Fredagsmys

Ja ledig fredag. Jag har inte gjort så mkt. Jo jag balanserade på stege o bytte den trasiga ljusslangen som satt ovanför dörren till en annan ljusslinga. Nu är det verkligen färgglatt o om jag vill riktigt tacky flashy då det finns 8 olika programlägen. Haha.
 
Hade velat ha vita lampor men aja färg it is.
 
Omslag i vädret gjorde att kylan byttes mot slask och underkylt. Såå halt. Tack gode gud för broddar. Sicken bra uppfinning.
 
På jobbet började de adventsfixa igår. När den rödvita duken åkte på och några hårda karameller (som någon fått från en brukare) slängdes tillbaka på bordet såg jag genast en bild såklart. 
 
Håll med om att det ser ut lite som att de försöker smälta in och gömma sig i dukens mönster och färg. Camouflage döpte jag bilden till. 😁
 
 
 

Onsdag

Trött
Ont
Allmänt emlig
 
Förkylningen verkar inte vilja släppa taget helt. Näsan tjorvar igen.
 
Jag har lyckats dra på mig en nackspärr som plågar mig. Idag frågade jag en kollega som läser till osteopat om hon kunde klämma lite. 
 
Det kändes bra ett tag men nu ikväll har jag jävulusiskt ont. Vetekudden får arbeta medan jag hänger i soffan och slöglor på tv.
 
Jobbade kväll igår. Det knäppte till och blev riktigt smällkallt innan arbetskvällen var slut.
 
Det var verkligen inte ett dugg varmare imorse. - 17,4 sa termometern.
 
Gnistrande vackert och kallt.
 
Bildbloggen har uppdaterats.
 
Jag fotade kollegans söta hund idag och ett par bilder hamnade i ett av inläggen.
Två fyrbenta praktikanter

Måndagsblues

Ledig måndag.
 
Trött och lat dag. Inte gjort mycket alls idag helt ärligt. 
 
Mestadels har dagen tillbringats i vågrätt läge. 
Fångade några kristaller iaf när jag var ut en stund medan solen lyste. 
Jag har lekt lite med bilden i snapseed för att försöka framhäva mönstret i kristallerna.
 
Jag hade tänt i spisen innan jag gick ut med en hink vatten till hästarna. När jag kom in igen såg det ut såhär. Jag gissade att det nog inte tog sig.
 
Imorgon är det kvällsjobb. Jag gissar att jag har samma gamla vanliga runda som typ alltid. 
 
 

weekend

Den här helgen tillbringades på jobbet. 
 
Började med en kortkväll i fredags. Men innan jag ens hade börjat min jobbhelg så hade frågan ramlat in om vad jag månne hade för planer för lördagen. 
 
Resultatet blev att det blev bestämt att efter jobbet igår skulle jag bli upphämtad och så skulle vi lufta våra mobilkameror. 
 
Lördagen blev ganska fullspäckad. Jag var den enda med delegering på sprutor och alltså fick jag åka och ge både fragmin och insulin. 
Fragminsprutorna är mindre roliga att ge. Det är samma tillvägagångssätt vid själva sticket Som vid insulingivning typ men nålen är grövre och svårare att få in i huden. Man måste liksom skruva lite på sprutan för att få huden att ge med sig. 
 
Det var en underbart vacker dag igår och jag luftade mobilkameran mer eller mindre under hela dagen faktiskt. 
Det började redan på väg till jobbet. För att se resten av bilderna jag tog under min arbetsdag igår kolla in bildbloggen ..>länk här<--
 
Och sen efter jobbet så for jag hem. Började elda upp värmen i mitt kalla hus och inväntade hämtning. 
 
Vi for till grannstan - Avesta. Det är en gammal bruksort och det finns många fina miljöer där. Vi startade vår lilla utflykt vid Koppardalen och Verket. 
For vidare och gick längs Dalälven. Jag försökte fota ett hus som stod och riktigt lyste upp i mörkret. Månljuset studsade mot den ljusa fasaden och allt speglade sig i vattnet. 
 
