21 dagar*

Trött (när är jag inte det?) men också nyfiket förväntansfull eftersom jag fick en rapport från min kompis med äggkläckaren att den första kycklingen är ute.
 
Sabelpoottuppen strök med i en rovfågelsattack o hönsen hade börjat rugga o alltså slutat lägga ägg. Som tur var så hade jag 12 stycken ägg sen tidigare som jag chansade på vinst eller förlust att lägga i kläckare.
 
Vaktlarna har flyttat in. In som i inomhus till mig. De är inte så farligt stökiga om man jämför med många andra burdjur. Nu har de börjat värpa igen också. En timer på lampan och deras dag blir så mycket längre. Precis vad som behövs för äggläggning. De kvillrar lite lågmält om dagarna och på kvällarna brukar tuppen ge upp några galanden. En galande vakteltupp låter inte tillnärmelsevis lika mycket som en hönstupp. Ett brrrr-ljud är vad den häver ur sig och det är inte högre än vanlig samtalston typ.
 
Igår och inatt har snön envist dalat ner från en mörkgrå himmel och det var rejält vitt när jag vakna imorse. Sonen önskade skjuts till bussen o det fick han. 
 
Sen åt jag frukost och kröp ner under täcket igen med vetekudden på axeln. Jag har lyckats få nån spänd muskel som gör satan så ont på vänster sida upp mot halsen. 
* 21 dagar är vad det tar för en kyckling att bildas i ett ägg
 

Kommentarer
Postat av: Marianne

Har du vanktlar i vanlig fågelbur, eller hur bor de? Jag vill också ha vanktlar men gjorde mej ju av med ankorna för att få mindre jobb så det blir väl inget...de kan ju inte gå fritt vilket innebär mer pass.

Ser fram emot massa foton på små kycklingar

2016-11-07 @ 15:24:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0