Härlig runda i skogen.

Seg idag men jag hade bestämt mig att idag skulle jag ut på en ridtur. Yrslig och feberkänsla men jag tänkte att kommer jag bara iväg så blir det nog bra.
 
Jag tror Lilleman var på ungefär samma humör som jag för det var segt där också. Men han konstrade inget och hade inga större åsikter om vart jag tänkte styra kosan. Och faktiskt behövde jag inte blåhålla i galoppen utan kunde ha lagom kontakt. DET var en trevlig känsla. Och vi tog oss till sandvägen och skogsstigarna som ligger en bit bort. Vi red över gärdena dit och då blev det nån kilometer längre än om vi skulle tagit grusvägen. 
 
Herr J sa att det var gärden hela vägen fram till sandvägen men han glömde nämna en viktig detalj - alla sjuttielva diken man måste passera. 
 
Varken jag eller Lilleman är så mycket för hoppning. Men jag hittade traktoröverfarterna på i princip alla ställen utom ett av de första ställena. Där hoppade jag av och gick över med honom på släp. På hemvägen så bestämde sig ändå Lillen för att vi kunde hoppa och jag var inte riktigt beredd men vi kom över. Han har alltid mera driv och framåtanda på hemvägen så då går det mesta i hans värld. 
 
Det blev en härlig runda med mestadels skritt men lite trav och galopp också. Och så var vi ut i skogen och snurra en vända där jag trodde att vi kunde gena men si det kunde vi inte så då blev det lite off-road också.
Skogsstigen vid skjutbanan.
På väg hem över gärdena igen. 
 
Den allra sista biten hem kom den gröna postbilen också. De kör alltid som biltjuvar och så gjorde den här killen också. Vi såg han när han kom för att lämna post i vår låda och sen hade vi hunnit ut på grusvägen när han kom tillbaka. Men han stannade faktiskt och väntade tills jag gav tecken att det var okej att åka förbi och sen körde han så lugnt o fint förbi oss. Lillen är ju en klippa och bryr sig inte om bilar när vi är ute. 
 

Kommentarer
Postat av: Carolina

Så underbart härligt det ser ut!

Svar: Det var det också :)
Kalla mig M

2015-04-16 @ 07:07:52
URL: http://carpia.blogg.se
Postat av: marianne

Vilken fin ridstig du har där :)
Låter som en toppentur, det där att det går lite fortare och bättre med diken, på hemvägen är nog inte helt ovanligt ;)

Åhh vad irriterad man blir på bilister som inte har respekt för hästar i trafiken, men denna killen hade tydligen förstått allt...haha

2015-04-16 @ 08:42:01
URL: http://marresmams.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0