Crap oh crap

Jag får panik snart... det här är olidligt. Jag kan fasen inte andas som folk... o det är ingen nyhet för varenda gång jag blir förkyld så får jag hostan from HELL och andnöd så att jag känner att jag inte får luft till fullo. Jag kan dra efter andan men det är tungandat o jag kan inte fylla lungorna till max innan det liksom tar stopp. O det ger mig PANIK
I morgon måste jag ringa o höra om jag kan få komma in o träffa en läkare för o utreda om jag kanske behöver nåt luftrörsvidgande (eller lugnande mot paniken :/)
Helt ärligt sitter jag här just nu o försöker förtvivlat känna lättnaden i att ha fått fylla lungorna till MAX med frisk luft men jag blir bara gråtfärdig. O det mina vänner gör ju inte saken ett endaste dugg lättare att andas.
Den höga luftfuktigheten gör inte saken ett skit bättre.... crap
Googlade på "pip i luftrören" o det här stod att läsa bland annat:

Symtom

Förträngning i luftrören (bronkospasm) med åtföljande andningsbesvär:

Andnöd, "pip i bröstet", snuva, trötthet, försämrad utandningshastighet vid testning (PEF, se nedan), försämrad kondition. Slemhinnesvullnad och ökad slemproduktion. Ofta nattlig hosta, hosta vid ansträngning eller långdragen hosta. Ökade besvär vid luftvägsinfektioner som ofta återkommer och blir långdragna.

Överkänslighet mot ASA/NSAID uppvisar även kroniska symtom från näsa som täppa, rinnande näsa, nedsatt luktsinne, näspolyper) eller från bihålor.

Individer med visa former av yrkesastma, där ffa diisocyanater ligger bakom besvären, har ofta kvarstående astmasymtom även efter upphörd exponering.

 


 

En hel rad av symtomen stämmer in på mig... pip som sagt var, snuva, trötthet, försämrad utandning (märkt att jag har svårare o blåsa i alkolåset på jobb-bilen), kondisen, nattlig hosta (ohja retsam stickande) och ja att hosta vid ansträngning o långvarig när jag blir sjuk) japps ökade besvär indeed

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0