. en lista på balsam-för-själen-saker i min värld

Igår gjorde jag verkligen ingenting ansträngande alls... jag bara vårdade mig själv. Kan väl va ansträngande nog iofs.
 
Även om vädret inte var det allra bästa.... när jag väl vaknade. Det blåste o hade sig...
 
Men iaf, jag tänkte göra en lista på saker som är balsam för MIN själ.
 
  • Sitta på en sten och gosa med en spinnande katt (inget lenar en ledsen själ som kurrandet från en misse)
  • Plocka vackra gräs o arrangera i vas (så står de där o är vackra tills missen får för sig att leka med dem ;P)
  • Gå en runda i trädgården o pilla lite här o pilla lite där. Rensa ett par tre ogräs (inte hela rabatten för då är det inte balsam längre) lukta på blommor som luktar ljuvligt.
  • Plocka in fina blommor o ställa i en vas (gärna såna som luktar lite lagom)
  • Gå o klappa lite på en häst. Snusa lite. Gå ett varv i hagen och njut av lugnet eller känn kraften när hästarna leker o  virvlar runt i hagen.
  • Gå ut i skogen och känn stillheten som bara är. Njut av mossans mjuka djupa gröna färg och se färgspelet när bladen rör sig i vinden
  • Titta på film med någon du tycker om (eller själv om det känns bättre för stunden)
  • Krypa ner under en filt och läsa en bra bok 
Mja, det var väl några saker som jag gör när jag gör "ingenting".
Igår plockade jag fina sirliga gräs som nu står här o är vackra. Katten har faktiskt inte rört dem. Han har nog mognat sen sist jag plockade in gräs för nåt år sen. Men vi har ju en liten fyrfota misse på vänt att flytta in senare i sommar.... håhå han kommer äta upp mina grässtrån och välta alla vaser...
 
Nu ska jag röra ihop en kakdeg tänkte jag... o sen ska jag åka o handla lite som fattas här hemma för ikväll hade vi tänkt ha gäster.... 
 
Tjingeling pling
 
 
 

hur kan det komma sig

hur kan det komma sig att gulsparvarna som är livrädda för minsta rörelse på vintern o man knappt kan skymta dem genom fönstret innan de lyfter o flyger sin kos kan sitta en halvmeter ifrån en inne i stallet på sommaren utan att vara det allra minsta rädda???

skulle jag orka hitta en passande rubrik också? Shittyhunter får det bli isåfall

Jag bloggade ju om min puttrighet häromdagen... 
 
Efter mitt bloggande gick jag ut och mockade ur arresten (småpållarnas box som de delar) för den var uräcklig. 
Helt soprent gjorde jag o fyllde sen på med ett lager spån och sen kommer det bli halm uppepå... blir nog bra det där... 
 
Men iaf. När jag kom in igen så hade herr J gjort äggröra med falukorv... sååå allt som behövdes var att jag påpekade tokigheten o gick ut.
 
I går när jag kom hem var jag i princip lika trött men jag tvingade mig att gå en runda i trädgården o jag provade faktiskt att ligga i hängmattan en stund o började läsa en bok som jag fått låna. Men jag orkade inte koncentrera mig så jag hann inte många sidor. 
E fixade maten igår... fast det hjälpte nog att jag hade införskaffat sån där pizza på burk. Hahaha ja ni vet, en pizzadeg på rulle med tomatsåsen i glasburk bredvid o sen tar man vad helst man önskar som fyllning.
 
Jag tänkte som så att eftersom jag är ledig tre dagar nu så tar jag ett glas vin till pizzan.... så det gjorde jag. Sen sa det kladonk i skallen o jag blev så trött som om nån slagit mig med stekpannan i pallet.
Jag gick o la mig o somnade tvärt o kunde inte förmå mig att vakna på flera timmar..... när jag vaknade så checkade jag bara med E att hästarna var fixade o sen slocknade jag för natten.
 
