Fredag

Hjärnmos
 
Men det är gött mos att jag är ledig.
 
Om jag sen orkar göra så mkt nytta visar sig.
 
Jag har bytt åt vaktlarna och kycklingarna iaf. Tyvärr dog ytterligare en vaktel under tiden jag städade åt dem. Känsliga små varelser det där. Dyrköpta lärdomar om hur man sköter såna små. Vet inte om det skulle hänt ändå eller om det blev för att jag lät dem få sol o frisk luft på gräsmattan. Den såg ruggig ut redan när jag tog ut dem men jag kanske knuffade den över gränsen.
 
Passade på att ta några bättre bilder på de som är kvar men de är i systemkameran fortfarande o jag skriver detta från mobilen. 
 
Gårdagkvällens jobb blev tungt. Jag kände mig inte alls pigg i vare sig kropp eller själ.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Marianne

Men vad tråkigt, jag tror de är känsliga mot kylan när de är små men hur gamla är de? Jag brukar hälla lite äppelcidervinäger i vattnet och sen jag började med det, har de faktiskt klarat sej bättre...Jag har bara haft en som dött i år av 17 stycken, och den var liten och klen redan från början och hängde inte med riktigt...

Hur många vaktlar har du?

Svar: Ja jag misstänker kylan. Smart med äppelcidervinäger. Ska testa det. Ja 10 har reducerats till 4 nu då. Dyra blev de ju iom detta. Men men ... de småttigaste var visst typ 4 dar när jag köpte dem. Jag har idiotförklarat mig själv för att jag inte valde de lite större allihopa *suck*
Kalla mig M

2016-05-06 @ 23:23:56
Postat av: Marianne

Men ligger de inte under värmelampan?
De kycklingar jag nyligen flyttade in till storhönsen låg under lampan över sex veckor

Svar: Jo de har legat under lampa men först hade jag dem i mjölkrummet men det är ouppvärmt så det räckte visst inte. Nu står de inne i det rummet som ska bli mitt vävrum.
Kalla mig M

2016-05-08 @ 18:05:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0