Men fast jag tog över 20 bilder så blev ingen riktigt skarp. Det var som att husets energi inte tillät att det skulle avbildas helt skarpt utan fortsätta vara lite mystiskt. 
Sen for vi vidare till ett gammalt gruvområde i mörkret. Det låg på små kringelkrokiga vägar i skogen och jag skulle nog inte hitta tillbaka på rak arm. 
 
Vi avslutade sedan genom att åka genom Folkärna och stannade för att fota vid kyrkan och sen en avslutande fotosession vid bron över Dalälven vid Näs kraftstation. 
 
Men bilderna från det finns också på bildbloggen i ett eget inlägg och det hittar du här <--- 
 
Det blev senare än planerat och klockan hann passera 23 gott och väl.
 
I morse började jag 6.30 och det var seeegt att gå upp kan jag lova. 
 
Slapp åka och ge insulin idag iaf. Men jag lyckades få skäll av en anhörig för att jag hade varit till dennes gamla förälder fastän det tydligen hade varit tillsagt att den anhöriga skulle komma. Ja, jag såg då ingen anteckning nånstans om tidpunkten för när hen skulle komma. Hade jag inte gått dit som det stod i min planering så hade det också varit fel. Nåja, vissa dagar är det bara så. Och vissa anhöriga bara måste få utlopp för sin ångest och det är enklast att spy galla över den personal som går var och varannan dag till den där gamla sjuka människan som obönhörligen är på väg mot livets slut. 
 
I morgon är en ledig dag på schemat och jag tänker njuta av den. 
 
 
 
 
 
 

bilderblogg

Kilroybloggen är uppdaterad
--> länken här <---

A day off

Ja idag är det verkligen noll på energikontot. Lite mer depp än pepp. Eller nä. Depp är fel ord. Mer off än on kanske jag ska säga. Deppig är jag inte. Bara trött o seg.
 
Masade mig upp runt tio. Efter elva stack strömmen. Prognosen sa att det inte skulle va tillbaka förrän runt tvåtiden. 
 
Det blev att röja av vedspisen som fått en hel massa jox avlastat under sommaren. För utan elektricitet funkar inte min pelletskamin och då blir det kallt.
Bjuder på den totalt osminkade sanningen. Oborstad, blek och trött.
 
Fick upp värmen i huset. O sen la jag mig i soffan o där blev jag kvar ett tag. Inte förrän nu ikväll strax innan ljuset försvann helt gick jag ut på en promenad. Fångade fullmånen där den hängde som en gigantisk ost på himlen.
 
Tyvärr fick jag inte nån bra bild på den från den platsen jag helst velat fota den ifrån. 
Men ni kan ändå kanske tänka er wow-känslan när man kommer gåendes.
 
Hostan envisas med att fortsätta terrorisera mig. Så jag hoppar träningen idag med. Kanske gör några övningar här hemma bara. Somamove såklart isåfall. 
 

En sån dag

Igår sov jag bort halva dagen. Ja jag får ju skämmas. Men jag vaknade lagom till lunch. Halv tolv. Alltså helt sjukt. 
 
Satte inget larm. Brukar göra det men glömde visst helt. När jag har ställt larmet så vaknar jag hälften av gångerna innan ändå men igår sov jag alltså lääänge.
 
Jag hade funderingar på att följa med brorsans familj på julmarknad men la ner de planerna när jag vaknade så sent. Istället sparade jag energin till kvällningen då jag hade bestämt träff med en annan vän. Ja den här helgen har varit en hel massa trevligt umgänge. Leila o jag hade bestämt att fota i mörkret vid gruvan.
 
När jag kom dit så var jag totalt opepp på att lufta Nikon. Istället blev det några bilder med mobilen bara. Jag orkar o vill verkligen inte annat än bara skapa snabbt o lätt just nu. Orkar inte tänka på slutare o bländare o ISO o tjosanhejsan. Men sälja kameran är inte ett alternativ heller. Jag kanske får lusten igen. Snart. Sen. Nångång.
 
Salas silvergruva har helt underbart vackra omgivningar. Gamla byggnader som fullkomligen osar av historia. Och mer än ett spöke finns i krokarna.
Drottning Kristinas schakt finns avbildat så många gånger. Men när vi stod vid bilarna redo att säga tack och hej så fångade jag den här bilden. Lite som en annan dimension. 
 
Varför göra som alla andra? Nej jag gillar att leka med perspektiv och annorlunda vinklar. 
 
