Dagens positiva

Jag träffade sjukgymnasten på jobbet idag och hon hade varit hos en brukare som nämnt att hon tyckte att jag var en riktigt trevlig personal. 
 
Sånt är alltid kul att få höra. Roligare när de säger sånt till andra som sen återberättar det än när de säger det direkt till en. För det än mer uppriktigt då. Vem som helst kan ju säga att den tycker det är extra kul när jag kommer dit, till mig, fast den kanske säger det till mer eller mindre alla som kommer dit. Men när man blir ihågkommen på ett positivt sätt när andra yrkesgrupper är dit så blir det extra mkt värt. Då känns det inte som fjäsk. 
 
Sen får man ju aldrig glömma att jag som hemtjänst är ju hos en brukare av en anledning. Att de tycker om mig är för att jag (förhoppningsvis) gör ett bra jobb. Inte för att vi är bästisar. Jag skulle inte veta vem den människan var om det inte vore för jobbet. Och vise versa. De är i en beroendeställning till mig. 
 
Ibland blir man höjd till skyarna av vissa men man ska vara medveten om att man lika snart kan bli utdömd av samma brukare när man hamnat på minuslistan. 
 
 
 

Torsdag

Jobbade igår o körde väl den där extra svängen o hann ju med den rent tidsmässigt, bara att det kändes onödigt. Slutade 12. Hem o handlade på vägen hem lite smått. Sen fixa djuren innan jag åkte mot stan på kvällskvisten. Planen var utgång för en bit mat med svägerska o vänner. Eftersom jag jobbade idag med så tog jag bara en cider till maten och en kaffedrink till efterrätt. Men så gott och välbehövligt det var. Onsdag betydde att vi var hemma strax efter 22 igen och jag stannade kvar i stan o sov på brorsans soffa. Sen var det lång arbetsdag idag. Urk så totalt urjobbig dag. Allt tog tid. Dubbelgångsrad så alla besök var tunga besök där man måste va två vid förflyttningar o vård av brukare. Och en städ mitt i allt liksom. Slocknade på soffan när jag kom hem för var helt färdig. 
 
Upptäckte sen att hönan förlorat sin kyckling men hon gick ändå runt o klucka som att hon hade den. Dumskalle. Noll koll kokosboll alltså. 
 
Nu ska jag leta efter en madrasspump åt min vän inför imorgon då vi åker till Falun o ser Hammerfall och sen sover på dotras golv. 
 
Tjipp tjipp
 

tisdag

Jobbkväll igår. Började 14 men det gick väl rätt bra. Fick rå mig själv och lägga upp rundan som jag ville själv. Ingen dubbelgång på nåt ställe där man ska mötas upp med någon annan. Ett tag hade vi så vi skulle möta upp en personal från en annan grupp. Du hade inget telefonnummer du kunde ringa om något hände så du skulle bli sen eller om den andre personen inte dök upp. Stressande minst sagt. Men igår kunde jag glida runt och beta av från listan i hyfsad lugn och ro. Var bara första stället som tog en hel massa tid. Men men.
 
Idag har jag varit ledig. Jag har inte gjort något alls mer än bara latat mig. Frukosten togs med ut till gräset på en bricka. Och så passade jag på att få några solstrålar på min blekfeta lekamen. Det är bäst att njuta av den sol som är och försöka ladda D-vitaminlagret för snart är det råkallt och jäkligt igen. 
 
Sabelpoothönan som legat på ägg uppe på höloftet for ner för att äta på eftermiddagen och jag passade på att kolla hur det såg ut i hennes kartong. Jomenvisst. En kyckling hade kläckts. 
 
Sabelpoot verkar vara en väldigt rörlig ras för den där kycklingen for ju ur kartongen sen när mamma höna kom tillbaka. Så jag bar ner allt och la henne på en lugnare plats men inte sjutton stannade hon där med de övriga 4 äggen heller. Nej sen var de minsann ute och letade mat hon och kycklingen. Jaha. Nu ikväll har jag stängt in henne i en bur för hon var ju så pigg på att flyga upp och sätta sig hos de övriga förra gången hon hade smått. Hon fick tillbaka de nu kalla äggen också för jag tyckte mig höra nåt skrapande ljud i ena ägget. Och  man har ju hört om andra som lyckats få kläck på ägg som hunnit kallna. En chansning men men.
 