I morse ringde telefonen fem i sju
Det var C på centralplaneringen. En sjukanmälan i natt och inga tillgängliga vikarier... alla jobbar redan o jag fick frågan om jag ville ta passet. Självklart som inbeordring isåfall.
Jag sa att går det inte o lösa så tar jag det men att jag var så trött igår att jag var helt slut o jag hade sett fram emot min treledighet.
 
Hon lovade att fixa det på annat sätt o jag fick fortsätta vara ledig idag.... jag fick en smula dåligt samvete o hade svårt att somna om först men sen somnade jag visst iaf och vaknade kvart över elva.... så skönt så.
 
Men det vackra vädret som var i morse har visst blåst sin kos
 
Nu kom E upp också.... haha sovmorgon is da shit
 
Jag berättade om morgonen för henne och då kom jag på att jag självklart skulle ha förklarat för C att jag inte kan jobba för jag har lovat E att vi ska titta på "shitty hunter" (det låter som de säger så när de säger City hunter de där koreanerna).
 
Nä hörni nu ska jag njuta av min lediga dag.... over and out

puttrig

Kanske att jag är aningens cranky idag... 
riktigt grinig o trött
 
Men efter jobbet var jag så trött att jag var nästan en fara för mig själv på vägen hem... kände hur jag liksom domnade i skallen när jag hade en dryg mil kvar... farligt
 
När jag kom hem ramlade jag ganska omgående i säng för att vila middag... o jag var så trött att jag kände det som att jag låg o skakade när jag försökte slappna av. Vibrerande trött kan man nästan kalla det.
 
Nu har jag iaf masat mig upp sen några timmar tillbaka... vi har lyft upp hö o halmbalarna på höloftet som jag fick levererade i söndags. Så nu kan jag sprätta dem o börja ta ifrån dem. 
 
Tänkte en stilla tanke att nån kanske tar tag i det där med matfrågan för jag orkar inte idag. 
Men först kom unge herr J o frågade "vad blir det för mat" o jag svarade att jag vet inte
Sen kom herr J o sa: "Vad ska vi äta idag" o jag svarade att jag vet inte
Nyss kom E o frågade om det skulle bli nån mat idag för annars tänkte hon ta sig nåt själv...
O själv sitter jag här o gör som alla andra i den här familjen: jag undrar om det blir nån mat idag och isåfall VAD blir det för nåt.
 
O ja jag vet att klockan har passerat middagsdags för länge sen.... 
Kan tycka att vi är två vuxna som arbetar heltid båda två... vi har två halvstora barn som faktiskt inte är handikappade det allra minsta o fullt läskunniga o vet att använda dator och internet så de kan googla sig fram till ett recept om inget annat funkar...
Det är konstigt att vissa saker liksom bara av nån outgrundlig anledning ALLTID är mina uppgifter.... visa mig kontraktet där jag skrev under i blod tack.... *suck*

smått o gott

Skrev ett inlägg men internet muppar så det försvann ut i tomma intet.
 
Blah
 
Tänkte bara visa lite bilder på smått o gott....  som till exempel mitt köksbord
Ett RUNT köksbord... fast nu är det ovalt för att pleasa herr J som ville ha ett rektangulärt... 
fyndade det på blocket för en billig peng
och mina muffins jag hade bakat
och på cykeln som blommar
och sist men inte minst ville jag visa att man MÅSTE ha en krona i trädgården
 

baka baka liten kaka

har bakat lite idag... först en omgång muffins och sen en omgång chokladrutor med hackade hasselnötter på (hittade receptet på baksidan av hasselnötspåsen).
Hade tänkt svänga ihop en bulldeg också... men jag är rätt splittrad idag. Har haft tusen saker i huvudet o hälften har blivit gjorda.

Höleverans, bakat, plockat på gården så herr J kunnat gå med trimmern, laddat bilbatteri...

Huvudvärk

vaknade med huvudvärk
inte bra
tog sovmorgon deluxe och vet inte om det beror på den eller om det är nåt annat (i luften kanske).

