Tisdag

Det brinner igen.
 
En torr och varm försommar har gjort att det är eldningsförbud och man får inte ens grilla i sin egen trädgård. 
 
Igår började det brinna i samma skog som brann för 4 år sedan. Rapporterna sent igårkväll löd att ett område stort som 2x2,5 km brinner. Och det blåser. Kraftiga vindar som gör att brandmännen fått backa ibland för eldens framfart. Den har gått över vägar återigen. Än så länge bara skog. Bara och bara förresten. Det är släkters livsverk som brinner upp. Pengar rent ut sagt. Och emotionella värden. 
 
Den här gången är de mer förberedda o satte in kraftigare resurser tidigare. Och böndernas hjälp har den här gången tagits emot på en gång. Alla vet den här gången att stoltheten att vilja fixa på egen hand inte räcker. 
 
Jag hoppas innerligt att det inte är någon som tänder på att tända skogsbränder. Tyvärr har allt för många blossat upp i år redan och brandförsvaret säger att det inte finns någon naturlig förklaring för en del av dem. 
 
Bild från förra gången det begav sig.
 
Klicka på bilden för att komma till inlägget om branden 2014.

Kommentarer
Postat av: Marie

Åh! Läste lite hastigt på nyheterna om branden. Hoppas verkligen inte att det blir så allvarligt som förra gången.. Och att kommun/stat hjälper till snarast möjligt!!

Svar: Den här gången visste det vad som behövs göras lite bättre
Kalla mig M

2018-06-05 @ 14:07:44
URL: http://mamafeelings.blogg.se
Postat av: Marianne

Usch,
Hoppas verkligen att det inte blir lika illa som sist:(

Svar: Verkar inte bättre än att nån faktiskt tänder på. Det brinner på närmre håll nu. Så nu måste jag börja hålla koll om JAG måste evakuera ifall vinden vänder
Kalla mig M

2018-06-05 @ 17:30:21
Postat av: Marianne

Fy hur kan man få nån njutning av att sätta människoliv på spel? Och vilka värden som går upp i rök....och skogens djur?!
Nä det är svårt att förstå, hörde att de förhört en kvinna fler gånger

Svar: Ja jag förstår inte heller hur någon kan njuta av att det brinner. Det är så mkt som riskeras. Ikväll har det iaf kommit lite regn. Fast i sammanhanget inte mer än en droppe i havet.
Kalla mig M

2018-06-07 @ 23:49:34
Postat av: Bea

Hoppas du slipper mer obehag än så där - det är ju nog om det så är "ish i närheten". Och att det kanske även är anlagt... Hur fasen tänker en del (eller så INTE).
Kram och lycka till <3

Svar: Jadu, en del av bränderna är misstänkt anlagda. Särskilt när det poppade upp så många lite varstans ungefär samtidigt.
Kalla mig M

2018-06-09 @ 17:56:00
URL: http://beabus.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0