försöker hitta stämningen

Jag drog igång lite blandad julmusik här hemma och tänkte mig komma i julstämning och fixa lite här hemma. Men jag vet inte vad det är för seghumör jag hamnat i. Jag får inte tummen ur till nåt vettigt alls. Det optimala är ju att röja när huset är tomt från övriga tvåbenta medlemmar men ja det går sakta.
 
Häromdagen fick sig sovrummet en välbehövlig dust. Jag drog ur precis allt ur sängarna och vände till och med på bottnarna så jag kom åt golvet där under. Men sen när det väl var klart just där så tog orken slut lite. 
 
Jag fick faktiskt upp hyllan ovanför sängen men den kom för högt upp så vilken dag som helst ska jag skruva ner den igen och ändra höjden. Hahaha 
 
Bild på det kommer absolut inte förrän det är klart. Om ens då ;)
 
Nä nu ska jag dessutom städa kamerans minneskort genom att föra över de senast tagna bilderna och sen tömma så jag får plats med massa nytt. Och det gör jag till tonerna av ABBA's "Happy New Year" som råkar ligga i turordningen av jullåtarna på spellistan jag valde
 

yeah call me crazy

Undrar hur många som får idéer i skallen när de nattar hästar, går in o hämtar kameran o ställer sig att fota i mörkret med endast pannlampan som ljuskälla?
 
Haha ja så var det iaf. Jag har tänkt tanken ett tag men inte kommit mig för att utföra det förrän nu ikväll.
 
Allt som behövs är mörker, lite snö, en yta att skriva på och en ljuskälla. Ja o så en kamera förstås ;)
 
 

close-up

Sooha fick finna sig i att vara övningsobjekt ikväll när jag ville öva på närbilder.
Vad säger ni? Den där blicken är inte att leka med. För att inte tala om de bedrägligt mjuka tassarna. För blixtsnabbt är de sylvassa istället.

ingen rubrik

Jag motionerade mitt macroobjektiv inatt också när jag ändå höll igång. 
 
Men jag verkar ha ett uselt internet just nu. Det segar otroligt mycket att bara ladda upp en bild så ni får hålla er till godo med smulorna 
 

18 år sedan ...

Klockan är missinassen och jag bakar.
 
Bullar...
 
Imorgon fyller E år. 18 år närmare bestämt. Jösses så tiden far iväg med hiskelig fart.
 
För 18 år sedan exakt så var vi i startgroparna till BB eftersom vattnet hade gått. Jag hann inte mer än lägga mig så kände jag att nåt liksom knäppte till. Jag fick för mig att barnet där inne rörde sig och petade hål. Och sen kände jag hur det varma vattnet letade sig ut från min kropp och ner i sängen.
 
Inatt kämpar jag med andra bullar än den bullen jag hade i ugnen och som var färdiggräddad ;)
 

Fototriss - fyrbentingar

Ja så heter veckans fototriss. Jag har återigen inte hängt med på fototrisståget på hur länge som helst men nu blir det nog roligare när jag kommit igång med min systemkamera igen.
 
Jag har ju ett helt gäng fyrbenta här hemma som jag kan välja o vraka mellan vad gäller att visa upp på bloggen för den här veckans triss.
 
 
Sooha (x2), Batman och Ricko en dag för någon vecka sen när det var frost och vackert väder.
 
Visade bilder sen tidigare hela högen men jag gillar dem så det blev en favorit i repris.

Lite bilder tagna med nya objektivet

Yo
 
Nu har jag fört över lite bilder till bloggen så nu tänkte jag bildbomba lite. 
 
Jag har inte gjort så stora åthävor utan mest bara tittat och klickat så förvänta er inga pangPANGbilder
 
Test av fjärrutlösaren och nya objektivet. Ja jag gillade hur det blev fastän jag bara hade ställt kameran på bordet och skulle testa om det var så enkelt som instruktionen på fjärren sa att det var.
Och det var det ju.
 
I C U
Jag ser dig ;)
 
Håll med om att man nästan väntar sig små minitomtar komma tågandes över den gröna mossan. 
 
Önskar att jag hade haft små små tomtar att ställa upp där och fotografera.
 
