tjejmilen 2013

Jag har ju anmält mig till tjejmilen
 
MEN
 
och det är ett stort MEN
 
jag har ju lite grann förträngt hur snart det är.... jag hinner har jag tänkt
 
snart hinner jag inte... idag letade jag rätt på ett program att träna med inför. Räknade ut var i träningen jag borde ligga och kikade...
 
Har fixat dagens träningspass iaf. Tog en kort runda med blandat jogg och gång. Okej den varade inte exakt den tiden som står men nästan. Det berodde inte så mkt på orken utan mer på att jag inte hade koll på hur lång tid jag skulle hålla på. Men kompenserade med att studsa på studsmattan när jag kom hem. Det är också kondition OCH styrka, allt i ett liksom.
 
Sen har jag tränat med Blossom på gräsmattan. Ja hon var inte här förstås men jag hade en tidning framför mig som hon var med i och instruerade några övningar. 
 
Mina ömma trampdynor kändes okej under rundan men nu när jag är barfota så ömmar de igen. Kanske är bristsymtom på nåt ämne. Brukar få ont i fossingarna då. Eller bara gammal hederlig vätskebrist med tanke på värmen som varit
 
 

Haha ja jag säger då det

haha jag kan inte sluta skratta åt mig själv... jag har ju morrat om min kamera i mobilen som fått hjärnskakning och vägrar ta fina kort längre. Allt blir suddigt hur fasen jag än gjort.
 
Well.... om man råkar fumla med telefonen och ändra på inställningar utan att märka det så kan det bli så.
 
Ibland när jag bär telefonen så reagerar den jäkla skärmen och tror att jag trycker fast jag inte trycker... räcker ju med ett finger på fel plats liksom. Och tydligen hade jag lyckats ändra bildstorlek från stor till minsta. 
 
Så helt plötsligt kan jag ta fina kort igen. HALLELUJA
 
Jag som började misströsta på mina fotograferingsskills helt.
 
Nåja, snart får jag ju min nya telefon med bättre upplösning på kameran så då jäklar... haha (det var ju megapixlarna som försäljaren använde som argument när jag råkade nämna att jag gillar att fota med mobilen).
 
Efter promenaden igår fick jag jäkligt ont i trampdynorna på fötterna. Man ska inte ta långpromenader i foppa helt klart. Eller den var ju inte så lång egentligen men grusväg med stenar och foppa var visst ingen bra kombo igår.
 
I kväll blir det miljöombyte för en natt. Sicken tur att jag upptäckte min fadäs med kamerainställningarna så jag kan få fina bilder av min nya temporära familj. 
Haha säger inget mer nu, ni får väl kanske se nåt sen i morgonkväll eller så
Bolltisteln har slagit ut och humlorna är som tokiga. Helt berusade sover de till och med däri.

lökpaj

 
Sugen på lökpaj som jag är så tänker jag faktiskt skriva ner receptet för det börjar bli svårt att bläddra sig fram till rätt bild i mitt fotoalbum i telefonen plus att jag ju ska byta telefon om bara några dagar.
 
Pekkas lökpaj
(6-7 portioner)
 
Botten:
75 g smör
½ dl creme fraiche
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
½ tsk salt
 
Fyllning:
1 gul lök
1 röd lök
1 purjolök
3 ägg
2 dl mjölk
150 g ädelost
smör till stekning
 
Ugn: 200º 
 
Arbeta samman degen. Svep in degen i plastfolie och låt den vila 15 min. Tryck ut degen i pajform 24 cm diameter, nagga och låt stå kallt i 1 timme. Förgrädda pajskalet 10 minuter nedre delen av ugnen.
 
Skala löken, ansa och skölj purjon. Hacka all lök och stek i smör. Vispa ihop ägg och mjölk. Häll löken i pajskalet, smula över osten och häll över stanningen. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat, ca 30 minuter.
 
 Vill bara säga att jag brukar byta ut ädelosten mot vanlig riven ost och det smakar minst lika bra
 
 
 

Vem är den där man?

 
Fick bara ett psykbryt på alla statusuppdateringar som innehöll ordet "man" igår. Törs de inte stå för sina uppdateringar?
 
Jag fick nyss ett sms som meddelade att min beställning har skickats från deras lager. Ja telefonen alltså... wohooo 
 
Ja ni ser ju. Alla bilder blir suddiga, så jag tror att kameran i mobilen har kronisk hjärnskakning eller nåt 

Dagens Bitch

Jag fortsätter vara en bitch i humöret och retar mig på allt och alla tror jag.
 
