weekend

Den här helgen tillbringades på jobbet. 
 
Började med en kortkväll i fredags. Men innan jag ens hade börjat min jobbhelg så hade frågan ramlat in om vad jag månne hade för planer för lördagen. 
 
Resultatet blev att det blev bestämt att efter jobbet igår skulle jag bli upphämtad och så skulle vi lufta våra mobilkameror. 
 
Lördagen blev ganska fullspäckad. Jag var den enda med delegering på sprutor och alltså fick jag åka och ge både fragmin och insulin. 
Fragminsprutorna är mindre roliga att ge. Det är samma tillvägagångssätt vid själva sticket Som vid insulingivning typ men nålen är grövre och svårare att få in i huden. Man måste liksom skruva lite på sprutan för att få huden att ge med sig. 
 
Det var en underbart vacker dag igår och jag luftade mobilkameran mer eller mindre under hela dagen faktiskt. 
Det började redan på väg till jobbet. För att se resten av bilderna jag tog under min arbetsdag igår kolla in bildbloggen ..>länk här<--
 
Och sen efter jobbet så for jag hem. Började elda upp värmen i mitt kalla hus och inväntade hämtning. 
 
Vi for till grannstan - Avesta. Det är en gammal bruksort och det finns många fina miljöer där. Vi startade vår lilla utflykt vid Koppardalen och Verket. 
For vidare och gick längs Dalälven. Jag försökte fota ett hus som stod och riktigt lyste upp i mörkret. Månljuset studsade mot den ljusa fasaden och allt speglade sig i vattnet. 
 
Men fast jag tog över 20 bilder så blev ingen riktigt skarp. Det var som att husets energi inte tillät att det skulle avbildas helt skarpt utan fortsätta vara lite mystiskt. 
Sen for vi vidare till ett gammalt gruvområde i mörkret. Det låg på små kringelkrokiga vägar i skogen och jag skulle nog inte hitta tillbaka på rak arm. 
 
Vi avslutade sedan genom att åka genom Folkärna och stannade för att fota vid kyrkan och sen en avslutande fotosession vid bron över Dalälven vid Näs kraftstation. 
 
Men bilderna från det finns också på bildbloggen i ett eget inlägg och det hittar du här <--- 
 
Det blev senare än planerat och klockan hann passera 23 gott och väl.
 
I morse började jag 6.30 och det var seeegt att gå upp kan jag lova. 
 
Slapp åka och ge insulin idag iaf. Men jag lyckades få skäll av en anhörig för att jag hade varit till dennes gamla förälder fastän det tydligen hade varit tillsagt att den anhöriga skulle komma. Ja, jag såg då ingen anteckning nånstans om tidpunkten för när hen skulle komma. Hade jag inte gått dit som det stod i min planering så hade det också varit fel. Nåja, vissa dagar är det bara så. Och vissa anhöriga bara måste få utlopp för sin ångest och det är enklast att spy galla över den personal som går var och varannan dag till den där gamla sjuka människan som obönhörligen är på väg mot livets slut. 
 
I morgon är en ledig dag på schemat och jag tänker njuta av den. 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anki

Anhörig borde inte ha skällt på dig, inte ditt fel att informationen inte kommit fram varken till planeraren eller till dig. Kraam

2018-11-27 @ 21:11:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0