Vad fyller man en ledig fredag med tro?? Jo man kan ju....

erbjuda sig att skjutsa in dottern som försovit sig och missat bussen/tåget till V-ås. 
 
Sagt och gjort, jag skjutsade in E till skolan och det gjorde att hon istället för att missa en hel 120 minuters lektion endast missade en dryg kvart.
 
Sen kan man ju åka till shoppingcentret och för en gångs skull slippa trängas med alla andra fredagshandlare. 
 
När E sen messade att hennes lektioner var slut för dagen så hade klockan inte slagit 11 än. Så här sitter jag nu i soffan och har fredagshandlat och allt.
 
Kaminen valde att säga upp sig igårkväll. Tändröret verkar vara den här modellens akilleshäl för den tänder inte pelletsen. Och vi har redan bytt ett tändrör den här säsongen. 
 
Jag som blev lite lätt desperat när tempen var modesta 12 grader inomhus tog till lite mer oortodoxa metoder för att få värme igen. Jag tog ut själva eldkoppen och ställde den på grillgallret och sen skvätte jag en skvätt tändvätska på pelletsen och tände på.
När allt hade fått fjutt och fart så bar jag helt enkelt in koppen med sitt brinnande innehåll och la tillbaka den i hållaren. Jag såg bara till att kaminen kommit till stadiet "ignite" innan jag bar in den. 
Och si på f*n det funkade. Så nu har jag en kamin som ger värme igen. Hohoho man får inte var dum inte, då kan man bli politiker jööö.
 
Kan ju medge att metoden INTE är att rekommendera då det kändes lite farligt att bära in en fullt brinnande liten brasa i en polygrip. Hade iaf en säkerhetsbunke med mig så jag skulle kunna släcka eventuella olyckor snabbt. 
E fick vara dörröppnare och bereda fri lejd till vardagsrummet. Hundar och katter har ju en tendens att alltid vara där det är minst lämpligt.
 
Desperate times calls for desperate measures
eller nåt sånt
I morgon är det jobb igen. Delad tur... wohooo eller inte. Nåja, det får gå. Blir ju pengar iaf.
 
Nähä nu ska jag försöka få mina tår att tina upp också... och så ska jag förbereda lite mat. Har köpt på mig en massa kort-datum-kött och det måste tillagas idag. Så är helgens mat fixad sen iaf. 

t som i tisdag, tandläkare och tjugo (saker från ikea)

Jag överlevde tandläkarbesöket idag med. Påbörjad rotfyllning i en tuggtand. Och så drog hon ut en visdomstand som inte var så mkt att hurra för längre. Nu när bedövningen har släppt så gör det lite ont i munnen men jag vet inte om det är efter tanddragningen eller om det är den påbörjade rotrensningen som känns.
 
Hur som haver.... i vanlig ordning så får man ju inga bokmärken när man är vuxen utan de får man köpa själv. Men vem vill ha ett bokmärke??? Jag shoppade loss på fyra olika butiker... hehehe
 
Klotången från zooaffären kanske iofs inte kan räknas som nåt bokmärke. Men jag drog en runda genom Lager157 och sen en runda genom TGR och sist men inte minst IKEA. 
 
Fyndade ett par basic klänningar för 50:- styck, ett par krokar till nån vägg (vet inte än vilken) här hemma, ny färg på muggarna (så några får tyvärr försvinna ur köksskåpet), muffinsformar och lite annat som ger vårkänsla här hemma.
 
 

tisdag

Inatt när jag borde ha sovit för länge sen så satt jag och slösurfade och bara "råkade" ramla in på en sida med smycken
Jag har sett sidan förut och tänkt att jag vill ha just ett sånt smycke.... o inatt slog jag till
Det blev en liten enhörning och så den bronspläterade draken längst upp till höger. 
 
Nu hoppas jag att de hinner komma före den 8 februari för då har jag nog tänkt gå ut på Rockland.
Bloodbound ska spela där då. Och både jag och min vän Sara gillar den gruppen.
 
