tömkörningspromenix

Uj uj så trött i benen jag blev.
Har varit ute på tömkörningspromenad ikväll. O vi tog hela Västerbo runt.

Först värmde vi upp i rundcorallen att han fick skritta, trava o galoppera i båda varven. Först utan gummisnodd o sen med gummisnodden eller halsförlängaren som det egentligen heter. Han orkade lite bättre idag att galoppera även i höger varv så det kändes bra att se.

Sen bytte jag ju ut gummisnodden mot tömmarna lika som förra gången o så tog vi en skön promenad som avrundning o rejäl bensträckare.

Han fick trava långa sträckor, ja iaf så långa sträckor i taget som jag orkade knata efter... han har sånt tryck i steget när han travar o suger verkligen tag i tömmarna så det känns bra i benen när man går där efter.



Vet ni... jag HATAR den här bärbara datorn för den har nå virusskit i sig som gör att rätt vad det är så hoppar muspekaren nån helt annanstans i bilden o KLICKAR automatiskt.

Så den texten jag nyss skrivit klart försvann totalt... o bara ovanstående blev kvar.... nu orkar jag inte skriva om för formuleringarna blir aldrig lika bra andra gången.

Skit också... blä

Mission completed - saften kokad

Saften blev god... Nu ska vi bara se om den håller sig som saft eller om jag helt plötsligt har gelé i flaskorna... eller ja, flaskan. Det blev inte så  mkt för jag hade inte så stor kastrull att koka i o tog därför bara lite drygt 2 liter bär. En knapp liter saft iaf blev det.

Jag tog en knapp liter röda hallon och en knapp liter röda vinbär o sen toppade jag med lite rabarber, svarta vinbär och några halvdassiga jordgubbar som låg i kylen kokade det med 6 dl vatten i ca 10 minuter.

Sen silade jag det genom lakansväv i ett durkslag i en halvtimme sisådär...

Enligt receptet jag fann på en blogg skulle man ha 500 g socker per liter avrunnen saft... 8 dl var det o jag tappa räkningen men tror jag rörde i 4 dl socker till det... lät det koka upp, smakade av o det kändes lagom.

Skummade av saften o sen hällde jag upp på flaska o ungarna fick smaka av... o de godkände den.



Dagens test

Jag har tänkt koka saft idag.... vi får väl se hur bra det kommer o gå.... kanske blir gelé utav alltihopa....


En film till


Bara för att...

Bara för att det är mitt i natten o jag BORDE sova så slänger jag in den här filmen.
Buspållar en blåsig dag

Jag slutar aldrig att förvånas

Jag blir lite förundrad när jag kollar annonser på nätet....

Jag tittade bland hundannonserna o fann en som ville sälja sin 9 v hundvalp.

Uppenbarligen har h*n inte fött upp valpen... eller vad läser du ifrån den här texten.

hej nu måste jag sälja min underbara willma pågrund av att jag jobbar och hon är för liten att lämna ensam =(. hon är en jätte fin tjej som lär sig fort. hon är svart brun med vita och jusa täken. och kommer bli en stor tjej efter som hon har lite rottis i sig. men ser ut som en doberman. hon vill hälst komma till nån som bor på landet kan gå lös och lyssnar när man ropar på henne bajsar inte inne men kan hända att hon kissar en skvätt när man sover och inte ser om hon vill ut annars är hon duktig! hon är 9 veckor gammal så en riktig sötis. går i hopp med andra Hundar och katter. och har inga problem med att bo i lägenhet men ett pluss om hon kommer till landet! ring för mer info! eller maila
OBS pris kan duskuteras vid snab affär!!


HUR i hela friden kan man INTE ha tänkt på såna saker INNAN man skaffar sig en liten valp??

O det är sorgligt nog inte första gången jag ser en sån annons.
Är det en fejkannons? Är det nån som inte kan styra sina impulser o köper en valp utan o tänka efter före? Är det faktiskt nån som fött upp valpen men bara missat att nämna det i annonsen? Är det en smuggelhund?

"Prickelito" är inte hunden i annonsen. Han bara får illustrera att det är ett hundinlägg



PAJ som i paj

Jag är utan bil här hemma..... blä så knepigt det blir på en gång när man inte har en bil som funkar...man kan inte ens åka o handla utan en massa planering helt plötsligt.

Vår vanliga personbil står i garaget o väntar på dels lagning av avgassystemet + lite fix som inte gick igenom besiktningen.
Men nu har även caddyn som btw heter PAJ xxx i regnr faktiskt insett sitt namn o är inte annat än paj. Vill icke starta mera....

Får väl dra på mig hjälmen o åka moppe i värsta fall... *suck*


Prinsessan på äventyr

Den som lider mest av separationsångest här hemma är Dallas... hela eftermiddan o kvällen har han sprungit av o an i hagen o skrikit efter Gnistra.

Så nu till natten fick han o de andra två herrarna komma in o stå inne inatt. Så slipper jag oroa mig för att han springer o springer....

O faktiskt... de har ju aldrig varit ifrån henne heller... precis som hon aldrig varit ifrån dem.

ponnypruttar


Lilleman verkar ta det lugnast faktiskt... o som E helt krasst konstaterade: han är väl van från ridskolan med att hästar kommer o går... en dag åker nån iväg i en transport o kommer inte tillbaka.