 
O nu kom jag på att min planering för i morgon på jobbet var åt h-vete knasig. Jag hade jobb som låg som de brukar men mitt i hade jag ett besök åt helt galet håll innan jag sen skulle tillbaka åt det hållet jag var. Vi snackar alltså gott och väl över milen i transportsträcka enkel väg. Jag såg det igårkväll och skulle maila om det men glömde totalt bort det när jag väl kom in på lokalen strax före 22. Aja, får väl se om det blivit ändrat. Annars får jag ringa och påkalla uppmärksamheten för det tokiga. 

Söndag

Usch så totalt energilös jag har känt mig idag. Ett tag hade jag konstiga kryllningar i hela kroppen men orkade inte ta tag i det och göra något adrenalinrushande heller för att få utlopp för det hela. 
 
Men nu på kvällskvisten tog jag iaf med mig kameran ut i trädgården en stund. Fotade lite i motljus och några av gårdens djur.
Det är rätt kul att se att de två dvärgkochinerna har aklimatiserat sig så bra i flocken. De terroriserade tuppen på sitt förra ställe så stackarn inte vågade gå på golvet om de var i närheten. Men här finns så  många tuppar att de nog gett upp att försöka sätta alla på plats. På bilden ovanför är det en Islandstupp.
Min fina Hedelpoot. Haha ja jag kom på idag att Hedemora/Sabelpoot såklart måste bli på det viset. 
I våras strödde jag ut blandfröer som skulle ge sommarblommor. Här blommar Jungfrun i det gröna. 
Och en rosa klint. 
 

Utsläpp

Filmade en ny snutt idag när jag öppnade åt hönsen. 
Vet inte om det blev nå bättre. Haha
 
Dessutom krånglar det bara och hänger sig på min dator men vet inte om det bara är på min dator just nu. 
 
Men intresseklubben kan ju anteckna. 
 
I det andra hönshuset har jag tydligen en äggätare också. Blah. Det låg ett krossat äggskal på golvet. Eller så har de rafsat bort för mkt halm så ägget gått i kras vid läggningen och då blivit lovligt byte. Hoppas att det bara är så. 
 Lördagskväll

Facebook är vad man gör det till. Utifrån vad jag har för vänner som i sin tur interagerar med övriga fb och utifrån vad jag själv gillar och följer för sidor och människor. 
 
Ibland poppar då i mitt flöde såna här bilder upp där man ska titta på ett antal alternativ och sen välja den man känner sig mest dragen till. 
Just den här sidan var nog första gången jag såg men hursomhaver, jag valde en bild. Och sen följde jag länken som angav vart jag kunde läsa om vad de olika korten symboliserade.
 
Man kan tycka precis vad man vill om sånt här. Ibland känner jag ingen som helst lust att ens titta på bilderna men ibland gör jag som sagt var det. 
 
När jag scrollade fram svaret för den bilden jag valt så började jag skratta lite nervöst igenkännande. 
 
Säga vad man vill. Och nu läste jag inte så noga på vad de övriga bilderna hade för budskap mer än det som stod allra närmast den bild jag valde och där kände jag inte alls igen mig sååå ... 
 
Jag har helt medvetet valt att ännu inte säga vilket kort jag valde. Mest för att ge dig en chans att välja ditt kort utan att påverkas av vad jag valde. Men du ska få veta alldeles strax. Direkt efter dessa bilder från min lilla utflykt på kvällskvisten där jag och kollohunden var till sjön (en av oss badade) och plockade ihop en handfull bär. Hjortron var plan ett. Blåbär var plan två men det fick bli vildhallon som plan tre.
Kollohunden visade att han behövde lite koppelträning. Han är oftast lös eftersom han inte försvinner iväg efter djur och håller sig kring mig när vi går här hemma. Men nu var han mer än lovligt ouppfostrad och gjorde tjurrusningar i kopplet så fort vi skulle förflytta oss. Han har rätt lätt att fastna i tics och just nu är det springaspringaSPRINGA som är underbart igen. Så då fick det bli lite vänta i stillhet-övningar medan jag gjorde avstickare i hallonsnåren. Och påminnelser om att inte dra till så man nästan drar omkull sin matte med cykel o allt när det var dags för förflyttning.
 
