Ja o nånstans i allt det där så friskskrev jag mig också på jobbet

Tänk vad man kan vara produktiv om man bara bestämmer sig.

Skulle ta sovmorgon hade jag bestämt mig för.... men den däringa envisa hostan satte käppar i dom hjulen såklart.

O när jag då ändå var vaken så blev det ju toabesök såklart o när jag då också passade på o titta till de två pojkpållar som ändå FÅR gå ute hela dygnet runt (eftersom de "sköter" sig) så såg jag att de var väldigt stissiga o flamsade runt i hagen som tossingar. O däremellan ställde de sig o tittade mot stallet till... så jag tänkte att det var lika bra o gå ut o titta att allt stod rätt till. O det gjorde det ju såklart.

Fick se mina inköpta lökar som legat o väntat på nerpetning i jorden ett tag nu... bestämde mig för att IDAG var en bra dag att peta ner dem. (haha tittar på Dyngkåt o hur helig som helst o Mia pratar just nu om mammorna som träffas o petar ner lökar hos varann)

Ja o hursomhelst.... sen var det dags o skjutsa lille J till en kompis... o eftersom det såklart var en kompis som bor i andra änden av byn så tog det mig en timme sisådär att åka fram o tillbaka...

Bestämde mig för att idag var en bra dag o köra pålle så han o jag var ut på en härlig tur med rockarden. Solen sken o det var inte alls särskilt kallt i luften heller.
Han är läromästaren för jag är novis så det skriker om det... men idag gick det iaf fortare än sist att sela på o spänna för vagnen. O helt otroligt nog så stod han nästan stilla också.... men för säkerhetsskull fick E stå o hålla i honom medan jag lindade alla remmar o spände hit o dit.
Har efter många om o men (o tack vare GOOGLE) lyckats klura ut vad som ska lindas var o när vi också sen bytte vagn till den lilla rockarden som jag haft till Gnistra så sitter alltihopa kvar också. Haha har ju lyckats tappa travsulkyn båda gångerna som vi testat o spänna för den. Den har ju inga öglor på skacklarna som man kan fuska o spänna fast genom.

Fick sen den briljanta idén att IDAG var det dags!!!
IDAG var det dags att koka äppelmos... så jag plockade ihop en hink med fallfrukt från mina fem äppelträd. O så kollade jag igenom de 1½ kasse med äpplen som jag fått av en brukare men som stått o väntat i över en veckas tid... mkt hade hunnit ruttna o mögla men en hel hink var fina fortfarande så de fick också vara med.
Sammanlagt blev det 7 liter mos.
Som jag nu har paketerat i plastpåsar o stoppat i frysen för att lätt kunna ta fram vartefter behovet ramlar på. En burk mos hamnade i kylen också o den har vi nästan ätit upp redan för jag blev så förbålt sugen på våfflor med äppelmos såklart... hahaha

Lagom tills moset var paketerat o klart så var det sen dags o åka o hämta sonalyckan från kompisen igen.

Nu ska jag gå ut natta pållar o sen blir det nog sängen tror jag... känner mig rätt trött om jag ska va ärlig.

Sonen kände sig lite hängig o hade ont i halsen när jag hämtade hem honom... skulle inte förvåna mig om han är sjuk i morgon... o han som vill vara med på freerunningen.... J är också sjuk... har legat o sovit mest hela dan idag. Ja förutom när han vaknade till lagom för att se finnkampen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0