Blogg.se har ändrat upplägg på bloggen o jag vet inte riktigt om jag gillar't

spela kubb

var bara tvungen o lägga in bild på när vi spelade kubb... som synes på bilden så var det min tur att kasta... hmmm börjar på allvar fundera på HUR jag ser ut när jag rör mig... hahaha
foto: Sara

midsommarafton

Hoppas att ni alla hade en fin midsommar.
Själv så började jag dagen med att jobba. Som tur var så började jag inte förrän nio på morgonen för kvällen innan (i torsdags) så fick jag jobba över en timme på kvällen. 
Var lagom kul att landa hemma halv tolv på natten. 
 
Jobbade mitt pass o eftersom det hade varit lite missar i planeringen så blev det en rätt stressig morgon till att börja med. Inte så mkt för mig som för de andra som hade börjat tidigare. Dessutom gick vi en man kort då det var en jättemiss av planerarna att en som har en annan anställningsform än vi övriga aldrig jobbar helgdagar och midsommarafton räknas i högsta grad som helg.
 
Så en hel hög med jobb blev utkastade på oss övriga.
 
När jag så småningom var färdigjobbad vid artonsnåret så åkte jag hemåt för att ladda om och åka till Broddbo med familjen för en stillsam grillkväll. 
 
Det var mkt trevligt och vi hann med en snabb förrätt med sill o färsk potatis innan grillen tändes. Ett parti kubb hann vi med också. Familjefejd och vi låg under med en hel massa kubbar medan de bara hade en kubb kvar att kasta men på en omgång vände vi o slog ner de tre som var kvar PLUS kungen. Hahaha snacka om snygg räddning i sista minuten. 
 
När det blivit nytt datum åkte vi hemåt igen för frun i huset skulle upp o jobba igen. Jag var glad att inte jag skulle jobba nåt mer den här helgen.
 
När vi kom hem så blev det ganska snabbt tydligt att i hagen var det tapp på hästar.... gick bara två bruna kvar medan konstantskimlarna fattades. Hmmmm det gick att konstatera att de inte gick i det höga gräset på gärdet längre också... trots att de är så små och gräset är så högt. 
 
Det blev för mig o E att ta en liten tur med varsitt grimskaft o börja knata. Försökte spåra på grusvägen men eftersom den är så hårdpackad så gick det inte att se ett smack av hovspår.
JO ETT hittade jag... ett ynka hovspår där gruset var lite "upprufsat" av ett hjul. Men det var iaf tillräckligt för att veta att vi var på rätt spår. 
 
Vi styrde stegen mot grannen som har hästar för Gnistra har ju varit på besök i den hagen vid ett tidigare tillfälle... o jag tänkte att hon kanske mindes hagen o hade gått dit. 
 
Tänk, när vi rundar kröken så står hon där... den "svarta" olyckan. På grusvägen utanför hagen. Hästarna som SKA gå i hagen stod långt borta o verkade helt oberörda så jag kunde väl aldrig tro att hon faktiskt var där. 
På andra sidan tråden i hagen gick Dallas och jag har väl aldrig sett en häst vara mer olycklig över att inte kunna komma till sina mattar.
Han sprang förtvivlat fram o tillbaka så snart han fick syn på oss och gnäggade men inte kom han ut nånstans...  och inte hittade jag nåt grindhål först heller.... men hade ett svagt minne av att jag hade sett grindhandtag lite längre bort efter vägen. 
Jorå, nog hittade jag grinden men kunde bara ta i nedre handtaget eftersom det övre var trasigt och fastsurrat med ståltråd. Heh, inte nåt man gärna tar i eftersom det var ström på.
 
Dallas stackarn vågade inte huka under övertråden o följa med mig ut men till slut kom lillmatte på att lyfta övertråden med hjälp av undertråden och vi fick en portal hög nog att ta oss under. 
 
Det var rätt skrattretande att gå där mitt i natten o "tjuva hästar".
 
Gnistra hade lyckats springa sig öm om tassarna o E hade ett styvt jobb med att bokstavligen DRA hem henne... Dallas har alltid mer "will to please" o även om han också var ömfotad så knatade han på oförtrutet. 
Det var tydligt att det var den hårda grusvägen som ställde till det för så fort vi hittade en plätt gräsmatta att gå på en bit så var hon pigg o rask o följsam.
 