Kan det vara rötmånaden som gör mig sån?
 
Dagens Bitch stör sig på
 
  • schemat som innebär kvällar och helger (när allt roligt inträffar som alla andra vanliga människor pysslar med)
  • att två mil anses som längre åt ena hållet än åt andra hållet (folk som aldrig hälsar på men gärna uppmuntrar att jag ska hälsa på när jag ändå är i krokarna [läs handlar])
  • ansvar (hemma, jobbet, livet)
  • flugor och bromsar
  • latmasken som bara vill ligga på soffan och äta praliner (ja jag talar om mig själv nu)
Finns en hel massa andra saker också... men orkar inte analysera och pränta ner dem i nån lista... 
 
Jag gick på skrattkurs en gång och kvinnan som höll i kursen sa att man ska börja varje dag med ett leende för o lura kroppen att man är glad även om man inte känner sig glad. För då blir man glad iaf. Hon sa att dagar när det bara inte går så kunde man forma fingrarna till ett V-tecken och helt sonika skjuta upp mungiporna med hjälp av V-tecknet.
Idag är en sån dag tror jag.... 
 
 
"life is a rollercoaster, just gotta ride it"
 
Läser en bok just nu om sex drugs and rock'n'roll eller ja, den är skriven av Pamela Des Barres och handlar om hennes liv som groupie. Den heter "Jag är med bandet - en groupies bekännelser".
Köpte den häromdagen när jag fick ett akut sug efter att läsa nåt och bara få försvinna in i det skrivna ordets magiska värld.
 
Väntar otåligt på min telefon som jag äntligen fått tummen ur och beställt... det blev genom mobilabonnemanget ändå. Orkade inte i slutänden. Men jag som hade bestämt mig för en Samsung Galaxy Note II blev övertalad till att istället testa en Samsung Galaxy S4 för den skulle vara såååå mkt bättre. Och just nu hade de en kampanj där man får 14 dagar på sig att testa och ångrar man sig så fick man skicka tillbaka o byta eller helt enkelt inte ta nån alls.... ja jag känner ju mig själv så jag lär väl iaf inte få nån tumme ur ifall jag ångrar mig. Tssssss
 
Allt är bättre än den jag har hursomhaver... för den håller på och blir totalt senildement och hänger sig mest hela tiden.
 
Jag tackar ändå för att semestrarna börjar ta slut för det betyder att livet på jobbet återgår till nån slags normalitet. Kul helg med mig som enda ordinarie och sen ett myller av vikarier i olika grad av vana och ansvarskänsla. Nej nu ljög jag. I lördags var den andra enda ordinarie friska icke semestrande personen inkallad extra. 
 
 

totalt otaggad

till att jobba delad tur idag.
 
Är hemma på timmar och hade tänkt grilla hamburgare men upptäckte till min irritation att köttfärsen (som var packad i sån där låda som håller nån dag längre) hade gått ur datum för nån dag sen. 
 
Irriterad därför att vi var två som var till affären och handlade köttfärsen och sen var det ytterligare en person i familjen som stoppade in färsen i kylen men ändå räknar alla övriga tre i familjen att JAG ska hålla koll på och frysa in matvaror i tid eller laga till dem. 
 
Ja idag är jag lite fortsatt bitter. Trött på att allt som innefattar minsta mått av ansvar ska ligga på mig. Jo visst hade vi en tavla med rutor för varje familjemedlem och dag där vi skulle skriva i var och ens sysslor för dagen... men ingen annan verkar vilja ta tag i den heller och jag tänker sittstrejka känner jag rent spontant.
 
Allt som kräver ansvarstagande ska jag sky som pesten. 
 
Men jag lär väl åka o jobba kvällspasset hursomhaver... vore det inte för att jag är ledig i morrn så hade jag nog nästan kunnat tänka mig att sova kvar där bara för att slippa se, känna o vara.
 
Kanske är jag orättvis för att jag inte har talat om spelreglerna??? Kanske borde jag ha sagt klart och tydligt att NU är det nån annans tur o ta ansvar??? Kanske - kanske inte... 
 
