Why so serious?

Vill bara göra ett litet förtydligande till mitt föregående inlägg... vad gäller systemet som fallerar.
 
Det är alltså inte bara en grupp som felar... det felar från alltifrån när personer kommer hem från lasarettet så kan man ju ge sig sjutton på att det i princip alltid är på en fredag. Ja för då slipper nån ta ansvar förrän tidigast på måndag... och hemtjänsten är alltid redo och kan konsten att trolla med knäna.
Personer som skickas hem för vidare vård i hemmet har inte alltid hunnit med att få hem sin utrustning som krävs för att vi i hemtjänsten ska kunna göra vårat jobb på ett så säkert sätt som möjligt. Både vad gäller brukarens och vår egen säkerhet. Ta bara fenomenet vårdsäng som levereras en gång i veckan men mer än en gång har brukaren ramlat hem ett par dagar (minst) innan själva vårdsängen. 
Det har hänt att vissa brukare aldrig ens hunnit komma i sin vårdsäng för de blivit akut så mkt sämre att all vård måste utföras ståendes på knä på en säng som är 30 cm hög på sin höjd och inte har möjlighet att flyttas ut från vägg eller höja o sänka huvud och fotända.
En person kom hem och skulle ligga på ett par resårbottnar staplade på varandra (tills sängen skulle levereras ett par dagar senare)... säkert och bra va? Lägg därtill att personen var instabil i sin kropp vad gäller styrsel och balans.
Biståndshandläggarna verkar ibland vara från en annan planet för de lovar saker som inte går att utföra. Eller ta exemplet där en biståndshandläggare sa att "nej en spisvakt ska man inte ha om man fortfarande lagar mat" för det gick ju inte att laga mat då... ehhh en glömsk person kanske ändå fortfarande vill värma sitt kaffe på spisen eller steka ett par korvskivor utan att bränna upp kaffepannor och bränna ner huset.
De "tror" så mkt också... ibland tror de att XX får sin mat därifrån... men de bemödar sig inte med att kolla... och vi får ta smällen med anhöriga... och trolla med våra knän.
Och så var det planeringen... som också har sina direktiv nånstans högre ifrån... men vem(?) som sagt var, kan säga att Hulda 97 faktiskt är klar på 30 min. Det är ju alltså 30 min från det vi öppnar dörren tills vi stänger den när vi går ut igen. 
Lätt att sitta på en annan plats och "veta" saker... oavsett var i näringskedjan man befinner sig så är det alltid lätt att tro o veta nåt om alla andra platser. 
Jag tror också en hel massa saker som jag inte har en aning om... och det är ju tokigt
 
En annan sak som är alldeles upp åt väggarna är att omvårdnad ska inte behöva kosta skjortan så den är subventionerad för brukaren = kommunen betalar mellanskillnaden. 
Service ska kosta vad det smakar = brukaren ska helst ha så mkt serviceinsatser som möjligt. Dvs, släng gärna in lite städ och tvätt på ren rutin vid vårdplaneringen... har du tur så märker inte anhöriga eller brukaren själv och betalar glatt... visserligen med utförda serviceinsatser som inte efterfrågats. 
 
Japps, tydligen har det hänt... 
 
Finns fler saker o reta sig på... färdtjänst. Uppenbart sjuka personer som ska gå ett par km till en busshållplats och åka med den enda bussen som går in till stan - skolbussen. Och sen åka hem med den enda bussen som går hem - skolbussen. Fint de, som snus, att få befinna sig en hel dag från åtta på morgonen till halv fyra på em i stan... när man orkar gå 500 meter utan att få lov o stanna o vila. Och när man ser lika bra som en mullvad ungefär. Går bra att läsa tidtabeller då också. 
 
Jag är nog bara lite pms:ig just nu
 
Men till syvende och sist.... VARFÖR MÅSTE ALLT HANDLA OM PENGAR?
Tid är pengar säger de på planeringen... ja jo, tid är pengar... 
 
 
 
Om det ändå vore hugget i sten allt detta som beslutas på högre instans... men si, en vacker dag blir lilla mamsingen sjuk o behöver hjälp... eller kanske beslutsfattaren själv börjar få ålderskrämpor och inser att hjälp... ättestupan kom farligt nära nu...
 
I say no more 
 
för o pigga upp mig lite så slänger jag in den här crazy musikvideon... Why so serious? Get your crayon!!!
japps erkänner... väldigt färgad av vad jag får höra här hemma hela dagarna... eller i bilen för den delen... 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0