Med livet som insats

Jag är sååå trött idag också.... faktiskt så blev jag rent rädd för mig själv... *viskar* jag höll nämligen på att somna när jag körde bil *nickar* :o

Jag hade ju inte så mkt val än till att ut o köra eftersom jag jobbar o jag hade en lunchleverans att lämna. O solen sken så jag var tvungen att kisa då jag åkt ifrån mina solglasögon. Rätt vad det är så satt jag o bara dåsa... tur att vägen var rakt fram just då. Jag skärpte till mig o kom fram i ett stycke... ja bilen var också i ett stycke =)

När jag kom tillbaka till jobblokalen så var jag tvungen att vicka ikull mig på soffan... jag slumrade gott o väl i en timme av o till. Ville inte somna helt då jag hade jobbarkompisar i samma rum o jag snarkar ju när jag sover haha. Men så snart de gått allihop så somna jag visst in... o gissa vad..... JAG VÄCKTE MIG SJÄLV FÖR ATT JAG SNARKADE. Oups

Nåväl, jag blev väckt av telefonen o masade mig upp i sittande... nu har jag tagit en kopp fesljummet kaffe o en kubb för att vakna till liv.

Ha det så gött alla där ute... jag lovar att jag ska försöka hålla ögonen öppna o på vägen när jag kör bil.

Putt e vad jag är

Jag hatar den bärbara datorn.... hade skrivit ett låååångt inlägg som nu bara försvann....

Den har nå jävla cp-ryck för sig... rätt vad det är så försvinner/hoppar markören nån helt annan stans i texten... o ibland så hoppar den inte ens nån annanstans i texten utan tydligen upp på nånting annat. Gaaahhh trodde jag lagt bokstäver på fel ställe i texten (o orka lusläsa lååång text) så jag tryckte ner suddatangenten... o tro på fan... inlägget försvann o jag kom till startsidan.

Piss o skitdator... =(

O jag orkar inte dra allt en gång till.....


Uppdatering... tjoho hittade mesta texten som var autosparat i utkast.... lägger väl in det här då....

Utkast: April 29, 2010

Gudars så trött jag är just nu. Tror mina ögon går i kors.....

Tänkte nästan ett tag försöka få ut mig på en löprunda... bara för att få kroppen lika trött som knoppen. För det "kliar" i kroppen utav adrenalin.
Dagen på jobbet blev lite väl hektisk idag. Inte mkt som gick som det skulle... eller jo det gjorde det väl på sätt o vis... även om jag fick emotta ett larm även idag.

Först o främst så var dagen felplanerad från början. Vi är bara fyra på schemat idag men nånstans var det fel så i lapsen (planeringsverktyget på datorn) fanns fem personer och jobben hade fördelats på det. Så när det sen omfördelades så blev det lite knökigt.

Nåja, tack vare snälla arbetskamrater så fick jag bort några em-jobb o kunde jobba ikapp lite. Det fanns andra som hade mer tid att disponera.... jag låg ett jobb efter vid lunchen.... brrrrrr så jobbigt det är när det bara sackar efter mer o mer för varje jobb jag får gjort under dagen. Vissa dar är såna.


262 is the magic number

Tänk så olika två jobbardagar kan vara.... har jobbat kväll två kvällar på raken nu. O det som är bra med det är att man kväll numero 2 har lite mer rutin på sakerna... man VET vad som gjordes igår typ. O vad som var bra då o mindre bra....

O för det mesta går det lugnt till väga o inga larm som rubbar cirklar. Både igår o idag fick vi larm. Från två olika personer o helt olika karaktär på larmen men ändock. Men fastän larmet igår tog mer tid av oss än det idag så var det gårdagkvällen som slutade i tid. Men ska jag vara ärlig så fick vi försöka ragga vikarie till imorgon också ikväll... det slapp vi ju igår.

Den här veckan har vi nån form av tidsstudie på jobbet... all tid hos brukare ska dokumenteras. Vi skriver ner klockslaget som vi går in och vi skriver ner klockslaget när vi går ut.... skrämmande o se hur lite tid man faktiskt lägger hos var o en. O hur mkt tid som är ren kringtid..... restiden är skrämmande. Den slukar massor av tid.