 

tankar i natten

Ibland rusar tankarna iväg
 
Och ibland känner jag mig så ensam
 
Den värsta ensamheten är den man känner mitt i en folkmassa men ingen att känna samhörighet med
 
Självvald ensamhet är skön men när man inte får välja själv så svider den
 
Förnuft och känsla
 
Mitt förnuft säger åt mig att inte vara så larvig och barnslig
Min känsla säger att förnuftet kan dra nåt gammal över sig 
 
Jag hatar när känslan och förnuftet är osams med varandra
 
Jag unnar alla att vara glada och att ha trevligt
men en liten tagg över att jag känner mig ensam och  bortglömd finns där ändå
 
Förnuftet säger också att jag HAR haft semester och en hel massa skoj
Känslan säger att det var då och nu är nu
 
Kanske borde jag ha dragit på mig finaste stassen och dansat ut i natten med älvorna, virvlat runt på ängarna med nattens ljumma vindar omkring mig. 
Jag har identifierat min oro i kroppen
Nu ska bara förnuftet tala vett med känslan

Oro

i kroppen
 
Det kryper och kryllar i benen och jag har svårt att ligga still i sängen. 
Hade tänkt ta tidig kväll eftersom det är jobbhelg och imorgon är det delad tur på schemat. Men jag vet inte om det är urladdningen efter åskan som lämnat kvar oro i min kropp eller om det är nåt annat.
 
Regnet har iaf lockat fram dimman som fullkomligen väller över gärdena och man kan ana älvorna som dansar däri

Äntligen

lite regn
Men när jag efter regnet krafsade lite på jordytan så såg jag att det inte trängde ner längre än ett par cm. Sen är det snustorrt.
 
Innan ovädret bröt ut och åskan bara dundrade i fjärran var himlen nästan magisk. Det är lätt att förstå varför himlen anses vara änglarnas boning

jag ger upp

för i kväll o försöka få nån ordning på telefonabonnemang o tjosanhejsangrejsan. Telefonen är vald men ska jag ta den genom ett abonnemang eller ska jag köpa den på sidan om??? Och vilket abonnemang ska jag ha?? Om jag läser mina senaste fakturor så inser jag själv att kontantkort kanske vore billigare. Men å andra sidan kanske mina senaste fakturor inte alls motsvarar resten av året. Jag har ju faktiskt haft semester också...

Det var bättre förr

Vi har haft fel på telefonlinjen sen i helgen som var. Vår fasta telefon är dödare än dödast men konstigt nog funkar internet ibland. Ja, det funkar såtillvida att man kan surfa nån minut o sen är det borta och så kommer det tillbaka och man kan surfa nån minut eller typ några sekunder.... MKT irriterande
 
Jag ringde och felanmälde telefonen i måndags... ja de kom ju med standardsvaret 5 arbetsdagar. 
 
Tänker nog börja med den metoden jag också... de kan förvänta sig att jag betalat räkningen inom fem arbetsdagar från deras sista betaldatum. Hur skulle DET se ut??? 
 
Idag är det torsdag och har vi nån telefon??? Nepps
 
Jag är benägen att säga som gamlingarna: Det var bättre förr.

i valet och kvalet

Sliter mitt hår i förtvivlan... vilken telefon ska jag välja och när jag valt telefon så kommer nästa (k)val, ska jag köpa den via mobilabonnemang eller beställa från annat företag på nätet och ja.... gnnnngaaahhh tror jag sover på saken.
 
 

en timme

i hängmattan efter jobbet är vad jag kallar livskvalitet.

Skönt o sova utomhus YES

blah

Herr J hade handlat hem frysta hamburgare att grilla och pommes frites... 
 
Jag orkade pallra mig upp ur soffan lagom till att det var dags att montera burgaren med bröd och tillbehör. Ja jag gjorde så och tog en tugga. Nånting smakade inte bra... vet inte om det var själva burgaren eller om det var dressingen som smakade knepigt men jag kunde bara inte äta den. 
Tog en skål och tänkte lägga upp pommes i den och bara äta såna istället. Vad tror ni händer. Jo trötta jag skulle samtidigt som jag höll i skålen ta fram saltet och lyckades med skåpdörren slå skålen ur min hand. 
 
Jag hade god lust att bara gå därifrån och strunta i glasbitarna som spred sig över precis HELA golvet.
HUR många kvadratmeter kan en liten liten tiny glasskål täcka när den är i bitar?? 
 
Nu har jag mest bara lust att dra täcket över huvudet och sova bort resten av kvällen.
 
Inte min kväll helt enkelt. 
 
Herr J hade köpt hem ett par chokladbitar också (lördag hela veckan) och jag har tuggat i mig en halv rulle center i tjurigt trots.
 
Annars har jag tänkt att jag ska dra ner på gott i veckorna... håhå ack du ljuva sockerberoende... inte idag men imorgon...
 