Nu ska hon ju tillbaka igen men ändå.... inte ikväll

Tvätten kvar

Tror ni jag var glad när jag vaknade i morse o hörde regnet fullkomligen ÖSA ner. Insåg då att jag aldrig tog in tvätten igår... sååååå nu hänger tvätten kvar på strecket o är blötare än vad den var när jag hängde ut den.

Dessutom åskade det.... men inte värre än att jag somnade om igen. J fick gå ner o dra ur alla viktiga kontakter.... han gick också o la sig igen o somna om lika fort.

Sen har det ju regnat hela dagen av o till... sååå tvätten hänger kvar på strecket o torkar inte ett dugg



Snabba ryck

Ibland blir det snabba ryck...

Nu kommer Gnistra att flytta redan ikväll... men hon är hemma igen på en kortare sejour.

Vi bestämde att det var bäst så med tanke på diverse omständigheter som jag inte behöver redogöra för så mkt här i bloggen.

Hon verkar nöjd att vara hemma. Pojkarna i hagen verkar omåttligt nöjda med att ha sin prinsessa hemma igen. Försten att möta vid grinden var (hör o häpna) Lilleman.

Beroende på hur fort Athos ägare får tag i en ridhäst till sig själv så vet jag inte i dagsläget hur länge Gnistra kommer o gå som sällskapsdam.

Just nu ser jag henne genom fönstret där hon mankliar med Texas.


Studiebesök i en hage inte långt härifrån

Igår fick Gnistra åka på studiebesök o hälsa på unge Herr Athos o sin lillasyster som kallas Mumlan.

Tänk så liten hon blev helt plötsligt lilla prinsessan.... hon såg så fundersam ut när vi släppte henne i hagen.

Först fick hon kolla läget själv utan de andra två närvarande men hon undra nog vad som var på gång.

Inte varje dag som hon åker på utflykt.

O jag är så nyfiken på hur det har gått... hon har sovit över inatt o kommer hem igen idag är det planerat. O när sen Mumlan flyttat så åker hon tillbaka för så länge som hon behöver vara sällskapsdam.

Jag tror dock inte att hon har nåt emot det sen... för ska jag vara ärlig tror jag hon föll lite för snygga Athos.

Kameran o datorn ville inte riktigt samarbeta så tyvärr har jag inte fått in alla bilderna på datorn än... men några kom in o här är två utav dem från innan hon fick sällskap. Det är E som tagit bilderna


Så vad ska jag göra nu då

Dags att hänga tvätten kanske... o sen får vi se om jag o lilla J tar en tur på moppen o kollar efter bär.

Han ville plocka blåbär o jag skulle kunna tänka mig nån liter till av hjortronen. Kokade sylt på den litern jag plockade igår. Men frös ner det eftersom jag tänkte plocka mer idag. O jag hade dessutom inga burkar o ha sylten i utan tog fryspåsar. Kan man ta fram lagom mängd i taget.


Vad du är söt min kära lilla ponny

Det kan gå sta o hända sig att liten fröken ska ut o se sig om här i världen... med mattes tillstånd den här gången.

Hon är ju annars expert på o sysselsätta sig själv när hon blir uttråkad.

Vi har fnulat lite här ikväll jag o den som isådanafall tar sig an henne för en kort period.

För vad är vänner till för? Om inte att ställa upp för varandra när nöden kallar.

Min vän blir hastigt o lustigt utan hästkompis till sin häst o då får lilla fröken helt enkelt ställa upp som sådan. Hon kommer att vilja bestämma i hagen som den prinsessa hon ändå är. Vi får väl se vad unge herr A säger om det....


Feng-Shui

Vill ni se min absoluta favoritplats i trädgården iår?

Den som jag bara behöver titta på för o känna mig lugn på nåt konstigt vis.

Antar att det har med Feng-shui o göra eftersom den är rund o temat cirkel återkommer i mönster på själva platsen också.

Låt mig presentera min stenrundelsrabatt.



Den har jag nog nämnt förut i bloggen tror jag. Men sak samma.... den är gjord över botten på en gammal pool som jag klippte sönder o la ut som markduk. Sen täckte jag runt om utanför med gammalt hö som jag kratta ur hagarna efter vintern. Det fungerade som effektiv gräskvävare o sen la jag på jord. Förra året var det här. Den är fortfarande inte färdig egentligen som ni också ser på bilden. För det står massor av grejer som inte ska stå där.

Men så fort jag går förbi o ser in mellan rabatterna så njuter jag för det är så fint.



jag låg en stund på gruset där inne idag o fotade blommor... de få som ändå orkade med att gro från fröna jag strödde i våras. O de perenna som blev upplivade av att det regnat i några dagar.

O jag blev så glad när jag upptäckte den här temyntan... jag trodde nämligen inte att jag hade nån sån kvar. Men troligen har den frösått sig från kompostjorden.

O snokörten är väl underbar? Tvåfärgad som den är.

En bildresa

Är ni redo? Hoppa upp då vettja så åker vi

Kolla in min fräna hjälm bara först... jag gillar verkligen motivet. Så min humor liksom

Mellan trädstammarna skymtar sjöns glittrande vatten.
Alldeles invid vägen ligger den.
När jag åkte till sjön så råkade jag komma ikapp en älg men trots att kameran låg i magfickan hann jag aldrig få nåt kort på den innan den älgat in i skogens skydd mellan träden


Först hittade jag massor av hjortronblad men inga hjortron alls.... surt sa räven liksom

O massvis av blåbärsris med blåbär men inga hjortron

Men så plötsligt dök det upp ett bär här.... o ett bär där....

