Tuppjuck

Jag skulle försöka fota mina kycklingar tänkte jag. Mest för att kunna titta närmare i lugn och ro på de där som ännu inte helt bekänt färg om de är höna eller tupp. 
 
Men det blev nog mest tuppiga bilder. Så här kommer en bildkavalkad på (mest) tuppar. 
Sussextuppen och den tuppen jag fick till skänks som skulle vara en hedemora men som har fel kam för det. 
Sussexen är riktigt rejäl. Det är tur att han är snäll som ett lamm för honom skulle jag verkligen inte vilja få emot mig i en attack. 
 
Och här nedan kommer först de 6 kycklingar som kläcktes i början av juni. Det visade sig vara tuppar mest hela högen. Det är nån slamkrypare som jag är osäker på. Den svarta med brun krage har mindre slör och inte lika färgglatt. Men fjädrarnas form verkar oroväckande tupplika. 
Här ovanför en tjusig kille.
Den här är mest troligt också en tupp även om jag sååå önskar att det ska vara en höna just för den vackra fjäderdräktens skull. 
De här två är nog också två tuppar.  Och det är inte samma som på bilden ovanför även om man vid en snabb blick kan tycka så. Den första har mörk krage den här har ljus krage. Som hen så tjänstvilligt visar på bilden nedanför. Haha
Den här ovanför är den jag är lite osäker på men nog ser den bruna kragen bra tuppig ut va?
Och så Santa Claus. Haha han ser ut som en tomte tycker jag med sitt vita huvud och vita mage. 
 
Sist här nedan är troligtvis 75 % sabelpoot och 25 % hedemora och det grundar jag på det faktum att han har enkelkam istället för rosenkam. Han blev iaf blommig som sin mamma sabelpooten. Men inga fjädrar på fötterna. 
 

Kommentarer
Postat av: marianne

det kan vara lurigt det där att se, men jag tror den med brun krage är en höna, men jag ser ju inte hela fågeln...det ska bli spännande att se framöver.

Svar: Jag synade dem noga igårkväll när de nattat sig. Alla andra har sadelbehäng på G utom den här vad jag kunde se. Så jag hoppas.
Kalla mig M

2017-08-20 @ 13:05:34
URL: http://marresmams.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0