Äggstra äggstra

Som jag har letat. Knasiga hönsor.
När jag flyttade hönsen till stallet ifrån hönshuset före min semester så innebar det även att de kunde få tillskottsbelysning vilket är nödvändigt den här mörka tiden på året för äggläggningen. Men inte ett enda ägg har jag fått. Jag började misstänka att någon möjligen var en äggätare och jag gick till och med så långt att jag la in ett köpeägg för att se om det skulle försvinna. 
 
Igårkväll, vid nattningen så fattades en hönapöna vid matskålen men jag hörde att hon var nånstans och rumsterade om. Sen såg jag vartifrån hon kom. Och när jag kollade närmare så hittade jag ...
I en låda med allehanda bråte, bland annat ett par gamla skor(!), låg en hel hög med ägg.
 
Tack och bock.
 
I dag låg ett ägg lämnat rakt på golvet i ströet. Bara tappat på vägen liksom. Gissar att nån blev akut äggnödig och inte hann till gömman. Eller så insåg de att spelet var över ändå. Haha.
 

Kommentarer
Postat av: Marianne

Det gäller att veta var de har sina gömmor haha...hur gör du med äggen du hittade? Jag änvänder såna till stekning eller matlagning så jag kan knäcka de i ett glas först.

Svar: De här är ju max 3 veckor gamla o har legat svalt. Jag tror inte att nån försökt ruva eftersom alla hönorna varit på golvet oavsett när jag kollat till dem. Men det kan nog bli bak- och stekägg.
Kalla mig M

2017-01-31 @ 18:41:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0