 Igår var det frost men idag är det regn och rusk igen.

klockan är inte fyra men det är mörkt ute

Vaknade i morse med huvudvärk, axelvärk, ryggvärk och förbaskat ont i ridmusklerna.
 
Det blev en dag på halvfart för mig. 
 
Nu 5 min mys med katten innan jag ska hänga tvätt o slänga i mer tvätt i maskinen.
Ibland tror jag att det går runt nåt tvättmonster o spyr upp smutstvätt på det här stället. 
 
Igår blev det en dag i mammons tecken. Vi åkte o shoppa i V-ås. Sonalyckan behövde nya skor och en ny jacka pronto. Så pronto att det inte gick o vänta till jul. 
 
Till mig blev det ett macroobjektiv som jag suktat efter länge. Och en kameraväska att bära allt i. En fjärrutlösare och ett smidigare stativ åkte med i köpyran också.
 
Jag tog en snabb runda o testade det nya objektivet på fm men jag har inte fört över några bilder så jag kan inte visa ännu
 

ett halvår från sadeln känns när man hoppar upp igen

I förrgår träffade jag en vän tillika min gamla (hrm 3 år äldre) ridlärare på affären.
Igår var jag dit och red hennes islänning som inte är så mkt riden efter inridningen. 
Vissa saker är som att cykla och efter första minuternas pirr i magen så var det bara roligt. 
Däremot tappar man vissa delar av hur man ska sitta rätt o så men ridlärartakterna satt också i fortfarande så vi hade roligt båda två. Jo alla tre tror jag faktiskt. 
 
Jag hade nog kunnat få både galopp och pass om jag bett men jag tror vi sparar sånt tills vi båda är lite mer varma i kläderna. Tölt o trav räckte gott och väl för oss båda. Och att komma överens om vart på spåret man faktiskt håller sig ;)
Idag börjar jag känna av att jag satt på en hästrygg. Hej ljumskar.

baka liten kaka

Jag fick för mig att jag skulle baka nu på kvällskvisten.
 
Hmmmm ja ...
 
Bananchokladmuffins gick ju bra men sen fick jag för mig att jag skulle göra jordnötskakor. Och jag sökte på recept i en facebookgrupp jag är med i. Första receptet som dök upp lät ju enkelt och eftersom det tydligen skulle stå på burken (om man köper rätt märke förstås) så tänkte jag att då är det nog busenkelt som det ser ut.
 
Håååååhåååååå nja, om vi säger såhär: man KAN göra pannkakskakor med jordnötssmak. De såg så fina ut när jag tog ut dem men si de sjönk ihop och blev plattare än plattast. Och ärligt talat var det inte ens gott. Bara sliskigt. Uäck.
 
Jag borde hållit mig till det jag tänkt allra först, hallongrottor. 
 
Nu har jag bara illamåendekänsla efter att ha provsmakat ett par. Haha ja första var från provplåten där jag insåg att temperaturen var för hög.
 
Vad gör man med 45 jordnötskakor som inte är goda?
 

Yesterday news

Jag glömde nämna en sak som jag hade inplanerad igår och det var resan till Stockholm och Debaser Medis för att se ett japanskt rockband tillsammans med E och hennes faster (min svägerska).
 
Vi hade tänkt ställa bilen nånstans efter pendelns sträckning och åka kommunalt sista biten men helt plötsligt av olika anledningar hade vi kommit mitt in i smeten och då var det bara att gilla läget och försöka komma framåt.Det underlättade inte direkt att det var Nobelprisutdelning och Nobelmiddag i stan exakt samma dag. 
 
Till sist hittade vi ett parkeringshus mitt i stan iaf och kunde styra stegen mot tunnelbanan och andas ut i vetskap om att vi skulle hinna dit i tid.
 
Nog var vi där i tid alltid... kö långt ut runt hörnet av byggnaden och flera stycken kom fram och frågade vad vi köade till.
 
Jag borde ha tagit en bild men tyvärr hade jag lite hjärnsläpp och kom mig inte för. Ni får helt enkelt tänka er hur det såg ut.
 
