Gryta a la Moi

Fick lust o göra gryta när jag var på affären igår o såg rotfrukterna med hyfsade priser...

Så idag kokar jag gryta på Cajsa Wargs vis - man tager vad man haver... eller lite ditt o lite datt o det blir nog jättegott.

Märgpipa (benfri) o så lite gul lök, morötter, kålrot, palsternacka, kokas ihop med vatten, en skvätt rödvin, lite ketchup o buljongtärning
Salt o peppar o så har jag öst i vitlökspulver o paprikapulver
en gul paprika låg i kylen o såg ledsen ut så den fick också åka ner i koket o i grönsakslandet hittade jag nån enstaka ärtskida som inte hunnit fyllas med ärtor o nån brytböna som var lagom stor fick också åka ner i grytan.... så nu är den så färggrann så, grytan.

En potatis stor som en knytnäve tärnade jag o hade i också kom jag på....

Till sån här "man tager vad man haver"-gryta passar det bra med ris.

Grytan ska jag reda av med grädde o sen lite vetemjöl utrört i mjölk hade jag tänkt.... men än har jag inte kommit så långt....

En nypa socker gör smaken ännu lite rundare. Socker framhäver andra smaker väldigt bra...

Nu har det kokat rätt länge så jag tror det är dags o sätta riset på plattan.... o sen reder vi av såsen så blir det mat om mindre än en timme....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0