Ja jäklar...

... en sån dag på jobbet
 
Det började redan i morse med att L försov sig till jobbet och E hade redan hunnit prata med nattpatrullen när jag kom. En av våra brukare hade larmat om att h*n hade vaknat upp utomhus och allt var i en enda röra. När np väl kom dit så låg h*n o sov och allt var på sin vanliga plats.
 
Sen ringde en anhörig till en annan brukare o sa att den brukaren ringt till honom och sagt sig inte kunna röra sig. Så ville vi möjligen åka dit först o kolla läget innan den anhöriga skulle hinna anlända. 
 
L kasta sig i ena jobbarbilen och for iväg men kom lika snabbt tillbaka för det var punka på bilen. Byta bil o sen iväg igen.
 
Själv höll jag på att köra fast på den där förbaskade vägen som de håller på att förstärka innan de sen ska asfaltera den igen. 
Häromdagen körde en timmerbil fast i grusvällingen (sabla regn) och nu var det mer än lovligt moddigt o roddigt. Och det ska ni veta, när JAG har hjärtat i halsgropen o tycker att bilen kastar för mkt okontrollerat hit o dit så då ÄR det så.
 
Sen gick väl några timmar utan några större missöden... E höll på att få ett riktigt bottenskrap vad gäller blodsockernivå eftersom fm inte innehöll nån form av fikarast öht.
 
Sen efter lunch kom E in igen o sa att bil nummer två hade punka. Den första hade L engagerat sin man att byta däck på men den här tog vi tag i själva. Två snurriga brudar och en manlig vikarie som aldrig bytt däck på en bil förut. 
Trots att vi två tjejer i teorin VET hur man byter däck så lyckades vi nog med alla kapitalfel på en o samma gång. Vi skyller på stressen för nog har både jag o E bytt däck förr.... hahaha men killen har iaf fått lära sig hur man byter däck och hur man inte gör när man byter däck. 
 
Jag hade pga att den orörliga brukaren åkte in fått lite tid över och passade på att åka in till stan för o dels tanka den bil som hade minst soppa kvar i tanken (vårat tankkort har passerat kreditgränsen för denna månad så det är in på OK som gäller) och så hämtade jag med två stycken "däck på burk" på samma gång. Vi konstaterade nämligen att av fyra jobbarbilar så har tre av dem redan reservdäcket monterat på plats. Det är en hel lång dag kvar på helgen innan några däck kan bli lagade på riktigt.
 
Sen lyckade jag att bli bjuden på fika hos en som ska fylla jämnt i dagarna... och det tackar man inte nej till... 
 
Men hörrni, vad är oddsen för att man sen ska få frågan om man vill ha fika hos nästa brukare också?!?
 
DET är inte varje dag det händer... speciellt inte kvällstid.
 
 
 
Nu ska jag alldeles strax göra kväller för imorrn är det på't igen vid 7.00
 
ska bara (som Alfons Åberg sa)

kräktrött

max 3 timmar sömn inatt
fullmåne säger de
ledig dag igår gjorde att jag hade glömt att man inte ska åka över Svedboäng till jobbet
Hopplöst ofärdig grusväg i kombination med sömnbrist gjorde att jag mådde jätteilla innan jag skumpat färdigt
en kollega på jobbet frågade mig när jag berättade om illamåendet och sömnbristen ifall jag var gravid månne
tror inte det svarade jag
Nåt som framkallade munterhet tills jag lugnande kunde deklarera stockholms blodbad i en trosa nära mig

Hmmm tooo much information kanske men intresseklubben antecknar det som kan vara av intresse o ni övriga kan totalt strunta i det.

Jobbar som sagt var... delad tur är liksom grädde på moset en sån här dag med akut sömnbrist.
Glöm att jag åker hem på långrasten. Tänker inte spendera en timme i bilen totalt för att åka hem o sova

Bränna pengar är ingen konst...

Vill man träffa nån så är det ner på stan man ska gå. 
Den här helgen är det höstmarknad eller "marken" som vi säger. Och när jag ändå var tvungen (tvungen o tvungen) att skjutsa E till tåget så fick det väl bli en repa på torget också. 
Fast helt ärligt höll jag på att glömma bort spektaklet helt och hållet och inte förrän jag var på Granngården och inhandlade spån blev jag påmind när jag råkade tjuvlyssna på de i kassan som betjänade en annan kund.
 
De hade finfint pris på kattsand också... Everclean + två provpåsar iams kattmat för 129 pix.
(så nu har jag gjort lite reklam också... haha)
 
Nåja, jag sprang iaf på 4 personer från jobbet och hejade på några andra kändisar också...
 
OM jag handlade nåt??? Tja, fyra lådor cocos och chokladbollar och tre påsar brända mandlar... hahaha
 
Sen var det ju det vanliga från matvaruaffären... där tickade det också iväg... hundmaten är på upphällningen och kattmaten också (två 300 g provpåsar räcker ju inte så långt med tre matvrak) och eftersom de håller på att bygga om och ut på Åkrahallen så var det rörigt. Vet inte om jag fick med mig allt jag tänkte ändå.
 
Jag fick ett skott av en kaktus igår hos en brukare. Hon sa att det var en nattens drottning men när jag söker så finner jag snarare att det är en nattens prinsessa jag fått. Nåja, jag funderar nu bara på hur i hela friden jag ska få den att gå till. Den här tiden på året och allt. 
 
