Oups

Oups ja.
 
Det där med att vara med i grupper på fb ... farligt ibland.
 
Ja, farligt. Jag råkade se en annons på kycklingar till salu. Och efter lite bildgooglande och lite funderande så har jag visst råkat lägga en beställning på en handfull pycklisar. *visslar och ser oskyldig ut*
 
Men klart som korvspad att jag bara måååste ha några stora tunga hönsor också. Och jag har fått erbjudande om en blandistupp som har Brahma i sig och mina befintliga hönor är för nätta för även Brahma/Hedemora/Bovan/Isbar-blandning tänker jag. Men i ett gäng blandisar med Orpington, Australorp och Sussex som tänkbara kombinationer (men max 2 raser o kan vara renrasigt) så skulle en sån tupp kunna passa. Jag har sett kycklingarna som har Brahma i sig och jösses vilka fötter de har allaredan som 4 veckors. 
 
Bara för att, så lägger jag in min lilla bastardtupp som INTE har Brahma i sig.
 
Bilden är ärligt snodd från fb och säljannonsen och så har jag beskurit den lite. Men ni ser ju ... oemotståndliga. Föräldradjuren har fina färger så jag hoppas på fina avkommor nudå.
 
Jag som hade bestämt att jag skulle ha rasrena höns bara och vips så blev majoriteten bastarder. HaHAA
 
Men vill jag sen avla rasrent så får jag helt enkelt se till att sära på de jag vill ta ägg ifrån o kläcka. Men det är väl nu det börjar bli läge för att ringmärka i olika färger så jag håller lite koll? Jag som mest bara har noll koll kokosboll hela tiden.

Kommentarer
Postat av: Emma

Hej på dig, nu pågår där en frågestund i bloggen som ni är välkomna att ställa vilka frågor som helst..

Tack för besöken och skriv gärna frågor och kommentera andra inlägg och gilla inläggen..

Mvh Emma P..

2017-02-06 @ 18:38:22
URL: http://mittlvsomtransa.com
Postat av: Amanda

Så det kan gå haha ;) Så söta!

2017-02-06 @ 21:19:30
URL: http://amandalarsson.nu
Postat av: marianne

Men jisses så söta de är....det spelar då ingen roll hur många man har, man vill visst alltid ha fler...haha
Jag vet inte vad som hände här, men 7 kycklingar av 20 ägg...7 öppnade som inte orkade ut samt minst 4 som levde men inte ens hålslag :(
Det blev svaj på tempen i kläckaren vid ett tillfälle men jag rättade till det ganska snabbt....vet inte hur fukten är heller, mätaren har visat på 32-33% hela tiden och på slutet hällde jag mer vatten samt sprayade på väggarna men då visar mätaren 24% ???
Suck :(

Svar: Ja mycket vill ha mer. Jag tänker att med räven strykandes så kanske större djur blir värre att rå på och få med sig. Äter mer iofs också. Trist med så dåligt resultat. Svaj på värmen blir det ju på naturruvade ocnså. Hönan går ju av och äter o sandbadar ibland. Min vän har alltid bara ett glas vatten står med i kläckaren.
Kalla mig M

2017-02-07 @ 10:27:20
URL: http://marresmams.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0