Klockan hann bli halv tre innan vi hade kommit hem och nattat äventyrliga pållar... och de två som faktiskt hade skött sig.
 
Idag har de haft husarrest de där två rymlingarna... och jag kollade noga igenom dem så de inte hade förätit sig på allt gott de hittat på sin utflykt.

sommarsolståndet

En instruktionsfilm för den som inte vet hur man firar i Sverige...
Dagen är som längst och natten är som kortast just NUUUUU

våran ko

bla
Jag satt o skrev en kommentar i en blogg.... men tro på fasen om jag inte lyckades radera alltihopa. På nåt vis så lyckades jag backa utan att jag ville backa o allt jag hade skrivit var borta.
.
jag är lite sur o irriterad ikväll... inte bara för den bortslarvade kommentaren utan för att jag satte mig att skruva ihop sista bänkskåpet till köket. O upptäcker när det är dags för lådorna, att jag har fått hem en låda fel. Så jag saknar en låda i sista skåpet. Går ju att bygga ihop med den lådan jag faktiskt har men den ska egentligen vara till en topplåda och är därför inte lika stabil ihop med lådfronten.
.
Skit också.
.
O när jag insåg det gick luften ur mig
.
Och jag har lyckats göra mig osams med E tack vare den lådan också...
.
Hon vill titta på nästa avsnitt av city hunter men jag orkar verkligen inte koncentrera mig så jag förstår handlingen ikväll...
.
I morgon är en annan dag... då kanske jag bättre kan fokusera
.
Men elektrikern kommer tillbaka för o fortsätta på morgonkulan... så sovmorgonen är ju lika med gone, puts väck, kaputt, finito
.
godissugen och tycker äckligt mkt synd om mig själv just nu... haha
fryser gör jag också, ska det här kallas sommar?
Trött, men måste natta pållar... de tre musketörerna fick husarrest hela dagen idag... o Lillen kändes lite skum på hovarna (är ju jätterädd att han ska få tillbaka fången han fick förra sommaren vid just den här tiden) så han fick också stå inne rätt länge... men sen fick han komma ut en stund men vankade mest bara runt runt på grund av alla odjur i luften o fick komma in igen.
Men de vill väl ha lite käk i magarna iaf innan natten. Speciellt idag när de inte varit på vift och fyllt magarna med meterhögt gräs helt olovandes. Lillen är ju den enda som vet att förstå varför matte stänger in dem i hagarna o inte släpper dem vind för våg till att börja med (eller det fattar han ju inte alls... men han har vett att fatta att ställer matte en häst i hagen så är det för att hästen ska gå i hagen o inte utanför).
Försökte prångla på en vän Texas idag... haha hon har nordisar med mjölmule o nu sist såg jag ett likadant russ gå i hagen och jag sa att om hon vill ha steget ännu mindre i hagen så har jag exakt rätt ponny till det... färgmässigt alltså... det där med att gå kvar kan bli en annan femma... men han har störst andel spån i pallet så kanske att han tar längst tid på sig att räkna ut HUR man går genom iaf...
.
Avslutar med den här bilden som är en printscreen på nåt som dök upp när jag klicka på en länk... haha

mr migrane

Har jobbat häcken av mig den här helgen som varit... fy tusan alltså...
igår när jag kom hem från jobbet så var jag trött o grinig och totalt slut. Planterade en stickling som jag knyckt från jobbets träd få se om det går till... och några fröer fick plats i en kruka, o så krukade jag några blåverbenor som sått sig själva (eller ja, jag har gått o skakat de torra fröställningarna över där) i mängder. Men sen tog orken pang bom slut och jag gick o la mig.
Vaknade efter nio på kvällen och hade migrän. O mensvärk och illamående.
Tog en tablett men blev inte särskilt mkt piggare... men röjde lite lätt inför att elektrikern skulle hit idag.
Själv åkte jag o jobbade i morse. Fortfarande huvudvärk och en ipren tröck ner mesta värken men efterdyningarna av migränen har setat i, i kroppen HELA dagen.
Jag har gått o känt mig bakis.
NU ska jag försöka orka göra lite käk, ris och korvstroganoff är jag sugen på.
Men först en pronaxen för migränen har inte gett upp hoppet om att få terrorisera mig