Jag köpte hem köttfärs och jag funderar på om jag skulle göra den där goda köttfärslimpan igen kanske... 

De goda nyheterna är att jag har ett huvud

Somnade med huvudvärk igår
Vaknade med huvudvärk idag
Skjutsade son till bussen åkte hem tog alvedon o la mig
Somnade om med huvudvärk
Vaknade med huvudvärken kvar...
 
Nu är det brådis för jag ska åka mot jobbet... håhå så taggad jag är
Inte ett jäkla dugg
 
Men de säger att det som inte dödar - härdar
Ska vi tro på det
 
Jag har inte ätit mer än frukost idag... den intog jag just.
Blir bra det här
 

citroner - huvudsaklig föda i vissa inavlade skogsbyar?

När man som jag jobbar inom hemtjänsten på landet så sitter man ju rätt mkt i bilen. Faktiskt har vi ibland räknat på det där och konstaterat att halva tiden läggs på att resa mellan brukarna.
 
Just nu (och hela sommaren) håller de på med beläggningsarbete på ett par vägar i vårat distrikt. Det är ju inte direkt så att man enkelt kan ta en väg kvarteret längre bort eller åka på en cykelväg för o komma förbi. Så i morse höll jag på att fastna med bilen på ett ställe där de höll på att lägga på mer gruskross... TJOCKA lager och precis under bilen var det en högre kant som skrapade i under bilen. Jag muttrade några onämnbara fraser medan jag slirade mig genom eländet och funderade på om inte ett par traktorer hade varit bättre som transportfordon just nu.
 
Undrar om jag ska be bilpoolen om ett par traktorer tills vägarna är klara. Hahaha 
Ett är säkert, bilarna kommer snart att behöva rejäla översyner med byten av bussningar och andra slitdelar.
 
En annan sak jag upplevde idag var när jag åkte från en brukare och plötsligt fann en lösspringande hund som inte hade husse eller matte inom synhåll... jag saktade ner och hunden satte fart framåt längs vägen och jag rullade sakta efter. Fick se att matte gick där 100 meter bort och hon ropade in sin fyrbenta vän och jag fortsatte rullande framåt medans jag log lite för den där hunden såg ju lite lustig ut där han lyckligt sprang mot sin matte. 
Matte däremot såg ut som om hon levde på citroner allena.
Jag vet inte om det var mig hon var sur på eller hunden eller om hon bara är trött på att hemtjänsten åker på den vägen X antal gånger om dagen. Jag hade dock full koll på hennes ögonsten och hade hon haft ännu en fyrbening hade jag hunnit stanna gott o väl för den med. Så njäe jag förstod verkligen inte uppsynen. 
 
Borde väl ha varit jag isåfall som skulle ha rätt att snörpa på munnen med ett ogillande eftersom hon inte hade koll på hunden.
 
Nåväl, slutet gott allting gott. 
 
Hoppas ingen tar illa upp att jag rajlerat lite i rubriken

Ny dator

nya grepp att lära... pekplattan känns läskig med sin knottriga yta men man vänjer sig väl
för att inte tala om sättet att scrolla... två fingrar istället för en fast plats på pekplattan där man scrollar

mera tårta

Igår firade vi unge herr J som fyllde tonnis
 
Så då åt vi tårta igen
 
Sonalyckan hade önskemål om massa mandarinklyftor, vit choklad, och smarties och eftersom vi inte visste hur mycket tårta det skulle gå åt så gjorde vi två. Jag gjorde en o lille J gjorde en.
 
 
Jag experimenterade med persikor som dekoration också... goda blev de iaf...
 
Igår sken solen när jag åkte hem... den glittrade så fint i havrehalmen på åkern
 
 

Fototriss - uppifrån

Veckans fototriss handlar om temat UPPIFRÅN
Eftersom jag har tjall på datorn hemma och därför bloggar från jobbdatorn får det bli gamla redan visade bilder för hela slanten. Men de uppfyller kriteriet iaf.
 
Från vår semester vid Siljan i somras
Först en bild på trappen i tornet vid "Vidablick" minns inte hur många trappsteg det var men har ett svagt minne att det var nånstans runt 140 st.
Sen en bild från Leksand sommarland och pariserhjulet. Jag upptäckte att jag är vansinnigt höjdrädd när jag befinner mig i en rörlig liten korg och varje rörelse resulterar i att korgen gungar...
Sist men inte minst en bild på min son J som åker i en av vattenrutchkanorna på Leksand sommarland.
Jag åkte den ett par tre vändor jag med och jäsikens så det kittlade dödsskönt i kistan första vändan
 
Ja, så får det bli... det här är min triss på temat uppifrån
 
För att se andras trissar så klicka in här.
 
 
 
 
 

lånar...

har fått låna E's dator eftersom våran har sagt tack o hej leverpastej... 
 
Idag är en pissigt låg dag... hade gärna stannat hela dan i sängen men det går väl inte för sig... halva då??
 
Men kan väl inte bli annat när jag inte kommit i säng som normala människor på hela helgen. Sömnbrist har den effekten på folk...
 
Hade tänkt fototrissa men har inga bilder som jag kan lägga in... håhå får väl bli en annan dag kanske.
 
