Vad göra med en ledig måndag?

Pycklisar på gården igen. 
 
Förstå känslan igårkväll när jag skulle natta hönsen och upptäckte att mamma höna hade lyckats slarva bort en mörk kyckling. Bara några timmar tidigare hade jag visat dem för exet och då fanns där 4 ljusa och 4 mörka men nu var där bara 7 kycklingar hur mycket jag än lyfte på hönan och rotade igenom fjäderdräkten. Jag lyfte även runt på höböset som hon sparkat runt frenetiskt medan hon lärt de små allt om att leta mat. Till sist när jag hade stängt in de kvarvarande kycklingarna med mamma i en bur för att inte förlora ännu fler så fick jag se att den andra ruvhönan betedde sig skumt. Fast jag redan hade lyft på henne också en vända så låg den där. Ja jösses vilken cirkus. Inte undra på att ruvhöna nr 2 var nöjd o belåten.
Den här parveln var det. Notera de ljusa vingspetsarna. Månne vad ska det bli av denna? Säkert en tupp så pipig som hen va under fotograferingen.
Fluffis
Jag fick inte med alla på bild idag för jag skulle iväg o skriva lite papper.
Så nu är jag ägare till en sån här istället för audin. Den ska exet ta över o så la han ut för handpenningen på den här.
 
På kvällskvisten städade jag åt vaktlarna och sållade ur komposten och fyllde den igen med nytt och onedbrutet material. Sen utnyttjade jag att snäckorna var ute i den fuktiga kvällen och arrangerade ihop o testade att fota slemmiga kryp på glas.
Känn dig uttittad ;)
 

Kommentarer
Postat av: marianne

Det slemmiga var riktigt vackert!
Men vilKen kycklingtjuv...hihi så sött. De där vita vingspetsarna har jag sett på mina också, de har så fina färger och ibland kan man ana hur den ska bli som vuxen, de små prickarna på var sida över näbben har jag aldrig sett...så häftigt, nästan som den ska få en mustasch....

Å ny bil :) Grattis, du har ju haft en del strul med din gamla....vilken årsmodell?

Svar: En -07 blev det. Gubbkörd så knappt inkörd. Förutom kopplingen dårå 😂
Kalla mig M

2017-06-15 @ 09:39:32
URL: http://marresmams.blogg.se
Postat av: marianne cargus

Gubbkörd var nytt....kände en handlare som använde damkörd...haha
Skönt för dej att ha en bil som inte krånglar...

Svar: Mmmm en bil som inte motorlampan lyser på. Som inte läcker olja, som inte har bromsar som ligger på, som inte dricker bensin som kalvar dricker mjölk ... Ja men du vet gubbar i keps som slirar på kopplingen när de ska åka iväg så bilens motor rusar men bilen rör sig i 2 km/h ;)
Kalla mig M

2017-06-15 @ 22:44:04
URL: http://marresmams.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0