sommarlov kortsemester och koreanskt drama

Då var myran landad här hemma igen... unge herr J hade längtat hem till tv:n sa han. Tv-spelet menade han då... men jag kan se att det har varit nyttigt med lite frånvaro från såna saker... jag tror baske mig att ungen hade växt ett halvt huvud på de här tre dagarna sen jag sist såg han.
.
Solbränd på näsan och kinderna var han också... såg härligt somrig ut.
.
De hade fått rätt mkt pengar över efter alla utgifter var betalda så han hade slantar med sig hem igen också.
.
För mig är kortsemestern slut nu. I morgon har jag en delad tur och sen på söndag och måndag jobbar jag till fyra båda dagarna.
Det har varit sååå härligt med en försmak av vad semestern kan vara...en hel massa bara vara och skrota här hemma har jag hunnit med.
.
O eftersom herr J har jobbat så har jag o E haft tre dagar helt för oss själva nu. Hon har lyckats med konststycket att lura mig att börja titta på en koreansk serie i tjugo delar... vi har sett tre avsnitt än så länge... o jäklar i mig om jag inte faktiskt tycker att det är spännande... (men shyyy säg inget till E för då blir hon så mallig så hon kanske spricker ;oP). City hunter heter den. Det är lite svårt o hänga med ibland eftersom man inte kan slappna av o lyssna som man gör med engelska serier... nä nu måste man ju läsa varenda ord och det är dessutom på engelska.
Det som är bra med det är väl att jag blir tränad i att läsa engelska då... men ibland hinner jag inte med o läsa för det går för fort. Nåja, jag fattar tillräckligt o det duger gott för mig.
En länk till youtube för den som skulle vilja titta också kommer här ------> City hunter

Myran är på äventyr

Det är väl ett jäkla konstigt väder iår... spöregn och solsken om vartannat. 
.
Sonalyckan är i skrivandes stund på väg till Skara sommarland för tre dagars skoj ihop med gamla klassen.
Till hösten delas de ju upp i flera klasser, även om alla killarna hamnade i samma.
.
Det känns redan tomt här hemma... och jag saknar honom... han har aldrig varit så långt ifrån hemmet och oss andra i familjen på egen hand.
.
Men jag tror att han har bara skoj och om inte annat så skapar de ju minnen för livet just nu. 
.
Det känns värre än när E åkte på skolresa eftersom att då var ju jag en av föräldrarna som var med och höll ordning på dem.
Passade på att få en riktigt go kram innan vi åkte. För när vi väl var på avlämningsplatsen så var kramar helt uteslutet. Han tog packningen och gick och visade tydligt att jag skulle åka. De andra satt ju o väntade utan sina föräldrar så jag kunde väl inte gärna stanna kvar då heller... räcker väl att jag är pinsam ändå

vad är klockan

Jag vill köpa en ny köksklocka ... men jag vet inte riktigt vad jag vill ha.... den ska ju vara lite speciell... inte nån dussinsak från ikea eller jysk helst... såvida de inte får in nån som VERKLIGEN attraherar mitt öga.
.
Vill ha nån som är lite större och siffrorna ska vara lite snirkliga eller nåt. Äh, jag vet inte VAD jag vill... tänker mest att när jag ser den så VET jag.
.
Den här klockan hade varit frän... men priset är också fränt... 895:- efter att en rabatt på 31% har dragits
den finns att beställa från Trademax om nån har lust att hänga den på sin vägg. Eller om nån vänlig själ vill köpa den åt mig så går också det bra =)

