Lördag

När man känner att man inte vill kliva ur sängen ...
När det känns som om björnens idé om att gå i ide är den ultimata lösningen.
 
Jag hade ingen som helst lust att gå upp idag. Och i mitt halvsovande tillstånd så kändes tanken om att sova tills våren anländer på riktigt, helt sund.
 
Kvällsjobb på agendan. Börjar 16 och slutar 22. Sen samma lika igen imorgon. Fick en fråga från söstra mi om utgång ikväll och det hade varit kul men som sagt, jag jobbar. Och inte hade plånboken tillåtit nån utgång heller. Men det kommer fler tillfällen med 30+.
 
Jag har muttrat för mig själv vid varje besök för att "pudra näsan" sen igår när blodbadet startade att nånstans blev det ett generalfel i konstruktionen. Endera såg konstruktören inte felet medan allt var på pappersstadiet eller så (vilket Bibeln påstår) slängdes det in senare som en nödlösning och blev inte helt kompatibelt med originaltanken. 
 
Skulle CSI komma och göra sån här test med luminol så skulle jag tas in för förhör direkt.  Haha nä men seriöst. 
 
Nu måste jag försöka göra nåt att äta så jag orkar jobba hela kvällen utan rast och möjlighet att få sitta ner och äta nåt. Måltidsuppehåll (som det så fint heter) tas när verksamheten tillåter och OM verksamheten tillåter. Känns som att den rundan jag har ikväll inte har tillåtit såna uppehåll på läääänge.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Marianne

Det där har jag funderat på många år, att gå i ide alltså....
Men är det ens lagligt att jobba mer än 4 timmars utan rast? Inom handels är det inte det iallafall...

Svar: 5 timmar är det innan man måste ha rast. Men då är det så finurligt ser du att inom vård och omsorg där man har larmtelefon och inte kan få ledigt ifrån risken att nån larmar under rasten, är det omgjort till måltidsuppehåll och på dispens från facket.
Kalla mig M

2017-02-19 @ 20:06:19
Postat av: Marianne

Äsch då....men i gengäld kan de väl inte göra avdrag för rasten då?

Svar: nä man får lön för hela passet såklart.
Kalla mig M

2017-02-21 @ 13:48:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0