drömmar

Jag har drömt. Massor. 
 
Jag somnade på soffan igår. Blev liggandes där halva natten. När jag vaknade till så var tv:n fortfarande på. Konstigt med tanke på att den brukar slå av efter en viss tid om man inte petat på fjärrkontrollen. 
 
I alla fall så har jag slarvat i natt med sömnen. Sov dåligt på soffan, varvade med titta på tv för självklart var det något riktigt "bra" som jag bara var tvungen att se, sådär missinassen. Ja gamla CSI från början av seriens varande med Grissom och Sara. Castle som också var från begynnelsens tid. Cold case och slutligen One tree hill.
 
Jag drömde så konstigt sen. Nästan så jag så här i vaket tillstånd blir lite orolig och tänker att något kanske hänt. Jag drömde först att jag var hemma hos morsan. Jag drömde att jag sov och drömde. Jag var så trött att jag hade svårt att hålla mig vaken och jag hade svårt att se saker som de var och inte som drömskepnader av saker. Till exempel var kollohunden med helt plötsligt. Han hade släppt ut sig själv i trapphuset och stod och skällde och störde grannarna. Men jag hade svårt att se honom. Jag visste ju att det var han men han såg inte ut som en kelpie. Nej han såg ut som en tollare. Och det var inte vilken tollare som helst. Nej det var ju den tollaren han växte upp med. Jag fick kämpa med blicken för att få honom att växla tillbaka från en gyllenröd hund med böljande vågig päls och hängöron till en brun släthårig hund med ståndöron. Sen helt plötsligt slog det mig att jag inte hade den blekaste aning om HUR jag tog mig dit. Och jag hade inget koppel till hunden heller. Och hade jag verkligen gått med honom lös från parkeringen? Jag mindes inte. Där vaknade jag på riktigt och insåg att jag låg och sov i soffan och att det säkert var därför jag drömde tok och så gick jag upp o la mig på riktigt i sängen och sov nån timme till. Tills det var dags att skjutsa sonen till bussen. Sen la jag mig igen och fortsatte sova och tydligen fortsatte jag drömma också. Jag har fortsatt att drömma om morsan. Eller hon har varit med i drömmarna fast inte hela tiden i fokus. Men hon drack alkohol. Och min mamma dricker inte alkohol. Hon är absolutist skulle man kunna säga. Pga sin tro. 
 
I alla fall så reagerade jag på att hon drack i drömmen. Och jag undrade vad som var fel. 
 
Men å andra sidan har säkert tv-tittandet färgat drömmarna för flera av avsnittena handlade om just familj och då specifikt mamman i familjen.
 
Csi hade hand om ett fall där de hittat en död kvinna i en fontän efter en fest grannar emellan. Grannar som tydligen hade swingersfester lite nu och då. I Castle kom huvudpersonens exfru tillbaka till stan och tog med sig dottern ut på shoppingrunda. Cold case handlade om en familj där mamman var demenssjuk och villat ut sig på en kyrkogård och hade ett gammalt urklipp i handen. Det visade sig vara hon som mördat sin man i galet raseri för många år sen och sonen hade hjälpt henne att dölja mordet. och slutligen One tree hill där Haleys mamma berättar för sina döttrar att hon har obotlig cancer och kommer att dö. 
 
Nåväl. idag skiner solen. Jag skulle behöva vara ute lite grann och få sol på mig. Men det är plusgrader ute och jordens jäkla isgata på min gård. Och den lutar åt alla håll och kanter så det är inte det lättaste att förflytta sig. Men jag också sonalyckan var o shoppade igår. Han behövde nya träningskor för inomhusbruk och jag behövde köpa hem bromsbackar till min bil. Bromsen har fastnat på så det låter för jäkla illa när jag kör. Exet (herr J) har lovat att hjälpa mig fixa det där och det behövs göras snarast möjligt. Innan hela oket går sönder. Så planen är att imorgon ska det ske. 
 
En annan sak som också fick följa med hem igår var dubbar till skorna. Så jag kanske skulle premiäranvända dem och faktiskt få den där solen PÅ mig. Och har jag dubbar på skorna så kanske jag törs ta med mig kameran också och fånga något precis där och då. Jag har ju två fotoutmaningar att fånga bilder till. Dels Gemsweeklyphotochallenge där veckans ord är STÅ. Och 365 foton där jag har 363 bilder kvar att lägga upp.
 
 
Roligare än så blev det inte just nu. 
 
tjipp tjipp

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0