övning ger färdighet

Ledig dag idag. Tog sovmorgon. Det gjorde visst sonen också. Han hade försovit sig och sen tänkte han sova en stund till o ställa larmet för o hinna med nästa buss men lyckades visst försova sig en gång till. 
 
Men inget ont som inte har något gott med sig. Då kunde han få övningsköra till skolan istället då. 
 
Jag passade på att åka o handla lite när jag ändå var i stan. Men jösses, jag hade totalt missat vad det var för datum idag. Kanske för att som kommunanställd så kommer inte min lön förrän den 27:e varje månad. 
 
Men det var bilar tametusan ÖVERALLT. Köer, köer, köer. Alla ville bränna sina pengar just idag tror jag.
 
Jag fick iaf fylla på pelletsförrådet så jag klarar mig några dagar till. Jag var också in på Biltema och köpte en extra backspegel till när vi ska övningsköra. Så jag också har lite koll på läget bakom oss. Sen blev det ett stopp på Lager 157 och två par jeans och en stickad tröja fick följa med ut därifrån. Och så fick jag äntligen gå in o kolla på Eko. Jösses vilken jättebutik med allsköns krimskrams. Så mkt jox jag inte visste att jag "behövde". Närå, jag försökte hålla mig lugn på shoppingfronten. En pumptvål, hårolja, en pusselmatta och lite godis var väl ungefär vad jag köpte där. Och sen när jag skulle hem så var det ännu mer köer. I varenda korsning och i varenda rondell genom hela stan. Eller ja, jag åkte bakvägen ut därifrån men det var ändå köer ända fram till Gryta där jag svängde av och tog bakvägarnas bakväg och slapp köerna vid Stenby iaf. Skönt o landa hemma. Sonen och jag kom hem samtidigt så jag fick iaf hjälp att bära in grejerna. 
 
I morrn är planen att han ska övningsköra på morgonen in till skolan. Jag är ju ledig då med och varför inte passa på liksom. 
 
 
Apropå dagens rubrik så borde jag såklart fortsatt min utrensning av överskottstuppar nu ikväll men det regnar ute och det känns inte sådär jättelockande ska jag villigt erkänna. För jag höll mig utomhus igår med slakten. Även om det skulle gå fortare ikväll än det gjorde igår eftersom jag då först ville testa att plocka fågeln men sen ändå beslöt mig för att flå den. Plockar man medan den är varm så släpper fjädrarna rätt bra fastän man inte doppat den i varmt vatten. 
 
Nä, jag höll mig i tv-soffan istället och tittade på "bonde söker fru" och "saknad". Ny dag i morgon och nya tag. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0