baka, baka, liten kaka

Jag fick ett ryck och bakade lite mera efter chokladbollarna.
 
Det blev ett gäng jordnötskakor igen. Och jag har gömt några i frysen redan.
Sen fick jag inspiration av fallfrukten ute på gräsmattan. Det är ju synd om hönsen ska äta upp alla äpplen. Det fick bli smörstekta äppelbitar som jag pudrade över rejält med kanel och sen smälte ner farinsocker och vanligt socker och lät det puttra ihop en stund så att sockret löste upp sig ordentligt.
 
När jag smakade av tror jag att smaklökarna fick en liten orgasm helt ärligt. Såååå gott. Jag hade kunnat satt i mig alltihopa på stående fot direkt ur stekpannan. Men jag hade andra planer för mina stekta äpplen.
 
Det fick bli äppelmuffins. Tekniskt sett gjorde jag vanlig sockerkakssmet och klickade i muffinsformar och sen på med en klick äppelkladd. 
 
När man bakat en hel massa måste man få smaka också. Eller hur. ;)
 
Klart som korvspad att man ska. 
 
Helt klart godkänt. *tummen upp*
 
 
 
Chokladbollar
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2-3 msk kakao
2-3 msk kallt starkt kaffe
3 dl havregryn
--
Blanda alla ingredienser och rulla i kokos eller pärlsocker.
 
Jordnötskakor
100 g smör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl jordnötssmör
1 ägg
2 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
--
Blanda socker, smör, vaniljsocker och jordnötssmör
Rör ner ägget
Blanda mjöl, salt, bakpulver och rör i 
Rulla bollar av smeten, lägg på plåt, tryck till med en mjölad gaffel 
Grädda 200º 8-12 min (personligen gillar jag dem lite mjukare så tar 8 min)
 
Sockerkaka/Muffins (grundrecept)
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk eller vatten (jag tog grädde med lite vatten)
50 - 75 g smält smör
--
Vispa ägg och socker pösigt 
blanda alla torra ingredienser och vänd ner
rör ner vätskan och det smälta smöret.
Grädda i endera smord sockerkaksform 175º 40-50 min nedre delen av ugnen eller klicka ut i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen 200º 12-15 min
 
Stekta äpplen
Skala och kärna ur äpplen och dela i småbitar
Stek på låg - medeltemperatur i smör tills de mjuknar
Pudra över kanel och rör om
Tag valfri mängd socker (jag hade nog 1/2 dl till 2 dl äppelbitar på ett ungefär)
Låt allt koka ihop till en simmig massa. 

Kommentarer
Postat av: Bea

Men ge mig en haklapp! 😜 Snålvattnet är som ett vattenfall just nu 😂 Måste baka imorgon..! Har ju äppelträd..... 😎

Svar: Hahaha varsegod för inspo ;). Det händer ytterst sällan att jag är så här flitig men tydligen är jag i ett bakningsflow just nu. Tyvärr kommer det att synas på vågen och byxorna om det fortsätter allt för länge till. Jag gillar ju att använda "the real deal" med smör och grädde också. Hehe. Får se till att stoppa det mesta i frysen eller åka o hälsa på hos nån o ta med fikabrödet dit.
Kalla mig M

2017-09-04 @ 18:18:06
Postat av: Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Så gott med hembakat :D
Jag bakade sega chokladrutor och chokladmuffins i helgen. Har en jäst hemma också så jag borde ta mig i kragen och baka bullar :P

Svar: jag borde lärt mig vid det här laget för köper jag hem jäst så blir den liggandes tills den skrumpnat ihop helt. Det är så sällan jag orkar ta tag i en jäsdeg och faktiskt baka bullar. Händer till jul kanske.
Kalla mig M

2017-09-04 @ 19:41:47
URL: http://blogg.anniesfotografier.se
Postat av: Marie

Åh så gott med bakat. Kanske måste jag också baka lite gott här hemma. Får nog åka till affären och handla imorgon :)

Svar: haha ja gott var det. Hrmm lite är kvar i frysen men resten är i princip uppätet. Jag skyller på sonen så får vågen säga vad den vill sen ;)
Kalla mig M

2017-09-05 @ 18:35:22
URL: http://mamafeelings.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0