Gaaah det var svårt att använda en mac när jag inte är van... på pc så duttar man bara med fingret på pekplattan och så är det klickat och klart. Här måste man TRYCKA ned pekplattan... 
 
Hade turen att få vara med o se när knoppen på passionsblomman slog ut.
Det gick verkligen fort. Först tog jag en bild och då var bara halva utslagen. Medan jag knåpade för o lägga in bilden på instagram så slog ännu mer av blomman ut. Och ett par minuter senare hade hela öppnat sig.
WOW
 
 
Nu håller jag på med korvstroganoff som enkel mat idag... orkar inga stora åthävor så det ska sköta sig självt så mkt som möjligt.
Hacka en lök o fräs i olja
Grovriv ett par morötter o släng ner i löken
Strimla korven och släng ner
Häll på en tetra passerade tomater
Skölj ur tetran med vatten o häll i
Släng i en kub grönsaksbuljong
Krydda med paprika o vitlök, peppar och eventuellt lite mer salt
...
Så här långt har jag kommit än... det står o puttrar och när riset har kommit halvvägs på sina 20 minuter så tänkte jag hälla på grädde (vet ingen mängd än eftersom jag alltid gör allt på en höft liksom... hahaha
Sen ska jag smaka av och så får jag se. 
...
Igår hade vi ju tårta på tårta eftersom vi bjöd på både smörgåstårta och vanlig gräddtårta
Slänger in ett par instagrambilder därifrån också
 
 
 
 
 
Det regnade ganska häftigt mellan varven igår och lillfisen satt o längta ut

trams

Reklam reklam reklam
Fy så mkt trams i reklamen
Ta ÖoB t ex. Fattar inte vitsen... frun o den där expediten o så karln som får finna sig i deras hämningslösa flirtande...
Eller Bauhaus-reklamen... vem fan har råd o ge en luftvärmepump i födelsedagspresent? Doh
O ölteklamen som tramsar fast de påstår sig vara 0% trams

crash boom bang

Kul
datorn säger tack o adjö - snart
mobilblogg går sådär

igår städade jag, knåpade ihop en smörgåstårta, skjutsade barn till stan o närmare bestämt tåget
fast inte i den ordningen

idag har vi firat herr J som fyller år

nu är det vin o ostbollar framför Crocodile Dundee
ja

tankar om allt och inget

Igår när jag jobbade var jag hos en brukare som hade ett gammalt vykort framme
Jag kunde inte låta bli att ta en bild såklart
Det känns lite andäktigt att få hålla i ett vykort som är skrivet och postat för över hundra år sen.
 
När jag sen kom hem fotade jag den här vackra solnedgången. Grynig bild eftersom jag tagit den med mobilen och fått lov att zooma in för o utesluta en massa onödigt och kunna komma in på det viktiga i bilden
Idag har jag  huvudvärk och jobbar kväll... har just nu en stund över där jag passar på att blogga samtidigt som jag äter min matlåda. Min vana trogen har jag såklart inte hunnit med en sån trivival sak som att äta INNAN jag åker till jobbet.
Egentligen skulle jag inte ens jobba kvällspass idag men jag bytte eftersom det var manfall på kvällen och just där o då igår så var vi en för mkt på dagen. Nåt som sen visade sig bli en man kort för det ramlade in en VAB som blev olöslig vikariemässigt.
 
Laddar mina mentala batterier inför en eventuell pärs vid en brukare som nog fått ett jobbigt meddelande idag...
 
Rent allmänt sådär så kan jag väl passa på att kräkas lite över fenomenet att brukare kommer hem från lasarett och kortbo i slutet av en vecka... och biståndshandläggare o andra fixar o trixar med saker som sen blir hängandes i luften över helgen där vi inte har möjlighet att nå nån ansvarig högre upp...
Det suger en hel massa kraft och energi helt i onödan
 
Det var dagens reflektion
 
fred ut
 

Fight The Fate

från de djupa skogarna i Broddbo hörs ljudet av Stonetrade när de rockar i rockersroom och nu idag har de release på sin nya musikvideo "Fight The Fate"
 
 

bullfest bullfest hela danOkejrå jag erkänner... jag fick inte mycket gjort vad gäller städning... men jag har bakat i parti o minut istället.
En sats bullar (räknade bara med att jag skulle orka baka ut en halvlitersdeg)
en sockerkaka
ett gäng pepparkaksmuffins (mjuk pepparkaka i muffinsformar)
en liten långpanna med äppelkaka
Hann inte mer än lägga ut bild på fb så kom en förfrågan om att få komma o fika... hmmm ja kom o ät upp det jag tänkt bjuda på i helgen... ni blir själva lidande isåfall...
 
Nåja, jag kunde väl avvara en del iaf... 


 
Nu är det dags o göra sig klar för kvällen o sova för i morrn är en ny dag och jag får inte gå hem tidigt i morrn... 
 

städa städa varje fredag ehrm varje tisdag....

jädrar i min lilla låda så skönt med en kortdag på jobbet... ja om jag nu hade kunnat ramla hemåt när jag skulle så hade det varit ännu bättre... 
 
Men trevligt att sitta o snacka skit en stund också
 
Nu är planen att baka (eftersom jag aldrig fick tummen ur igår) och för att få nån bulldeg att vilja jäsa så lär jag höja temperaturen här hemma. Det är nämligen bara 18 grader celcius i köket. Det lär ingen jäsdeg bli glad på.
 