I morgon är en annan dag och då kanske jag ska börja mitt nya liv
 
Inlägget kan sorteras och arkiveras under #gnällochtyckasyndom

borde jag kanske också ta ut det i pengar kanske

Sitter just o fundrilundrar på om jag kan skriva upp 5 minuters arbetad tid som jag gjort här hemma (fastän jag jobbar i hemtjänsten) eftersom jag fick ett meddelande på telesvar att jag skulle ringa larmtelefonen. När jag gjorde det så ville bara personen i andra änden meddela att blodsockret på X hade stigit från 9.3 till 9.8 och att h*n inte fått tag på joursköterskan. Ähhhhh vad ska JAG med den informationen till undrade jag men sa inget. 
 
Kanske kan ta det med chefen på nästa medarebetarsamtal. Alltså föreslå att jag sitter hemma och om nån kollega har nån fundering eller bara vill meddela vad den gjort så kan den ringa till mig och jag kan sitta som nån miniboss o säga duktig hund (eh duktig kollega menar jag) och diktera vad h*n ska göra härnäst.
 
*SUCK*
 
Nä men... 
 
Har jobbat hela dagen och precis landat i soffan här hemma när mobilen pep till. Tacksåmycket
 
Nu ska jag återgå till att vara mer eller mindre halvdöd. Är så förbaskat trött att jag nog var en smärre livsfara på vägen egentligen när jag åkte hem.
 
Ovanstående kan sorteras under #välkommentillhemtjänstendärduiblandmåstefattabeslutsjälv

Dagen idag

Idag MÅSTE jag...
 
jo jag måste rensa ur kylskåpet. För annars kommer det snart att möta mig i dörren känner jag... 
 
Aningens lite fööör mkt skit som stått och blivit gammalt därinne. Och nåt som har kladdat o ja ni vet hur det ibland kan bli om man inte är ensam om att få rumstera däri.
 
Vill inte dock
 
Det känns motigt värre ska jag erkänna. Men när man är klar känns det ju så bra igen.
Såååå vad ska ni hitta på eller vad har ni pysslat med. Beroende på NÄR ni läser det här ;)
 
 
Men jag undrar om jag inte ska börja med att baka lite muffins bara för att stöka till lite mer i köket... moahaha 

let's make a cake

Tänker baka kaka
 
Har hallon som jag behöver göra något med så det får bli en hallonkaka
 
 

blåsig lördag

Huvudvärk idag
Undrar om det är oväder i faggorna
 
 

instacollage

 

mobilskit, födelsedagspresenter och så en riktig läckerbit

Det börjar bli akut att skaffa en annan mobil. Jag har nog lyckats slänga den jag äger en gång för mkt i golvet. 
Ja inte med flit såklart. Men en mobiltelefon är tamefanken lika hal att hålla rätt på som en tvål i ett badkar med vatten.
 
Nu laggar den allt som oftast och den stänger ner program helt utan förvarning och den sparar inte bilder som jag fotar på rätt sätt. Väldigt ofta blir de skadade och kan inte öppnas annat än som thumbnail. Ja o en hel massa annat tjafs med den också.
 
Borde sova men som vanligt sitter jag uppe alldeles för länge. En dag kvar på denna veckas arbetspass.
 
Idag har jag varit och grattat lille Victor för att han fyllt två år. Han fick en liten trädgårdsspade och en kratta så han kan hjälpa till när det ska planteras. Och så fick han en duplobil (bärgarn från Cars) som kan skjuta pilar mot en måltavla. Han blev skitlycklig över båda paketen och spaden invigdes i sandlådan ganska snart. 
Men när syrran kom med sin present så blev jag övertrumfad kan jag säga. 
 
I paketet låg en ryggsäck med Bamsemotiv. Bamse är bäst om du frågar Victor. 
Ryggsäcken var en sån där superduperbra ryggsäck för den innehöll minsann fler paket. Ett Bamsepussel och en liten Bamsebok. 
 
Jag hade med en present till Victors mamma också. Hon fick en burk hjortronsylt av mig. Hon blev också väldigt glad för sin present. 
 
Annars kan jag väl säga att jag har en riktigt söt rumpa... iaf när jag lyckas med konststycket att sätta mig på choklad. Tssssss tur i oturen att det var jobbkläder och att det faktiskt går att byta kläder när man gör tokigheter.
 
Två av mina jobbarkompisar fick ju roligt åt mig iaf. Och jag behövde ju faktiskt inte all den där chokladen heller... 
Bjuder på den, och fotograf är ingen mindre än bästaste Stajna (fast jag ska nog sluta kalla henne för det efter det här ;P)

2 down 2 to go

Herregudars så segt att starta upp jobbhjärnan efter 4 lata veckor
 
Men två dagar avklarade den här veckan och bara två dagar kvar. Sen tar jag helg
Igårkväll hade jag en lugn stund mellan jobben. Vägrenen brann i vackra färger och jag stannade för att plocka en bukett. Fackelblomster, Renfana och Älgört. Himlen bjöd också på ett vackert skådespel och det skiftade i molnformationer mest hela kvällen.
 