262 minuter ägnade jag åt brukare ikväll.... min arbetstid var 480 minuter.... you do the math

Nä nu ska jag hoppa i loppkassen o slå ihop mina korpgluggar.... see ya

ponnypruttar



Onsdag o solen skiner.... o jag gnäller lite

Ska strax åka o hämta Jonte Myra för han ska till tandläkaren idag. O sen ska jag åka o jobba på em. Usch, jag hatar verkligen såna här dagar... där jag inte kan bara gå o skrota här hemma innan det är dags att åka till jobbet.

Bara fara o flänga.... var lika igår för då var jag till Heby på fm. Som alltid på tisdagar.

Det jag kan bli liiiite lätt störd över är att jag varenda gång sen får kommentaren att jag är "en timme tidig" på jobbet. Men liksom, vad ska jag göra då? Hebymötet slutar 11:30 o börjar jag 14:00 så är det liksom bortkastad tid att åka hem. För det tar mig 1 timme o en kvart i restid allt som allt om jag ska hem mellan o då har jag en timme o en kvart kvar att göra nåt här hemma på.... jaha... vad gör man då?
Man hinner inte vila. Ja äta då. Men det blir ju fasen i mig lika dyrt som om jag köper med mig nåt gott o äter på jobbet en timme innan jag går på pass.
*suck*

Ja jag vet att de inte rår för det.... hur ska de kunna veta.... jag har ju bara gått i Heby i X antal år nu. O alltid på tisdag-fm. (gnällfisen gnäller av sig lite XD)

Men men. Det är den här terminen kvar, sen slutar jag. För jag orkar inte sitta o pendla på det viset om jag ska jobba heltid uppepå det sen.

Men ha en bra dag. Solen skiner o fåglarna kvittrar - det har de iofs gjort sen halv fyra i morse. ;-)

jewelry

Var på smyckesparty igår. Ohhh så mkt fint det fanns att bli överförtjust i.

Ett blomhalsband fick följa med hem... ångrar dock nästan att jag inte tog två.

Kika in här så får ni se såna fina smycken hon gör

Rock on

Jag var iväg o tittade på Stonetrade i Rockkarusellen ikväll. Det var distriktsfinal o alltså 8 mkt bra band som konkurrerade om finalplatsen i Uppsala.

Tyvärr vann de inte... utan det var Fusion som vann.... de är från Virsbo.

Många band var riktigt bra ikväll.... State of Grace öppnade med en kanonspelning.
Ett annat band som också stack ut var punkbandet Pasted. Där kan man snacka om energi... hela bandet utstrålade glädje o energi. Man blev glad av att se dem helt enkelt.

Oj nu ser jag att klockan passerat midnatt o alltså är det inte längre idag som jag var o tittade på dem... det var igår... hahaha

O vilka är Ni då?

Hmmm, har konstaterat att jag har 4 besökare som återkommer från dag till dag.

Hahahaha

En eller annan kan jag gissa mig till är här o läser... men sen då?



Fyra stycken..... oj oj oj, nästan så det blev trångt. Hahahahaha.

Länkat var det här

Av en slump ramlade jag över en jätterolig sida. Hur många roliga länkar som helst...

Ta den här länken till exempel.... där man kan förledas att tro att bilderna är photoshoppade.... de är nämligen inte det.

Eller den här länken.... wow vilka bilder...

O allt tack vare en kommentar på aftonbladet om att de snor alla sina artiklar från den här sidan....



Notera att det är olika sidor på alla länkar jag här gett er. Have fun

Länkat var det här

Av en slump ramlade jag över en jätterolig sida. Hur många roliga länkar som helst...

Ta den här länken till exempel.... där man kan förledas att tro att bilderna är photoshoppade.... de är nämligen inte det.

Eller den här länken.... wow vilka bilder...

O allt tack vare en kommentar på aftonbladet om att de snor alla sina artiklar från den här sidan....



Notera att det är olika sidor på alla länkar jag här gett er. Have fun

Hosta, hö och filmsnack

Tänk nu står det så där totalt stilla i skallen igen.... jag kan INTE komma på nåt att blogga om alls.

Jag har iaf jobbat två dagar nu. Det är lite jobbigt för jag hostar fortfarande så hemskt illa mellan varven. Igår när jag var hos en tantalona så fick jag ett sånt där hostanfall där jag bara inte kunde göra annat än tokhosta.
Jag hostade o hostade o tanten fick för sig att jag spred massor av baciller genom att hosta i mitt armveck. Hon tyckte att jag skulle ta en bit hushållspapper o hosta i istället. Hmmmm

Nåväl, min hostattack gick över o jag kunde göra klart mina sysslor hos henne.

