Janssons frestande stekpanna

Jag gjorde den där Janssons frestelsen i stekpanna nu ikväll... o jäklar va gott det blev.
Ja kanske inte exakt samma som när man gör den i ugn men helt okej blev det.
.
Jag grovrev potatis o finhackade gul lök som jag sen fräste upp lite i stekpannan i olja och smör. Hade i en burk ansjovis och hällde på utav spadet också. Sen en rejäl skvätt grädde över allt o så rörde jag om innan jag lät det stå o puttra på låg värme under ett lock.
.
Jag kan inte säga några exakta mått men det var väl ungefär 6-7 potatisar... det beror ju på hur stor stekpanna man har. Min är av lite större modell med aningens högre kanter...
.
Så är man sugen på frestelse men inte vill laga till så mkt eller inte har en ugn eller av vilken anledning som helst så funkar det alltså i stekpanna PÅ spisen också.
.
Har alldeles nyss ätit upp det sista som var kvar i pannan... är ju bara jag som tycker om den rätten här hemma så det blev alldeles lagom mkt till mig.  Två portioner till kvällsmaten och rester som jag som sagt var slickat i mig nu på nattkröken.
.
Nu är jag mätt o belåten o alldeles strax måste jag o E masa oss ut för o natta pållarna... det är två som går kvar i hagen o de andra två står inne... Gnistra fick stå kvar i arresten för att hon rymde igår. Och Dallas gick också helt plötsligt strosandes på gräsmattan idag... så han åkte också in. Men får väl skylla mig själv när jag öppnar upp till en hage som på ett ställe saknar nedersta tråden.... hmmm

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0