 

Då var den här

Första arbetsdagen. Tänk vilken tur att jag börjar med ett kvällspass eftersom jag var uppe så sent inatt.
Eller så var jag uppe sent för att jag börjar med ett kvällspass
 
Trött men uppstigen. Måste ju försöka få till lite tid hemma innan jag far mot jobbet. Vaknade av att ett gäng kråkor kraxade utanför fönstret. De satt i en trädtopp och slogs om toppen, den var visst mest toppen att sitta på. 
 
Tänkte steka upp ett gäng pannkakor så kan jag ta med mig och äta på jobbet sen med hjortronsylt till... haha alltid retar det nån ;)
(arkivbild)
 
 

konsten att njuta ända in i kaklet

ja typ
 
Sista semesterdagen 
 
Vaknade av åskan tidigt i morse. Vinglade ur sängen halvvaken för att dra ur telefon, internet och tv och så väckte jag kidsen så de fick dra ur sina elektroniksaker. Vinglade tillbaka i sängen snabbt som attan och somnade om. Kände att man blir illamående av att rusa upp ur sängen och försöka hålla kontroll på kroppen fast man egentligen fortfarande sover.
 
Vaknade igen när regnet strilade ner utanför eftersom sovrumsfönstret stod öppet. Lukten av regnet gjorde mig nostalgisk och väckte samtidigt en ilande strimma av ångest eftersom lukten påminde om första skoldagen på hösten när man gick på låg- och mellanstadiet.
 
När jag väl pallrade mig ur sängen hade regnet slutat falla. 
 
Städat på höloftet och fått hem de två första rundbalarna. Resten kommer pö om pö
Haft besök av syster yster och hennes sambo. Hon var ute och övningskörde och snart har hon kortet i sin hand
Plockade av de första mogna hallonen för året
Tog en cykeltur till sjön och plockade ihop en liter saftiga hjortron och har kokat sylt av dem nu. Såg solen gå ner över sjön och när jag cyklade hem frossade jag i dofterna från solmogna smultron i vägkanten.
 

Speed Week och en trevlig kväll i glada vänners lag

Igår drog vi till Tierp och kikade på lite dragracing då det var första dagen i Speed Week Festival. 
 
Kanonfint väder och massa fina, muskulösa bilar fanns det att kika på. Vi satt på läktaren och tittade en lång stund och solen tog rätt bra. 
 
Eftersom det inte funkade så bra att fota med mobilen så har jag inga bra bilder att visa
När vi kom tillbaka därifrån så bjöd vi våra vänner på grillkväll hos oss. 
 
Vi njöt av den fortsatt fina kvällen genom att sitta på filtar i gräset och lyssna på musik och så grillade vi och åt gott, drack gott och avslutade kvällen med först en omgång kubb i skumrasket (ja vi har som tradition att spela när vi knappt ser o pricka rätt för att kvällen gått över mot natt) och så avslutade vi det hela med lite spel vid köksbordet. Herr J fick ett spel som heter fylletornet när han fyllde och nu invigde vi det bara ett trekvarts år från när han fick det.
 

dagen idag - ett liv

Jodå jag somnade om sen i morse... vid nio blev ögonlocken tunga och jag somnade och sov 3 timmar till. 
 
Sen dess har jag även hunnit med en powernap i hängmattan och den var ljuvlig må ni tro.
 
Nu ska jag göra lökpaj och sen om herr J kommer ihåg att köpa hem grillkol så ska vi grilla kyckling är det tänkt. Ja jag vet att klockan är sen men hey, jag käkade second breakfast vid 12 liksom. Och så har vi fikat för herr J's syster kom över med sin son och svärfar o andra svägerskan var med också.
 
Då bakade jag muffins på sockerkakssmet. Tog jordgubbsfil som vätska och kan man tänka sig att smeten smakade jordgubbsglass. 
 
Receptet på lökpaj har jag fotat hos en brukare som i sin tur hade skrivit av det i ett väntrum från en veckotidning. 
 
Slänger in en bild från när vi fikade i trädgården. Kevin tyckte det var lajbans att jag släppte ut Dallas på gräsmattan 
 
Det närmar sig slutet på min semester. Men än har jag några dagar där jag kan göra vad jag vill, om jag vill.

huh

Jag kom sent i säng igår/inatt. Typ två.
Ändå vaknade jag för mer än en timme sen och det är lögn i h-vete att somna om.
 