Igår var även min höleverantör hit med ett par balar hö till pållarna. Då passade Anna på att följa med. O det gjorde hon alldeles rätt i. Vi hade mkt att prata om. Synd bara att vädret inte var det allra roligaste - det blåste snålvindar o man blev fort genomfryssen.

Det såg rätt kul ut för jag o Anna gick att titta på pållarna medan Stefan lastade av o rullade in balarna på logen och Lilleman stod o tittade mot honom som om han mena på att det var alldeles fel. Höbalen skulle ju till honom o inte in på nåt jäkla loggolv.

De hade lilla söta Lilly med sig. Sötare unge får man väl leta efter. Men just igår var hon inte på sitt soligaste humör... men å andra sidan... vem tusan är glad o uppåt när man är förkyld?

Ikväll känner jag hur jag saknar min lille skrutt - Jonte myra - Johan. Han är hos en kompis o ska sova kvar där.... o just ikväll känns det himlans tomt här hemma... trots att övriga i familjen är hemma. Hoppas att det bara är jag som är löjlig o att han har det alldeles förträffligt där borta o inte längtar hem det allra minsta.

Vi har tittat på film här hemma ikväll.... Avatar blev det... jag såg tyvärr inte från början. Höll på att packa upp varorna från när jag var o handlade när Jerry drog igång filmen. Därför tog det mig lite tid att fatta vad den handla om....
Men man kunde tydligt se samhällskritiken.... subtilt inbakad... hur människan är en girigbuk som bara vill ha mer o som glömmer sitt ursprung. O hur de stora ledarna (USA) gör för att få det att verka som om motståndarna är "the bad guys". De talade om terrorister i filmen när invånvarna bara ville försvara sitt hemträd mot skövlingen.

Usch, även fast det bara är en fiktiv berättelse så kan man bli så illamående utav hur människosläktet är funtat. Ha o ha, inget ge o ta i samförstånd.... utan bara: jag såg det först - det är mitt.

Nåväl, slutet var väl ändå rätt förutsägbart....



Men se där... det blev några rader iaf.

Ha det så bra, må så grankott så hörs vi

Sjuk, utvecklingssamtal o lite hästsnack

Jag är fortfarande inte alls bra i min förkylning. Eller ja i min hosta kanske jag ska säga. Jag hostar så jag kiknar flera gånger om dagen. Men eftersom jag gick hem i torsdags från jobbet så har jag varit hemma i en vecka idag nu, så nu har jag "friskanmält" mig.

I förrgår var jag till stan o till apoteket för att införskaffa mig hostmedicin. Bisolvon skulle vara bra enligt arbetsmiljögruppen.
Arbetsmiljögruppen ringer upp när man anmält sig sjuk. O de ställer lite allmänna frågor sådär... frågor som jag många gånger kan tycka är helt värdelösa.... jag menar, vad ska de göra åt saken utifall jag INTE har alvedon hemma?

Nåväl, jag tänkte som så, ringer de o frågar hur jag mår så ska jag också redovisa e x a k t hur jag mår. Så jag redogjorde för hur jag får en känsla av andnöd o hur jag kiknar av hosta. Bisolvon var deras lösning. Nu har jag ätit det ett par dar o nja, inte vet jag om jag hyllar det till skyarna. Jag hostar ju iaf som en tok o slemlösande.....??? Tja?!?



Igår hade jag bokat in utvecklingssamtal med E's mentor. Ohh så givande (mja) samtal det blev.

Jag kan nånstans känna att hur vettigt är det på en skala att vara klassföreståndare till en grupp elever när man ändå ALDRIG träffar dem? En halvtimme i veckan på klassråd... o allt som händer på den stunden är att två lärare försöker få respekt genom att skrika o gapa åt horden med grabbar som inte håller käften.

Håhum..... kalla mig gärna dum men jag tror inte att saker o ting har ändrats från när jag gick i skolan o en person som man aldrig träffar kan man inte heller "respektera".
Jo man borde visa respekt för alla... oavsett relation till dem. Men jag tror att en grupp hormonstinna fjortisgrabbar INTE gör det bara för att två unga kvinnliga lärare säger till dem på olika arga sätt.

O det blir så fel för resten av klassen. Eller för klassen som grupp....

Men iaf... utvecklingssamtalet var det vi prata om.

Jag åkte dit. Fortfarande sjuk men hey, kände att avbokar jag detta så får vi nån skittid lååångt åt helvete framåt i tiden....

