Och vad tycker DU

En sak som jag verkligen kan gå igång på och prata massor om är det här med politikerbesök ute i verksamheterna.
 
OM de ska ha den minsta aning om vad de faktiskt sitter och beslutar om så måste de också ha nåt på fötterna i ämnet.
 
Jag tycker att halvtimmeslånga fikabesök ger sådär va. 
 
Alla politiker skulle behöva ut och få testa o verkligen vara med i verksamheten.
 
Se hur det är på morgonen... höra snacket när information byts samtidigt som dagens jobb memoreras och kaffeslurken intas. Få vara med och väcka upp tröttmössor och lirka med duschovilliga dementa. Få sitta med och se hur en smörgås kan ta 25 minuter innan den är uppäten för att initiativförmågan försvunnit och aptiten likaså. Men också få slänga käft med de där som faktiskt inte har nåt fel på humorn fastän kroppen hängt med i nästan 100 år.
Få utmaningar i att laga en måltid där du har ett antal givna ingredienser och ett önskemål om en sån maträtt men inget recept utan det är sunt förnuft och lite crazy ideas som gäller. 
Eller vara med och säga godnatt till nån som sen ska tillbringa 12 timmar ensam i sin lilla stuga och det enda sällskapet som finns är tv:n och ett gäng skuggfigurer som ingen annan ser men som finns där och som skrämmer bara genom att "sova över på soffan" var och varannan natt. 
Kanske också få dra ett eller annat par stödstrumpor och höra lättnadens suck över hur skönt det är att bli befriad och få säga "gonatt och sov gott" och få ett "du med när du kommer hem" tillbaka. 
 
De skulle behöva få leta sig fram på snirkliga småvägar, leta efter rätt hus i mörkret och endast ha en knapphändigt skriven vägbeskrivning som har minst 5 år på nacken och där den lilla granen vuxit upp och numera är en rätt stor gran. Och granplanteringen på andra sidan vägen är redan nerhuggen och ett kalhygge är i dess ställe. När de sen väl hittat fram till rätt ställe så vet de inte vad som väntar eftersom besöket är för att nån har använt sitt trygghetslarm och enda informationen de fått från larmcentralen är inget svar/oklart.
 
Såna saker kan man förstås sitta ner och berätta om under en halvtimme inne på en hemtjänstlokal runt ett bord. Men är inte det lite samma lika som att försöka förklara för nån som aldrig fött barn hur det känns? 
 
Provokativt??? Ptja, men det är så jag tycker... 
 
Fram för mera praktik i verkligheten

Kommentarer
Postat av: Anonym

Va Ulrika S hos er eller? Hon skulle till Ekebygården iallafall på fm. Kraam :)

Svar: Nej det vet jag inte att hon var men det är därför jag tar upp ämnet. Jag kinda bjöd henne att se verkligeten så som den är. Ett par dagars praktik visar mkt mer än 30 min snack i fikarummet
Kalla mig M

2013-04-26 @ 10:58:49
Postat av: Helen

Kan inte annat än att instämma, För länge länge sedan jobbade jag på Råcksta sjukhus och Bengt Westerberg skulle komma på besök ute i "verkligeheten". Vilken dj**** verklighet, till den stora dagen hyrdes det in en massa gröna växter som man placerade i entren och vid cafeterian bara för att göra det hela mysigare, växter som plockades bort dagen efter besöket. Utflykt i verkligheten ? Jojo, stick fötterna i ett par arbetsskor och häng med på ett arbetspass så kan vi börja prata...

2013-04-26 @ 19:46:45
URL: http://franminvraavvarlden.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0