Sååå just nu väntar jag på att elden i kaminen ska ta sig.
 
Jag hade beställt vackert väder tills idag men tji fick jag. Regnet öser ner här utanför. 
 
Nähepp det här går ju inte... här blir inga barn gjorda... jag lär väl posta det här inlägget och sen får jag ta mig i kragen o få lite fart på mig. 
I helgen fyller ju herr J o på måndag fyller unge herr J så städas o bakas och tvättas lite står på agendan.
 
Toodels så länge
 
(misstänker att jag kommer ramla in ganska snart för städa är så urbota booooring o jag smiter gärna undan o "ska bara" haha)
*går o petar in en pinne i brasan*

vill o vill

Tog tag i min pepparkaksformssamling och äntligen fixade jag en låda som var stor nog att härbärgera HELA min samling. OCH den lådan fick plats i lådan som jag förvarr alla såna saker i... 
 
Hmmm svårt att förklara men orkar inte lägga upp nån bild heller. Hahaha
 
Som ni kanske vet så har jag ju inte bara typ tre formar utan ett hundratal som tar rätt mkt plats faktiskt. Men så är det ju när man samlar på nåt. Det tar plats.
 
Hade tänkt så mkt idag denna dag som jag är ledig på schemat från jobbet... jaja, jag har inte hunnit med nåt alls. Eller ja, när man parkerar sig framför datorn o surfar runt planlöst sådär så händer inte mkt. 
 
Vill baka (jag har tänkt tanken sååå många dar nu)
Vill påta i trädgården (fortfarande en ogallrad vinbärsbuske)
Vill gå en runda i skogen o plocka svamp
Vill städa o göra fint (mer än i en låda som ingen ser)
 
Vi får väl se... snart är dagen slut och alla ramlar hem från skola o jobb... o då blir det inte många knop gjorda här hemma kan jag lova


Slänger upp ett par gamla bilder på sen länge uppätna peppisar

dags att starta upp dagen

och det blir genom att skjutsa dotra till tåget
 
sen shopping för o fylla skåp o lådor - det gapar oroväckande tomt på hyllorna här o där
 

Så var en jobbhelg till ända

Och jag är rätt mör i kropp o själ.
 
I fredags började det ganska omgående med att jag fick skicka in en av våra brukare till akuten med ambulans.
 
Vi hade tagit en promenad men det slutade med att jag knappt klarade att hjälpa personen in i bostaden igen. Flera gånger höll personen på att ramla och höger fot följde inte alltid med i stegen. "Gå inte så fort" sa h*n flera gånger och trots att vi höll samma lunk som alltid så var det alltså för snabbt just den dagen.
Ett tag stod vi där, på en parkering. Personen höll på att ramla rakt över rullatorn trots att vi stod stilla och jag visste inte HUR vi skulle komma hem och in. 
Som jag sen sa till ambulanskillarna så visste h*n inte vad som var upp och ner på kroppen helt enkelt. 
Visste jag inte bättre hade jag nästan trott att personen var full.
 
Jag var bara så tacksam över mina kollegor som inte tvekade att komma och vara mig behjälplig när jag ringde o berättade läget. 
Nog för att jag hade fixat det själv också men det är alltid skönt att få bolla med någon annan och två (eller tre) personer tar oftast lättare rätt beslut när snabba beslut måste fattas i stunden.
 
Sen har helgen rullat på som helger brukar rulla på... men idag fixade vi lite med att snygga upp på lokalen. Där såg för bedrövligt ut med saker på fel ställen och allmänt massa skräp.
Nu känns det roligare att vara där igen. Inte för att hemtjänsten SKA sitta på röva för långa stunder i taget... haha
 
I morgon har jag iaf en ledig dag och jag räknar med att få lite sovmorgon också faktiskt. Herr J tar unge herr J med sig på morgonen och E har sovmorgon o börjar inte förrän kl 13 typ. Vet inte vad som hänt med skolan sen JAG gick på gymnasiet för inte sjutton hade jag såna fina scheman. Jo ett år hade vi finfina fredagar... tidig lunch o inga lektioner efter lunch så skippade man den så kunde man vara hemma vid elva igen... o man mötte alltid vissa som var på väg till sin första lektion typ.
 
Näe nu ska jag sluta svamla o försöka pallra mig isäng... borde inte vara svårt o somna ikväll för inatt som var hade jag svårt att komma till ro när jag väl gick o la mig... då hade jag redan slumrat en stund innan jag gick upp o hjälpte E att natta pållarna. SEN var det liksom lite kört för min del att hitta rätta feelingen. Jag somnade när jag hade lagt mig i fotändan iaf.
Avslutar med den här bilden på en riktigt grinig sten... ser ni den sura gubben??? 
 

Himlen i fokus

Veckans fototriss handlar om HIMMEL och då började jag såklart gå igenom mina bilder som innehåller himmel (och lite annat förstås) och jäklar så svårt det ska va o välja då.

Först tänkte jag göra det enkelt för mig och gå ut o ta tre bilder ur olika väderstreck eftersom det ser lite olika ut med molnen. Men nja, jag vet inte
det kändes inte som nån rolig fototriss så den tanken skippar vi...
 
Men det var då som det blev svårt för vad ska jag välja???
Nu måste jag välja med omsorg...
 
