Jo för så är det

Fördomar, generalisering. Låt oss fortsätta på ämnet om vad folk tror och hur det egentligen är. Jag skrev om äggfärger och färg på hönans fjädrar igår som alltså INTE är så enkelt som att vita höns ger vita ägg och bruna höns ger bruna ägg.
 
När jag var med min far på semester så upptäckte jag att han definitivt är en fördomsfull människa. Jag vill inte påstå att jag är fri från synd jag heller men kanske aningens lite mer öppen i sinnet än han iaf.
 
Bögslunga var ett ord jag definitivt hade glömt bort i min vokabulär. Men han konstaterade snart att det kryllade av bögar på det där stället. Sista dagen när vi satt och väntade på bussen som skulle ta oss tillbaka till flygplatsen så frågade jag honom om han verkligen trodde att det var så enkelt att se vad folk har för sexuella preferenser. Jorå, det var så de kommunicerade till varandra att de var lagda åt det hållet. Hmmm, nja, nuförtiden har man internet till sånt, svarade jag utan att egentligen tro att han förstod vad jag menade. 
 
Och så berättade jag att när jag var ung (yngre) så sades det att när en kille tog hål i endera vänster eller höger örsnibb så visade han att han var bög. Ena örat betydde bög och andra örat betydde straight. Problemet var väl bara att i vår lilla stad kunde t ex vänster öra betyda bög medan i Stockholm kunde det vara höger öra som signalerade samma sak. Jag sa att jag inte mindes exakt vilket som var vilket men principen ... Och var det då på det viset så kunde ju aldrig en stackars kille åka till en annan stad utan att riskera att bli feltolkad.
 
Nu är det ju så vist i universum att vissa straffar Gud direkt. Så när vi var på flygplatsen och skulle gå igenom säkerhetskontrollen gissa vem som blev utplockad att testas för narkotika? JO, min far. Anledningen? Enligt min bror så har de för vana att ta in personer som bär en keps. För det vet ju alla att kepsbärare är skumma typer.
Sant eller inte? Min bror hade pratat med någon kompis om detta bara dagen innan vi åkte hem. 
 
Haha, ja iallafall var det rätt roligt att han fick smaka lite på sin egen medicin. 

Kommentarer
Postat av: Days by Johanna

Du skriver verkligen bra och ja lite kul han fick smaka lite på sin egen medicin :)

Svar: Tack <3 ja jag frågade honom hur det kändes att bli utpekad som en grupp pga kepsen han köpte som skydd mot solen.
Kalla mig M

2017-01-22 @ 19:39:20
URL: http://daysbyjohanna.blogg.se
Postat av: Days by Johanna

Haha ja det är tur inte alla ha såna fixideer som jag. Och då har du iaf fått två idag :)

Vad svara din pappa på det+ Han tyckte kanske inte det var så kul gissar jag?

Om du har fb kan du går med i denna gruppen, så kan du få mer läsare, du skriver bra, så fler borde få upp ögonen för din blogg

https://www.facebook.com/groups/blogg.sebloggare/

Ja cancer är ett jäkla skit och jag saknar henne så fruktansvärt mycket. Lät som en bra bra bok, hinner aldrig läsa nu med en tvååring hemma, blogginlägg är lagom nivå haha, men hoppas kunna läsa igen längre fram

Svar: Du är den andra att tipsa om den där gruppen. Tack för länken för när jag försökte leta själv så hittade jag inte. Jag såg att den boken ska göras som film med Oprah Winfrey bland annat, du kanske kan se filmen istället. Och faktiskt har jag fått 4 kommentarer idag med den här. Och en kommentar på min bildblogg. Så 5 allt som allt. DET är mer än normalt för mig.
Kalla mig M

2017-01-22 @ 20:35:05
URL: http://daysbyjohanna.blogg.se
Postat av: Camilla

Haha, ja det där med fördomar och att döma utifrån vissa kriterier, förutfattade meningar och "första intryck" kan verkligen vara vanskligt! Och bli hur fel som helst... Tack för ett gott skratt!

2017-01-23 @ 13:22:06
URL: http://aktivadagar.com
Postat av: Marianne

Haha...kanske han lärde sej något? Att alla finnar bär kniv t.ex lr inte ;)

Svar: Tsss han lärde sig knappast något. Skulle han ha fel liksom ;)
Kalla mig M

2017-01-24 @ 15:51:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0