hästkrafter o andra sorters hästkrafter

Jag har varit riktigt duktig idag med...  Ja J också faktiskt.

Ja först var jag lite loj idag med innan jag kom igång. Men sen så....

E o lilla J sov hos farmor o farfar inatt som var o åkte med sin faster till V-ås idag så jag motionerade Lillen åt E.

Tog ungefär samma runda som sist jag red honom. Fast jag svängde ner lite tidigare från asfaltsvägen o tog galopp på sandvägen nedanför åsen istället. O sen reda jag genom skogen fram till våran verkstad också för där var stora J o höll på o meka med bilen som heter PAJ o som inte ville vara annat än paj.
Jag lovade honom att så snart jag kommit hem med hästen så skulle jag åka ner till verkstan o  hjälpa honom.

Sen tog vi ett par galopprace till. Övade att fatta högergalopp som ju är hans svåra sida.
Innan vi ens kommit fram till asfaltsvägen så skulle jag öka farten på rakan upp mot vägen o han var sååå taggad att han frivilligt gav kort galopp fastän jag egentligen inte tänkt mig mer än trav där. Innan det hade vi travat över ett gärde som är fullt av vita ensilagebollar... perfekta att träna med. Man kan träna på volter o rida slalom o förberedelse för att rida en bana med hinder när man tar sikte på nya mål hela tiden.
Jag tror att han gillar såna ridövningar rätt mkt fast sorkhålen är ingen hit förstås.

Sen när han fått galoppera av sig all rastlöshet i kroppen så tog vi en skön travsträcka för o varva ner... o jag försökte stå i fältsits typ för o inte anstränga hans rygg utan att han kunde ha lång låg linje o sträcka ut hals o rygg. Långa tyglar, bara så jag har styrförmåga o förstås styrfart... han liksom joggade....
Man såg hur nöjd han var... öronen var lojt avspända o han skaka huvet o frusta förnöjt. Sen skritt sista biten hem såklart. Tillbaka i hagen fick han en hötapp att tugga på som belöning för gott utfört dagsverke o jag hasta in att byta kläder.

J hann ju tröttna på att vänta o kom hem o hämta mig lagom tills jag var ombytt o klar.

Sen har vi lyckats (ehe, jaja, J lyckades) få fart på Caddyn.... vi luftade den en gång till i bränslesystemet... o si liiite startgas o den kicka igång... o  peppar peppar... den har startat varje gång vi velat starta den igen sen.

O jag har varit med o skruvat på vår vanliga familjebil också... Seaten som fick ett antal 2:or på besiktningen. Bland annat var en stötdämpare slut bak o en fjäder fram var av så det har vi bytt. Vi hade en reservdelsbil som stod o lyckligtvis var det nya stötdämpare bak på den så vi kunde flytta över.... fjädern fram var också av på ena sidan men den andra var hel TACK O LOV. Lite knixigt såklart för skruvar o muttrar har ju en tendens att rosta fast o absolut inte vilja lossna men en stark karl o en mutterdragare så.... 

Jo jag smorde upp motorhuvslåset också... den där lilla haken som man måste peta på för att få upp huven. Den hade liksom rostat ihop.

Nu är det kvar att svetsa lite på en tröskelbalk (o avgasröret som visserligen inte fick nerslag men som gick av sen när J var ute o åkte så den låter förfärligt). Och framlyset ska ställas in för det ena peka rätt upp i himlen tydligen.... eller om det var rätt ner i backen... sak samma... det ska justeras.... det tar vi i morgonbitti. Innan vi far in o besiktar den... ombesiktning får man ju bara ramla förbi o göra.... utan tidsbokning.... o det är sista dan imorgon... sen måste vi boka tid o göra EN HEL besiktning... o då vet man ju inte om de hittar andra fel också... plus att det kan vara knepigt att få en tid. Lååånga väntetider på sommaren

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0