Latmask måhända men inte tappad bakom en vagn

Förra året gick jag och mockade ur sommarhagen med grep och en kärra bakom fyrhjulingen.
 
I år har jag satsat på andra muskler och lite mer hästkrafter.
 
 
Knoll och Tott aka Dallas och Texas inspekterar muskedundret som nyss brummade i hagen.
 
En sopmaskin!!
 
Faktiskt funkar det riktigt bra att sopa upp skithögarna. Ja förstås rivs en hel del visset fjolårsgräs, mossa och kanske aningens lite jord med också men HEY... jag slipper evighetsgörat att endera försöka kratta ihop halvmultnade högar eller gå och plocka skiten för hand (vilket var vad jag i slutänden gjorde förra året).
 
 
Jo, en och annan torr skit smiter undan. Speciellt i groparna (som är oräkneliga till antalet i denna hage). Till höger nederst i bild syns mitt första försök. Då hade jag inte fått in snitsen plus att det blåste rejält så jag sopade bara nedifrån och upp i hagen. Sen kom jag på att det var bättre att gå fram och tillbaka och sopa det åt sidan varefter jag jobbade mig genom hagen. Jag har bara gjort i övre halvan av hagen eftersom det är för blött fortfarande mot skogskanten till. 
 
Nu har jag börjat gå från andra hållet och är nästan i mål med att ha fått ihop en sträng med bös och skit. 
 
På bilden ser det kanske ut som att det har nötit väldigt i marken på en sträng men det är bara hästarnas stig som de använder när de går från ena änden till andra av hagen. 
 
Planen är att så snart jag fått ihop stora skogshagens staket igen som vi rev delvis i somras (eftersom det ändå var trasigt) så ska den här hagen få vila. Just nu går pållarna nån stund nu och då i den för att få noppa de första gröna stråna. Min tanke är att magen vänjer sig lättare vid det gröna då än om jag bara plötsligt släpper dem på massor av grönt som hunnit jättelångt. 
 
 
Gnistra hade redan hunnit "ramla" ut ur hagen när jag tog bilden. Så hon fick snällt finna sig i att inte få gå nå mer i sommarhage.
 
Men ingen ska tro att det är nån "walk in the park" för den stretar bra åt sitt eget håll så man blir rätt slut. Det är alltså korta stunder i taget som gäller. Men vem har bråttom?
 
Den funkar förresten precis lika bra på gamla äpplen som legat kvar på gräsmattan sen i höstas. :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0