vad sätter man för rubrik på blandad kompottbloggsinlägg?

Zumbade igår... kändes bra. Jag tog i utav bara sjutton i början och blev toksvettig och tappade orken lite sen. Men jag kämpade på ändå.
 
Sen är det ju så att en gång = ingen gång men två gånger är en vana så vi har väl också bestämt att efter träningen är det shopping innan vi åker hem. Haha japps, vi tog ett varv på ica också.
 
Idag är jag ledig från jobbet... igår visades det ett inslag om parken Zoo. Och på facebook fullkomligen rasar folk (nåja vissa mer än andra) om hur förskräckligt och de ska minsann aldrig mer åka dit.
 
Jag såg inte inslaget. Jag kanske borde se det innan jag tycker nåt?
 
Men en stilla tanke i rasandet vill jag ändå slänga ur mig. ÄR bojkott och stängning rätt väg att gå? Hjälper vi djuren då?
Öppnare insyn, skarpare granskning årligen, bättre rustade skötare, NY ledning kanske vore en bättre väg att gå?
 
Om man bojkottar stället så bankruttar det ju alldeles solklart. Om man får till en stängning (av vilket skäl det än månde vara) så måste djuren därifrån. De måste då kanske slaktas i vilket fall som helst. För det finns ju inte hur många platser som helst på andra zoologiska trädgårdar heller. 
 
Men jag är lyckligt ovetande om exakt vilka bilder och exakt vilka ord som använts när de visat. Jag har läst folks reaktioner och jag har läst parkens svar i deras kommuniké.
Jag kanske också hade varit huvudlöst förbannad och rasat på deras fb-sida om jag HADE sett programmet. För jag mår dåligt av att se djur lida.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Helen

Jag såg inslaget och visst sjutton reagerar man men samtidigt finns det i bakhuvudet att just den typen av program som Kalla Fakta och Uppdrag Granskning är väldigt duktiga på att visa o servera storyn i just den vinklingen som gör att dom får fram sitt budskap.Det var ju knappast så att dom var direkt ärliga med sitt uppsåt när dom ställde frågorna och vi fick heller aldrig veta hur många gånger dom ställde frågorna och hur dom ställde dom för att få "rätt svar". Vad som egentligen är den rätta "sanningen" i storyn lär vi aldrig få veta.
Som slutkläm vet jag egentligen inte vad jag blev mest illa berörd av, saken som den framställdes i Kalla Fakta eller den mobb som bedrivits på bla FB där folk verkar ha tappat allt sans och vett men framför allt mist sin förmåga att tänka kritiskt och kanske inte svälja allt media serverar med hull och hår...

Svar: Ja lite sådär tänker jag med. Att det finns två sidor av ett mynt
Kalla mig M


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0