Tankar

Ledig efter 5 arbetspass på raken.
 
Vaknade före 8 imorse. Ögonen var trötta så jag bestämde mig för att slumra vidare. Men fyy såna drömmar jag fick. Såna där som känns sjukt verkliga. Såna där som får en att tro att man vaknat ur en dröm för man vet ju att man sover. O så vaknar man bara i drömmen o det blir än mer absurt än det redan var. 
 
Rätt vad det var drömde jag att jag var hos en brukare. Som började luta sig mot mig på ett kramande sätt. Jag tyckte det var underligt. Tills jag insåg att jag drömde och i själva verket var det exet som kommit in i mitt sovrum och lagt sig över mig. Tankarna for genom huvudet. Hur kom han in? Jag har ju låst ytterdörren och inte hört sovrumsdörren öppnas. Men såklart att han tog stegen och klättrade in genom fönstret. Och jag kämpade genom sömnens bojor för att frigöra mig o säga åt han att dra dit pepparn växer. Tills jag *plopp*vaknade bara för att känna tyngden vara som bortblåst och jag var ensam i rummet.
 
Man kan nog drömtyda det ganska så tydligt. Exet kan nämligen inte låta bli att skriva. Varenda dag. På messenger. Och jag har sagt till. SÅ MÅNGA GÅNGER! 
 
Att han då i drömmen kryper in genom ett litet fönster visar vad jag tycker om saken. Att oavsett om jag tydligt och klart visat med två stängda (varav första låst) dörrar att jag vill inte ha sällskap just nu så stod fönstret (på andra våningen) öppet och gav ett kryphål. Och placeringen över mig visar att jag känner att det är jobbigt och kontrollerande, för att inte säga kvävande.
 
Sen fortsatte jag slumra o drömmarna fortsatte. Med jobbrelaterade saker. Kollegor och anhöriga och hus med många rum o dörrar på glänt och låsta dörrar och fönster o kurragömmalekar. 
 
Man kan väl säga att jag tyckte de senaste två dagarna på jobbet var lite mycket helt enkelt. Och hjärnan behöver bearbeta. Men jag kan inte riktigt se hur valet av brukare, anhöriga och kollegor har med något att göra då jag inte jobbat med någon av dem på länge. Och huset med den nära anhöriga har vi inte gått till på över ett år eller så pga naturliga orsaker. 
 
Jag är uppe nu iallafall. Frukosten intagen. Ska försöka sparka igång mig. Sjukt så sugen på att tugga o äta jag blir när jag drar mig för en syssla.. Ska bara tänker jag o tar en macka, kaka, kaffe, chokladbit ... you name it.
 
Igår efter jobbet drog jag med kompisar på en roadtrip utan förbestämt mål. Vi hamnade i Garpenberg då Rättviks långbrygga var för långt borta för att hinna fånga solnedgången. 
 

Kommentarer
Postat av: marianne

Varför blockar du inte exet på messsenger och mess? Då slipper du ju honom, barnen är ju stora så ni behöver ju inte ha kontakt p.g.a de.

Svar: Ja ibland tänker jag tanken. Att enda sättet att nå mig ska va via svish 😂
Kalla mig M

2020-09-17 @ 11:23:24
URL: http://marresmams.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0