Först ut får nog bli den här bilden... för den symboliserar hopp om livet... när helst jag ser en sån vet jag att även om det regnar och är grått så finns det ljusglimtar och det blir sol igen
Från våran minisemester vid Siljan i somras. Långbryggan i Rättvik
 
Som bild nummer två väljer jag den här för att den också påminner mig om hur mkt större allt är
 
Från en jobbarkväll där himlen fullkomligen brann. Jag var tvungen att stanna bilen och ta en bild. Tyvärr fick jag zooma och mobilkameran är ju inte av högsta kvalitet så därav grynigheten
 
Bild nummer tre symboliserar även den livet
Från en helt underbar sommardag i somras när jag fick förmånen att fira en 100-åring. 
Dagen innan var vädret lite sisådär och dagen efter var vädret återigen lite sisådär men just den här dagen var vädret helt tip-top. Som på beställning. Och vi kunde sitta ute i trädgården och sjunga "ja må han leva"
 
Såååå det var min triss.... men som sagt var... jag fick hoppa över en hel hög med fina, symboliska, minnesvärda bilder.

Några är från mina jobbarvändor med bilen medans några är från Siljans semestern och några är från här hemma.
Den sista är från hängmattan... där har man underbar sikt över himlen.
 
 

en tanke...

... innan jag ska sova.

Tänkte på det här med hur folk gärna generaliserar när de skriver. När de använder sig av det lilla ordet "man" istället för o skriva "jag".

Är det för att det är jobbigare o skriva nåt som man (hahaha ja ibland måste man) måste stå för?

Jag ser många som missbrukar det lilla ordet i alla möjliga sammanhang.

JAG tycker att det ser lite illa ut.


vart jag än går

Idag är planen att åka förbi bror o svägerska med paket eftersom hon fyllt år. Lille söte Victor har också fyllt år (för hur länge sen som helst) men inte heller fått nåt paket än så han ska också få ett.
 
SEN är det bara o dra sig mot jobbet för ett kvällspass... wohoo så taggad jag är 
 
Igårkväll hade jag spänningshuvudvärken from hell.... hela skallen spände o värkte och det kom från axlarna för jag hittade två punkter där som gjorde nåt infernaliskt ont att trycka på. Och när jag tryckte så spände det ända upp till högsta punkten på huvudet. För o inte tala om trycket över ögonen... 
 
J fick smörja in hela nacken o huvudet med tigerbalsam och faktiskt hjälpte det nog lite... kändes skönt iaf att ha det där... jag smorde också lite vid tinningarna men det är jämt så otäckt för ögonen för ångorna sticks i ögonen fastän man är så noga o undvika att komma för nära.
 
Nu äter jag sen frulle. Är duktig o äter lingongrova med leverpastej och röd paprika på. Till det har jag tagit ett glas C-vitaminbrus och en dos av multivitamin för nu jäklar ska förkylningen motas i grind. 
Mackorna sköljer jag visserligen ner med varm Oboy men det är mumma för själen och inte att förakta.
 
I huvudet spelar Stiftelsen - Vart Jag Än Går
 

tänk...

... så effektiv man kan bli när man försöker komma undan från nåt man "måste" göra.

Det är alltså den där sista vinbärsbusken som jag verkligen drar mig för att gå igenom.

För att citera mig själv från fb för ett par timmar sen:
Jag gallrar försummade vinbärsbuskar men har sparat den "roligaste" till sist.
Förutom de vanliga ogräsen såsom nässla o tistel innehåller just det exemplaret även vildhallon
Yay så skoj jag ska ha (inte alls ironisk nu)

Sååå nu har jag beskurit min rhododendron och bundit upp den för att försöka undvika att snön i vinter tynger ner grenarna till marken för det gör att gräsmattan blir svår o klippa därunder.
Jag har planterat lite mer i min senaste rabatt och vattnat det.
Jag har glesat ur rosenhallonbuskaget genom att ta bort alla grenar som böjde sig nedåt det allra minsta.
Jag har fyllt upp ett hål i gräsmattan o jämnat till det snyggt o fint.
Burit bort alla kvistar från de andra gallrade vinbärsbuskarna
MEN
jag har INTE gallrat den sista busken... *suck*
På bilden syns den mastodontbusken längst ner i raden

fly fly away to the moon and back again...

Har snart gallrat alla mina vinbärsbuskar... har två kvar... varav den ena är den värsta... bläää för o ens börja dyka in i grenverket på den.
 
Har fullt med äpplen i olika stadier av förruttnelse under träden... något som gillas av allsköns flygfän. Även av fjärilarna... lyckades smyga mig fram o fånga några på bild innan de slog ihop vingarna o flög sin kosboktipset

Jag läser en bok just nu som heter "Fortfarande Alice" skriven av Lisa Genova
 
Intressant, skrämmande, tankeväckande
 
Jag är ungefär halvvägs in i boken än så länge

Fototriss - mönster

Det var ett bra tag sen jag var med på nån fototriss men nu banne mig tänkte jag faktiskt slänga ihop en triss på temat MÖNSTER
 
Inspirationen kom till mig när jag var o handlade kvällsmaten igår efter jobbet... där stod jag o höll i majskolvarna och tänkte: hmmmmm
 


Och sen kom det sig bara naturligt... Pommes frites är ju vågiga
 
 
och tallriken som allt ligger på har ju ett mönster såååååå...
 
 
varsegoda
 
Här är MITT bidrag 
 
 
 

that's just the way it is...