Först var jag kissnödig. Lätt åtgärdat. Bara att kissa o så krypa ner igen. Nåja, det var varmt i rummet så upp med fönstret som jag stängde när jag gick o la mig. Magen började knorra och bråkade över varför jag inte passade på att ta nåt o äta medan jag var uppe o tassade. Upp igen och ta en kopp varm choklad och en frukostfralla. Sen gick det iaf inte att somna. Herr J som kom i säng lika sent var också uppe o studsade. Jag låg iaf kvar i sängen o tänkte försöka slumra en stund till. 
Studsade ur sängen när jag hörde nåt som sprang förbi utanför sovrumsfönstret. Först en gång och det kunde ju ha varit hunden. Men så kom det ett varv till.... det... lät... som.... en.... ponny!!!!
 
Herr J skulle bara flytta pållarna från natthagen som verkar vara hyfsat Gnistrasäker (jo hon har fått avancera från vinterhagen) men urbetad till en hage med mera mat men inte Gnistrasäker för 5 öre ifall hon skulle få tråkigt och vilja se sig om här i världen, typ missinassen eller så.
Iaf, så tog han två små pållar men lämnade grinden på "glänt" om man nu kan göra så med grindhandtag som hakas i varandra när man öppnar dem. Dallas fick lite separationsångest och smet under tråden och ut.
 
Man får väl vara jäkligt glad att det var Dallas och inte Gnistra för han är så go o gla kexchoklad att han drar ett varv och så kommer han glatt skuttandes när man ropar och så går han in i hagen hos de andra som om inget hänt.
 
Så lagom tills jag hade studsat i några paltor och ut på gräsmattan så var alla fyra i rätt hage. Och nu sitter jag här. Och undrar varför jag är uppe när jag sovit mindre än fem timmar. 
 
Tilll vårat försvar så höll vi på att gjuta en sockel igårkväll som drog ut på tiden. Man kan ju inte avbryta mitt i och ta natt liksom.
(arkivbild)

that female curse

Vaknade i femtaget med ont i magen.
Kissade o somnade om.
Vaknade i niotaget med ont i magen...

Damn you Eva for eating that apple

Nä men skämt åsido så känns det som en dag i vilans tecken *leta värmekudde*

Carpe diem

de säger att man ska ta vara på varje dag, minut, sekund
 
Och det gör jag
 
Njuter av mina sista sommarsemesterdagar för det här året. 
 
Igårkväll tog jag och herr J en tur på fyrhjulingen till sjön för att kolla läget på myren. Inte riktigt klara men snart.
 
Härligt lata dagar och maten fixar jag i trädgården. Igår grillade vi hemgjorda hamburgare. Idag har jag försökt pressa i solen för om möjligt få lite färg. Går sådär när jag inte orkar 10 minuter ens. Haha. Efter 5 minuter kollar jag på klockan och undrar om det är dags att vända på steken

denna dagen - ett liv

Det har varit en helt underbar dag med sol och värme
 
Tyvärr tyckte bromsarna det samma så hästarna var lite lätt skärrade ett tag där. De fick komma in och vila middag några timmar.
 
Så mot kvällningen plockade jag fram min kreativa sida och nu har jag försökt kopiera en bromsfälla med vad jag kunde skrapa ihop här hemma. 
 
Vi får väl se om den kan fungera ens lite grann men annars var det ingen stor kostnad.
 
OM det skulle fungera så kan jag ju berätta hur jag gjorde. Annars är det väl inte mkt mer att berätta om saken.
 
Tror jag tar kväller snart för jag är trött

Powermeet 2013

Vi drog till V-ås igårkväll och kikade på lite fina och mindre fina bilar. Det var ju Powermeet för bövelen.
Jag kom på att jag vill ha en ponny... haha ja en Mustang alltså
Jag sa det till herr J att nästa år när jag 40-årskrisar så vill jag ha en vit springare med möe muskler.
 