Arg var jag på fialotta E som tagit tidiga bussen hem för att hon slutade så tidigt. O därmed så struntade hon också i sin gitarrlektion.  Det var där skon klämde. Att hon dissade gitarren...

Läraren (som är jättetrevlig som person) hade inte läst igenom min dotters utvärderingar som ämneslärarna plitat ner..... dålig stil kan JAG tycka. Ännu mer viktigt när de träffas så sällan.
Det kändes som om vi hade kunnat gå dit. Hon frågat om vi fundera över nåt o vi svarat nej. Sen hade vi skrivit under papperet o gått hem....

Nu tog JAG upp den sak om i princip ALLA lärarna efterfrågat på behöver utveckla.... E's muntliga del på lektioner o läxförhör o bla bla.

Hon är ju tystlåten av sig.... o brås på både mor o far sin.
Ja den som känner mig idag kanske inte vet att jag inte alltid varit lika pratglad som jag numera är. Under alla år i skolan så var jag en tyst mus.... Men tyvärr kan sånt bli bakslag när det kommer till betygssättning.

E hade kunnat mörda mig med blicken tror jag.... oh så arg hon var på mig.

Kände dock att jag egentligen inte orkade sitta där för det snurrade i huvet på mig o jag hostade som en tok o på slutet kände jag mig rent febrig.




Nåväl, nu ska jag ta mig en liten hutt hostmedicin igen.... o se om den gör nån nytta... o sen lär jag väl ut o mata pållen åt E. Hon slutar tidigt idag o skulle få skjuts hem för sen ska de ut o rida hon o klasskompisen EW. Det tror jag blir bra.... Lilleman har stått i flera dar nu o har säkert massa spring i benen.
I helgen fick han agera ponnyridning då grannen är stödfamilj o kom över med knoddarna en kort stund.

Småskruttarna fick också agera ponnyridning o det var hemskt nyttigt för dem med lite social träning. Ungarna ledde varandra runt runt på Texas ända tills han protestera o gjorde  några krumsprång.




Pippilotta med make har anlänt

Nu är hon här....

Min farmor kalla henne alltid Pippilotta o det var alltid en hon.

Jag var ute en sväng alldeles nyss vid hästhagen. O vem sprang väl inte där på nätta fötter tripp tripp mellan lerpölar o hästlämningar bland de späda små gröna skott som blygt tittar opp från marken - jo allas vår Pippilotta.

O vem är nu det då undrar väl ni.
Jo det ska jag be att få tala om att Sädesärlan har kommit så nu är det VÅÅÅÅR.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/55/White-Wagtail.jpg


Mina knepiga drömmar fortsätter o jag låter hemskt illa

Inatt drömde jag att vi hade fler än en gris o de där grisarna hade lyckats stänga sig ute från svinstian... men de hade en hög med halm som de kunde boa in sig i....

I morse kom E in o sa att grisen var inne i Lillemans box... o eftersom det är öppet ut i hagen o bara ett brädstaket som stänger mellan hagarna så hade grisen helt sonika gått in under nedersta brädan. Inte första gången hon gör så o säkert inte sista iom att grisens hage (som är en hage i hagen) inte heller är ok o vintern som var slet hårt på stängningen.

Jag har konstaterat (alldeles själv) att jag har akut bronkit. Det känns sådär kan jag ju säga... jag hostar o hacklar mest hela tiden. Har svårt att komma till ro när jag ska sova för det är hela tiden nåt som irriterar o jag måste harkla. Känner hur jag inte riktigt får den mängd luft som jag vill ner till lungorna. O även om jag ju kan andas så får jag panikkänsla.
Jag ber Jerry att slå mig på ryggen över lungorna för att knacka loss liksom o jag har de mest underliga stretchövningar för att töja på lungorna så jag får loss slem o kan få luft igen.

Alltså det låter mkt mer dramatiskt än vad det är... det ser jag ju när jag sätter det på pränt. Det är liksom mest bara så att det känns skönare när jag fått göra den proceduren o när nån dunkat mig i ryggen. Krampen (eller vad det är) släpper i luftrören lite granna, en kort stund.

Det mest trista med bronkiten är att det är andra vändan på bara nån månad nu... BLÄÄÄ
O jag som inte ens röker... hah. Men tro mig, jag låter som värsta storrökaren just nu....

nörda

Just nu nördar jag en o samma låt om o om igen.... den är just nu så där härligt nonchalant som jag vill ha för stunden.

