Så gick en dag igen

Det var svårt att få nån ro inatt. Vindarna ven kring husknuten. Vid fyrasnåret vaknade jag av att det riktigt dånade runt huset. 
 
Sen kom sonen och väckte mig vid åtta. Jag hade ställt larmet vid nio men han undrade om han kunde få skjuts av mig till stan så slapp han ta bussen och få vänta en timme. 
 
Han hade körlektion bokad. Han hade nog tänkt lite snett för han hade lyckats boka den precis under den enda lektionstimme han hade i skolan idag så då missade han det. 
 
Då bestämde jag mig för att ta med hunden o gå en sväng medan jag väntade på att han skulle bli klar.
 
På en dryg timme hann vi 6 kilometer. Då tog vi en liten fotopaus vid gamla vattentornet och en lekstund i skogen vid nya vattentornet. 
Sen hade vi lite pulshöjande tempo i skogsbackarna bakom gamla vattentornet. Sprang uppför och gick nerför. Det satt inte fel med broddar på skorna idag. 
 
 
När sonen var klar med körlektionen gick vi och käkade lunch. Sushibuffé såklart. 
 
Sen när vi kom hem så tog jag efterrätten vid köksbordet tillsammans med en kopp kaffe såklart.
 
Vilade en stund framför kaminen och fick plötsligt se hur det snöade på tvären utanför fönstret.
Oj oj, tänkte jag. Det blir en rolig kväll på jobbet.
 
Men det gick bra. 
 
Nog för att det blåste och snön föll så det blev lite drivor men inte värre än att det räckte att hålla ett stadigt tag i ratten och hålla styrfart på bilen. 
 
När jag kom hem så kunde jag inte annat än skratta. Jag har bett sonen skotta undan när det snöar som det gjort idag de kvällar jag jobbar för det är fasen inte kul o komma hem o behöva börja med att skotta undan innan det blir för mkt så det blir övermäktigt. 
 
Jorå, han hade skottat. Eller, "skottat" kanske jag ska säga.
En smal gång där han bara skjutit redskapet framför sig men inte breddat eller skottat undan i sidled nånting. 
 
Så efter en kopp varm choklad och en ostmacka så bylsade jag på mig kläderna igen och gick ut och skottade lite bättre. 
 
Nu är det typ bara godnatt kvar på dagens agenda. I morgon väntar ett nytt kvällspass så jag hoppas jag kan få sovmorgon en liten stund längre än idag iaf. 

Kommentarer
Postat av: Marie

Ja men fy vilken storm det var tidigare. Jag trodde att gårdens julgran skulle ramla omkull, men den stod ståtligt kvar på morgonen när jag skulle åka till jobbet. Men vi fick in många rapporter om nedfallna träd över vägar och gångbanor så det fick mina kollegor rycka ut på tidigt på morgonen.

Vilket fint vattentorn ni har. Vårt ser hemskt ut. Var föresten dit ut med R idag då han har ett jobb där som ska göras (han ska inte utföra det dock, hans mannar 😊)

Varm choklad är alldeles fantastisk dagar som dessa!

Svar: Det är inte längre i bruk som vattentorn. Det nya ser urfult ut.
Kalla mig M

2018-01-17 @ 18:12:07
URL: http://mamafeelings.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0