en låååång uppdatering varning för bildbomb

O där blev det tyst igen.
 
Jag har tänkt blogga. Börjat ladda upp bilder och allt. Men sen har något kommit emellan och jag glömt bort.
 
Jag åkte till min mosters sommarstuga alltså.
Det låg jättefint efter Strömsholms kanal. 
Fika och sen fick jag även mat där. Hann träffa min kusin och hennes familj också innan de åkte hemåt. Tänk att hon har en liten parvel på snart två år som jag inte träffat förrän nu. Men det blir så när man bor i olika städer och lever fullbokade liv. 
 
Jag hade med mig mina badkläder så efter maten passade vi på att doppa oss och sen satt vi på bryggan och pratade om allt och inget i flera timmar. Såg på när båtar åkte upp och ner för kanalen. Min moster matade sina "tama" aborrar så vattnet kokade. Jag testade att hålla en brödbit strax vid vattenytan och jo till slut var några så modiga att de kom fram och tog brödet ur mina händer. Läskigt och lite skräckblandad förtjusning att sitta och se dem snabbt nagga på brödbiten. 
Tog lite bilder på blommorna i trädgården också. 
 
Sen blev det dags att fara hemåt. Men jag åkte inte raka spåret hem. Nej jag gjorde en avstickare och brandturistade. Ja, det tog mig bara 4 år efter den stora branden att åka och kolla. Jag har inte känt behovet med tanke på att jag arbetade mitt i kaoset när det var vägspärrrar, brandrök, oro över hur det skulle gå ...
 
Kvällshimlen bjöd på en vacker show.
Stannade efter en ås och tog en snabb bild bara innan jag fortsatte. 
 
Strax utanför Ramnäs hittade jag resterna av en gammal torkugn för torv. När kolpriset gick upp under första världskriget så började de bryta torv istället. 
Och efter de här betongpelarna så kom så småningom skyltarna om ekoparken Öjesjöbrännan.
Det är helt sjukt egentligen vilken kraft det finns i en sån ursinnig helveteseld.Där till och med jorden brinner upp och lämnar berget helt kalt.
Men naturen är stark och tar tillbaka bit för bit. 
 
Tyvärr har det i skrivandes stund utbrytit fler bränder i dessa trakter. Det är svårt att förstå hur det ens kan finna något kvar som brinner så pass att det inte går att släcka. Och det som är mest skrämmande är att det finns tydliga spår av att många av bränderna är anlagda. 
 
Motorn är ganska platt  numera. Någon har dragit fram den oformliga klumpen från under skördaren. 
 
I min bildblogg finns några bilder också. Inte så många men några iaf.
 
I förrgår ramlade exet in på förmiddagen. Meddelst moppe. Haha ja vad säger man. När vi hade gått isär så pikade jag honom lite och sa att han fick väl skaffa sig en Yamaha FS1:a också så han kunde återuppleva allt det underbara med att vara 15 igen liksom. Och ja vad var det för moppe han hade skaffat sig tro? En kinakopia på just en sån modell. Tsssss 
 
Ja ja
 
Det är rätt skönt att inte längre behöva vara den där som lever ihop med en människa som hela tiden har ett behov av att skaffa sig grejer för skaffandets skull. 
 
Jag sa några väl valda ord om att jag vet iaf vad jag inte vill ha nånsin mer i ett förhållande. Jag kanske råkade nämna några egenskaper som kunde varit trevliga att få uppleva nångång ibland. Att få känna sig uppskattad ibland till exempel. Att känna att någon faktiskt vill tillbringa tid med en. 
 
Jag åkte och handlade med sonalyckan. Lagade mat sent som tusan. Han önskade sig lasagne så då gjorde jag lasagne som den goda mor jag är. Hahaha eller nåt sånt. Jo just ja, innan maten åkte vi och badade också. Vid den lokala badplatsen finns några hällar längre upp som är perfekta att bada vid om man har hunden med sig. 
 
Igår gjorde jag återigen mest bara en massa trevliga saker. Hamnade ute på en myr och plockade hjortron som sen åts med lite glass.
Drog ut på det i det längsta att göra klart det sista av projekt sy till dotras cosplay men missinassen fixade jag med det och sen var det raka spåret till sängen. För i morse skulle jag få besök. Dels skulle exet komma o hämta sonen för vidare färd mot dotra. Och dels var det återigen dags för en liten fyrbent kompis att få sin alldeles egna människa. 
Sååå jag sov i runda slängar fyra timmar inatt bara. 
Selma tror jag att namnet skulle vara. 
 
Sen la jag mig i solstolen en stund. Men det var för varmt, jag var för trött så det blev snabb förflyttning till hängmattan istället och så sov jag en stund där innan jag sen fortsatte sova i soffan i v-rummet. Mot kvällningen samlade jag ihop mig och hunden och så for vi för att bada. 
 
 
Och nu tror jag att jag har fått med allt och lite till. Haha.
 
I morgon väntar nya äventyr. Och förhoppningsvis ramlar en bloggvän förbi här på en snabbvisit. Vi har ju bara pratat om det i hur länge då? Jag vet att förra sommaren var det tal om att ses men så rann det ut i sanden. Hon var i mina trakter en sväng och jag var i hennes trakter typ men ändå lyckades vi inte få till det. 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Marie

Wow! Vilka bilder!! Det låter som om du haft det alldeles fantastiskt!

Och den där bilden på skördaren var så vacker. Och texten till var både skojig och otäck på samma gång!

Ha en fin lördag!!

2018-07-21 @ 11:11:01
URL: http://mamafeelings.blogg.se
Postat av: marianne cargus

Härlig utflykt du gjorde, och fina foton som vanligt.
Ja hur länge har vi pratat om det? Men i kväll händer det äntligen 🙂

2018-07-21 @ 11:25:54
URL: http://marresmams.blogg.se/
Postat av: Helen

Vilka fantastiska bilder, wow!!!
Att få känna sig uppskattad i ett förhållande borde vara en självklarhet men tyvärr lyser den känslan ibland med sin frånvaro....

2018-07-22 @ 04:22:05
URL: http://franminvraavvarlden.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0