liten har blivit stor

Det var en rödgråten flicka jag hämtade efter avslutningsmiddagen... hon och hennes kompisar var de som grät mest alla kategorier tydligen.
Och under hela resan hem så grät hon mellan varven.. så fort hon kom på nåt mer eller skulle berätta nåt från avslutningsmiddagen så började hon gråta.
Och jag förstår henne... jag började ju gråta själv nästan där jag satt vid ratten.
Tänk att min fina fina flicka är så stor att hon slutat nian... nu sprids de för vinden. Alla tjejerna har valt olika program till hösten. Vet inte om det är nån som ens hamnar på samma skola som nån annan...
Jag sa det till E, att jag tycker det är starkt gjort av dem. Att våga lyssna på sig själva och välja utifrån hur de vill istället för att följa strömmen.
Så som jag gjorde... jag vågade inte gå min egen väg, jag var för rädd för ensamheten som jag trodde skulle komma... nu i efterhand vet jag ju att man lär känna nya människor hela livet. Man kommer alltid ensam nångång men under resans gång lär man känna nya personer som kan bli ens nya bästa vänner.

man blir trött när man inte kan komma i säng i tid, eller, den blomstertid nu kommer

Idag är det skolavslutning för E och i morgon för lille J.
Skjutsade in E på morgonen till nio för det var fotboll mellan niorna och lärarna... sen nu vid tolv så hämtade jag henne vid vägkorset (hon hade fått skjuts dit av en kompis o hennes mamma) och så är det avslutning i kyrkan vid tre.
.
Iaf, jag gjorde en snabbsväng vid ICA innan jag åkte hem igen. En skvallerblaska fick följa mig hem. Och så skulle jag bläddra i den där en stund... såklart la jag mig i sängen och såklart orkade jag inte hålla ögonen öppna särskilt länge... så jag somnade och sov två timmar.
Skönt men otäckt för jag drömmer så konstigt när jag sover på dagtid. Ofta, inte alltid. Nu var det en sån dag... och jag kämpade att få upp ögonen och att vakna... o det är så läskigt för jag får liksom upp ena ögat och jag sprattlar med fötterna för att vakna men likförbannat är jag strax under ytan och vet att jag sover för över mina ögon är en oseende hinna. Såna gånger när jag försöker vakna är det för att jag får hallucinationer riktigt...
.
Räckte med att jag vände mig om och att E ringde för att berätta att hon skulle komma hem efter lunch för att jag skulle få sova mer lugnt.
.
Nu borde jag nog ta en kopp kaffe för att slippa huvudvärken på eftermiddan.... så nu säger jag so long  o tjingeling så länge....

genustänk

hittade en intressant blogg som handlar om genus
Speciellt det här inlägget om hur olika samma tidning framställt en manlig och en kvinnlig kock. I SAMMA NUMMER

sommar

Har gått en sväng i trädgården och bara njutit.
lille J kom tvåa på skoljoggen har jag kunnat se på facebook... hans klasskompis kom etta... och det var väl ungefär som han trodde själv innan också.
Duktig han som orkar... skulle inte orka springa hela varvet runt jag inte
Har passat på och fotat lite bilder i trädgården med mobilen som jag sen spammat facebook med.... haha
Bilden blev inte alls lika bra som originalet, dvs när man står där o tittar i hästhagen på teveronikan och smörblommorna. Men det här är väl sommar ändå... blått o gult Mmmmmmm

semester är fint de se

När jag åkte hem från jobbet var jag sååå inspirerad att fixa lite i trädgården.... jag ramla in här hemma och vips hade också inspirationen ramlat bort... hmmmm
.
Men om jag tar mig i kragen så kanske jag kan lyckas få tillbaka lite trädgårdslust
.
Hursomhaver har jag lagt in om 4 dagar semester i nästa vecka och eftersom jag är ledig fredag, lördag och söndag på schemat och sen även är ledig på fredag nästa vecka innan jag ska jobba helgen så blev det åtta dagars ledigt på raken... håhåhå *gnuggar händerna*