Det fanns andra pållar på plats också. Såna som jobbade med att hålla ordning på torpet.
Alla unga tjejer skulle klappa såklart. Fulla brudar som plötsligt kom på att de ääälskar hästar.
En ung polisman som var till häst stod o pratade rätt länge med ett gäng brudar. Han njöt kanske lite av uppmärksamheten. Och jag förstår honom isåfall för han hade en galet vacker häst att rida. Tyvärr var hästen trött på uppmärksamheten och han försökte få gå därifrån mer än en gång när särskilt en tjej klappade och klappade och klappade på mulen.
Försökte få hästen på bild men han blev bara suddig eftersom skymningen börjat falla och han som sagt var inte ville stå still.
Den kvinnliga kollegan hade en lugnare pålle som passade på att snaska lite gott gräs medan det andra ekipaget blev kurtiserade så han fastnade.
Sen när kvällen övergått till natt åkte vi hem igen 
 
 

Danmarksresa del 3

När vi hade sett haven mötas ute på Grenen (som det hette) så åkte vi in till Skagen och letade upp en fiskebod för att köpa lite... Skagenröra såklart.
Det var lite roligt att stå där inne och o välja o vraka i sortimentet.
 
Betalningen var ju en annan femma. För danskarna säger visst entalen först och så har de lite knepigt sätt att tänka när de uttalar tiotalen. så nioghalvtreds betyder 59 - plättlätt liksom, tssss
 
På hemvägen svängde vi förbi en igensandad kyrka - Den tilsandede Sct. Laurentii Kirke. 
Det enda som finns kvar idag är tornet. Och där dörren finns idag är egentligen ett fönster som var ovanför den ursprungliga kyrkporten. Jag och Sara gick upp i tornet tillsammans med grabbarna. Det var en smal trapp i spiralform och man var tvungen att hålla i sig i ett rep för att inte tappa balansen.
Tyvärr såg man knappt ut genom fönstren när man väl var där uppe. Dels var det kanske en säkerhetsåtgärd och så är jag nog lite för kort i rocken. 
Apropå säkerhet så såg man certifikat överallt att det var besiktigat och godkänt. Både sevärdheter och matställen hade såna, väl synliga.
 
När vi kom tillbaka till Lökken så gissa vart vi styrde vår kosa ;)
Stranden såklart :)
E ville inte följa med till Skagen så hon fick hyra en cykel och med den hade hon utforskat närområdet. I fyra timmar hade hon trampat runt innan hon kände sig nöjd.
Såg en tjej som red ner på stranden med sin islänning. Jag hade gärna sett att hon släppt loss i en härlig galopp eller töltsträcka men endera missade jag det eller så gjorde hon inget sånt. Såg bara att hon skrittade fram och tillbaka några vändor. Men både jag och E sa redan första kvällen att det hade varit hur härligt som helst att bara få spränga fram i galopp eftersom det bara var sand mil efter mil.
 
För första gången såg jag lite annat uppspolat på stranden än bara snäckor
Nåt annat som jag noterade under min vistelse i Danmark är att alla (och då menar jag ALLA) hus är byggda i sten. Nåja, våra campingstugor var i trä men jag tror inte jag såg ett enda bostadshus i trä faktiskt. 
Den här gamla campingen passerade vi varje gång vi gick till stranden. 
Sen var det dagen för hemfärd - torsdag. 
Inget strandbesök innan vi vände kosan mot Fredrikshavn. Men eftersom vi var ute i hyfsat god tid kunde vi svänga in på en strand i Fredrikshavn. Palmestranden.
Den var av helt annan karaktär. Sanden var mer lik aska, grå och ännu mer finkornig. Dessutom kändes det smutsigare (men vad kan man vänta bredvid en större stad?)
Den här stranden var totalt översållad med små små snäckskal. Det var i princip omöjligt att gå utan att trampa sönder tusentals små skal. Det krasade vid varje steg.
Det fanns till och med spiralsnäckor på den här stranden. Och man såg massa krabbrester.
Det brann nånstans i närheten för vi hörde sirener och såg röken.
Det gick mkt fortare att få komma ombord när vi skulle hem. Vi behövde inte vänta alls lång stund.
Vi var nog alla lite dämpade och trötta så mesta tiden tillbringade vi i ett rum där man kunde sitta och surfa med datorer som var så sega att en snigel är snabb i jämförelse.
Nu är jag hemma igen men jag saknar att kunna gå ner på stranden och bara chilla en stund innan det är dags att gå till sängs.
Så jag kan iaf säga att hit åker vi gärna fler gånger. 
 
 

Danmarksresa del 2

På onsdagen tänkte vi oss en tur till Skagen men på vägen upp dit stannade vi vid en sandbegravd kyrkogård och en fyr som var de enda kvarvarande resterna av ett samhälle som sandflykten gömt.
Den här stenen berättar om några sjömän som offrade livet när en båt kapsejsade (om jag förstod texten rätt)
Först stannade vi vid kyrkogården och sen åkte vi till fyren.
 