Nu har jag just fått i mig min frukost och jag slog på stort idag med många kalorier eftersom jag ska till tandläkaren (igen) och sen vet man aldrig när man får äta nåt igen. 
 

måndagsblogga med tankar om vikt och frestelser

Ledig hela helgen men dålig uppdatering ändå på det här stället.... oups
 
Kvällspass ikväll. Har just ätit upp min matlåda och tänkte göra ett litet inlägg när jag ändå satt på rumpan.
 
Har känt en längre tid att jag måste försöka få nån ordning på de där extrakilona som bara smugit sig på under en tid. 
 
Nu när jag börjat träna lite igen så ser jag ju att det är ingen vacker syn att se sig i spegeln bredvid de andra.
 
O ändå sägs det att jag är liten o nätt... jahaja, inte mina lår iaf. Och inte min byst. Där finns det gott om att ta av. 
 
Så nu har jag tagit tag i att försöka hålla lite koll på mitt intag och se om det kan hjälpa att räkna kalorierna ett tag. Och inte bara moffa i sig av gammal vana.
 
 
Man kan ju se att jag redan spräckt fettbudgeten för idag. *suck*
Tog lång sovmorgon i morse så frullen intogs vid elva. Därav överhoppandet av lunch. Jag tog bara nåt lättare att tugga på som mellanmål. Och lite av mellanmålet är från innan jag kom i säng inatt. Delade nattmålets kaloriintag på hälften för gårdagskvällen och hälften för idag
 
Men vanor är svåra att bryta. Det var lättare igår när jag bara gick hemma men idag på jobbet så finns det såååå många frestelser.
 
Vips hade jag tagit åt mig en cadbury finger och den var redan i munnen när jag kom på mig. Nästa ställe försökte bjuda på en center men då var jag bättre förberedd och kunde parera.
 
Men hur snäll mot mig själv är jag på en skala när jag ställer mig att baka bananchokladmuffins innan jobbet. 
Men duktiga jag har ändå lagt in receptet i appen och räknat ut hur mkt var och en av muffinsarna ger i kalorier.
 
Hade ett gäng övermogna bananer. Även om just de här var lite för mogna och fick parkera i komposten istället.
 
Nu är det dags för ett ryck igen så tjingeling pling på er
 
Ps, jag har äntligen tagit tag i plankutmaningen också... dag 3 idag bara men nu står det här så nu får jag inte fuska

Om det nu ändå ska vara vinter så kan det ju få vara så här vackert hela tiden

 

träning och bakning

Samlade ihop mig igår och for iväg på ett träningspass. Oh I liked it.
När passet var slut ångrade jag att jag inte hade skrivit upp mig på boxpasset efter också. Men med tanke på hur otränad jag är just nu så får det väl räcka med ett core-pass. 
 
Jag kände direkt efter att jag var mkt piggare än på länge och vet ni. Idag har jag inte ens funderat på om jag skulle gå o vila efter att jag skjutsade sonen till bussen. 
 
Ja jag är ledig idag. Har tre-ledig helg och de är ju bara guuuld värda. 
 
Men iaf så fick jag sån energikick att jag drog igång att baka. Subwaykakor och receptet hittade jag på fb i en grupp som heter "kakburken, för oss som gillar att baka"
 
Rackarns så god kakdegen var. Nästan så jag hade kunnat mumsa bara den. 
Receptet som jag bara har printscreenat från telefonen
Hoppas det syns vad det står. 
Jag tog den mindre mängden socker och mina ägg var så små så jag tog två hela och en äggula istället.
Jag fick ihop till 18 kakor... som ni ser på bilderna så flyter de ut rätt bra
 

stand-by

Jag vet inte vad det är men jag är fortfarande lika trött. 
 
Känner mig inte pigg nånstans och hela jag går på sparläge känns det som. Jag är fortfarande kvar i det där introverta läget att jag helst önskar att inte behöva interagera med nån endaste en. Varken människa eller djur för tillfället. Jo katten möjligen. Om den ligger snällt och stilla bredvid mig och inte kräver en massa uppmärksamhet.
 
Kan man kalla det för att jag är mätt på social samvaro?
 
Nu har jag iaf huset för mig själv en stund. Hoppas telefonen håller sig tyst också.
 
Vid ett tillfälle på fem veckor börjar jag mitt arbetspass så sent som vid 16.00 och idag är det den dagen. Woho på det liksom. 
 