Tänk att vissa dar bara flyter på så lätt när man jobbar. Idag var en sån dag på förmiddagen. Alla mina tre besök gick utav bara farten o innan jag visste ordet av var jag tillbaka på lokalen för o invänta min kollega för vidare färd mot städ o dusch hos en brukare.
 
MEN jag konstaterade på första stället att jag minsann redan hade gjort frukost där (inatt) för jag mindes plötsligt hur irriterad jag hade varit i drömmen för att filmjölkspaketet stod kvar på bordet utan att brukaren hade ätit av det ens, när jag sen kom tillbaka vid nästa besök och hur jag tänkt att det var onödigt att ens ställa fram då ju.
 
Då o där i morse när jag mindes min dröm åter, så suckade jag för mig själv att jag inte kan låta bli o jobba om nätterna när jag borde sova sött. 
Speciellt som jag kände mig allt annat än pigg o rask o kry igår efter jobbet. Jag däckade i soffan bredvid E som ville kolla på film. Det blev en gammal goding - Pirates of the Caribbean. Och hur rolig den filmen än är med sina finurliga svängar (speciellt när man lyssnar på originalspråk istället för o förlita sig på texten) så orkade jag inte riktigt med utan jag dåsade bort o slumrade sött istället.
Sen hade jag ju både nackspärr, huvudvärk och början på förkylning med alla dess "roliga" symtom när det var dags o lägga sig på riktigt.
 
Men imorse kändes det bättre... inget som lite nässpray inte kunde dämpa iaf. 
 
Nu har jag tänkt byta om till trädgårdskläder och så ska jag städa upp runt mina vinbärsbuskar tror jag... de är förfärligt eftersatta här hemma... och ser för jäkliga ut rent ut sagt. Men lite gallring av de äldsta grenarna kanske gör susen.Vi får se hur långt jag kommer innan jag ger mig i kast med nåt roligare istället... hahaha brännässlorna som huserar där under lockar lagom mkt.
slänger in den här bilden för lite inspiration

spänning

Spänningshuvudvärk
inte kul

tankar tänkta

lägg aldrig en chokladkaka i solen - den smälter
 
Längtar hem till min trädgård för igår grävde jag en ny rabatt som jag vill fylla med blommor o blader. Har insett att jag har på tok för lite av kärleksört i min trädgård... den är så vacker nu på hösten. Och humlorna är hösttrötta o slumrar tacksamt dygnet runt i blommanlets go bananas

Jobbar o har mig... eller ja, lunchrast på schemat just nu... så bra att jag hade lyckats missa att få med mig en matlåda... tur jag har knäckebröd o smör på jobbet... idag är pålägget skivad banan.
DET mina vänner är faktiskt jättegott på knäckemacka (*viskar* och ska ni veta så har jag lite, lite salt på bananen också. Smaskens).


gräsänka??

skjutsade nyss över J till grannen ett par km bort som firar sin 30-års dag idag. Jag var bjuden jag med men jag orkar inte vara social med en massa människor som jag inte känner eller bara känner lite lite. Så jag åkte hem igen och tänker ta en lugn hemmakväll. Har funderingar på om jag skulle ta o baka eller nåt... blev ju lite inspirerad av hundgodisbakandet. Och om ett par veckor fyller både herr J och unge herr J år med ett par dagars mellanrum. Kunde ju vara bra med lite hembakat då kanske.

MEN ska jag baka mjuk pepparkaka så ska jag definitivt inte använda formen jag använde sist... i receptet står det att man ska ha en form som rymmer 2 liter.... jag trodde det var lugnt men formen jag valde rymmer bara 1,5 liter så det blev lite att städa i ugnen. Haha

Jag är ju inte som alla andra

fast det har jag aldrig påstått heller...

Igår (läs inatt) påbörjade jag att baka hundgodis.

Haha, japps du läste rätt.

Jag hade kokat köttfärs åt djuren som jag inte hann laga åt oss tvåbenta i familjen innan det legat för länge. Kom på att spadet och lite av färsen borde bli finfin o göra en hundgodisbas på... så inatt började jag med såna tokigheter.

Gjorde som en stor platt bulle på plåten bara.... rätt lös deg som jag bara strök ut. MEN jag orkade inte sitta uppe o grädda den färdigt så jag knäppte av ugnen o hoppades att eftervärmen skulle räcka... det gjorde den inte.

Men men, på't igen bara. Den får väl stå o grädda nu idag också medan jag gör annat. Har skurit den i fyrkanter som gärna får bli lite hårda.

Har nyss gått upp och magen kurrar så nu är det frukostdags

ledig fredag...

... så vad gör man då?
 
Jo man sover i kapp det man inte hunnit sova under veckan... hann bli lunchtid innan jag masade mig ur sängen för gott idag. Var uppe o skjutsade sonalyckan till bussen i morse bara.
 
Solen skiner underbart så jag borde väl njuta av den också... kanske gå ett varv i trädgården. Ja så får det bli
 
Har nyss druckit en kopp kaffe och mumsat på kanelskorpor som J kom hem med (han hade tagit ledigt från jobbet idag han med, för att köra skrotbilar till skroten).
 
