Det är ju ändå tisdag*

Jag fick ett ryck och stekte äpplen idag igen. 
 
Och sen kom jag på vad jag skulle göra med dem idag. Enkel och så rackarns god efterrätt blev det. 
 
Jag varvade krossade digestivekex med äpplena och vaniljsås som jag var så där äckligt husmoderligt duktig (ja jag vet jag spyr nästan på mig själv för präktigheten) och kokade från grunden. 
 
Alltså helt seriöst, vet ni hur god den blev eller? 
 
Men för att snart nog landa i verkligheten igen så bestod kvällmaten av blodpudding och stekt strimlad bacon med (taramtataaa) äppelmos (för att jag inte åt lingonsylt som barn och lärde mig att äta blodpudding med mos istället).
 
Men äppelmoset tog jag fram ur frysen så ni behöver inte oroa er för mig att det slagit runt på alla cylindrar. För nä, äppelmos har jag inte kokat något iår. Inte ifjol heller om jag minns rätt. 
 
Om ni vill ha receptet på vaniljsåsen så kommer det längst ner i inlägget. Jag tog helt enkelt lite mer grädde (1,75 dl typ) så blev den inte så tjock som kräm. Mer krämig sås om ni förstår. 
 
Jag var tvungen att kolla lite mer noga på proportionerna idag och det var närmare 5 dl äppelbitar faktiskt och till det tog jag på en höft sisådär ½ dl socker som bestod av både brun farin och strösocker. Jag måttade liksom inte. Bara strör över i pannan. Och så stekte jag i bregott men det gör man ju som man vill men jag tycker bäst om smörsmaken och gillar inte hur margarin tillverkas. 
 
Vaniljkräm
1,5 dl grädde
1 äggula
1 msk socker
1,5 tsk potatismjöl
1/2 vaniljstång eller 0,5 tsk vaniljpulver
--
Koka upp vaniljkrämen 
Häll grädde, äggulor, socker och potatismjöl i en tjockbottnad kastrull; rör om. Blanda i vaniljpulvret, alternativt dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen samt lägg i vaniljstången. Sjud krämen under omrörning, den får inte koka. När krämen tjocknat, dra den av värmen och låt svalna. Ta upp vaniljstången.
 
(*Tisdag är väl en väl så god anledning, som någon annan, till att få lyxa till det med efterrätt)

Kommentarer
Postat av: Marie

Men nu får du allt ta och ge dig med såna där godsaker i din blogg. Jag blir ju så sugen på allt så jag vet knappt vad jag ska hitta på att göra till mig själv ;) Haha! Hoppas det smakade gott i alla fall :)

Svar: Haha jag lovar att snart sluta skriva en massa godsaker. Jag vet inte själv vad som farit i mig. Är väl en fas i mitt nya liv kanske 😉
Kalla mig M

2017-09-06 @ 08:24:41
URL: http://mamafeelings.blogg.se
Postat av: marianne

Det ser ju supersmaskit ut....nu äter jag ju inte så mycket sött, men förr.....då ungarna bodde hemma, då blev det ofta, och jag har nog nästan alltid gjort egen vaniljsås...jag var en riktig bull-mamma,som det ju kallas, från första barnets första tugga. ..men hur sjutton orkade jag? Och var fanns tiden?

Svar: Nja, nån bullmamma kan man nog inte anklaga mig för att ha varit. Nog för att jag kanske haft viljan men absolut inte orken.
Kalla mig M

2017-09-07 @ 21:43:35
URL: http://marresmams.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0