Nähe, vad ska jag fylla förmiddagen med då tro?
Blev sjukt sugen på nåt nybakat. Men orkar jag det? Ja scones orkar jag nog svänga ihop. Nybakta scones om en stund dårå. Och en kopp te kanske. Eller kaffe, vi får se
 

Slow motion

Ja idag har jag rört mig i slow motion mest hela dagen... som jag sa så la jag mig och somnade om. Drömde sjuka drömmar som jag inte minns och när jag väl pallrade mig ur sängen så var jag ändå inte pigg. 
 
Har rört mig som en sömngångare och det har inte hänt mycket här hemma idag inte. 
 
Två adventsstakar har jag flyttat från sina fönster och gett blommorna i köket ett välbehövligt fotbad med tillhörande duschning. Och plockat ur en diskmaskin och fyllt den på nytt.
 
Ja det var väl i princip allt. Heh
 
Nu lagar jag mat och slow cooking får en ny innebörd i och med att jag fortsätter röra mig som om det var straffskatt på att skynda sig.
 
Tanken är att det nångång i kväll ska bli thaiinspirerad mat och så hade jag en hel bit fläskkarré som jag vill göra pulled pork på. Den åkte nyss in i ugnen och ska ju stå där i minst 4 timmar. 
 
Såååå om jag bara får tummen ur och sätter lite fart (hah) så kanske jag får till den där thairöran också. 
 
 

M som i måndag

ledig dag och jag hade tänkt ta en rejäl sovmorgon. Typ ett par tre timmar till iaf. Minst.
 
Men av nån anledning vaknade jag till.
 
I morse när herr Js väckningslarm startade så var jag rätt förvirrad. Jag blev irriterad över att han hade larmet på när han inte behövde och dessutom tidigare än vad jag behövde gå upp. Sen tog jag upp min mobil för att kolla vad klockan var och fick för mig att kolla om jag hade ställt larmet. Såg att det hade jag inte och då tänkte jag att jösses vilken tur i oturen att han ändå hade sitt larm igång. Sen kom jag på att ja just ja, jag ställde inte larmet för att jag ju inte behöver gå upp idag och han har larmet på för att han behöver gå upp. Rätt dag- och schemavill i morse alltså.
 
Nu har jag tagit lite frukost (varm O'boy) och kissat så nu tänker jag nog lägga mig och vila en stund till. 
 
Jag har fått ondare i min kind (i blåmärket) och jag undrar om det är normalt eller om det är för att jag rört för mkt på kinden med grimaser och så. 
 
Hur som haver (skorna skaver) nu tänker jag vila så tjingeling pling

helst av allt hade jag...

... legat kvar i sängen mest hela dagen och kanske (men bara kanske) flyttat över till soffan och pillat navelludd.
 
Idag är jag trött och känner mig extremt introvert. Idag är en sån dag när jag känner att jag skulle kunna bli eremit utan problem.
 
Det är väl kanske smällar man får ta när man först jobbar 7-14 på en fredag och sen skyndar hem och försöker snygga upp sig (går ju sådär när man är blåsvart på kinden) innan det är dags att åka på fest och festa halva natten. 
Nåja, jag var hemma ett på natten men det blir ju inte så många timmars sömn när jag sen ska upp o jobba igen på lördagen. 7-16.
 
Kan lova att igårkväll var jag trött. Vid niotiden stod jag inte ut längre och vid halv tio låg jag till sängs under täcket. 
 
Idag är det jobb som gäller igen. Delad tur till råga på allt... tjohoooo (NOT)
 
Det är hårt o bli gammal haha
 
Bjuder på två bilder från gårdagens vackra väder. Klicka på dem för o se dem i större format

tokiga drömmar

Blev en middagsslummer idag.
 
Drömde så tokigt innan telefonen ringde och väckte mig.
 