Intresseklubben kan göra en anteckning, ni övriga struntar i det o så får vi se när nästa uppdatering om mitt (o)intressanta liv kommerduktig - bra, skicklig, kapabel, duglig, flink, styv, företagsam, handlingskraftig...

Eftersom jag ju lyckades med konststycket att sova bort hela kvällen igår så kom jag sent i säng sen... o det var stört omöjligt att få nån ordentlig sömn. 
Jag pendlade mellan klarvaken och slummer där jag hade huvudet fullt av våra brukare på jobbet.... jag minns att jag irriterat tänkte att de inte alls behövde vara i min tankeverksamhet mitt i natten.
 
Det snurrade på rätt rejält i min skalle o ett tag var jag bra sugen att gå upp igen o sätta mig att blogga ett inlägg. Jag skrev det för fullt i mitt huvud men nu när jag sitter här nästan ett dygn senare så är ju såklart alla fina formuleringar som bortblåsta. MEN jag har koll på ämnet fortfarande faktiskt. 
Oftast har jag ju glömt vad jag tänkte på också... 
 
Ämnet är beröm och då just ordet DUKTIG
 
För mig är det ordet så laddat... mest med dåliga vibbar. 
 
I så många år (merparten av min uppväxt och framåt) har jag varit en sån där som lider av duktighetssyndrom. Jag har varit så mån om att vara till lags att jag kunnat krypa ur mitt eget skinn ifall nån bett mig.
 
Jag fick höra att jag som var en stor flicka (storasyster) skulle vara duktig och föregå med gott exempel och jag som var så stor kunde ju hjälpa till med det och det och det....
Skilsmässobarn är jag. Med en till stor del frånvarande far (inget att hymla om även om han själv på senare år skyllt på dåvarande sambon för sin frånvaro) har jag väl haft ett behov av att synas. 
 
När nån säger till mig att "du var duktig" eller "va duktig du var" så kan jag inte ta till mig berömmet. Lite beroende på vem det kommer ifrån förvisso. Men jag har tänkt på det där... den formulering jag mycket hellre skulle vilja få höra är "det där gjorde du bra". 
 
Men idag fick jag återigen höra just hur duktig flicka jag var... det var när jag hjälpte en äldre dam i duschen. O eftersom jag bara en timme tidigare hade pratat av mig om nattens tankar med en kompis så reagerade jag extra mkt... jag reagerade på att när HON sa de orden så gjorde det inte så mkt. Jag blev inte misstänksam o avog i mitt sinne, mest bara tänkte - jaja hon menar väl.
 
Men iaf, nu vet ni. Kommer orden från en person som slänger ur sig sånt för att göra sig kompis med, eller för att verka snäll så biter inte den formuleringen på mig... jag blir mest bara lite irriterad.
 
Ja självklart har jag väl en eller annan speciell händelse i mina tankar nu när jag skriver detta... men jag tänker inte gå in särskilt mkt djupare i det. 
 
Kort o gott kan jag sammanfatta det med att jag är inte så lättköpt som jag kanske verkar.. 
Jag är väl ingen jävla hund heller ;P
 
Äh, svammel från en mkt trött och förvirrad människa. Jag blev lite rädd för mig själv idag när jag skulle rabbla ett mobilnummer och inte var säker på att jag sa samma siffra som jag tänkte på... åttor och nollor är rätt lika för mig... ibland kastar jag om de två... inte så att jag misstar deras värde men just att det känns som att jag skulle kunna säga noll men mena åtta. Jag är lite av siffrornas motsvarighet till bokstävernas dyslektiker tror jag... haha
 
När jag kom hem idag kände jag migränen komma snokandes... tog hunden med mig upp i skogen för o koppla bort o leta lite svamp på en o samma gång... gick där o funderade på om ifall jag skulle tuppa av där, skulle hunden isåfall springa hem o påkalla uppmärksamhet?
Det var skönt att skåda mossgrönt iaf. Hittade en handfull trattisar och en hel massa små trattembryon som mest såg ut som konstiga fingersvampar ännu.
 
Hästarna släppte jag också ut i en helt obetad hage... och sen nu ikväll så sa jag till mig själv: BIG note to self: släpper man halvmeterhöga pållar i meterhögt gräs så ser man till att ta in dem INNAN mörkret faller... jag gick fan nästan vilse själv där i den jäääättestora hagen som är totalt nerlusad med tistlar (som sticks vill jag bara påpeka). Pållarna hade dock tröttnat på att inte se gräset för allt gräs och hade gått tillbaka till lilla skogshagen och det såg ju inte jag där i mörkret. Dallas stod under en gran o inte förrän E var en halvmeter ifrån så behagade han vända på huvudet mot henne när hon ropade. Han trodde nog att hans brunskimmelljusa rumpa inte syntes i mörkret. 
 
NU ska jag krypa ner under dubbla täcken och försöka sova bättre än jag fick göra inatt som var. Ja nu är det dags att bädda med dubbla täcken för jag frös också... tills jag hade letat på mitt andra täcke och dragit på mig över fötterna. OM jag hade varit så lyckligt lottad att nån vänlig själv hade tänkt spendera lite större pengar på mig till jul så hade jag önskat mig ett duntäcke... får nog köpa mig det där jäkla duntäcket själv... *mutter mutter*

"allt ditt är mitt"

Ibland funderar man över vad det är för mening med livet när det går ut på att: jobba, komma hem o äta nåt (rester från kylen), gå o lägga sig för att man är för trött för o orka existera o vakna när det är dags o gå o lägga sig för natten.
 