Det är lite som att leta efter svamp. Först ser man inget o sen ser man nåt som man TROR är rätt o SEN hittar man nån liten här o nån liten där... innan man plötsligt ställt in rätt fokus på ögonen o då bara ÄR dom där. Mitt framför en, i massor

Fick ihop en liter rätt så snabbt ändå

O då var det ju bara hemfärden kvar

Tjingeling

skogsutflykt med me, myself and I?

Tänkte snart bege mig upp mot skogen för o se om jag finner nåt av myrens guld. Tänkte ta med mig kameran men såklart var batteriet urladdat... så det ligger i för en snabbladdning medans jag laddar mina batterier med en rejäl tallrik gröt gjord på fyra sorters gryn (som egentligen ska ätas som müsli) och så mjölk o äppelmos till.

Sen ska jag bara se om moppens batteri också fortfarande är laddat. Annars faller hela idén. Cykeln är ju utan bakhjul så jag kan inte cykla dit heller... o utan bil är jag också. Den står i verkstan o väntar på service....

Få se om jag kan få till nån sån här bild med hjorton istället för jordgubbar sen då


Tävlingsdags

jag blev inbjuden att tävla om tamponger. O det är ju nåt som alltid går åt så jag tänkte att ni också kan få vara med o tävla. O det gör ni här fast det gäller o snabba på för sista tävlingsdag är imorgon den 28 juli.





Surfa o du skall finna

Surfade runt lite, kollade på blogg.se's framsida o hittade den här bloggen. Hon sa några MKT tänkvärda ord som jag lånar helt skamlöst för o kunna dela med till er.



"Tänk dig en bank som varje morgon satte in 86400 kronor på ditt bankkonto, och som varje kväll tar tillbaka de pengar du inte har använt. Vad skulle du göra med pengarna?

Nu är det så att du har en sådan bank. Den kallas tiden. Varje ny morgon får du 86 400 sekunder att använda precis som du vill. Det finns ingen möjlighet till kredit, det finns ingen möjlighet att spara för framtiden."


Mopedist? Kanske javisst

I morgon ska jag åka upp till sjön som ligger nån kilometer upp i skogen o kolla efter hjortron. Anna hade varit o plockat såna idag.

Det blir ett bra tillfälle o testa moppen som J äntligen monterat i ett batteri i så det startar på nyckeln o jag slipper kickstarta. Jag orkar ju nämligen inte få upp mopeden på stödet så den står stadigt. Bara lilla sidostödet som får hela mopeden att stå snett.

Om E vågar skulle hon ju kunna rida Lillen samtidigt... men jag tror att hon skulle vara rädd för att han skulle hoppa ur skinnet då.

Ett hästinlägg

En annan sak som jag gjort idag är att jag träna Lillen lite.

Han slapp ridningen men fick jobba nog så hårt ändå (tror jag).

Jag löslongerade honom nämligen i våran provisoriska rundcorall. Först i skritt o sen i trav åt båda håll för o värma upp o sen spände jag in honom med halsförlängaren så han fick söka sig framåt o nedåt lite o jobba på formen. O som det inte var nog med det så ville jag ju dessutom få honom att träna sin svaga (stela) högersida.

Han har jättesvårt för högergalopp o bryter gärna av o kan han slippa undan så väljer han vänstergalopp när man rider.
Därför tänkte jag att var kan vara bättre än att träna den i rundcorallen.

Han blev rätt frustrerad till slut för att han verkligen inte orkade hålla galoppen o jag bara bad honom om igen så han tänkte helt desperat till slut hoppa över det rätt låga staketet. Hade jag inte sett tecknen i rätt tid o backat mitt tryck så hade han seglat över. Nu kunde jag stryka honom lugnande på hals o panna o sen skulle han bara skritta av lite lugnt men han trodde jag tänkte kräva ännu mer galopp så han travade på som för o säga "titta jag travar hur fort o hur fint du vill bara jag slipper galopp i det här varvet.
Andra hållet hade han inga som helst problem med.

Lilla sötnötsponny. Har aldrig kunnat studera hans trav så ingående som jag passade på o göra idag... o jäklar så fint han kan trava lilla gubben.

Vi avslutade med en lite mer positiv tömkörningspromenad ner till byn o tillbaka. Han såg så pigg o glad ut när jag tog av gummisnodden o satte dit tömmarna istället o styrde ut kosan mot grusvägen.

Helt ärligt tror jag att jag kan säga att han skulle inte sakna ridningen särdeles mkt alls om han blev heltidskörponny istället. Gammal ponnytravare som han är.... han hade sånt sug i steget när jag bad om trav o det var som om han frågade hela tiden när jag skulle släppa honom att ge järnet i trav på vägen.
Liite svårt när man går bakom o inte har en vagn att sitta i för det första.
Men ljuvligt underbar att tömköra är han... lyssnar på röstkommando o körspöet är helt onödigt o mest bara ett orosmoment för honom.

Önskar så att jag hade en sele som passade honom o en bra vagn.

Antar att E vill rida honom imorgon dock. Undrar om han har träningsvärk då....

Dagens mat (recept)

Sitter framför tv:n o tittar på Top Gun. Det var ju inte direkt igår om man säger så.