Jag drömde först att det var nån tillställning där det bland annat skulle lottas ut en massa grejer och det var pennor bland annat. Så fanns det hundratals små små namnlappar som skulle sorteras och sättas på pennorna och först tänkte jag göra det men jag var så nyfiken på det andra så jag struntade i det för stunden. Det var hur mkt godis som helst också. En kille som jobbar som vikarie hos oss i hemtjänsten var där och han missuppfattade uppdraget och började lägga allt godis i godispåsar för att han trodde det skulle lottas ut. Och jag som inte var säker på om det kanske var rätt eller fel gick fram och protesterade. Mest protesterade jag för att jag ville inte att godiset skulle försvinna från bordet. Iaf så gick jag för att byta om till träningskläder och på rummet satt en liten gumma i en rullstol och jag skulle plötsligt hjälpa henne till sängen. Hon sa att hon skulle åka hem snart och hon var 22 år och utbildad sjuksköterska så hon visste nog minsann hur det skulle vara. Jag försökte förklara för tanten att hon var 82 och nog hade en urinvägsinfektion för hon hade kissat ner hela golvet.
När jag kom ut till de andra hade jag glömt att byta om och då insåg jag att det var vårruset vi skulle göra. Och de som jag hade omkring mig var gamla klasskamrater. 
 
Sen ringde telefonen

Onsdag

Måndagshimlen bjöd på ett skådespel vid solens uppgång.
Och senare på dagen när jag var på väg mot tandläkaren så syntes en halo runt solen. 
Jag vet att jag tänkte att det sågs som järtecken i gamla tider och jag anade att nåt skulle hända under dagen.
 
Hade jag vetat att det var mitt tandläkarbesök så hade jag nog backat och ringt för att avboka. Nu fick jag istället en svullen och ömmande kind.
Snyggt va
heh
nja
 
Blev hemma från jobbet idag med. Hade sån himla huvudvärk HELA kvällen igår så det var inte klokt. Jag blev inte människa förrän vid läggdags sisådär. Och fortsatt galet trött i morse. 
Imorgon är jag ledig på schemat så jag får en dag extra att vila upp mig på innan jag måste visa upp mig inför alla brukarna. Och rabbla samma historia ungefär ett halvt dussin gånger eftersom alla kommer undra vad jag gjort. *suck*

o jösses vilken baksmälla

Jag har varit till tandläkaren idag. För att jag var där igår... logiskt? nej
 
 
 
Baksmällan efter bedövningen är inte att leka med kan jag säga.... huvva.
 
Igår var en pissdag helt enkelt. Allt gick fel när jag var hos tandis och sen var den dagen förstörd. Jag sov bort resten. 
 
Idag var jag dit igen för att försöka reda upp det som gick fel igår... att jag faktiskt vågade. Jag är så in i bomben rädd för tandläkaren (JO jag vet att det heter tandvårdsrädsla) och lagom tills jag hade lyckats intala mig själv att jag är duktig och det kommer gå bra så fick jag en sån här vända. 
 
Orkar inte skriva allt men kort sagt. Igår lyckades hon sätta sprutan rakt i ett blodkärl (jo det gjorde ont men jag som är sjåpig över sprutan till att börja med hade bestämt mig att inte oja mig så jag bet ihop och stod ut) och det resulterade i att inte bara missade bedövningen att ta på rätt ställe dessutom fick jag en bula stor som en golfboll på kinden.
Jag hade ett hål som var i behov av lagning och hon skulle temporärt fylla det så jag slapp ha ont när jag åt. Värken av fyllningen gjorde värre ont än att vara utan och det slutade med att jag hamnade i vilrummet en och en halv timme. När jag åkte hem hade jag fortfarande ilande molande ont i hela käften. Alla tänderna gjorde ont. 
 
Inatt har jag fått sova men bulan var kvar i morse och ett blåmärke började skimra på kinden också. Värken från tänderna kom tillbaka så snart jag visade mig utomhus och resan till stan var helvetisk.  
 
Men nu är *peppar peppar* värken från tanden borta. Bara kinden kvar som värker 
 
 
 
 

några bilder från nya kameran

Jag har testat kameran lite men eftersom jag inte orkat sätta mig in i den ordentligt så har jag bara kört på auto och ptja, ljuset är ju sisådär den här tiden på året så än så länge har jag mest fått till några halvtaskiga bilder. 
 
Har inte ps på datorn så jag letade upp ett onlineprogram och bara snabbfixade lite. 
 