Två riktigt bra förband innan vi äntligen väntat klart på det vi kom dit för att se och höra.
 
Först ut var "Mallory Knox"
 
Och sen "Tonight Alive"
 
 
Innan de slutligen var på plats där uppe på scenen. "ONE OK ROCK"
 
 
Jag blev lite stressad av att parkeringshuset stängde 24.00 och att det skulle kosta skjortan att få ut bilen efter det klockslaget och även om det bara var 3 stationer så kan mycket hända om man stretchar tiden för mycket. Men vi var på väg ut från värsta kringelikrokarna lagom till tolvslaget. 
 
 Sen var det bara den låååånga resan hemåt. Ögonen blev väldigt trötta och benen var trötta efter flera timmars stående så jag fick göra ett par stopp efter vägen för att vila och röra på mig lite. Men vi var hemma igen vid tvåtiden på natten. 
 
Då hade jag lyckats köra mot rött för att jag blev så fokuserad på att följa de gröna skyltarna som skulle leda mig hemåt, nästan krockat med en bil som inte tänkte släppa efter på sin rätt till att få åka först, känt mig förföljd tills jag insåg att det var jag och ett gäng taxibilar på väg åt samma håll. 
 
Haha säga vad man vill men det borde verkligen stå lantis på en lysande skylt på biltaket. Borta bra men hemma bäst liksom. 
 
 
 
 

365-dagars challenge

 
 
Ja nu är ju inte jag den som brukar orka med sånt här. Men en del teman var helt klart lite roliga. Och tankeväckande. Men jobbiga.
 
Bilden har jag kopierat från bloggen

Idag flaggar de för mig...

Hihi nä kanske inte då. 
 
De flaggar för Alfred Nobels minne. Men eftersom det alltid är Nobelmiddag på min namnsdag så är det lite roligt att skoja till det och påstå att det är mig de flaggar för. 
 
 
Flaggbilden är fotad av mig för ett par år sen när jag fick vara med och fira en 100-åring på hans födelsedag. Det var en strålande vacker julidag. Jag har för mig att vädret inte alls var lika vackert dagarna innan så det kändes som att vädergudarna också ville fira.
 
Inte nog med att vi hade en hundraåring att fira. Vi firade dessutom hans lillebror som skulle fylla veckan efter. Han fyllde "bara" 98.

Låt mig få tända ett ljus

Jag fick ett antal ljuslyktor efter min faster häromkvällen.
 
Ikväll provade jag att fota tända lyktor i mörkret. Testade lite olika slutartider o så.
 
Samma bild fast med olika slutartid. 
 
 

ont det gör ont

Det känns att jag varit hos naprapaten kan jag säga.
 
Dels hittade hon precis punkten som jag sträckte för en vecka sen när jag skulle hjälpa en brukare upp från golvet. Jag själv tyckte inte att det kändes så farligt längre men när hon tryckte till så jäklar i min lilla låda så det kändes. Och länge.
 
Och så kunde hon knäcka rätt mina låsningar i bröstryggen och ryggslutet. Det känns också.
 
Jag stannade till och tog några bilder på väg hem sen.
 

9/12 Anna har namnsdag o lutfisken ska i blöt

Ledig ledig LEEEDIG
 
WOOP WOOP WOOP
 
16 dagar med en massa ledigt från jobbet. Underbart. 
 
Idag är bara naprapaten inbokad. Härligt.
 
 

bubbly

Bubblar i magen. 
Beror det på att jag äter pencillin eller är det magsjuka? En del brukare är misstänkt sjuka.
Jag snor lite mer proviva från min kollega och jobbar vidare så länge. (Sorry Johanna, du ska få en ny av mig)
 
Sista arbetspasset på 16 dagar så jag hoppas att det går vägen, hela vägen.
 

bra där

Som tack för att jag tog åt mig att jobba gårdagkvällen efter en lång dag så har jag sovit bort kvällen ikväll sen jag kom hem.
Bra där...
 
 

omplanering

Jahapp
det var den lediga kvällen...
 
Manfall på jobbet och inga vikarier att tillgå. 
 
Men men... vad är väl en bal på slottet? 
 
