tröttmössan E

E somnade ifrån på soffan igårkväll... så jag fick ta in hästarna själv... missinassen som vanligt... haha de har lite skruvade tider jämfört med andra hästar (tror jag). Men iaf, jag satte på grimman på Lillen o släppte honom direkt från hagen lös... när han fattade att jag inte tänkte gå bredvid o hålla i så drog han järnet. Men han drog åt rätt håll... den pållen är en klippa. Han vet vart han ska o maten hägrar i boxen så han var vid stallet innan jag hunnit ut genom grinden o stänga den med de andra två i släptåg.
.
Man kan ju undra varför jag satte på en grimma när jag ändå sen inte tänkte hålla i honom... men på nåt sätt inbillar jag mig att det är en tydligare signal att han ska få gå in... haha.
Han har nån konstig idé att alltid titta bort först när grimman ska på. Han kan stå i boxen med huvudet alldeles intill men när man bjuder grimman så ska man inte tro att han tänker sticka ner snoken självmant däri heller...
.
Förstår inte att det kan sitta så djupt rotat i en häst... måste ju vara nåt som hänger kvar sen ridskoletiden... för där var det ju grimma på så fort han inte gick på lektion. O sen stod han där i spiltan... förutom den stunden på dagen när han fick gå i hagen.
Men av just den anledningen har han aldrig grimma på sig förutom vid förflyttningar... för att han ska få vara häst utan nåt som skaver o nöter i onödan. Han är ju aldrig dum o svår att fånga in om han kommer på fel sida staketet heller... han säger bara hej på dig o så följer han med när man ber honom.
.
Nåväl, jag gav dem en liten extra tuss av nattkäket för jag ville ha sovmorgon... och jag trodde nog inte att E skulle ta ut dem heller... så döm av min förvåning när jag kom ner i köket o fann att de redan stod i hagen... till o med Gnistra... som fått stå i arresten sen sist hon straffade ut sig med att rymma genom grinden när den var stängd enbart med översta tråden o de andra två hängandes i handtaget. Där går det ingen större nöd på henne... skulle hon vilja så kan hon till o med galoppera lite. Fast bara lite...
arkivbild
Nåja, nog om detta... idag är det jobb som gäller för kvällen... undrar sa flundran vem jag ska jobba med?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0