bebislycka i kaninboxen

För en dryg månad sen åkte Bunny på dejt i grannbyn. 
 
Natten till onsdag nedkom hon med ett antal småbunnysar. Jag har inte kollat så noga än hur många det blev för i början ville jag inte störa mer än nödvändigt. Hon är ju ändå förstagångsföderska o det kan vara förvirrande nog. 
 
Nu har jag kikat ner i bolådan och föst undan lite av ullen som hon bäddat med kring sina små. Och jäklar vilken fart det blir i bolådan när man är där och petar. Det fullkomligen kokar av smått som tror att det är mamma kanin som kommer för att mata. 
 
Tydligen matar kaninmamman bara två gånger per dygn och då kan jag ju förstå att det är hungrigt om jag lyckas tajma in strax innan matningsdags.
 
Av den anledningen har jag fortfarande typ noll koll på hur många de är för de är inte still en sekund.
Men ikväll fick kameran följa med ut och jag försökte få en snabb bild. Hur många kan DU se?
 
Bunny är svart med aningens lite vitt på ena framtassen. Pappa kanin är röd. Det verkar ha blitt lite blandad kompott på färgskalan. De där rosa är jag ju fundersam till om de tänker bli albino. Huh, kan man få albinosar även om föräldradjuren har färg tro? Jag ser en röd till vänster i bild och ett antal svarta syns också. Av de två svarta man kan se huvudet på verkar det vara små vita strimmor mellan ögonen. 
 
Jösses, jag inser plötsligt hur svårt det kommer att bli att vare sig sälja dem eller äta dem. De är ju matkaniner i rasen.
 
Jag blev tvungen att googla lite om albinism hos kaniner. Tydligen gömmer sig den genen bakom färgen och det behövs att både mor och far har den för att det ska kunna dyka upp. 

Kommentarer
Postat av: Stina

Den kan bli vit med blå ögon 👀

Svar: Tveksamt då new zealand finns i tre färgställningar. Röd är vanligast. Sen står att den finns som vit med röda ögon. Och som på undantag nämns svart.
Kalla mig M

2017-03-12 @ 23:47:15
Postat av: marianne

Men oj så sött...när vi hade kaniner lärde vi oss att inte störa när de får smått, att honan kan lämna sina barn att dö. Vidare läste jag att de matar en gång/dag så det verkar inte vara så tillförlitliga uppgifter på nätet ;)

Svar: Jag lät henne vara ifred av just den anledningen första dagarna men samtidigt kan man läsa på kaninsidor att man ska kolla och ta bort eventuella döda ungar så det verkar bero lite på vem som tycker. Jag har rådfrågat min kompis som haft lite uppfödning till mat just för att få lite "experthjälp" och hon rådde till att vänta typ 4 dagar. När jag såg tecknen att hon rivit av sig päls och bäddat så lyfte jag bara på locket och kollade att pälshögen rörde sig och det visade att något levde därunder iaf. Så jag har setat på händerna och vääääntat. Talade inte ens om för sonen att det var klart förrän i helgen.
Kalla mig M

2017-03-13 @ 09:47:09
URL: http://marresmams.blogg.se
Postat av: marianne cargus

Ja det verkar bero på vem som tycker ;) hos min kompis dog en och srn rezten p.g.a att den första spred "dödbakterier" till de övriga så hur ska man veta vaf som är bäst?

Svar: Ja men precis.
Kalla mig M

2017-03-13 @ 17:21:21
URL: http://marresmams.blogg.se/
Postat av: Helen

Spännande med små nya liv, det hör liksom våren till

2017-03-13 @ 20:20:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0