Eller nonchalant... jag vill ha musik som får mig att bara släppa loss o rocka. Helst ska ALLA bacillerna rocka i samma takt. O när jag lyssnar på den här så kan de liksom inte låta bli... ^^


Sen att det var en helt perfekt låt att spela Mahjongg Dimensions till... tja det var en ren bonus.... "SHUT THE FUCK UP" o lyssna på den vettja o så går du till Facebook o spelar lite mahjongg Dimensions. Är du vän med mig där så får du försöka slå mig också... hahaha Jag har en vän där som jag bara måste försöka klå. Hon ligger bara sååå retfullt strax ovanför mitt personbästa.... gaaaahhh


Not much new under the sun

Snorig idag med... o nu har jag börjat få irriterande slemhosta också. Vaknade imorse av att jag hade en tjock äcklig slemklump i halsen som inte ville lossna hur jag än försökte hosta upp den.

Känner mig äckligt fryssen o emlig rent allmänt.

Ja där har ni läget för idag. Inte så roligt o läsa om kanske... men intresseklubben kan ju göra en anteckning om så är.

Helst skulle jag dra täcket över mig o sova bort dagen idag. Vi får väl se... eller så kan jag ju bädda  ner mig i soffan o titta på en film. Har lånat Bröllopsfotografen av "faster Malin" (min svägerska) som jag länge velat se....

sova på agendan nu

Nu ska jag gå o lägga mig o så hoppas jag att jag får sova inatt.

Inatt som var så drömde jag konstigt. Det handla om en hönsgård typ o så en kyckling som mellan varven inte alls var en kyckling utan en kanin o sen var det en kyckling igen o det fanns katter med där inne som kunde gå sta o äta upp lilla kycklingen.... ja egentligen blev jag inte riktigt klok på vad det var för djur där inne alls... Det var kaniner, höns, katter, bäbisar av ovan nämnda djurslag o så några andra pippifåglar också... hmmm.

Hoppas jag slipper ha så mkt zoo omkring mig inatt. Vill verkligen få sova lugnt. Men en übersnorig näsa lär väl förhindra såna önskedrömmar.


Men visst har jag väl ändå chansen att få drömma sött när jag sover under så fint hjärtdekorerat påslakan?
Köpt på IKEAs barnavdelning men HEY det var ju iaf vuxenstorlek på grejerna. Jag diggar det skarpt.

Bilden är tagen utav Elin idag. När jag låg o sov mitt på dan. Jag vet att jag hörde hur kameran rassla till men jaja, jag syns ju inte så mkt... hahaha

Scary

Asså, det här var nästan lite creepy.

Jag gjorde ett sånt här skojtest på facebook. Alltså, man bara klickar o så får man upp nånting random typ. Jag klicka upp testet o sprang sen iväg o hämta en toarulle för att snyta min snoriga näsa.

Sen klicka jag på röntga min skalle (eller hur det stod) o så kom det upp...... ja en toarulle... läskigt jue.

Däppt i däsan

Urk, jag fick gå hem från jobbet igårkväll.

Trodde först att jag blev magsjuk för magen bubblade o sen fick jag gå på toaletten o ja, gjorde det man brukar göra på toaletten när man är magsjuk. Fast jag kräktes inget.

Det lugnade ner sig från magen men förkylningen som jag känt varit på G i några dar bröt ut med kraft. Så förmodligen satte sig förkylningen i magen lite granna också.

Vaknade i morse med feber. O jag har inte sovit så bra i natt heller...

O här hemma är det bara Jerry som är frisk. Han har åkt till jobbet medan jag är hemma med sällskap av båda kidsen.

Usch, känner lite från magen... det känns som om den är full med snor typ. Uäck

Lite surfingtips från mig

Tack för lite tips på vad ni surfar runt på för sidor. Det är väl inte mer än rätt att jag lägger upp lite länkar också då. Jag som inte har redigerat min länklista ett endaste dugg...

Jag brukar alltid läsa Aftonbladet såklart. O även Sala Allehanda finns ju numera på nätet.
Facebook får också ett besök eller två av mig XD
Sen kollar jag runt lite bloggar. Bland annat syrrans blogg o svägerskans får ett besök mellan varven.

O sen ibland när man surfar runt så hittar man roliga sidor som man sen gärna återkommer till. En sida som handlat mest om ponnyflickor hittade jag för rätt länge sen, och en annan hästsida som är mer som en hemsida med massor av skoj informativ läsning att bläddra runt i.

