förkylt vare här

Japps
Har dragit på mig en äckelförkylning IGEN.
 
Har snuva, huvudvärk och känner mig emligt eländig. Fryser också.
 
En alvedon, nässpray o så ner i sängen för o sova bort skiten.
 
Jobbhelg såklart också *mutter mutter*

instajul


juldan

Kablonksomnade framför tv:n ikväll. Sov bort en tre timmar sisådär.
Nu har jag ätit en tallrik gröt och efter att vi snart nattat pållarna så ska jag natta mig själv på riktigt.
 
Tlöttchey.nu
 
Men jag har jobbat 8 h först och tjänat grooova pengar (host smärre bidrag host)

julafton

Med en knapp timme kvar av julafton kan jag sammanfatta den som helt okej.
 
Började dagen med jobb. Eller ja nu ljög jag. Igår fick jag ett migränanfall som däckade mig totalt. Och detta med sisådär 10 julklappar kvar att slå in. Jag törnade in i sängen, kräkfärdig av smärta, vid 22-tiden. Hade tagit två diklofenak innan för o dämpa den. 
Herr J väckte mig när han gick o la sig efter Bingolottos uppesittarkväll. Inte medvetet men jag vaknade till iaf. Då hade värken lättat o det kändes betydligt bättre. 
 
Vid tretiden inatt var den dock på G igen. Gick upp och fyllde på tablettdosen innan jag försökte sova lite till. Gav upp försöken vid fem och gick upp. Åt grötfrukost och slog in paketen som var kvar innan jag matade djuren och for mot jobbet.
 
Hann med o se nästan hela Kalle på tv innan det var dags för avrapportering och hemgång.
Ungarna o gubbe var hos svärpäronen men de dök upp inte långt efter att jag landat hemma. 
 
Efter lite mys öppnade vi paketen o sen har vi bara varit o njutit av ledigheten resten av kvällen.
O nu godnatt för imorrn väntar jobb igen

Flashbacks

Jag klev in i garderoben och ptja, inte hamnade jag i Narnia men fastnade i all bråte kan man väl säga.
 
Fick för mig att plocka om i skrubben i hallen ovanför trappen. Jaiks vad man samlar på sig skrot. Hittade en kartong med 20 år gamla biltidningar. Varför? Ptja om jag sparar dem sisådär en 30 år till så blir de kanske rätt retro att kolla igenom. 
Har nämligen en kartong med sparade Allers från 1968 som min faster en gång i tiden prenumererat på. Sååå jag borde väl kanske spara några nummer av Bilsport också. 
 
 
Nä om jag skulle ta o försöka hitta ordningen igen. Så jag får julefrid nån gång också

onsdag

Trots att jag är född med nästan svart hår (såg ut som en liten koreaunge har mor min sagt) och inte har tillstymmelse till blonda lockar i mitt svall (förutom de där små stänken av silver som retfullt börjar ploppa upp) så känner jag mig lite blond ibland.
 
I måndags var jag till V-ås och in till Panduro och shoppade loss bland pärlorna. Ville utöka mitt förråd av pärlor att göra armband med.
 
Kom hem glad i hågen med jättefina glaspärlor och jag pärlade ihop ett fint armband. Köpte remmar och tråd också. 
 
När jag sen skulle kolla i min låda med pärlor jag hade sen förut så insåg jag att jag hade köpt betydligt mindre pärlor än vad jag redan hade hemma. Och jag som tyckte de var små till att börja med. 
 
Inte undra på att det tog så lång tid och var så förbaskat pillrigt. Men men, det blidde ett armband iaf och när jag instagrammade resultatet så kom en förfrågan om att få köpa ett av mig.
Inte för att jag direkt känner att det är nån sälja-kvalitet på det (än). Jag har lite svårt att få några snygga avslut.
 
Och idag skjutsade jag in E till tåget för hon hade sovmorgon deluxe. Hade tänkt hämta ut ett paket innan jag åkte hem men kom på halvvägs till stan att mobilen låg kvar i sovrummet på laddning. *suck, suck och trippelsuck*
 
Hade dessutom med mig en massa sopor som skulle slängas. Ja de åkte till stan och hem igen. 
 
Nåja, nu ska jag väl försöka få ihop ÄNNU mera sopor och så gör jag ett nytt försök att slänga dem och hämta paketet. 
 
Tjingeling pling så länge

Ja må hon leva, ja må hon leva

Godmorgon i gråvädret
 
Eller ja godmorgon är det ju inte längre... det är snart eftermiddag. 
 
Men jag har nyss vaknat för andra gången idag. Gick o la mig igen efter att jag hade grattat min stora fina dotter som fyller 17 idag.
 
Hon hade önskat sig cheesecake och jag skulle vara så snäll och göra en igårkväll. Allt gick så bra ända tills det var dags att ställa in den i frysen. Då höll jag den så konstigt att botten ramlade ur och allt for ner på golvet och över allt som fanns i vägen.
 
Då var det nära att jag hade sagt godnatt och gått o lagt mig och vägrat titta på eländet förrän tidigast idag.
 