Tillbaka till budskapsbilderna. Jag valde bild 4. Den ligger skönast att betrakta i mina ögon och som av en händelse så direkt jag öppnade upp bilden i datorn, såg det ut som om fågeln rörde sig.
 
Och budskapet var klockrent. Det är verkligen så jag känner det. Som att jag håller på att upptäcka en helt ny verklighet och att jag nånstans inser att den funnits där inom räckhåll för mig hela tiden. Tanken på det får det verkligen att hisna och pirra i magen. Jag känner mig verkligen som att jag för första gången kan sträcka ut vingarna och fånga luften inunder dem. 
 
Ja det blev ett litet missinasseninlägg. Nåt annat som också blev lite såhär missinassen är tårtan jag slängde ihop. orken fanns inte där förrän nu ikväll. 
När man är stor får man äta vad man vill. Jupps

Utsläppta

Testar att lägga upp filmsnutten. Hittade en onlinesida för att redigera. Ville ju bara ha några sekunder i början liksom. Haha
 

utsläpp

Lördag

Igår när jag hade jobbdag så sken solen och det var riktigt varmt och skönt. Idag när jag är ledig sååå .... mja, solen är där nånstans bakom den jämngråa massan av moln som täcker himlen. 
 
Jag brukar sällan orka pyssla med frukosten för att göra den till dagens höjdpunkt. Men idag lyxade jag till det lite.
Två ost- och skinkmackor blev det och en skål med päron/vaniljyoghurt och så den mer eller mindre obligatoriska koppen kaffe såklart. 
 
Jag lyckades komma runt mitt problem med internet på tv:n igår. Lösningen hette såklart hdmi-kabel och köra skiten genom datorn för där funkade internet mkt bättre. Så jag fick mitt "blåsa skallen tom med musik" till slut iaf. 
 
Jag vet inte vad det är men plötsligt har jag fått ett sånt behov av att få göra just det. Jag som annars verkligen kan uppskatta tystnaden och det kan gå dagar utan att jag ens sätter på tv:n eller radion öht. 
 
Men jag struntar i vilket för just för tillfället ger det mig lite energi och då är jag nöjd. 
 
Jag fick ett ryck och filmade när jag öppnade dörren till hönsen idag. Men tyvärr ser det inte lika effektfullt ut som det känns när jag står där mitt i det utströmmande havet av fåglar. Haha jag får göra om och göra rätt imorgon eller så. Och ta med mig kameran i handen och filma ovanifrån så att säga. Nu ställde jag kameran på stativ en bit ifrån. 
 
 

future

 

irriterad

Ja jag ville lyssna på musik. Försöka få lite energi och kraft och få lite gjort här hemma. Men jag kör musiken genom tv:n och sen ut i högtalarsystemet och nu vill inte tv:n samarbeta med mig och tappar internet hela tiden. Morr och mutter.
 
Det är väl internet i sig självt som är mer saktfärdigt än en lus på en tjärad sticka ikväll. Yay så underbart med trådlöst 4G mitt ute i ingenstans när vinden blåser åt fel håll och månen går i moln. HahAA, ja va sjutton, ibland känns det typ så. 
 
Surt så en citron skulle bli avundsjuk.
 
Det var ju just grejen att dra på ljudet så pass att det bara dånar i hela huset. Men men... vad är väl en bal på slottet liksom.  Nä precis. Tråkig och ... och .... alldeles underbar. Pfff
 
Ikväll hade kattan varit riktigt kvick och fångat en fladdermus. Som hon såklart tog in till sina små. 
Ja jag har inte sagt så mkt om dem. För jag mådde sämre än kattskit just då när de föddes men Siri fick två fina flickor den 1 juli. 
 