Kul o se en ung Tom Cruise (o Val Kilmer också för den delen).

Gjorde spagetti o tomatsås idag.... jäklar så god tomatsåsen blev. O ändå var det ju inga konstigheter alls.

Min smarriga tomatsås
En hackad gul lök som jag fräste i margarin
En tetra passerade tomater (500 g)
Ett blad libbsticka (fick koka med o sen tog jag upp det innan jag servera)
Lite salt, vitlökspulver och paprikapulver efter smak

jag lät det hela koka ihop en stund
strösslade i liiite lite socker som smakförhöjare också men inte förrän det kokat klart o stod på eftervärme, annars bränner sockret lätt vid

toppade det hela med färsk hackad oregano som jag rörde ner alldeles innan servering





Idag åt vi den som den var till spagettin men jag kände att det hade nog passat bra o blanda tonfisk i också.
.

Kate Winslet på besök?

Vi fortsatte lite granna med vår gårdsstädning idag o det blev ihopplockat massor av sopor som liksom bara hamnat utanför stallet o mot hagen. Balsnören som låg på sidan i gräset kvar sen i vintras o som knappt gick o rubba nu för att gräset o snörena var väl ihopsnört. Sopsäcken var mer fylld av gräs än av snören som jag kasta.

O andra sopor åkte också sin kos. Men andra sidan av dörren är fortfarande kvar att röja från jox. Får bli en annan dag.

O nu ikväll har jag roat mig kungligt på den här sidan som nån bloggare tipsade om på sin sida.
Man kan alltså testa kändisars frisyrer om man bara laddar upp en ansiktsbild...

Jag skrattade hjärtligt åt en hel del av frisyrerna när de hamnade på min skalp.

O sen upptäckte jag dessutom att man kunde bli sminkad som en kändis också... få både frisyren OCH  sminket. Så jag testa o göra mig till Kate Winslet

Haha roligare än så behöver man inte ha en söndagkväll när det regnar ute

Lite tankar på nattkröken

Det regnar ett stilla sommarregn här utanför.... jag har stått i det där regnet o mockat ur vindskyddet i flera timmar. Gissa om jag känner mig lite fryssen nu. Även fast jag bytte till en torr tröja när jag kom in så dröjer sig kylan kvar i kroppen.

Det finns ett talesätt som säger att "små barn - små bekymmer, stora barn - stora bekymmer" o jo det ligger nog nåt i det.

Jag har väl egentligen aldrig varit en sån där morsa som haft dåligt samvete för ditten o datten.
En del jag känner kan inte lämna sitt barn på dagis en halvtimme längre än nödvändigt för att de inte vill att barnet ska vara där för långa dagar o de får dåligt samvete om de skulle låta barnet vara kvar typ över mellis istället för o ta hem det hungrigt o grinigt o käka mellis hemma. För att det skulle vara kvalitativare att äta mellis hemma med mamma än på dagis med polarna o fröknar.
Sån mamma har jag INTE varit. Jag har utan problem låtit mitt barn gå en timme längre på dagis för att kunna hämta ett mätt o belåtet barn som sluppit se alla de andra förbereda mellis o inte fått äta det själv.
Jag har passat på att handla eller bara åkt hem o vilat en stund o faktiskt varit lite roligare själv också (kanske iaf).

Men som sagt var. Nu har jag inga dagisbarn längre. De går inte ens på fritids längre utan börjar bli stora.
När man börjar bli stor så händer saker i kroppen. Saker som man inte förstår varför man känner o reagerar på olika sätt....
Min dotter har blivit tonåring o kommit in i puberteten o aldrig nånsin har jag väl haft så mkt dåligt samvete som jag har nu.

För hur jag än gör så verkar jag trampa henne på tårna. Jag lyckades återigen ikväll få min dotter att känna sig som om hon bara gör saker o ting fel.

Usch, jag känner mig så hemsk som mamma ibland.

O fastän jag VET att jag lider av perfektionism när saker o ting ska göras. Jag vill liksom att de ska göras på ett visst sätt... sen kanske andras sätt är precis lika bra. Men ändå kan jag inte låta bli att lägga en kommentar.



Till min älskade vackra dotter E
Förlåt mig för alla gånger som jag slänger ur mig nåt tanklöst
Förlåt mig för alla gånger som jag får dig ledsen
Förlåt mig för alla gånger som jag får dig att tro att du är värdelös
Du är allt annat än värdelös
Du är full av liv o glädje
Du är kunnig på så många områden som inte jag behärskar
Du är vacker o söt o jag har alltid varit och ÄR stolt att vara din mamma
Jag som önskar så att du aldrig ska lida något ont
Hur kan jag då ändå lyckas såra dig så ofta
Du är min bästa vän o jag älskar dig





Dagens:

Dagens tecken går i städa o pyssla på gården tecken. Jag fick för mig att dra igång grästrimmern o har trimmat runt hästhagarnas staket så inte gräset ska sno all ström ner i backen.

Då blev Stora J så inspirerad att han fick för sig att måla på ett lager rödfärg på hästarnas vindskydd o han mumla nåt om att skruva fast takplåten som blåste av för typ 100 år sen när vi körde hem byggnaden o sen bara har väntat på att bli monterad igen.

Jag gick in för att jag fick soppatorsk i maskinen o kände då hur mina fingrar liksom pirrade efter vibrationerna som blir när man kör trimmer. Så nu ska jag nog grilla lite käk. Blir heeeelt otippat hamburgare.... haha inte ett dugg otippat då vi grillat massor av burgare iår.