Sen såklart är jag ju in till Anna, Anna o Anna o läser ^^

Tjingeling, nu ska jag ut o kolla för det har flugit förbi tre vrålande plan på låg höjd alldeles här utanför medans jag setat här o skrivit detta... vaffö dårå


Buhu så trött jag blir

jag hatar att sitta vid bärbar dator o skriva inlägg... för rätt vad det är så har jag gjort nåt förhastat o lyckats stänga hela inlägget utan att spara...

Skulle bara radera ett fel jag skrivit... o lyckades peta på fel knapp eller knappkombo så inlägget försvann fortare än jag hann säga NEJ.

Nu orkar jag inte skriva det en gång till

har du nåt tips

Du som är in här o läser.... vad brukar du gå in o kolla när du surfar. Vad har just DU för checklista som du bara måste kolla lite då o då. Eller har du nån sida med roliga spel som du spelar när du vill koppla av.

Tipsa mig gärna, för just nu känner jag att jag behöver lite nytt att surfa

Asså...

Asså... asså.... asså....

Han kom, han såg o han gick....



reparatören fick igång luftvärmepumpen, kollade temperaturen som den blåste ut. O vid källan (dvs alldeles vid utblåset) var det 49ºC precis som det ska. Sen kollade han felkod o den sa att det var för låg omgivningstemperatur och/eller låg nivå av kylmedium. Sen sa han att han skulle beställa hem grejor o höra av sig om när han kunde återkomma o sen drog han....

Jahapp

Det var det, det.

Offrade ju bara min Hebyresa för 10 minuters check av "mockafjong". O nästa vecka som jag tänkt utebli från Heby pga låga energinivåer.
Gissar redan på förhand att jag kommer vara pretty slut efter min kommande jobbhelg. Torsdag - kväll, fredag - kväll, lördag - delad tur, söndag - dag o slutligen måndag - dag. Håhåjaja bara 42 timmar på 5 dagar o sen endast tisdagen ledig innan jag går på o jobbar igen.
Håhum så dum jag är ibland när jag lägger schema.

Jag har konstaterat fakta. Jag KAN tamefaen inte lägga vettiga scheman.
Fast å andra sidan så är det ju just tisdagarnas Hebyresor som orsakar att jag lägger såna mastiga idiotscheman för att få till en ledig dag eller kväll på tisdan så jag kan fara dit.


städa städa varje fredag och så varje (dag som en reparatör kommer...)

Väntar på elektrolux-reparatören som ska komma o kolla på våran luftvärmepump som inte alls blåser nån värme. Faktum är att den blåser inte luft alls för tillfället =(

O när jag inte sitter här vid datorn o checkar facebook o skriver inlägg i bloggen så försöker jag hitta ett hem i rörorna medans jag väntar.

Håhum

Hitta nyss ett halvt potatisland av torkad lera på hallgolvet o en halv hund också förresten. Har sopat fram trappen också, där tror jag att den andra hundhalvan hittades... undrar vad jag ska döpa den hunden till, jag som bara tänkt ha EN hund för tillfället XD
Den skyldige till hundhårsattacken i huset

Den däringa hästen

Har slängt ihop ett litet klipp på när jag hittade Gnistra betandes i hagen - bara det att det var FEL hage


Houdini släng dig i väggen

Ställde ut våran "Houdini"-häst i vinterhagen igen nu när jag kom hem från jobbet.

En timme senare när jag var ute o kolla på Johan som hoppa studsmatta så fick jag se att det såg lite konstigt ut i hagen. Ena hästen gick liksom inte i hagen. Hon hade helt enkelt gått över i nästa hage för att det var mindre konkurrens om grässtråna där.

Lär väl dra på mig gummistövlar o vada ut i plaskblöta hagen o dra med mig motvillig pålla tillbaka till rätt hage. *suck*

You just gotta love 'em


Uppdatering: skruttan hade bestämt sig för att det var tråkigt att gå själv i annan hage o helt enkelt gått tillbaka igen till de andra.

Solen skiner idag - hipp hipp HURRA!!

Konstaterade alldeles nyss att det är så härligt ute när solen skiner.

Det gör faktiskt inte ett dugg att man jobbar då. För i hemtjänsten är man ute rätt mkt mellan varven också. Har man tur så kan man faktiskt promenera mellan gårdarna. Men idag har jag inte haft nån sån runda. Får se om mina två sista besök kan gå sta' o bli såna där jag tar apostlahästarna till hjälp.