Klockstapeln fastnade också på bild. 
Håll med om att den blev lite dramatisk.
 
Idag var det jobbdags igen. Det blev en lång dag. Massa små saker som bara liksom tog energi och tid. 

Lovely day

Fjanten fick besök idag. Hans sistah from anotha mistah dök upp och i släptåg hade hon sin broder från en annan moder. Chaufför var bästa Stajna.
 
Vi knatade ganska omgående iväg på en promenad. Vi tog vägen genom de djupa skogarna där det finns både tomtar och troll om man bara tittar lite.
 
Jag tror fjanten var rätt pepp på att få visa sina vägar. De rejsade på rätt bra mellan varven. Så kul o se tre glada hundar kunna löpa fritt o ha kul. Det var bara kortare sträckor som vi kopplade dem. Vid stora vägen typ.
 
Lite luftade vi mobilkamerorna också.
 
Måste bara få visa den här bilden på fjant. Noll koll kroppskontroll 😂
Fullt ös
 
Och så vill jag visa den här bilden. Som jag helt fräckt snodde från Stinas insta. Så cool den blev bara. 
Älskar den.
 
Fjant ville följa med hem till det lilla huset på prärien sen. 
Men han fick snällt stanna kvar här. 
 
Undrar om han hade på känn att hans odrägliga kusin skulle komma o hälsa på sen. 
Alltså Doris är så himla skön. Snacka om laid back o bara ta dagen som den kommer. 
 
Nu sitter jag framför så mycket bättre. Jag är rätt färdig och fjanten är rätt färdig. 
 

Autumn feelings

Bildbloggen uppdaterad
 

T o r s d a g

Min bloggolust fortsätter. Ogillar fortfarande skarpt hur det blev mindre mobilanpassat i mobilen. O hur de endast säger att man ska ladda ner bloggappen. 
 
Jag kanske inte vill ladda ner nån bloggapp. Jag kanske inte vill bara. 
 
Var in på play o tittade på appen. Reklam står det. O varför måste jag stå ut med uppoppande reklam mitt i allt. För det gissar jag att det kommer va. Så som alla spelappar har. Räcker väl med all jäkla reklam som är ändå. Nej jag är bara lite anti just nu. Så låt mig få va lite anti en stund. 
 
Förkylningen slog till. Idag bet jag i det sura äpplet och stannade hemma. Surt. Att behöva straffas med karens när jag är hemma för nåt som kan smitta de jag går hem till. 
 
Systemet är lite bakvänt. Det borde va karensfritt de första typ 4 tillfällena på ett år. För att sen bli karens. Inte som nu med 10 tillfällen med karens o sen karensfritt. Någon som sitter på kontor kan ju fortfarande jobba med en förkylning. Svårare när man arbetar inom vårdyrken.
 
Idag är det iaf vila i soffan som gäller. 
Ärligt snodd från fb 😂
 
Bilden är från Igår morse när jag åkte till jobbet. Jag har lagt på ett filter så solen förstärkts lite. 

Det var den helgen

Jag motionerade cykeln igår. Nästan 2 mil innan mörkrets inbrott.
 
Som belöning vaknade jag med halsont inatt. Råkade visst somna till i soffan igårkväll. Såg The magnificent seven. Och sen blev jag liksom bara kvar. 
 
Idag har jag inte gjort så mkt vettigt alls. Jo jag bäddade rent i sängen. Och åkte o handlade på kvällskvisten. Jag körde några somamoveövningar också. Försöka memorera dem tänkte jag. 
 
Imorgon kvällsjobb så jag får sovmorgon iaf. Skönt med tanke på att det är mitt i natten igen. Haha
 
 

Lördag

Ledig lördag
 
Blogg. Se har ändrat hur det ser ut från startsidan när man loggat in. Ogillar den nya designen massor. Ifrån min mobil är det smått och oöverblickbart . Jag måste zooma för att se mina menyer eller kunna klicka mig vidare. Nej gör om och gör rätt. 
 
Det är som en webbversion av sidan som inte stöder mobil. Iaf inte Android. Det har fått mig att inte vilja blogga eller ens logga in. 
 