Bara för att jag inte har nån bild på när jag trimmar runt staket eller när han målar så slänger jag in tvättbilden jag snacka om för några inlägg sen.... nu är den nämligen inlagd på datorn från kameran.

Tjingeling


*gäsp*

Idag blir nog hela dagen en off-dag känns det som.... har sovit pissdåligt inatt, haft tandvärk. Somna inte förrän på morgonsidan vid fem nånstans o sen vid halv åtta nångång så prata Jerry med mig innan han for till jobbet o det kändes som om jag nyss somnat... har legat o varit rätt down hela dagen. Somnade iaf om när han for o sov till halv tolv ungefär.

Sen har jag bara typ bytt viloplats... jo jag käkade frukost... flingor med mjölk var vad jag orkade ta mig för.

Jag har ju perioder när jag pressar tänder o tydligen har jag pressat hela dagen igår utan att jag vetat om det. O jag känner att jag har obalans i munnen nu med... de flyttar runt lite som de vill ibland tror jag. De där gaddarna... Blir väl att ta bettskena i munnen inatt.. prova den inatt som var också men det gjorde mest bara ännu ondare då.

Ne, om jag skulle försöka ta mig samman o få nåt vettigt ut ur den här dagen också.

Igår fick jag iaf ett ryck o drog med mig E ut o fixa i stallet. Vi tvätta alla vojlockar o en hel hög med grimmor o grimskaft plus att jag smorde två sadlar o ett träns. E valde att städa stallet medans jag smorde. Det blev så fint så när vi var klara.

Trött

Trött i kväll... kanske inte så konstigt med tanke på att jag var uppe o sparka tuppen i arslet i morse.


förmiddagsritt

Jag var riktigt duktig o tog vara på tiden när jag gick upp så tidigt. Jag fick nämligen för mig att ta ut Lilleman på en ridtur innan det blev alldeles för mkt bromsar i farten.

Vi tog en härlig skritt o travrunda o det tog ungefär en timme skulle jag tro att rida. Kollade inte på klockan när jag satt upp i sadeln o inte kollade jag exakt när jag hoppade av heller... men jag vet att jag var ute i två timmar o då hämtade jag ju hästen i hagen o borstade o sprayade o sadla o hade mig... o sen efter så stretcha jag honom o borsta o rykta igen. O smorde in på ställen där bromsar o mygg bitit honom för mkt.

Sen fick han gå i vinterhagen en stund o beta lite... det är mer gräs där än i sommarhagarna för tillfället... eller ja, gräset är högre iaf.

kollade på eniros kartsida där man kan rita o mäta hur långt det är o så och det var omkring 5½ km.
Sträckan stämmer inte exakt till 100% för jag red ut på ett gärde o tränade volter runt hösilagebalar o red mellan trånga passager o så.... jag tror han gillade det.
Så träningen blev rätt varierad. Grusväg, gräsvall, asfalt, o sandväg där vi tog en lång travsträcka. Två korta galopper för o öka pulsen på slutet innan vi skrittade av. En höger o en vänstergalopp.



Kors i taket

Jag är vaken nu!!!!

Det mina vänner hör INTE till vanligheterna om man säger så. Att JAG går upp halv sju en ledig dag utan att jag behöver det.

Jag fick ingen sömn... sängen kändes obekväm o lakanen bara snodde runt kroppen på mig o flugorna uppvaktade mig mkt ihärdigt. Så ihärdigt att jag tror en hade bitit mig på foten o det kliade infernaliskt. Mygga tror jag inte på eftersom det har jag inte hört nån.

Knaskatten Elvis verkade rätt nöjd med att jag parkerade mig i soffan för han kom o kelade mkt ingående med mig på en gång. O nu ligger han bredvid mig o spinner högljutt.

Idag MÅSTE jag åka o handla för det gapar rätt tomt i våra förråd. O så skulle vi iväg till farmor o farfar o äta mat sen mot kvällningen. Jag ska stå för lagandet utav korvstroganoff för det beställde de igår. Men de hade inga morötter hemma o när jag gör korvstroganoff (eller köttfärssås) så grovriver jag nästan alltid i en eller två morötter också. Fyller ut o är nyttigt på en o samma gång.

Nej hörni, n u börjar det suga i magen så jag tror jag fixar iordning lite frukost. Varm O'boy får det nog bli att dricka o en smörgås till det


En bild på knaskatten när han ligger i soffan. Ungefär som idag fast nu sover lillkissen så sött som bara små söta kattbebisar kan

semesterlunk

Uscha så lat jag är :/

Får inte den berömda tummen ur liksom... tänk att det ska behöva gå hela dan utan att jag har gjort nåt alls.

Jag kan inte ens redogöra för var tiden tar vägen.... hmmmmm

Jag går o skrotar lite här o skrotar lite där... men inte att jag egentligen får ett endaste dugg gjort.

