trädgårdssäsongen är NU

En dag har snart gått igen.
 
Trädgårdsfix stod på schemat idag. Lite gräsklippning och omflyttning av trädgårdsmöblerna.
Min enkla bänk som består av tegelstenar och en bred planka fick en ny plats för i år.
 
Exet kom över och hjälpte sonen få hem moppen som la av i går när han skulle åka hem från bussen. Skit i förgasaren troligen då den bara dog. Sen drog han igång på åkgräsklipparen som han trodde skar i motorn förra säsongen. Men den kanske bara värmenöp eller något. 
 
Men nu är den kaputt på riktigt. 
Det är hål där.
 
Det ska inte vara något hål där. Nånting gick sönder inuti och slog sönder så det bara yrde metallbitar.
 
Jag känner mig trött ikväll så det får nog bli kväller nu. I morgon är det dags för jobb igen. Men jag jobbar kväll. Sen är det jobb hela helgen och då jobbar jag såklart tidigt så det kan ju bli spännande o se lördag eftermiddag hur pigg jag är då. 
 
Jag började dagen med att koka lite rabarbersaft och rabarberkräm. Bara för att liksom. Saften googlade jag fram ett recept på men krämen gjorde jag på en höft. Skar i små bitar och sköljde av dem och lät lite bottenskyla av vatten vara kvar. Verkligen bara bottenskyla. Sen hade jag på socker som fick smälta ner med rabarberna och koka tills det kokat sönder. Typ nån dl så det skulle bli lagom sött och inte så surt. Redde av med lite potatismjöl på slutet. Jag har inte smakat så jag vet inte om det blev bra heller hahaha. Men kvällsfikat får nog bli rabarberkräm med lite gräddmjölk och en smörgås. 
 
Jag hade tänkt ligga en stund i hammocken och läsa mot kvällningen men det blev för kallt. Kändes som det var regn på ingående men det verkar ha blåst vidare. Igår låg jag och läste och när jag inte orkade läsa mer så slumrade jag en stund i skuggan. Fast det var ju tidigare på eftermiddagen än vad jag hann med idag.

Kommentarer
Postat av: Marianne

Du har så fint i din trädgård, jag har tänkt det tidigare då du lagt ut bilder...jag vill också ha det så fint men energo och tid räcker aldrig till...det gjorde den förr, vart har den tagit vägen?
Rabarber är inte mina favoriter, dyrran gjorde saft som ungarna gillade och jag grävde upp ett stort bestånd...

Svar: Haha hmm på långt håll så ... men viljan och orken räcker inte alltid till här heller. Ogräset frodas på sina ställen i rabatterna. Kvickrot och åkertistel går det tretton på dussinet. Men jag har en fin gård i grunden med ett fint läge. O det gör sitt till.
Kalla mig M

2017-05-25 @ 23:59:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0