Det är bara tv-kvällen med E som känns snöpligast att missa. Vi brukar nörda ihop framför dr Who på lördagkvällar. 
 

Tankar om smått och gott

Nedräkning pågår...
 
Det är idag, imorgon och sen måndag kvar att jobba och SEN har jag leeeedigt ända fram till jul. Om planen håller och jag inte blir inbeordrad på grund av personalbrist.
 
 
Igår var jag och herr J till min farbror och hämtade hem en halmbal och lite annat smått och gott. Dels fick vi ta hem hans gamla bil eftersom han tänkt skrota den redan förra året om den inte gått genom besiktningen. Nu gick den nästan igenom besiktningen iår också och herr J har ju inte tummen mitt i handen så...
 
Och så tog jag hem lite julpynt efter min faster. Säkert 15 elektriska adventsstakar som inte lyser men förmodligen bara nåt skitfel som går att fixa o annars får jag väl slänga dem i min tur. Hon hade bara ställt undan vartefter de slutade fungera och köpt nya.
 
Och ljuslyktor fanns det drösvis av. Vissa var nog helt nya till och med.
 
 
Ja så när jag är färdig för idag på jobbet så vet jag vad jag har att göra. Meka ljusstakar och ha mig. 
 
Jag fick lite inspiration till julfotografi så vilken dag som helst ska jag fota en riktigt julig bild och då blir lyktorna bra rekvisita. 
 
Lite halm, ett par gamla trähjul och nån korg och lyktor med brinnande ljus i. Kanske nån tomtenisse fastnar på bild bara av sig själv då ;). Man vet aldrig så noga.
 
Jag såg det framför mig igårkväll när jag gick ut till stallet för att natta pållarna.

Catch the moment

Ledig fredag
 
Kameran fick följa med ut när jag brunchade hästarna. Ja de fick vänta lite för jag tog sovmorgon. Men de fick i gengäld gå ut i sommarhagen och äta sitt hö. Jag tänkte att det skulle inbjuda till lite lek och bus men nja, maten var viktigast.
 
Texas "the muppo" bjöd på lite bus. Gnistra väntade ungefär 5 sekunder efter att vi slutade titta och sen gick hon ut ur hagen och letade frysta äpplen under äppelträdet istället. 
 
Bilderna är fotade innan jag hunnit flytta Lilleman och Dallas. 
Dallas firade det tillfälliga hagbytet med att rulla sig i maten.
 
Tog några bilder på katterna också.
Sooha kan konsten att se crazy ut.
Och sista bilden innan jag gick in. En snapshot på Batman när han säger att jag ska släppa in honom NUUUU blev verkligen en pangbild om du frågar mig.
 
 

ljuspunkter i mörkret

Den här synen möter mig varje kväll när jag åker hem från jobbet.
 
Mitt ute i skogen står en julgran och lyser upp i mörkret.
 
Jag blir lika glad varje gång jag ser den. Och jag hoppas att alla klåfingriga kan låta den få vara ifred.
 
 

ryggont och EP

Jag gjorde nåt med ryggen igår när jag skulle hjälpa en brukare upp från golvet efter att han ramlat. Även fast vi har hjälpmedel så är det ju så att ibland lyckas de ramla på nåt tokigt ställe och då kan det hända saker iaf och igår drog det alltså till i nån muskel på högersidan av ryggen. Inte mycket men tillräckligt för att jag skulle känna av det resten av kvällen. Och ikväll känner jag också av det. Men jag biter ihop och jobbar ändå. Det är ju inte många arbetspass kvar innan jag går på ledighet...
 
 
När jag landat hemma igårkväll fick pälsklingen ett ep-anfall också. 
 
Det händer inte tillräckligt ofta för att jag ska vilja medicinera honom för det. Eftersom att börjar man så är det livslång medicinering som gäller och missar man en tablett så kan det trigga anfall i sig. 
 
Han är så medveten om när de är på G för han kommer i möjligaste mån och söker tryggheten hos oss. Igår såg jag på hans gång att nåt inte stämde och mycket riktigt. Jag hann inte mer än leda honom till en stadig matta så började han krampa. Jag höll hans huvud i mitt knä och försökte visa att jag var där. Och jag vet att han är medveten om det.
 