Dagens att-göra-lista ser ut ungefär som gårdagens

Att göra

Städa vardagsrum
Städa hallen
Rensa ur kylskåpet på gammal mat
Diska
Tvätta - tvättmaskinen kan nog gå twentyfourseven här hemma o den snurrar nu med
Hänga tvätt
Sortera tvätt
Ge hästarna vatten
Plocka ihop soporna som ligger i en hög på gården
Åka o slänga soporna
Handla
Laga mat

Känner av lite huvudvärk också..... blää åt det

Men det är iaf bra torkväder ute då det blåser friska vindar. En skjorta som jag hängde upp på en galge på strecket (jo den blåste ner ett par tre ggr) torkade på säkert en halvtimme

Har fotat tvättstrecket idag men inte fått in bilderna på datorn. Annars hade jag tänkt lägga upp en bild på tvätt som blåser i vinden
Så istället lägger jag in en bild från i vintras när det var riktigt kallt o frosten bildade kristaller. Som en påminnelse om att det blir vinter igen.....


mera skor

O nu har J också designat en sko
Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!

 

O jag gjorde en till också... hahahaha

 

Min designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min sko här!


Jag har designat en sko... haha joru så är det iaf

Fick för mig att försöka vara med o tävla...

Ja chansen är ju minimal men hey, kul o designa iaf... hahaha

Kolla in min sko vettja o rösta också XD
Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!


Barnarbete is the shit

Kom på att jag har ju faktiskt 2 fullt friska o arbetsföra barn som bara går här i huset o dräller.... XD

ATT-GÖRA-LISTA
Hänga tvätt - E hängde den som vänta sen igårkväll
Diska - J ska till med den nu
Städa vardagsrum
Städa toalett - Jag tar tag i den alldeles nu när jag postar detta inlägg
Tvätta - Jag har lagt i en maskin till iaf
Plocka ihop sopor som ligger på gården o väntar
Åka o slänga sopor
Fixa ID-kort åt E i stan
Sortera tvätt
Bära vatten åt hästarna
Blogga

Städa runt huset

helt plötsligt så har vi betat av några fler saker på listan... moahaha

Nu har jag dragit på lite dunkadunkamusik i spelaren också så jag blir lite mer motiverad

What to do

Uj uj vad jag har gjort mkt idag.... INTE!!!

Jag hade en diger lista som jag tänkt beta av lite granna iaf. Men än så länge har jag nog inte gjort ett endaste dugg av det som står på listan.

ATT-GÖRA-LISTA
Hänga tvätt
Diska
Städa vardagsrum
Städa toalett
Tvätta
Plocka ihop sopor som ligger på gården o väntar
Åka o slänga sopor
Fixa ID-kort åt E i stan
Sortera tvätt
Bära vatten åt hästarna
Blogga

Städa runt huset


Ja jag kommer inte på i skrivande stund om det var nåt mer jag hade på listan... Det som är överstruket är vad jag hunnit med... hahaha

Men å andra sidan så har vi gjort lite annat jag o E. Vi fixa iordning en rundcorall i ena hagen o har haft join-up med tre av de fyra envisa pållarna.
Kan ju säga att det gick sämre o sämre för varje häst... därför sket vi i den sista som råkade vara Gnistra... haha för där hade ändå ingen reaktion "what so ever" uppvisats

Lilleman har kommit hem


Tyvärr inga bilder att visa men jag tror E växte av att få göra en egen join-up med Lillen. O han följde henne så fint. Det vågade hon inte tro även om jag försäkrade henne att han skulle göra det


jag bara är.....

Jag ber om ursäkt för dåligt uppdaterad blogg. Men jag njuter av min semester ska ni veta.

Hade tänkt åka fram på Möklintaveckan nån utav dagarna men si det sket sig. Jag har en förmåga o liksom "glömma" bort sånt där. O nu är det ju så få dagar nuförtiden.... så man hinner liksom inte ens med. Iaf inte jag....

Kan ju iofs bero på att jag tagit rejäl sovmorgon nästan varje dag jag varit ledig. Man kommer inte igång med nåt förrän hela dagen har gått åt. Men idag har jag iaf tvättat o hängt ut en maskin tvätt, o maskin nummer två är väl kanske klar i skrivande stund.
Det märks inte att det spöregnade en stund igår med åska o dunder. Möjligen blev det nån grad svalare men solen skiner idag igen. Så lakanen o handdukarna som jag hängde upp torkade på väldans kort tid. Kan ha berott på blåsten i kombination med solen iofs. För jäsiken så det blåser idag.... höll inte på att få fast lakanen på linan ens


Gick på semester idag


Åska o regn?

Tänk så skönt att nu är det bara två arbetspass kvar innan jag äntligen får semester.

I morgon jobbar jag kväll så jag behöver inte gå upp i ottan heller.... jätteskönt. Dock skulle jag behöva gå upp någorlunda i tid ändå o bege mig till "la stada" med E o besöka banken.

Jag läste väderleksrapporten för en farbror i morse som råkar vara väldigt åskrädd. O i VLT lovade de åska till kvällen o regnskurar....
Det blåste så härligt för nån timme sen o jag njöt där jag satt på trappen med en katt i knät. Hästarna verkade också njuta av att kunna gå i hagen utan att ha en triljon elaka bitska bromsar i kring sig. Men nyss när jag var ut igen så hade blåsten avtagit.... jaha, snopet... jag som glatt mig åt att det blåste upp till regnväder

Var förbi rabatten med vallmoblommorna också... blåsten hade spritt blombladen lite hejvilt för vinden. Så det såg inte alls ut såhär längre

Men nu ska ni iaf få se den redigerade bilden som E gjort. =)


Bilden är en länk till hennes sida om ni vill besöka hennes blogg också


Poppys

Jag älskar verkligen vallmo
Tycker om deras skirhet o ändå på någe vis är de ganska robusta

E fick en ny kamera idag o jag var ju tvungen o få prova den lite... passade på att föreviga den här sköna trion. E har gjort en redigerad version av den här bilden men eftersom hon vill få vara först med o lägga upp den på sin blogg så avvaktar jag lite med att visa den o ni får nöja er med originalet så länge.