NEJ!!! Kom just på att vi har ju en tjänstecykel. Såklart att jag tar den då ju. ^^

Ville bara säga

Måste också bara få säga att jag är sååå glad att snön börjar försvinna. Det går att gå i hästhagarna igen... även om det fortfarande inte är snöfritt i dem. Men det är stooor skillnad på en meter snö o ett par decimeter

Men se där... det blev ett inlägg iaf

Jag har lite bloggtorka för tillfället tror jag. Men försöker väl ändå att plita ner ett inlägg här. För jag vet ju av egen erfarenhet att det är såååå trist när bloggar man vill läsa inte uppdateras på nån dag eller så. Man är ju av den nyfikna sorten själv så... hahaha. O vill läsa om vad den bloggaren hittat på sen sist typ.

Igår när jag kom hem från jobbet så kände jag mig så trött. Jag hade nog helt ärligt kunnat gå o lagt mig direkt. Men istället frågade jag Elin om jag fick låna Lilleman av henne o blåsa ut hjärnan på en ridtur.

Jorå det fick jag.

O även om Lillen var lite för trött för att orka flåflänga så fick vi ändå en finfin ridtur. Han var sååå mkt trevligare igår än vad han varit under de andra tre ggr jag ridit honom. För igår hade vi INGEN dragkamp alls.

Dels så tror jag att han fått utlopp för sin överskottsenergi på ett helt annat sätt de senaste dagarna då Elin ridit på långtur med honom över stock o sten. O dels för att JAG läste en sak nånstans o fick en tankeställare till varför han reagerat som han gjort. Det har ju nämligen varit i situationer där jag ställt krav på honom  som han reagerat med att vilja rusa.
Nåväl, tänker inte här o nu redovisa för exakt VAD det var som fick mig att tänka om. Tar det en annan dag kanske om nån är intresserad.

Vi fick iaf en trevlig stund o kunde till o med både trava o galoppera hemåt utan att han var "dum" eller hemkär. Travade till o med på lång tygel hemåt så han kunde sträcka ut sig o länga sig o riktigt pusta. Han verkade så nöjd med det. O när vi kommit hem o stod i stallet igen så var han riktigt gosig också. Eller ja... han var ute efter belöning såklart men inte på ett påfluget sätt utan mera som en fråga om jag hade tänkt sticka åt han mer godis.

Vi körde lite böj o stretchövningar typ. För jag bjöd godisbiten så han fick böja sig lite bakåt för att komma åt. O en buga mot solen-övning där godiset bjuds mellan frambenen.

Vi har en nyponbuske på gården som var översållad med nypon i höstas. Tyvärr plockade jag aldrig av dem o torkade. Men de sitter kvar nu också... visserligen lite saggiga o så men tydligen inte mindre goda för det. För hästarna är som tokiga i dem. Så det är lätt att ge som lite nyttigt godis. Bara man aktar sig när man plockar dem för det är taggiga grenar.

Sen drog jag med mig Elin ut också o vi tog in Gnistra från hagen o selade på henne o spände framför rockarden. Hon har inte dragit den många gånger men mina övningar med henne i vintras där jag lät henne dra ett däck bakom sig har visst gett resultat. Hon var så fin o gick så duktigt i vagnen. Elin åkte långa sträckor med henne o sammanlagt var det nästan 2 km hon drog kärran.
Själv gick jag bredvid som "draghjälp" o fick till o med en joggingtur då vi provade om hon fixade att trava med Elin sittandes i vagnen. DET GICK GALANT kan jag säga.

Så sen vill jag lova att jag somnade ovaggad igårkväll... hade tänkt lägga mig o läsa Allt om Trädgård o sen hjälpa Elin med hästarna... men jag somnade o hon fixade hästarnas nattning själv.

Men se där.... ett helt inlägg om gårdagens äventyr runt hästarna.... o ni som inte är ett dugg intresserade av mina hästerier... ja ni får väl läsa ett annat inlägg en annan dag då... hihi

Frukostfunderingar

Jag la nyss upp följande statusuppdatering på facebok:

om man käkat en macka polarkraft Havre o sen tuggat i sig en morot till frukost, kan man säga att man käkat som en häst då???


Det var liksom bara nåt som slog mig helt plötsligt. Hahaha

Det här brödet är ju bara såååå gott.

