Måndag

Jag fick främmande idag. Av min svägerska och hennes bror med sambo och barnbarn. 
 
Jag såg när de rullade upp på gården. Och jag såg genom fönstret att de inte gick raka vägen mot huset utan det var något vid garaget de fastnade för.
 
Sen när de väl kom gåendes o jag öppnade dörren så säger svägerskan lite förstörd sådär som hon inte vet hur hon ska berätta den sorgliga nyheten. Vet du om att du har två döda höns därute?
 
Jaså, nä jag slaktade två tuppar igår. Det är bara skinnen för jag flådde dem. Jag hade ju lämnat skinnen kvar o nu såg de fjäderdräkterna. Jag sparade dem så länge ifall jag tänkte ta fjädrar från dem. Det är ju påsk snart.
 
De hade nog tyckt att de kändes lite tomma och platta men ah, inte reagerat o tänkt att det var rester från nån slakt. 
 
Trevligt med fikafrämmande och sen kollade vi på alla djur. Ovanligt lugna tuppar idag. Månne de märkt att två försvann igår o nu vill de inte va nästa på turordningen. Haha
 
Jag hade tänkt åka o träffa en kompis på stan också för en fika men luften gick lite ur mig nu när mitt främmande har åkt. Och planen var träna ikväll. Man måste äta för att orka. Sååå vad ska jag äta måntro. Tupparna ligger ju o vilar i kylen till en annan dag o skulle ta för lång tid iaf. 
 
Vårtecken som tyvärr inte är fotat i min rabatt utan hos en brukare här i veckan som var. 

Kommentarer
Postat av: Marianne

Haha....det där har hänt oss också, en som ringde och frågade om vi saknade någon anka, då det låg en död och massa fjädrar i skogen...men det var slaktrens som Janne lagt ur till räv, korp och andra asätare.

2018-03-31 @ 21:15:10
URL: http://marresmams.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0