Fröna till just de här blommorna fick jag från AoT o det finns många knoppar än som inte slagit ut.



Semesterlängtan

Jag har lite nedräkning tills semestern börjar....

På torsdag lägger jag ner arbetet o går hem o sen tänker jag inte tänka på jobbet på fyra veckor o fem dagar....

Åhhhh jag lääängtar så efter min semester. Det känns som om det varit en lååång startsträcka iår.



En sak som jag tycker är rätt fantastiskt med att bo just här i "kalla" norden är att det kan skilja 60 grader mellan sommar o vinter.... slår man ut det så blir det ju faktiskt inte mer än nollgradigt.

Ett pensionärspar jag var till i  morse hade 29ºC inomhus o mätaren utomhus visade på 31ºC. Tantalonan i det huset var inte så alert kan jag ju säga... o jag tror att värmen var boven i sammanhanget.

Nästan så man går åt i sån värme.... gick o pimpla vatten på jobbet men kände mig till slut nästan illamående. Misstänker att det hade o göra med att jag spädde ut salthalten för mkt... så jag blandade till ett glas saltvatten o drack o si på tusan jag kände mig genast piggare.

Avslutar med att lägga upp en bild på en snok som Elvis the Cat släpa in häromdagen.... lagom roande kan jag ju säga.... lilla rackartuss. Tur i oturen att det var en snok o inte en huggorm o att det dessutom var en liten snokbebis o ingen vuxen stor orm för då hade jag nog fått spader

Katten bar in en liten snokbäbis




jobba o hö

Ska strax åka iväg o jobba ett kvällspass igen.

Gjorde ett sånt pass igår också... o jag hade ju tänkt få sova ut imorse men si det verkade inte som om jag skulle få det.
Strax efter halv åtta ringde telefonen o det var B på jobbet som undrade var larmtelefonen var.... de kunde inte hitta på den. jag sa att det var A som jag jobbade med igår som hade den sist.

Sen hade jag lite sms-konversation med A om just telefonen o det var ju hon som fått den med sig hem... o när jag sen tänkte få somna om igen så ringde telefonen ännu en gång o det var J's chef som efterlyste honom för det gick inte o ringa han på mobilen då han tydligen var nånstans med mkt dålig mottagning. Finns  några såna ställen mellan Möklinta o Heby...

Men jag somnade om så småningom o sov rätt länge ändå...

Tänkte lägga in lite bilder på vårat höskördande också... lovade ju ett sånt inlägg...





Måndag o trevligt besök

Igår var en hektisk dag minst sagt....

Min syster o hennes dotter skulle komma över o hälsa på. Nåt som jag såg fram emot då det var ett bra tag sen vi sågs o ännu längre sen de var hem till mig.

Problemet var att jag var utan bil så de fick ta bussen ut o så gick jag o mötte dem. Alltså gick jag 2 km för att möta dem o sen gick vi de där 2 kilometrarna tillbaka hem också.... Ricko fick följa med på promenaden självklart

Väl hemma så grillade vi hamburgare efter att Amanda först gått o hälsat på alla hästarna o letat efter katterna o så...

Sen mata vi grisen o Amanda vill klappa... men eftersom E precis spolat vatten på grisen så var hon inte så trevlig att ta på.... XD

Studsmattan var superrolig tyckte Pandan (Amanda) o hon tjata upp sin mamma flera gånger...



Sen gick vi ut o kolla efter smultron också... hittade en hel del o jag hittade till o med några blåbär som var mogna.
Smultrona åt vi tillsammans med glass o jag försökte bjuda på både melon o banan att lägga i men Pandan var nödbjuden o nöjde sig med smultron o glass....


Bilden visar dock min efterrättsskål

Sen blev det dags att börja tänka på refrängen eftersom de var tvungna o passa bussen hem också... så en ny promenad på sammanlagt 4 km väntade för mig... Pandis fick rida häst en bit av vägen så slapp hon gå



Bromsarna var alldeles för djäkliga o Lilleman blev mer än lovligt irriterad på dem så till slut fick E rida hem med honom igen för han klara inte att gå o agera ponnyridning under de premisserna. Faktiskt så sprang jag med honom långa sträckor så Amanda fick prova att trava på direkten också... utan stigbyglar i sadel... hahahaha

Men hon verkade mest bara bli taggad o sa att nästa gång vill hon också rida. Hon har aldrig setat på en häst förut ^^



Dagen var inte slut för min del bara för att syrran åkte hem... nej då vänta ju höet på mig.... men det tar vi i ett annat inlägg tror jag

Bilden är tagen vid vägskälet där vi väntade på bussen



Ville bara bjuda på en smaskig bild


Gårdagens sena lunch bestående av våfflor med vaniljglass, jordgubbar o vispad grädde
Smaka alldeles utmärkt bra
S M A S K E N S

bonnbränna, vin o trötta ögon

Börjar känna mig lite sliten... tror jag ska knyta mig strax... få se om jag får nån sömn... misstänker att det är rätt varmt i sovrummet. Här nere på nedervåningen är det behagligt eftersom vi kör kylarfunktionen på luftvärmepumpen att hålla temperaturen på 20°C.