Drog in stora städpatrullen, dvs hunden så fick han göra grovjobbet åt mig. Men inte ens mitt matvrak till hund orkade smälla i sig hela smeten utan han lämnade hälften. 
Jag laddade om och hade som tur var ingredienser hemma till att göra en ny. 
 
Så hon fick en frukostcheesecake iaf. Hon hade hört mig inatt och trodde nog att det var kört med fika till frukost. 
 
Jag jagade upp sonen också och han var trött så ögonen gick i kors
 
Här är en bild på "underverket" 
Hahaha
 

nyss

Jag - glöm inte att ställa larmet
E - jag glömmer aldrig att ställa larmet. Men jag brukar glömma att gå upp.

tredje advent

 
Kölden biter i advent
och vårt tredje ljus blir tänt
Gud bevare alla frusna
ge dem värme låt det ljusna

lördag och semester

Första dagen på min inför-julen-semester.... halleluja så najs
 
Har haft mer ork än jag brukar ha på lediga dagar men ändå har inte särskilt mkt blivit gjort.
 
Fixade lite i stallet åt hästarna för de hade rena rama skridskobanan därute och jag tog in dem. Hängde upp slow-feeding-nätet mellan boxarna så de skulle ha nåt att pyssla med och inte bråka så mkt med varandra.
 
 

senaste dagarna

Fullt ös medvetslös eller nåt sånt
 
I måndags var jag ledsagare åt en brukare och vi blev borta mest hela dan. Jag skulle ha slutat kl 16 men vi landade inte förrän kl 17 hos brukaren och sen skulle jag ju fortfarande vidare till jobbet och dokumentera och lämna ifrån mig nycklar o sånt.
Tisdag blev en kvällstur istället för en dagtur och det var skönt med sovmorgon men hela den lediga delen av dagen sovs bort.
Igår var det onsdag och jag slutade tidigt men orkade inte lyfta rumpan från stolen när jag skulle åka hem. Blev sittandes en timme sisådär.
 
Det är lite mkt nu känner jag. Min hjärna längtar efter semestern som jag ska ha nästa vecka. Eller ja, den börjar redan i helgen. Wohoo
 
Sen är jag ledig ända fram till julafton då jag går på och börjar jobba igen. Hade först tänkt vara ledig även på julafton men men... det brukar vara rätt mysigt att jobba en sån dag och det blir ju en eller annan slant i plånboken också. 
Ska jag vara ärlig så har jag inte semesterdagar så det räcker att ta ut även julafton. Jag har annars fått en vikarie för mig.
 
I fredags var jag hundvakt i snöstormen och i måndags  när jag landade på jobbet hade tomten varit förbi och lagt ett paket i mitt skåp. 
När jag väl landade hemma igen så öppnade jag mitt paket för att se vad tomten hade gömt i paketet och däri låg en jättefin ljuslykta. Och pengar...
Jag skickade genast ett muttrande sms till tomten (eller ja till den som låg bakom tomtens besök i mitt skåp). Jag ställde ju inte upp som hundvakt för att behöva ersättning för det. 
Men men, svaret jag fick var att jag behövde ju nåt att tända lyktan med också.... tsssss
 
Snön den kom och gick och efterlämnade bara en hemsk isgata men den försvinner väl också om temperaturen tänker ligga på plus länge till.
I söndags såg det dock ut såhär på ett av fönsterna i sovrummet
 
Jag tog sovmorgon idag eftersom jag är ledig men jag vet inte om det gjorde nån nytta. Huvudvärk (som ju kan bero på kaffebrist) och fryser. 
Ikväll är planen att boxas lite igen. Har inte tränat nåt alls sen min mkt manliga förkylning. Få se hur jag pallar trycket. Flåset är rätt flåsigt = 0 kondition.

2:a advent

 
Mörkret tätnar i advent
och vårt andra ljus blir tänt
Gud bevare dem som gråter
Låt dem le och leka åter

Just nu

just nu lyssnar jag på P1
 
De sänder Kropp och själ: När jag blir dement
 
Sååå intressant. Det handlar om ett demensboende i England där de försöker anpassa vården efter de dementa snarare än att få de dementa att passa in i vården.
 
Intressant på mer än ett sätt. Dels för att jag jobbar inom äldreomsorgen men även för att senast idag på fm så satt jag och min vän och försökte förklara demens för en som inte vet hur det är och hur det kan yttra sig.

Sven och DIY

O så gick det några dagar utan uppdatering på bloggen... förstår inte att vips har jag inte uppdaterat på flera dagar.
 
Med vetskapen om att stormen Sven skulle blåsa in över landet så tänkte vi att vi skulle bädda boxarna åt pållarna lite extra och så skulle de få sova inne. De brukar annars stå ute dygnet runt eftersom de har tillgång till skydd i hagarna och kan röra sig som de vill och så.
 