Mailade dem om vad jag tycker. Fick svar med frågor och tack för mina synpunkter. Har inte funnit rätt ord att sätta på VAD som är fel. Men tror jag jist förklarade det här o nu. 
 
Nåja nu har jag gnällt av mig. 
 
Ledig som sagt. Ska försöka hitta hemmet som gick o gömde sig under den här veckan jag knappt varit hemma. 
 
Blev medbjuden på Avig Maria - no more fucks to give igår. Sjukt bra. Hon kan som få andra sätta mitt i prick med orden. 
 
Jag skrattade, hade en klump i magen av den bleka sanningens obehag, tårar i ögonen om vartannat. Jag ville inte att det skulle ta slut. Och vilken röst hon har när hon sjunger.
 
Träffsäkert, tankeväckande, käftsmäll och en ice bucket med obehaglig självutlämnande förnedring som många kvinnor utsatts och utsätts för. När hon beskriver hur hon utnyttjats och förnedrats  Hur hon som 16-åring fått ett manligt könsorgan (min omskrivning, hon hade ett betydligt råare uttryck) nertryckt i halsen tills hon inte fått luft. "männen har pratat sen dinosaurierna dog ut, det här är mina 2h" som hon sa. 
 
Det fanns en och annan man närvarande men 90 % eller mer var kvinnor. 
 
Skrattet är en ventil. Men jag skruvade på mig av obehag när förvånansvärt många skrattade som att det var hysteriskt roligt när hon berättade om kukar i halsen och rövar i ansiktet med analen i ögon och näshöjd. . 
 
Men har ni chans att gå, så gå. Rekommenderar det verkligen. 
 
 
 

Onsdag

Ibland får man för sig idéer. 
 
T ex igår tyckte jag att det skulle va en jääättebra idé att baka idag innan jobbet. Haha
 
Nåja, det blev bröd till slut iaf. Fast degen blev jäkligt kladdig. 
 
Men slutresultatet är vad som räknas. O det blev mums. 
 
Nu åka mot jobbet för apt och kvällsjobb. 

T som i...

Tisdag
Trött
 
Kraschlandade i soffan en stund efter jobbet. Måste laga mat. Är vrålhungrig. Hade ingen matlåda till jobbet idag så jag har levt på mackor, frukt och på em bjöd rehab på kakor till hemteamsmötet.
 
Pannkaka är planen. Har vispat ihop smeten nu iaf. Men det var ett tag där när hemtjänstaren önskade sig hemtjänst.
Så här såg det ut redan en timme innan lunch. 
 
 

måndag

Måndagen var ledig från jobb men inte fri från saker att göra.
 
Mammografi på eftermiddagen.
 
Usch inte alls någon angenäm upplevelse men nu är det gjort iallafall.
 
Jag hade sån tur att jag fick överta någon annans parkeringsbiljett som det fanns tid kvar på. En hel massa tid kvar.
Men innan jag åkte till lasarettet så åkte jag en snabbis förbi ica.
 
Jo det råkade nog bli så att jag ville ha sushi idag med.
Jag hann inte äta den innan toplessfotograferingen dock. Men den väntade så fint kvar i bilen när jag kom ut igen efter 10 minuter sisådär.
 
Hade bestämt att jag skulle åka och träna efteråt. Så när sushin var uppäten styrde jag kosan mot Sala och träning.
 
Först lyckades jag såklart tajma in när alla skulle hem från jobbet så det tog tid att komma ut ur stan. Sen blev det stopp igen. MIsstänkte olycka innan jag ens såg brandbilarna åka. Lyckades iaf komma av och ta en annan väg till stan. Och kom precis i tid för att snabbt svida om på toaletten och in för träningspasset. 
 
Ett annorlunda pass mot vad jag var van med men det är ju bara bra att få lite olika träning och inte samma samma. Vi avslutade med baby shark challenge. 
not a walk in the park kan jag säga.
 
Men efter träningen tog jag just en walk in the park. Luftade Nikon för första gången på ett bra tag. 
 
Blev sådär men inte så lätt att fota när man har en uttråkad kelpie i ett snöre och försöker knåpa med kameran samtidigt.
 
Jag la in de bilderna som jag blev minst missnöjd med. Ja för jag blev inte helt 100 nöjd med nån såklart. 
Bland annat resultatet av det här. 
 
