working class hero

Det finns folk som inte fattar att det är skillnad på jobb och jobb.
 
Ett statiskt jobb som innebär ungefär samma arbetsuppgifter hela tiden eller ett jobb där du går in med nya förutsättningar varje nytt besök...
 
Vilket kräver minst energi och minst mental förberedelse??? Öhhh skulle gissa på det statiska arbetet där du har ett antal givna mallar du kan följa och problemsöka utifrån och där det inte finns störande moment såsom personkemi och humör för dagen (mer än ditt eget).
 
Är så förbannat trött på "vet bäst" attityder så det kan ni inte tro.
 
Oavsett vad man säger så måste den andra bräcka. Och det värsta är att jag inte kan släppa och ge dem den poängen. Jag får samma beteende och jag hatar det.
 
Iaf så blev jag urmotad ur sängen för en stund sen för att en tjomme knackade på och med lite lätt hånande röst ifrågasatte att jag låg o sov NU.
 
Eh ja jag jobbade HELA dagen igår. Ja det är väl det vanliga replikerade han. Ja fast HELA dagen, 15 timmar, blev inbeordrad. 
Det lät visst som en helt vanlig arbetsdag för honom. 
Så kul för dig. Det är ju inte MIN vanliga arbetstid dock. OCH jag servar inte trasiga maskiner som (as I just stated) har ett visst antal felsökningsscheman man kan följa. Maskiner som inte behöver krusas, läsas av hur det psykiska och fysiska måendet är för stunden, som inte behöver bemötas med ett gott och glatt humör oavsett hur illa de beter sig eller hur jag än mår.
 
Det finns stunder när jag också funderar på om jag inte ska söka mig till nåt riktigt osocialt arbete där jag kan mala på i min egen takt och slippa ta hänsyn till en endaste levande varelse. Där jag också kan få bossa runt och bete mig som att jag är lösningen på alla problem och vill du ha maskinen fixad så smörar DU för MIG. 
 
Jag blev inbeordrad igår. Jag kände att det var helt lugnt att det blev så och det gick bra att jobba. Jag fick åka runt i egen bil på kvällen och behövde inte ta hänsyn till nån annan mer än brukarna så jag kunde lägga upp det efter mitt eget tempo. Fick till och med fika på ett ställe och det var ju gott och trevligt. 
 
Jag har ju dessutom tagit en lång sovmorgon och jag var vaken men ville få gosa under täcket en liten stund till bara innan jag startade dagen. NU är jag lite lätt irriterad på tjommen som dessutom inte hade den goda smaken att gå så snart jag meddelat att jag inte hade det telefonnummer han sökte till grannen min utan det skulle fortsättas med tjötandet, skrävlandet och bräckandet om ALLT. 
 
Konstigt också hur en annan människa kan veta sååå mkt mer om mitt liv och till exempel vad jag haft för bilar i min dar än vad jag själv vet tydligen. Ja fråga mig inte om hur vi hamnade på det ämnet. 
 
Nä nu ska jag försöka tagga ner igen och ladda om mina mentala batterier och så får vi se därifrån sen.
 
 

Kommentarer
Postat av: Helen

Såna där energisugare, jag blir enormt triggad av folk som hela tiden måste veta bäst och finner att allt är en tävling. En av mina vänner är just så, hon talar gärna om hur jag ska göra med både barn, hund, häst - you name it. Det roliga är att jag inte direkt ser henne som en förebild vare sig det gäller barnuppfostran eller hur man handskas med djur men ändå faller jag in i hennes trall gång efter gång. Men jag jobbar på att bli bättre på att slå dövörat till

2013-10-26 @ 19:51:19
URL: http://franminvraavvarlden.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0