Det var en gång ...

I skogen finns ett ställe där det dumpats sopor längre tillbaka. Bland annat en hel massa cyklar. Lite synd kan jag tycka då de verkar ha varit riktigt läckra modeller. Såna modeller som eftertraktas idag.
 
Innan naturen tagit över helt så passade jag på att fota några cyklar. Så får de ändå bevaras till eftervärlden på något sätt.
 
 

Kommentarer
Postat av: Helen

MAn kan liksom inte låta bli att undra varför dom dumpades i skogen... snygga foton blev det iallafall

2015-04-13 @ 11:51:05
URL: http://franminvraavvarlden.blogspot.se/
Postat av: cornyz.blogg.se

häftigt att något så fult som gamla cyklar kan bli så...fint! Tråkigt dock att de ligger i naturen, så att djuren kan skada sig! :/

Svar: Det var vanligt förr att bara slänga sina sopor ute i naturen så det finns små sophögar lite varstans häromkring. Man kan hitta riktiga fynd ibland (beroende på vad man gillar) men även saker som kan skada djuren. Jag tror dock att eftersom det legat så länge där så har djuren lärt sig var de inte ska gå. Det finns inga stigar till de här platserna vilket betyder att djuren inte väljer att gå där på sina rundor. De flesta stigarna i skogar är ju faktiskt skapade av djuren när de går till sina ställen där de äter och sover eller patrullerar av sina revir.
Kalla mig M

2015-04-14 @ 09:59:07
URL: http://cornyz.blogg.se/
Postat av: marianne

En cykelkyrkogård!
Vika fina cyklar de gjorde på den tiden de där var i toppskick..

Jag trodde man täckt/grävt över alla gamla soptippar...minns när jag var liten och följde med mor för att slänga sopor, då var det olika högar för hushållssopor och för annat skrot, man kunde hitta både det ena och det andra där....de var rena guldgruvan för vissa skrotsamlare..haha
Tänk att man gjorde så förr, bara slängde ut det man slitit ut...förresten är det ju folk som gör så än idag..lämpar av både gamla kylskåp och soffor i skogen.

Men duuu...nu verkar det som om jag är jättegammal ju...hihi

Svar: Jag tror att varje gård hade en soptipp nånstans i närheten förr. Det finns ett ställe där mina släktingar också dumpat sina sopor längre tillbaks. Jag har hittat både det ena och det andra. Skogen tar tillbaka i sinom tid men vissa saker tar längre tid än andra att övervinna. En gång hittade jag ett helt upplag av gamla glasflaskor av typ medicinflaskstorlek. Jag hade inget att ta dem i den gången men hade tänkt komma tillbaka nån gång o ta med de finaste hem.
Kalla mig M

2015-04-14 @ 17:34:01
URL: http://marresmams.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0