Svårt att fota djur som kryper in i kameran liksom.... haha Sooha kom verkligen galopperande in i kameran 
Här busar Sooha och Batman med varandra. Lyckades fånga dem i attackhoppet mot varandra

träning, trädgård och kamerasnack

Igår var jag iväg och tränade för första gången på det här nya året. 
Det kom ju liksom en förkylning i vägen.
 
Coreball blev det. Lagom ansträngande när flåset inte är det bästa eftersom det var noll kondition och massa styrka där jag behöver det bäst - bålstabilitet.
 
Än har jag inte känt träningsvärken så mkt men jag anar att det kommer bli värre framåt eftermiddagen/kvällen.
 
Jag skäms för att säga det men jag har varit så trött och haft så lite ledig tid att jag inte hunnit testa min nya kamera än. Jag hade planerat med två kompisar för att ha en fotodag imorgon men busvädret sätter nog käppar i hjulet verkar det som *mutter mutter*.
 
Här är iaf en bild på underverket. Röd o blank #ajlajkalot
 
Planen för idag är att åka till en handelsträdgård som är i startgroparna för en nystart. Jag ska få vara med och titta och komma med braiga idéer för framtiden. Jag är ju duktig på att brainstorma vilda idéer så kan hon sålla sen och välja ut det som faktiskt fungerar i praktiken.
 
Få se om kameran kanske kan få premiärklicka där.
 
Hostar och hacklar men det lär jag inte bli av med än på några veckor misstänker jag.... hatar verkligen att bli förkyld för mina luftrör blir alltid så påverkade och jag får sån irriterande skrällhosta lååångt efter. Men doktorn säger ju att det inte är nån astma så....
 
 
wooop wooop alldeles NUU ringde mobilen och det var en kille från UPS som hade ett paket till mig.... gaaaa jag har beställt lite extra grejer till kameran som man fick gratis från nikon om man beställde före sista januari´. spännande!!

Deee duuuu D5200

Sambon pratade lite i halvt i gåtor häromveckan.
 
Han sa att han hade beställt en sak till mig.... 
 
Idag fick jag veta vad han hade beställt för mitt i min lilla powernap efter jobbet kom han in och ställde en kartong framför mig på sängen.
 
Nog för att jag hade pratat om att jag ville köpa en kamera åt mig igen eftersom min gamla systemare varit trasig rätt länge men jag hade väl inte räknat med att han skulle beställa en bara sådär.
 
*lycklig och otålig väntar på att batteriet ska laddas klart*
Jag borde ju ha kunnat prestera en bild på själva kameran också och inte bara lådan men mobilen laddade ur så jag har inte hunnit längre i fotandet.
 
Ett problem jag redan upptäckt är dock... hur ska man säga när man berättar vilken modell det är. Dfemtitvåhundra eller Dfemtusentvåhundra?
I-landsproblem jag vet ;)

hanging in there

En vecka utan närvaro på bloggen
 
Jag har nog fått en riktigt elak förkylning för den släpper INTE taget. I torsdags var det en vecka sen jag kände förkylningen smyga sig på mig men jag fortsätter känna mig emligare än emligast. Ont i halsen igen och bihålorna svider liksom. 
Somnade tidigt igårkväll och vaknade bara upp som hastigast för att besöka toaletten vid tolvslaget sidådär. När herr J också kom och lade sig så var jag så varm (febervarm) att jag inte kunde somna igen. Herr J å andra sidan frös som en tok om sina fötter och vi slog två flugor i en smäll. Jag värmde hans fötter och han kylde ner mig så jag kunde ha ett täcke på mig utan att få värmeslag. 
 
Planen för idag var att åka till Enköping och titta på en grävmaskin (skillnaden mellan pojkar och män ni vet...) och sen skulle vi till Västerås och besöka IKEA och shoppa lite och kanske att jag skulle ha gått vägen om sjukhuset och tittat upp till min far som ligger där sen en tid tillbaka.
 
Men när morgonen kom var jag ändå inte pigg. 
Jag blev hemma kvar och jag sov utan problem till lunch när svärfar ringde och väckte mig *mutter muttter*
 
Men det är väl priset jag får betala för att jag var dum och jobbade mig igenom helgen mellan jul och nyår. Fanns inga vikarier och jag kände mig taskig om nån annan som räknat med ledigt skulle behöva beordras in.
 
Två bilder från nyårskvällen

RSS 2.0