Det var helt otroligt. Jag hade inte väntat mig nåt dylikt. Sanddynerna tornade upp sig och det liknade faktiskt en öken. 
 
Det var rejäla kullar och flåset fick sig en genomkörare
Utsikten var helt outstanding
Det blåste på bra där. Och jag hade sand på ryggen, mellan tänderna, i håret, i öronen och massor i skorna när jag kom ner därifrån.
 
Sen drog vi till Skagen
Det blåste på bra från Kattegatt men från Skagerrak såg det ut såhär
Det var en mäktig känsla att stå så att två olika hav möts. 
 
 
 

Danmarksresa

Jag har haft underbara dagar och jag har tagit hur många bilder som helst. Med min lite halvcrappy mobilkamera, men so what.
 
Stod o kikade när vi åkte ut ur Göteborgs skärgård. Tänkte se om jag skulle kunna urskilja Öckerö nånstans. Antar att nån av alla öarna är just Öckerö. Tyckte mig se en kyrksiluett som kunde tänkas påminna om deras nya kyrka.
Vi kom fram till Danmark i sju-tiden på kvällen och sen var det ännu en bit att åka innan vi landade på campingen i byn Lökken.
 
Det första vi gjorde efter att vi hade installerat oss i stugorna var att gå ner till stranden.
Det blåste ganska friska vindar men vad gör väl det?
Ljuset var helt underbart
Nästa dag hade vi vikt till Legoland
Och ptja, legobyggnationerna var väl imponerande men jag hade kunnat klara mig utan besöket. Vi åkte lite berg- o dalbanor (vilket verkade vara modellen för övrigt) och några andra åkattraktioner där man åker i en bana o så är det klart. Men köerna var inte att leka med, phjue
Bilden på pianosnubben är från när vi köade till att åka kanotbana.
Sen såklart de små städerna och byarna och kanaler med båtar och flygplatsen i Billund och en massa annat
När vi landade "hemma" igen på kvällen så åkte vi direkt ner på stranden. Ja man fick köra bil på sandstranden faktiskt. Nästan överallt fick man det. Var bara på vissa avspärrade delar man inte fick det.
 
De menade på att alternativet skulle vara att bygga en hel massa parkeringsplatser och då skulle sandflykten bli ännu värre
Herr J ville såklart föreviga pärlan som troget fraktade oss från A till B. 
Herr J's bror och sambo äger bilen. Vi lånbyttes eftersom våran behöver lite service för o klara en sån långfärd.
Ljuset och färgerna var ännu mer spektakulära den här kvällen även om vi missade själva solnedgången med nån timme. Tråkigt nog enda kvällen med klar himmel dessutom
En bild på en springande unge herr J. Han trodde sig inte fastna på bild om han skyndade sig fort nog.
 
Onsdagen startade vi på stranden. 
Här ser man badhytterna som fanns i om inte tusental så ändå hundratal. De fraktades förr i tiden med häst till o från stranden och så kunde rika badgäster hyra en under dagen. Nuförtiden är de fast på plats och de flesta ägs privat.
Lugnaste dagen vad gäller vågskvalp
Herr J och unge herr J på en sanddyn
Fler bilder kommer i ett senare inlägg

instacollage

Lite instagrambilder från min resa
 
 
 

på väg hem

sitter i skrivande stund på båten på väg hem igen Har haft underbara dagar. Vi bodde på en camping med gångavstånd till havet så där tillbringade vi varenda kväll. Jag letade efter snäckor såklart. Och drivved. Men det har tickat iväg med pengar... jösses så mkt pengar det kan gå åt egentligen. En dag var vi till Legoland. Och igår var vi till Skagen och kikade lite. Såg lite andra sevärdheter efter vägen också då. En kyrka som begravts i drivsand och en fyr som var det enda kvar efter sandens härjningar. Jo kyrkogården syntes lite grann. Hade tänkt lägga in lite instagrambilder men datorn på båten verkar inte vilja vara samarbetsvillig.

sitter på båten

Det blev lite halvt stressigt ett tag eftersom det var ett vägbygge där vi stod o vänta 30 min.
Men vi blev inte frånåkta tack o lov :-)


jag borde...

... sova för imorgon ringer klockan.tidigt.

Vi ska på semester

SE MEST (er)

Vi har en båt att passa i Göteborg - vi ska till Danmark. Jo Legoland är en av planerna. Sen får vi se.

Försöker landa efter packningshysterin. Har nog och kommer nog att glömma hälften känns det som.

Då vet ni ifall bloggen är tyst några dar.

Tjingeling pling

RSS 2.0