Idag har vi försökt få av lite på åkern till hö. Vi har en slåtterbalk o den är egentligen inte så bra för vi har för kraftigt gräs o det mest bara kladdar ihop sig så jag har gått efter o lyft av tjocka lager av gräs från balken mellan varven.

Solen sken från himlen o när jag väl kom in så hade jag världens bonnbränna i ansiktet o på armarna. Man ser klart o tydligt var mitt linne setat.

Vi slog bara ena rutan på åkern. Den som är äldst vad gäller när den såddes. Det andra är ingen idé att ens försöka slå med balk för när gräset är lika högt som jag och kraftigt som jag vet inte vad så är det dömt o misslyckas på förhand. Vi har redan testat för två år sen o det gick ju sådär. O inte har vi nån press heller så vi ska ta in löshö o det ryms inte så mkt att vi kan ta in mer än möjligen lite till än det vi slagit då. hade vi haft en balpress hade det varit annorlunda.....

Iaf, när jag kom in så tog jag en välbehövlig dusch o sen smetade jag på en lugnande ansiktsmask och sen gick jag o la mig en stund o jag tror jag slumra till också faktiskt.

Efter att jag vilat så starta jag upp grillen o så grillade jag lite grillbog som jag lagt i marinad. Blandade till en egen häxblandning utav köpt marinad med vitlökssmak och original o sen en redig skvätt rödvin och sen lite ketchup o äppelcidervinäger på det. Till det hade vi färsk potatis o bearnaisesås. Tog tog ett glas rött till maten också....

Sen behövde jag ju ladda på mitt saltlager i kroppen eftersom jag svettats så mkt så jag har knaprat på både chips o cheezballz. Mumma

Men som sagt var... ögonen börjar kännas tunga nu... jag tror att det är dags att krypa ner i den sköna sängen o sova min skönhetssömn... hahaha

http://www.santamaria.se/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.ProductServlet?a=0&p=p2c&c=2&s=2&id=111

Överraskning, surprise deluxe

Eftersom jag aldrig kom till den roliga saken vi gjorde igår på jobbet så lär jag väl berätta den nu istället...



Vi har ett syskonpar som närmar sig 100-årsstrecket med stora kliv.... o idag lördagen den 3 juli så fyller den ena utav dem hela 98 år.

Nu är det ju så att man fyller ju bara nittioåtta år en gång i sitt liv....

Vi bestämde oss för att överraska dessa två med lite födelsedagsfika så två tjejer for till stan o beställde en jordgubbstårta på Schelins kondis o jag o två till for till en trädgård i närheten o plockade ihop en finfin bukett blommor att överlämna till dem. En sjätte tjej var ute på jobb under tiden.....

Sen vid halvtolvsnåret så ramlade vi in i samlad tropp 6 tjejer. Oj oj oj så stora ögon de gjorde..... o så sjöng vi först för den äldsta o så fixade vi sen iordning fikabordet ute i trädgården i halvskugga o hjälpte ut dem till varsin stol där. Sen sjöng vi för den andre som faktiskt fyller 96 om två veckor o sen hurrade vi för dem. Jag lovar att det lös om dessa två gamlingar. O tårta åt de så det nästan spruta ut genom öronen på dem. Hur smaskig tårta som helst var det... jordgubbsfromage mellan bottnarna o färska jordgubbar doppade i choklad uppepå...

En timme senare var vi tvungna att bryta upp o hjälpa dem in igen... den äldre utav dem stannade på översta trappsteget o tackade oss så mkt.

Tänk så bra man kan må när man ser en vårdtagare lysa av lycka. Vi tog några kort också med mobilkamera så tänkte vi kanske knåpa ihop ett minneskort o skicka till dem på posten... kostar ju inte många kronor att via deras hemsida göra egna vykort o skicka direkt till vem man vill.


Utkast: Juli 2, 2010

Det som kommer nedanför skrev jag igår men efter att jag sparat utkastet så orkade jag sen inte fortsätta utan det blidde bara såhär.... så vassegoda en dag försent....


Jag är så trött ikväll.... när jag kom hem från jobbet så var jag så trött så jag orkade knappt ta mig hem. Mådde riktigt piss faktiskt.
Huvudvärk o nästan illamående. Skakade i hela kroppen o kände mig som om jag höll på o få migrän (hade aurakänsla i kroppen) och var helt svag.

Hade handlat lite smått men det fick E o J plocka in i kyl o frys för jag tog två alvedon mot huvudvärken o så la jag mig i sängen under påslakanet med en kudde över ögonen o somnade ganska omgående. Sen sov jag som om jag vore klubbad i flera timmar. Tror inte ens att jag hörde när Jerry kom hem.

När jag sen väl tog mig samman o gick ner igen så fanns det iaf pizza att äta. Jerry hade handlat med sig det hem.

Nu ikväll har jag bara legat här med den bärbara i knät framför dumburken. Inte för att jag har tittat egentligen på tv:n.

Helst vill jag gå upp o lägga mig igen för jag är sååå trött o huvudvärken håller på o kommer tillbaka igen.
Men innan jag gör det så tänkte jag berätta om en rolig sak som vi gjorde idag på jobbet.

RSS 2.0