Avslutade med en kort joggingrunda runt ena dammen. En sträcka av 1 km bara men efter en knapp timmes core så kan det väl vara okej ändå kanske. 
 

Spontana äventyr

Spontana äventyr är stunderna som blir de bästa minnena. 
 
Jobbhelg. Lååång Jobbhelg. Delad tur lördag och 7-16 idag söndag. 
 
Trött som jag vet inte vad. Ville helst krypa ihop till en boll o somna på jobbsoffan. Vad gör du efter jobbet kom en fråga. Mjaaa, jag borde städa men kanske kraschar på soffan o sover svarade jag typ. 
 
Alternativet var visst att haka på till Västerås. Okej, sa jag. Aldrig bang för ett äventyr.
 
Fjanten rastades lite snabbt o sen fick han också haka på till Västerås.
 
In o fixade ärendet som kollegan hade. Sen sa hon när vi gled förbi hamburgerrestaurangen att hon iaf behövde äta sen också innan hemfärd. Jag med sa jag. Men slängde ur mig att vi kunde ta sushi lika gärna. Jaa, googla på kvällsöppna sushiställen sådär en allhelgonasöndag. Sushi yama tvärs över stan. Sagt och gjort.
Sen en snabbis genom Ica. 
 
På hemvägen frågade hon om det månne va norrsken på himlen. Ljusföroreningar kan lura en ibland så jag tvekade. 
 
En halvtimme senare var jag övertygad om ATT det var norrsken. STANNA tjoade jag och hon hörsammade och nästan nitade. 
 
Sen klafsade vi ut på ett gärde och fotade norrsken. En km bort var himlen ännu vackrare så vi stannade igen. Och fotade. Och skrattade. För det stående skämtet under kvällen hade blivit att vi skulle lägga ut nästan identiska bilder på våra sociala medier o låtsas som att näää vi hade iiinte åkt ihop. 
 
Fjanten var nog mindre road av vårat flamsande. Men han va ju med iaf. Nåja nästan. Han fick sitta kvar i bilen hela tiden. 
 
Helt klart en himla bra avslutning på en lång och tröttsam arbetshelg. 
 
Sen stannade jag vid sjön o fotade nån mer bild också. Men då var det på väg att försvinna. 
För att vara mobilbilder så är det ändå rätt ok. Inget slår en systemkamera förstås. 

Fredag

aha, det förklarar saken. Jag har bara varit utklädd och på maskerad idag.
 
En sån där dag där jag har nollkommsnoll energi. 
 
Ja idag är det en mindre bra dag. Beror helt och hållet på mig själv. Så bilden ovan är så talande. Orkar inte med mig själv ens. Kanske därför jag är så trött. 
 
Vet inte om jag kan tycka att tidsomställningen är en sån himla fiffig idé. Jag har inte helt justerat mig iaf.
 
Fick lite gjort igår iaf som stod på agendan. 
 
Var till brorsan, vi åkte till kyrkogården o fixade farmor o farfars grav. Lånade hans bil o släpkärra o hämtade en pall pellets som jag sen bar in säck för säck under tak i garaget. Åkte sen tillbaka med ekipaget och hängde några timmar till med brorsans familj. 
Doris tyckte kusin fjant var aptrååkig som inte ville leka. 

T som i torsdag

Ledig dag. 
 
Lät mig sova tills jag vaknade. Sen låg jag o drog mig läänge under täcket. För det är såå skönt i sängen på morgonen. Det är ju då den är som skönast liksom. 
 
Somnade i soffan igår. Hrmm. Var såå trött. Gjorde bulgogi som jag åt framför tv:n sen. Det blev ett par bitar kvar som jag stoppade i kylskåpet under folie bara. Inte den bästa av idéer. När jag öppnade kylen idag kom en pust av vitlök mot mig. Tur att iaf mjölken har lock på tetran numera. Haha. 
 
Det är såå gott hursomhaver. Rekommenderar att ni testar. Om ni brukar se halvåtta så var det en tjej som bjöd på det för nån vecka sen. Inte samma recept men typ.
 
Jag hade en hel massa planer för den här dan innan den inföll. Idag känner jag mest för att lata mig dock. 
 
 

RSS 2.0