De är alltså nästan 6 veckor gamla nu och börjar vara lite överallt även om leken fortfarande går lite i slowmotion. Brås de bara det allra minsta lilla på sin mor så vet jag att jag kan förvänta mig katter i gardinerna och en eller annan fönsterlampa i kras framöver. De har redan hunnit välta ner ett par tre blomkrukor ur fönstret ner på kökssoffan. 
 
Men på den positiva sidan så är det helg nu. Och jag är ledig. Woop woop. 
 
Jag hade tyckt att det var ännu mer woop woop om jag fått med mig nån till Ingbofestivalen imorgonkväll. Generalerna (ett lokalt band) spelar och de har normalt sett slutat spela ihop som ett band. Av olika anledningar.
Den här bara älskar jag. Älskar texten. 

onsdag igen

Resten av dagen blev det ingenting med. Trött som jag vet inte vad. Sov middag. Det är tröttsamt att åka på roadtrips med farsan. Särskilt som han tog husbilen och skulle in i centrum i Falun. Hmmm jo men för den är ju sååå smidig och behändig. Både att köra runt med och parkera. *suck*
 
Det blev lunchstopp på en pizzeria sen innan vi styrde kosan mot dotra en snabbis innan vi vände hemåt igen. Jag tog en gyrostallrik. Farsan betalade. 
 
Den där överskottsenergin jag hade förra veckan och i helgen är iaf helt borta nu. Och inte fick jag färdigt allt jag hade tänkt heller. Håhum ...
 
Jaja, jag får vara glad för det jag hann med. 
 
 

Onsdag

Ut på tur med farsan idag. Falun står på agendan. Han tog husbilen. Och i cd-spelaren snurrar dansbanden. Huhu
Vad gör man inte för familjen. 

t som i tisdag och trött

Jag försov mig i morse.
 
Ugh!
 
Jag insåg med det samma jag öppnade ögonen att jag hade glömt att ställa alarmet igår. 
 
6.50 vaknade jag. Skulle vara på jobbet 7.00. En halvtimmes restid från hem till jobb och alla och envar förstår att det var dömt att misslyckas. 
 
Hela jobbdagen har varit pissig bara för det. Blev så kablonktrött att jag slumrat en stund i soffan nu sen jag kom hem. Det fanns inget annat att göra helt enkelt. Det satte sig i kroppen så jag har som en aura av matthet och trötthet. 
 
Huvudvärk också. Säkert pga att jag inte hann ta en kopp kaffe när jag kom till jobbet. Eller snarare så glömde jag till och med bort kaffet. Alla kollegorna hade ju hunnit iväg redan till sina första jobb för dagen. 
 
Det blir nog en lugn eftermiddag tänker jag. Vill inte och orkar inte några större saker. 
 
Igår fick jag iaf komma iväg och slänga lite sopor som jag skrapat ihop medan jag röjt här hemma. Men det blev mer under kvällskvisten. 
 
Roligare än så här blir det inte idag.
 
 
 

Måndag

Jag fick tummen ur och röjde järnet igår. 10 timmar senare gick luften ur mig. 
 
Nu ser det ut som f-n själv på vissa ställen men klart mer ordning på andra. 
 
Vart hittar jag orken till att fortsätta idag?
 
Ledig dag på schemat eftersom jag jobbat helgen. 
 
Det positiva med att jag aldrig vilade middag igår är att jag sovit gott i natt.
 
Frukosten fick bli två delikatessknäcke med skivad rökt karré och ett par rutor marabou mjölkchoklad och en kopp kaffe till det. 
 
 
En suddig bild från förrummet till toaletten. Lite mer ordning och reda (för nu iaf) och en bättre lampa fick komma upp i taket. 
Nä men om jag drar på mig de rosa glasögonen så kanske jag kan se positivt på allt och fortsätta röja. 
Tjing tjing

Ka-blonk

Jösses så trött jag blev.
 
Jobbade 7-12 igår. Bestämde mig för att inte sova middag utan köra på och hålla mig sysselsatt så kanske jag fick sova på natten.
 
Hmmm sova har jag väl gjort men jag har vaknat lite nu och då så det sammanhängande sovandet uteblev.
 
Idag strax efter 10 slog tröttheten till. John Blund spillde visst lite damm i ögonen på mig där jag satt hos en brukare för en 10 minuters titt. Jag hade kunnat somna sittandes rakt upp och ned. 
 