myggmagnet

myggjagaren brummar igen... fast vete sjutton om det verkligen var slut på gas i den där flaskan... för inte sjutton kicka den igång bara av att få lite ny fräsch gas heller.
Då började herr J felsöka genom att googla (google is your best friend) och det stod att om apparaten inte startade kunde det bero på tändstiftet som antänder gasolen.
Men när vi väl hade (vi o vi, haha, J skruvade o jag tittade på) lokaliserat tändstiftet och J kunde konstatera att det faktiskt visst glödde om man direktkopplade tändstiftet med strömkabeln så drog han slutsatsen att det var kretskortet som felade.
Men rätt vad det var hade han fått fart på den iaf.... kanske var nåt ärgat på nån kontakt eller så för när han hade kopplat loss alla kontakter från kortet och satt dit dem igen så gick strömmen plötsligt fram till tändstiftet också.
.
Enda felet nu är att hagarna ligger på fel sida om gården.... haha för om vinden blåste åt andra hållet så skulle vi fånga bra många fler myggor och knott än vad vi nu kan... för vi har inte nån skarvsladd som är flera hundra meter lång så vi kan ställa den i skogsbrynet.

gas(ka) upp dig

För några år sen, det året som mygghelvetet slog till med full kraft hos oss och många andra ställen och det året som de började spruta mot myggen i Tärnsjö (därför de flyttade till våra trakter istället) så införskaffade vi till slut en Mosquito Magnet eftersom vi inte stod ut.
.
Den funkade perfekt tills den en dag inte ville funka längre... efter att E hade dragit ur kontakten men missat att stänga av gasolen och den stod o pös så i ett par dygn sisådär innan jag upptäckte det.
.
Sen ifjol när vi testade så funkade den igen utan probs... och gick så ända tills att herr J slog av den för att flytta den eller nåt... Då gav den upp igen.
.
Nu iår har vi inte fått igång den. Trots att vi gjort rent den o allt möjligt... och jag återigen insisterade på att det nog är gasolen som är slut i flaskan. Herr J har hela tiden sagt att nej den kan inte vara slut för det är så stor flaska och den väger så mkt... hah
.
Idag googlade jag på p11 som flasktypen heter och upptäckte att en tom flaska väger 12 kg mer eller mindre...
.
Sååå i morrn ska herr J fylla på med ny gasol
.
Over and out från mig här i granskogen. Där mygg o knott-helvetet slog till idag efter nästan en veckas regnande och med värmen som kom idag så var det liksom som att slå om en strömbrytare... wohooo sa flygfäna
blähäää sa hästarna o alla lövriga evande varelser... ja möjligen inte fåglarna då, än.

secret garden

Var o shoppade i Avesta på kvällskvisten
På ÖoB köpte jag en ny spade eftersom E lyckades gräva av den förra
Och på ICA köpte jag ett par trädgårdshandskar för mina jag haft i flera år var mer än lovligt sönder.
Visst var de väl lite fina?
.
Jag handlade lite matvaror också förstås... det var ju egentligen därför jag behövde åka o handla. För att matbrödet var slut.
Till kvällsmat blev det nåt enkelt. Mannagrynsgröt och ost och skinkmackor med sallad och gurkskivor.
Herr J kunde inte låta bli glassen så det blev lite GB-gräddglass Nogger också... den på halvliterpaket. Men jag var egentligen för mätt så det smakade inte lika bra som det kunde ha gjort vid en fika eller så.
.
Namnet på handskarna var lite träffande för jag har i huvudet lite planer på en mer gömd del av trädgården som liksom skulle vara som en "bortglömd" trädgård eller en secret garden. Lite vildare lite friare
.
.
.
Bilden är lånad från granberg.no
klicka på bilden för att komma till hemsidan

In The Middle Of The Monster

De här killarna har releaseparty ikväll för sin nya maxi och för videon som också släppts ikväll på YouTube
.
Vi var bjudna men orken räcker inte till alla gånger... tror vi båda behövde stanna hemma o ladda batterier genom att bara vara o hänga i soffan istället.
Men jag hoppas att alla som är på partyt har kul och att värmen från gemenskapen räcker till att värma upp sällskapet eftersom den svenska sommaren bjuder på kyliga grader. Sist jag checkade var det fem o en halv grad utomhus.
.
Gör mig en tjänst o kolla in videon. För varje såld skiva ger de 10 kronor till BRIS och för det ska de ha cred.
Om ni vill ha lite "jag mötte Lassie" info så är jag syssling med trummisen ;)
hahahaha

RSS 2.0