Malin här

7/4 lunch
Malin här, fisk o potatis till lunch idag. Frågar NN om h*n vill följa med på en promenad till affären före lunch men NN vill inte det idag. Känner sig lite snuvig. Jag handlar lite smått o gott iaf.
Kaffe o kaka efteråt.

7/4
Malin här o bjuder lite fm-fika o säger att jag kommer tillbaka med mat lite senare.
När jag kommer med maten så säger NN att h*n nyss fikat med sin son o är inte hungrig just nu. Jag bjuder lite kräm o mjölk iaf.

Ja så här kan det se ut där jag far fram hos pensionärerna. Jag skriver o skriver i deras böcker o block som ligger framme o som både vi (hemtjänst), anhöriga och de själva kan titta tillbaka i o se om nåt extraordinärt har hänt eller om allt går sin gilla gång. En del av dem har ju lite kort minne också o då kan en stödanteckning vara skillnaden i att veta att nån har varit där o han/hon HAR fått mat idag.

Men så sätter jag mig här framför datorn o tänker mig författa ett litet inlägg... vips har jag bloggtorka o kommer inte på nåt vettigt alls att skriva.

De två anteckningarna här överst i inlägget är tagna från dagens besök hos två stycken vårdtagare, fritt hämtat från mitt ibland dåliga minne.


Halleluja moment

.

Igår hade jag en sån där stund då jag mådde så himla bra.
Jag hade pysslat lite i hästhagen. Setat o "snusat" med Gnistra. Dvs vi hade bytt luft med varandra - hon o jag. Det är nåt som gör mig så lugn. När jag får "snusa" med hästarna, o vi bara är.

Efteråt gick jag en sväng o kolla i trädgår'n o när jag stod vid komposten så fick jag plötsligt sällskap av en oblyg liten krabat.
En gärdsmyg hoppade runt bland buskarna alldeles intill mig. Han var inte alls brydd av att jag uppehöll mig just där.

Tänk att så lite kan göra så mkt. Just där o då var jag i perfekt balans med mig själv o universum.

Tro inte på allt du läser

Tidningar som lever på att sälja lösnummer kan konsten att sälja in en artikel så den verkar smarrigare än den är.

Se bara på den här rubriksättningen som Aftonbladet gjort.

Mormor 80-år

Idag skulle vi fira mormor som fyllde år i början utav veckan.
Självklart så jobbade jag idag. Men så är det när man jobbar inom hemtjänsten. Man får jobba när andra är lediga.

Så jag kom inte till stan förrän strax efter halv fem på eftermiddagen. Då for jag o hämta syrran o sen åkte vi till mormor.

Hos mormor var det fullt hus. Tyvärr hade jag ganska precis missat min äldsta kusin med familj som skulle vidare uppåt i landet på påsklovssemester. Min näst äldsta kusin var inte heller där men annars så var alla mina kusiner där.
Alla o alla låter som himla många men tre stycken var de. Micke, Anna o Emelie. Mickes flickvän var också med.
Min moster o morbror var också där, o mosters karl och morbrors ex som han har dottern Emelie tillsammans med.

Det var så himla kul o träffa alla. Det blir ju tyvärr inte av att man träffas.
Lena (morbrors ex) sa att det är synd att vi inte ses så ofta, o det är ju inte så långt till Stockholm...
Näe, sa jag. Det är inte så långt hit heller ^^. Det är ju lika långt åt båda håll. Hahaha
Men tydligen var det längre för en som inte hittar ut på landet än det är för en som inte hittar i storstan. Haha


Tråkigt nog glömde jag totalt bort att packa med mig kameran när jag for i morse mot jobbet. Hade så gärna filmat när morbror Nisse spelade gitarr o sjöng gamla godingar.
Rätt vad det var när alla babblade som mest så blev det tvärtyst i rummet. Min kusin Emelie hade tagit gitarren o spelade o sjöng lite lågmält. Men det lät så vackert att jag tror alla i rummet tystna för att få höra bättre.

Hon blev så generad att hon slutade spela tyvärr. Men hon hade då rakt inget att skämmas för.

När alla andra så småningom åkt hem så kom jag på att jag hade ju mobilkameran.... tog ett par bilder på alla blommor hon fått idag. Den första bilden blev usel. Nackdelen med att förvara mobilen i bakfickan på jeansen är att det blir så mkt ludd mellan skal o telefon. Så jag fick ta bort bakstycket o göra ren linsen o nästa bild blev lite bättre iaf.

Det är mormor o syrran som poserar bredvid. Även hon har precis fyllt jämna år.


RSS 2.0