Men jag genomled de två sista timmarna av jobbhelgen och nu är jag hemma. Trött som jag vet inte vad. Men jag funderar om jag skulle kunna ladda om och ignorera tröttheten så kanske jag är i fas tills ikväll. Hmmm f-n tro't.
 
Igår fick kattlådorna sig en rejäl rengöring. Tyvärr blev de kvar ute på "tork" och när kvällen kom så regnade det ju igen. Jag ska försöka fortsätta organisera om vid toaletten. Jag har ett förrum till själva toaletten så att säga. Den gamla hallen gick som en smal korridor förbi toaletten och när vi byggde om så blev korridorsnutten ett eget litet rum med plats för viss förvaring. Där har samlats allsköns bråte av alla de slag och nu vill jag inte längre ha det så kaosartat utan iaf försöka bringa ordning och reda. Men i min planering ingår då en rockad av hyllor. Hyllan som står i mitt sovrum (med fel saker på sig) ska ner till hallen och hyllan som står i hallen ska in på toa. I sovrummet ska möjligen en annan hylla in som står och väntar i rummet utanför mitt sovrum. Kan man ha för många hyllor? Nä tänkte väl det. Jag har ju böcker som väntar på att plockas upp så det lär gå åt ändå.
 
Jag har även en sideboard som exet lånade förut som ska hem igen till sovrummet. Den var furufärgad men han målade om den åt mig i samband med att han fick låna den. På mitt önskemål givetvis. I en turkos lasyr. Det värsta är väl att nu har möbeln stått hemma hos hans föräldrar och exsvärfar röker inomhus så den lär ju stinka. Blörk. Fattar inte hur nån kan vilja röka och lukta askkopp. Och ska man nu röka så varför göra det inomhus?
 
Nä men om jag sätter lite fart så kanske jag inte somnar och kanske får något gjort. 
 
Tjipp tjipp
 

K som i kelpie, kurage och kollohund

Livet med kollohunden fortsätter.
 
Det är ju inte direkt så att det är han som är modigast i familjen om man säger så. 
 
Jag tror att han tycker att det är tryggt och säkert med mig i huset som vaktar om det kommer nåt farligt. Haha 
 
Så nu vet ni, alla bovar och banditer. Här bor en kvinna som till och med kelpien förlitar sig på ska skydda mot allt farligt på denna jord. 
 
Men å andra sidan har jag aldrig behövt testa exakt hur han skulle reagera om någon gjorde något emot mig. Då kanske han inte var så rolig att handskas med. Det är ju klipp i käften om man säger så. 

tre år

Det är tre år sedan idag, som jag la upp en statusuppdatering på fb om Sveriges (i modern tid) största skogsbrand sedd ur mina ögon med mina tankar, mina känslor. 
 
Jag var trött.
Jag var rädd.
Jag var arg.
 
Arg på alla de som satt på säkert avstånd och beklagade sig att det var så rökigt utomhus när de öppnade fönstret för att ta ett bloss. Typ så. 
 
Idag har jag tittat på förödelsen som blev. jag tog en sväng genom Hälleskogsbrännans naturvårdsreservat. 
 
Jo, jag har åkt genom landskapet en gång tidigare och sett hur elden hade ätit upp jorden till och med. Men det var inte riktigt på samma plats även om man säkert kan se rakt igenom det förbrända landskapet från väg till väg.
Bilden är något beskuren och jag flyttade in markeringen för skalan så man kan se exakt hur stort område som brändes av. 
Men naturen är fantastisk. På tre år har skogen påbörjat sitt återtåg. Lövslyet har redan börjat sticka iväg höjdmässigt. 
 
Nu är det här bara taget med mobilen. Nån dag framöver ska jag ta med mig systemkameran och fota och verkligen ta mig tiden till att fånga motiven.
 
Nån dag ja, det har jag sagt sen de öppnade upp för brandturisterna. Vilket ord egentligen men så är det. Brandturisterna fanns där redan dag 1. De som ville se branden på nära håll och gärna fota exklusiva bilder. Tidningarna fick lov att gå ut med att de inte tänkte ge någon ersättning för brandbilder för folk fattade verkligen inte allvaret. 

