söndagsnöje

Jag tittade på film igårkväll. Terminator Genisys. Ja o sen blev jag kvar i soffan och fortsatte titta på Arnold från lite mer i början av karriären för de visade Conan Barbaren. Haha jag garvade så jag grät när de påade nästa film. Men jag somnade i soffan så jag vet inte hur den slutade. Sååå underhållande var den. Tssss
 
Alltså var klockan missinassen när jag sen kravlade mig till sängs. 
 
Vaknade av att hunden skällde och insåg att någon var här utanför på gården. 
 
Det var farsan som hade hunnit med ett besök hos sin svåger på förmiddagen. Och nu hade ett gäng staketstolpar med sig därifrån i skåpet på bilen till min hästhage. 
 
Sen tänkte jag mig att ta en kopp kaffe och rostat bröd. Ja det gick ju sådär ...
Lyfte kaffeburken i locket och vips hade jag allt pulver överallt utom i burken. 
 
Men jag fick mitt kaffe till slut. Efter att jag hade dammsugit upp det som inte gick att skopa tillbaka i burken. Och för er som undrar, ja jag kör med snabbkaffe.
 
När jag var ute och fixade hos hönsen så gick en av unghönorna runt och bråkade för sig själv. Hon såg äggnödig ut och jag tyckte att hon kunde väl lägga sig och klämma ut ett ägg nurå men nepps hon fortsatte att rota runt oroligt lite överallt. Sen avslöjade hon sin äggömma bakom en skiva som stod lutad mot väggen bakom dörren. Två små ägg fanns där och inget var för idag ännu. Eftersom att inget var ens det minsta ljummet. 
Pytteägg i början men små ägg är också ägg. Och gudarna ska veta att jag behöver några som sätter igång med värperiet nu. Två ägg var vad jag fick igår. Nu har jag redan håvat in tre för idag nurå för min australorp/sussexblandning har klämt ur sig sitt för idag. Ja hon har en egen färg på sina ägg så det har jag koll på minsann. ;)
 
Jag slängde nyss iväg en fråga till en kompis om det månne fanns några klövar liggandes utanför hennes slakteri. Jorå det trodde hon kanske att det kunde göra. Så jag tänker nog ta ett gäng plastpåsar med mig och åka o gräva i "slamsbaljan". Jag vet en fjant som blir glad om jag tar hem ett gäng åt honom. Det värsta är stanken när man fraktar dem i bilen. Det luktar ju så mkt älg av dem. Brrrr

Kommentarer
Postat av: marianne

Nackdelen när de är frigående, jag hittade 10 stycken skitiga ägg bland de vissnade brännässlorna förra veckan. Jag vet ju att de värper där bakom stallet, de är de noga med att skrika ut, men de hittar ju nya ställen i samma takt dom jag hittar de gamla.

Mina hönor sprutar ut ägg nu, jag sa att Katia kunde ta äggen i går och idag, det blev nästan full (15)kartong sa hon...jag brukar plocka minst 7/dag

Svar: Jag hade väl haft lite mer fart på äggeriet om inte fyra stycken fått för sig o ruva mitt i allt liksom. Och sen dvkochinen Bettan som verkar tycka att när man är dagmamma så måste man också sluta värpa. Tssss
Kalla mig M

2017-10-15 @ 22:29:10
URL: http://marresmams.blogg.se
Postat av: Marie

En sån där händelse med kaffe hade fått mig att börja grina. Både av förtvivlan och av skratt. Men tur att du fick dig en kopp till slut ;)

Blir alltid lika påmind varje gång jag läser hos dig att jag måste åka ut till gården och köpa ägg. Ibland missar jag det på vägen från stora affären, då får jag handla på lilla och det blir skitdyrt.. Kanske ska gömma en egen höna på min lilla uteplats så jag har nära och bra till ägg ;)

Svar: Haha ja kanske det. Du kanske kan låna nån till nästa sommar. O ha bara som sommardjur 😉
Kalla mig M

2017-10-16 @ 09:19:53
URL: http://mamafeelings.blogg.se
Postat av: leila

Ledsen Malin men jag fick mig ett gott skratt åt eländet med kaffet :) .

2017-10-19 @ 20:13:57
URL: http://leilasfoto.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0