Nu ska jag maila o återigen avboka mitt tandläkarebesök som jag upptäckte för sent att jag har i morgon... rackarns... även om jag hade behållit mitt byte av pass från dag till kväll så hade jag inte hunnit med... o nu sket det sig helt.
 
Sen ska jag ut på banken o sälja fonder så jag kan betala höleveransen för vinterns behov. Det kom ju liksom en pruttponny med sitt ben i vägen... 
 
Sen ska jag o dotra ut o natta de där pållarna o sen är det väl typ bara o gå o lägga sig igen.... nej jag ska duscha först också. 
 
Men mitt liv känns rätt blaha blaha just nu... bästaste Stajna gjorde min dag dock när jag loggade in på fb o kunde läsa hennes inlägg på min logg. 
 
Gick ut i köket på jobbet på jakt efter föda....
Hittade riskakor med ditt namn på! 
Och resonerade fram o tillbaka med mig själv; Stjäla eller inte stjäla... men så kom jag på att: Allt ditt är mitt!

...om inte så är jag skyldig dig två riskakor med ostsmak...
 
Haha lovely - you made my day baby -
 
I morgon är en alldeles ny dag... få se vad jag ska fylla den dagen med.... jo lite jobb.... tror jag ska flytta bilar till stan o tillbaka ut på landet - typ mest hela dan
OM vi har nån tagg så jag får ut nån bil från bilpoolen.. annars får jag väl gå o våldgästa centralplanerarna medans jag väntar.... håhå
 
Tjingeling pling

måste man kunna tänka en tanke rakt?

En rent helvetisk dag har det varit hittills.... min hjärna är lite lätt kokt,..
efter att i torsdags blivit utan både telefon o internet på jobbet (ip-telefoni) så fick vi äntligen tillbaks allt igår på eftermiddagen med start kl 14.00 för telen. Så då fixade vi pronto att alla samtal till fasta telefonen kopplas vidare till larm-tvåan som nån nu alltså MÅSTE bära med sig... detta kopplades in idag och gissa vilken lycklig stjärna som fick larm-tvåan idag... yezzz det var jag det.

Gissa om det ringer möe fölk om dagarna... speciellt när de inte fått tag i oss på flera dagar... bah

lunchen spenderades med luren mot örat så det kallas då rakt inte för rast iaf.... jag rastar NU en stund... men inte hela timmen för det hinner jag inte... men en pisskvart är bättre än inget.

Tänk om man fick börja varje dag med ett frukostflin

Måste få dela med mig av den här bilden... jag (som ju är lite grann av en språkpolis då) kunde inte låta bli att haka upp mig på avstavningen.

Hittade en till... där stod det

smörgåspål
ägg

Men den tog vi ingen bild på... jag o E.

Jag jobbar o står i... eller ja just nu är det mitt emellan ett par besök hos brukarna så jag har just tuggat i mig en macka med lite kaffe till.

Bästaste Stajna uteblev för hon blev ombokad... men jag fick en annan Stajna med mig istället... hon kanske också kan kallas för den bästaste eftersom hon är upplärd av den bästaste - moi. Hehehe, hon gick som elev med mig. ;P
OCH dubbelgången uteblev... för hon blev också ombokad på annat jobb... haha så det kan gå
 

effektiv innan kvällsjobb

Kvällsjobb ikväll
Med bästaste Stajna... fast jag lär väl knappt se skymten av na. För vi har mkt nu... o vi måste åka åt varsitt håll.
Dubbelgång ska jag ha också... men det blir nog bra.... om jag kan samla ihop hjärnan det vill säga.
 
På morgonen har jag hunnit skjutsa två barn till stan... en till skolan o en till tåget. Innan dess hann dotra o jag handla på Coop också... de hade billiga rotsaker så jag tänkte genast att göra gryta.
 
Såååå nu puttrar en gryta på spisen som de kan äta när de kommer hem de övriga i familjen... 
Själv tror jag att jag steker på en fiskbit (jag som inte ens har gillat fisk förr) och gör en kall sås o kokar potatis till... 
Hmmm lär nog dra igång det om jag ska hinna få den i mig också... tjingeling pling

vända på dygnet?

Ja jag funderar på om det är så att jag håller på o vänder tillbaka dygnet.
Är galet trött på kvällarna o vaknar om inte tidigt så iaf tidigare än vanligt.
I morse vakna jag vid 7 o tänkte nästan (men bara nästan) kliva upp men sansade mig o somna om.
Det var en konstig dröm som väckte mig... jag var arg o ledsen när jag vaknade, mest arg.
Drömde att centralplaneringen skulle leverera mat till brukarna. Men jag blev arg för det låg i en fryspåse huller om buller... Kokt potatis, ris (att koka) frukostgryn och kaffebröd som hade fått brunsås på sig så de fastnat i påsen. O jag minns att jag muttrade att de inte ska syssla med sånt de inte fattar.

Hahaha
vet inte om jag ens bör analysera den drömmen

wordle på det hörni

Om jag skulle beskriva de senaste dagarna i stödord så skulle det se ut ungefär såhär
Ungefär såhär rörigt det känns också för den delen...
 
 
 
 

RSS 2.0