Fortsätter min städraid här hemma

Och på högtalarsystemet pumpar jag ut musik med power. Just nu Metallica - Enter Sandman.
 
 
Andra låtar som står på listan är bland annat:
Disturbed - Land Of Confusion
Disturbed - Sound of Silence
Disturbed - Down With The Sickness
Nightwish - Amaranth
Nightwish - Wishmaster
Amaranthe - Drop Dead Cynical
Raubtier - Den Sista Kulan
Lillasyster - Roar
Lillasyster - Umbrella
Ghost - Square Hammer
AC/DC - Thunderstruck
Hammerfall - Hearts On Fire
Hammerfall - Last Man Standing
Jorn - I Know There Is Something Going On
Allen Lande - Master Of Sorrow
 
Och apropå Hammerfall så ska jag och min vän Sara åka till Sabaton Open Air i Falun och se dem den 18:e. Det blev helt bestämt igår fast vi har talat om det sen i våras när vi hade varit på kryssningen med dem. 
 
Haha hmmm att jag nu la en hel massa tid på att länka alla braiga låtar istället för att faktiskt städa visar väl bara exakt H_U_R tråkigt jag tycker att det är. 
 

*_*

John Blund har kastat om sin rutt tror jag. Jag fick ingen sömn förrän mot morgonsidan. Det kliade överallt så snart jag hittat en skön ställning att ligga i och Enza (katten) var översocial och ville gosa. Helst inunder skinnet på mig. Hon trampade och trampade och kloade och kloade. Sen ska det petas i ansiktet med en kloförsedd tass också. Rackarns katta. Dagtid är hon inte alls så social o ska mysa o ha sig. Men lägger jag mig ner så kommer hon som en raket. Sen somnade hon som en unge raklång på tvären över sängen. Haha
 
Jag dök in i städskåpet och fick det rensat igår. Det var så övermätt av plastpåsar att så snart man öppnade dörren så kräktes det lite påsar över en. 
 
Regnet som jag trodde skulle komma för flera dagar sen väntade tills igårkväll och idag faller tunga droppar. Det kan verkligen behövas. Det är så torrt i backen att det är hög brandrisk häromkring. Och ingen kan väl ha undgått att det brann friskt i dessa trakter för bara tre år sedan
 
 
 
 
 

I wonder

Jag ser mig omkring här hemma och inser att jag måste sparka mig själv riktigt hårt och försöka hitta hemmet. Jag har lyckats samla på mig en redig hög med kartong som måste till återvinningen. Lite andra sopor också förstås måste kastas. (Skäl för att få övningsköra med sonen en dag till. Och kanske åka till stan och hämta ut paketet jag glömde igår)
 
Energin vet jag inte riktigt vart jag ska hitta men jag får väl låtsas att jag ska få finfrämmande eller nåt. Haha 
 
Då brukar det gå lättare att få tummen ur och börja röja. 
 
Jag har ett helt gäng med ägg som jag måste förbruka också. Såna som jag inte vet hur gamla de är och alltså behöver de knäckas ett och ett. Kanske kunde få ett ryck o baka en kaka eller tre. 
 
Göra några tre-likatårtbottnar. Då går det åt ägg iaf. Mja, kanske det. Tyvärr har jag inte plats i frysen för att slänga in några kakor för frysning sen. Hå-hum sicket moment 22. 
 
Leta på lite bra musik så kanske jag får boosten som behövs.
 
Dagens tänkvärda med tanke på allt och inget. 
 
 
Var och en är sin egen lyckas smed. Så det är väl bara att kavla upp ärmarna och ta tag i det. who am I kidding? Jag har ju linne på mig, tssss
 
 

man har inte roligare än man gör sig

Har man inget roligare för sig så kan man slå ihjäl en stund med att skapa mönster på ikeas hemsida. 
 