Lyckliga pållar blev blixtsnabbt svaga i knäna och skulle rulla sig i den mysiga spånbädden
Gnistra lyckades med att rulla fast i en spånhög i boxen. 
Vet nog ingen annan pålle som kan lyckas med nåt sånt. Hon hade bestämt sig för att rulla över på andra sidan och när det tog stopp så gav hon bara upp helt enkelt och blev liggandes med alla fyra benen i vädret. Det såg nästan ut som när man hypnotiserar en höna och lägger den på rygg o så ligger den där utan att knappt blinka. 
 
Det var ju en himla tur att jag och E stod kvar i stallet och såg det. Hade ju kunnat gå riktigt illa annars eftersom jag hört att tarmpaketet kan kollapsa på en häst om den blir liggandes för länge sådär.
 
Men hon gjorde inte tillstymmelse till att försöka ens. #tjockponny 
Inte ens när jag gick in i boxen för att försöka hjälpa till att vända runt.
Hon såg lite spak ut hursomhaver när hon var på benen igen... haha knasiga häst
 
De senaste kvällarna har jag knåpat lite och lyckats binda två armband. Hittade en DIY-blogg med fina bilder på fina skapelser och såklart vill ju inte jag vara sämre. Rotade i mina gömmor och hittade nåt som ändå kunde fungera att testa principen på. Sen är det ju en fråga om att övning ger färdighet
Det roligaste är att jag redan fått en beställning på ett armband... :D
Vi ska byta egentillverkat. Hon stickar ett par pulsvärmare åt mig och jag knåpar ihop ett armband åt henne. 
Win-win liksom
 
Och så har vi julbord med jobbet snart. Och en kollega tyckte att jag kunde ju lägga ett armband i mitt paket för julklappsbytet.... kan hända att det blir så. Men isåfall måste jag hinna iväg och shoppa lite mer pärlor och band till stommen. 
 
Har börjat på mitt tredje armband nu iaf. Fortfarande på experimentstadiet men det blir bra tror jag. Bilder kommer nog alldeles säkert när jag fått det klart. 
 
 
 

omplanering av dagen

Hade tagit ledigt idag för att jag skulle till tandläkaren mitt på dan. 
5 minuter innan jag skulle åka ringde telefonen. Ja det var såklart ifrån tandläkaren. Då har hon blivit sjuk och tänke åka hem.
 
Såååå nu har jag en oplanerat ledig dag som jag kan fylla med vad jag vill.... håhåjaja. Hitta hemmet kanske kan vara smart. 
 
Vi får se. Jag tar väl en kopp kaffe och en bulle och så laddar jag om för andra bullar... haha nu var jag ju riktigt rolig. Om jag orkar så kanske jag kan slänga ihop en deg också. Men då måste jag iaf ut och åka först. För vetemjölet räcker inte till några större projekt typ pepparkaksdeg eller nya bullar. 
 
Men en sak som jag funderat på i flera år men inte gjort är att ta in en minigran. Bara en bordsvariant. På jobbet hade de dekorerat en liten mini så sött igår när jag kom till jobbet. Var ju tvungen att fota och instagramma den såklart. 
Och nog skulle det vara kul att göra nåt liknande här hemma. Ifall nu inte katterna blir alldeles skogstokiga av att ha en gran inomhus. De brukar ju kunna bli det.
 

ladda batterier med att baka

Jag testade att baka med keso och ptja, det blev väl okej.
 
Jag ville göra dem lite juligare så jag hade i pepparkakskrydda också men hade nog i lite för lite för de smakade lite tamt. Tog två teskedar men borde nog ha tagit en matsked iaf.
 
raspberry and gingerbread cupcakes eller nåt sånt kan man väl kalla dem för om man vill anglifiera dem lite ;-)
 
Nu mot jobbet. Tar med mig en påse misslyckade lussekatter och en påse muffins ifall det finns nån gottegris som vill smaka
 
Tjingeling pling
 
 

Lussebulle

Trött
Bakade bullar igår
Det blev sent innan jag blev klar
Och inte blev jag nöjd heller... brukar väl aldrig misslyckas så att bullarna blir torra men si det blev de igår. Jäste utav sjutton men torra och smaklösa liksom.
Det var inget bra recept jag använde mig utav. Det var ett speciellt för saffransbröd men njä. Nästa gång gör jag som jag brukar och bara sätter en vanlig vetedeg och blandar i saffran i degvätskan. 
 
Idag ska jag försöka ladda batterierna för att sen orka åka o jobba ett kvällspass. Har inte jobbat på en vecka nu så jag känner mig nästan lite ringrostig. Haha ja, tänk så fort det kan gå att släppa tankarna på jobbet ändå. 
 
Huvudvärken har jag med mig. Jag är fortfarande inte helt bra ifrån förkylningen och jag känner att det är nåt med bihålorna. Tar nässpray men inte som jag borde kanske. Jag är lite nojjig att jag ska bli beroende så jag tar ibland när det känns extra mkt men inte annars för då tar jag bara koksaltlösning istället.
 
 

första ljuset tänt

Vinden susar i advent
och vårt första ljus blir tänt.
Barn som har det svårt i världen,
Gud bevare dem på färden.
 

ljus i vårt hus

Lite har jag ändå fixat. Det lyser i några fönster iaf
 

RSS 2.0