Det känns som en evighet medans det pågår men det är säkert inte mer än 10 minuter. 
 
Efteråt är han som vanligt igen och skuttar glatt omkring eller tigger godis.
 
Igår sa han till att han ville ut och kissa alldeles efteråt. Men aldrig att det hänt hittills att han kissat på sig under ett anfall så han har inte värsta graden av dem iaf.
 
 

apt

Idag är det jobb igen. 
Börjar med arbetsplatsträff.
 
Hade tänkt hinna/orka slänga ihop ett gäng bananmuffins att bjuda på. Vi får se. 
 
Huvudvärken är kvar. Går in på tredje dan nu. Hoppas kvällen blir lugn och går fort. 

december

Ledig tisdag.
Huvudvärk.
Hämtat  sjuk dotter från skolan.
 
Lägger mig igen. Katten har värmt upp åt mig.
 

kamerapromenad

Det blev en stund ute i det fina vädret med kameran i handen.
 
Tyvärr vet jag inte var sjutton jag lagt sladden till att föra över bilderna från kameran till datorn. Jag har en WiFi-adapter så jag skulle ju kunna föra över alla bilderna med den men jag har inte orkat krångla med inställningarna i datorn.
 
Några bilder har jag fört över till mobilen iaf så ni kan få se lite av vad jag pysslat med.
 
Fin dag ute och helt klart mådde jag bättre av lite frisk luft och sol i blick.
 
 

Ork på burk finns det?

Idag är en sån där dag där jag känner mig lite edgy minst sagt.
 
Det känns i hela mig att det varit en lång helg. Även om jag gillar mitt arbete så blir det jobbigt när man möter samma personer morgon middag kväll i tre dagars tid. När man ska vara professionell och möta dem där de är och följa strömmarna. 
 
Idag orkar jag inte vara smidig längre. Men jag är ledig så det är bara min stackars familj som får ta smällen.
 
HSP i all ära. Jag anser det vara en tillgång i mitt yrke. Jag kan lätt läsa av omgivningen och arbeta utifrån det. Men det tar så hårt på krafterna.
 
Jag hittade inte mina mysbyxor i morse och då svor jag en lång osande harang över allt och alla. Jag orkar inte med håret heller och ett kort ögonblick var det nära att jag gjort en Britney och rakat av hela rubbet. Istället drog jag ihop allt till en rufsig oborstad rul mitt på skallen. Det kommer straffa sig senare när jag vill borsta ut tovorna men jaja. 
 
Jag vill göra något men jag vet inte vad. Tankarna snurrar i skallen men jag kommer inte längre än till tanken för jag orkar inte längre än till att tänka det. Tanken på att fysiskt börja är smärtsam och jag prokrastinerar lite till.
 
Så nu hamnade jag i sängen med datorn i knät. Jag surfade runt lite och kollade på netonnet. Jag hittade ett objektiv som lockar men jag orkar inte ens beställa det för det kräver för mycket tankeverksamhet på ett sånt sätt som jag inte orkar med just nu.
 
I bilen har jag en massa urplockat efter min faster som jag hjälpte min farbror att rensa ur från garderoberna. Men jag orkar inte fatta några beslut om det just nu.
 
OM någon till trots, orkat läsa så här långt av mitt riktigt gnälliga inlägg så är jag imponerad. Jag känner ju att jag inte orkar med mig själv idag.
 
Jag ska iaf slänga på mig lite varmare kläder och gå ut en stund. Jag kan ta med mig kameran och se om nåt vill fastna på bild. Så får det bli.
 
Så kanske jag är gladare om nån timme eller så...
Bilden på en less E får illustrera mig idag.

heavens on fire

Himlen var underbart vacker i morse när jag åkte runt på morgonjobben.
 
 
Feel my heat takin' you higher, burn with me, Heaven's on fire
Paint the sky with desire, angel fly, Heaven's on fire
 
Äntligen är helgen slut. Haha ja tänk att när man jobbar på sånt schema som jag gör så längtar man ibland till måndag. För att måndag betyder LEEEEEDIIIGT
 
 

RSS 2.0