Ja, jag kanske är lättroad. Men det är lite skönt avkopplande att bara leka fram mönster i mönstergeneratorn som beroende på mall skapar olika upprepningar. 
Jag gjorde ett gäng kaniner (eller ptja vad det nu blev) och en lite sjuk variant på kattfejs ( fejsen blev jag sjukt nöjd över faktiskt).
Sen kan man ju slå ihjäl tiden med att med hjälp av endast prickar och färger skapa effekter. 
Så skulle ni sen råka springa över ett påslakan eller så som är mönstrat såhär så vet ni att de har sparat in massvis med kosing genom att låta kreti och pleti leka i en mönstergenerator och posta resultaten på deras sida. Hahaha 
 
Jag vet ju inte om det funkar i mobilen eller om det bara funkar på datorn förstås.  
 

Onsdag

Jag var till stan och passade på att övningsköra lite med sonen. Ärendet var att handla hem mer mat till fåglarna som ju bara verkar bli fler och fler. Av äggen som sabelpooten ligger på fick jag plocka bort ett direkt och ett la jag kvar fast jag tror nog att det egentligen var dött. Såg ut som en blodring men pannlampan ville inte samarbeta med mig och lysa upp äggen snyggt. Jag vet ju helt ärligt inte hur många dagar hon legat på äggen heller. En del såg ut att ha gått längre än vissa andra. *suck*
 
Igår när jag skulle stänga om hönsen så fattades en halvstor kyckling. Som alltid är det ju favoriterna som försvinner och jag kände mig lite deppig. Men döm om min förvåning när hon/han (jag hoppas på hon såklart) sprang ut med de andra på fm när jag öppnade åt dem. Ingen aning var hen gömde sig igår. Under mamma höna kanske? De har fått flytta från högsta pinnen eftersom två barska dvärgkochiner flyttade in i söndags och de bestämde sig typ natt två att de minsann skulle sova på samma pinne som tuppen. Den mest bossiga satt som nummer tre från tuppen i natt och den andra satt på plats fem.
 
Jag skulle också hämta ut ett paket på coop men halvvägs till stan kom jag på att avin låg så fint kvar på köksbordet. *suck igen* 
 
Kvällsmaten blev från ica. Det blev deras egen mozzarellapizza. Den fyllde väl magen iaf. Men god? Mja. 
 
Jag tror att det är omslag i vädret på G. Det har blåst hit en hel massa mörka moln. Det hade regnat såg jag på vägen hem men här har inget ramlat ner från himlen ännu. Men gudarna ska veta att det kan behövas lite blöta. 
 
För den som undrar vad man tittar efter när man lyser ett ägg som ligger under en ruvhöna så letade jag reda på en bild som kanske kan förklara det lite iaf.
 

Strike a pose

Den här bilden tog Leila på mig förra veckan när hon ville få kolla ljuset i kyrkan inför en bröllopsfotografering. 
 
Det närmaste jag kommit att få stå brud i kyrkan 😂 haha

Tisdag

Jobbade ett kvällspass igår men det gick bra fastän det gått en månad sen jag jobbade sist. Nu har jag 4 lediga dagar på schemat innan nästa pass på lördag morgon. Mjukstart deluxe.
 
Jag lekte med kameran häromdagen. Jag letade fram fjärrkontrollen men tyvärr funkade den inte. Jag får försöka fixa en ny kanske. Men eftersom jag hade en vision i mitt huvud på bilder jag ville ta så fick jag försöka med 10 sekunders fördröjning. Stressigare att hinna fixa till allt. Men men, jag fick nästan till det som jag hade tänkt. Man kan förvisso ha en hel massa att tycka om skärpa, ljus och kontraster i bilden men skit samma. 
 
Mina kollegor har hörsammat min efterlysning av äggkartonger iaf så ovanför mitt skåp tronade en trave äggflak och kartonger. De går åt kan jag säga. Även om hönsen just nu verkar endera ha gått i äggstrejk eller hittat den perfekta platsen för att gömma ägg. Sabelpooten som la sig på en hylla i våras hann inte mer än lämna sin kyckling som nu är stor och lägga sig på en ny hög. 16 stycken hade hon fick jag se när jag räknade idag. Jag hittade henne i en kartong på höloftet i söndags. Rackarns hönapöna. Jag måste lysa dem o se om tuppen fått komma till. 
 
 

RSS 2.0