H som i häst, Houdini, Hage o Hjärna

Det har brunnit.... johorå... i min hjärna.

Som ni alla vet så har jag i min ägo en ponny vid namn Gnistra... denna älskvärda lilla varelse som är så söt o go o aldrig ställer till förtret..... äsch vem försöker jag lura? Idag heter hon HÄSTJÄVEL o alla andra mindre vackra benämningar man kan sätta på en häst. Jag lova henne nästan till 100% att hon skulle bli korv också...

Minns ni min eländiga vårvinter med henne då hon tog som sport i hur några sekunder det behövde ta för att gå ut ur hagen o dra med sig hela flocken ut på äventyr? Ja hon är i farten igen.... fem minuter max efter att jag tagit ur henne ur den nyaste gräshagen o låtit henne gå o snappa höstrån i de gamla tråkiga hagarna så flög fan i henne o hon for iväg mot stora skogshagen i frisk o frejdig trav... ja sån där målmedveten trav som hon bara har när hon verkligen satt sig i sinnet för nåt.

Jag skynda efter o smög på henne o fick se hur hon helt enkelt bara gick genom tråden som om den inte ens fanns där... jag lovar, det syntes inte ens VAR hon gick ut. Hon bara gick mellan trådarna.

Då brann det i min hjärna. Jag blir bara så trött på'na. Där stod hon fint på andra sidan tråden o lät sig villigt fångas... men gå tillbaka under tråden det gick inte alls det.... så vi fick gå runt alla hagarna o alltså gå ut genom skogen där de kört med en skogsmaskin som rivit upp stora djupa hjulspår som var nästan metern djupa på sina ställen.

Trots att bevisen sa att hon gick ut där igår också (hovspår i leran) så vägra hon o gå där idag.... gaaaaahhhh åh så arg jag var... det koka över helt enkelt.

Min mobil ramlade ur jackfickan på ett ställe.... E fick gå med mig o ringa upp min mobil med sin mobil tills att jag hörde den ringa. Var säker på att den skulle ha ramlat ner i värsta lervällingen men tack o lov låg den fint mellan hjulspåren i gräset o spelade så vackert när jag kom fram.

Ingen mer snällhet från min sida... nu får hon gå i isoleringen all tid som hon inte får gå o beta i gräshagen där gräset  når upp till magen på henne.

Ja en annan dag kanske jag orkar ta tag i att sysselsätta henne lite mentalt också men inte idag... jag vill helt ärligt inte se henne mer idag alls om jag slipper....

Idag är jag sååå trött på bångstyriga hästar o hundar o allt vad det nu är.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0