Det är roligt nästan jämt ...

B som i ... bajs kanske.
 
Eller bromsar på en bil. 
 
Min bil har just sagt upp bromsarna och de verkar ha slutat med typ omedelbar verkan. När herr J hjälpte mig byta bromsbeläggen för en månad sen så sa han att oken kanske inte skulle visa sig vara hela för det ena oket hade slitit ut beläggen till bara metallen och det betyder att själva kolven som trycker beläggen mot bromsskivan åker väldigt långt ut i  yttersta läge. Och tydligen var det så. För poff bara i lördags så tändes en illande ilsket röd lampa och bilen pep oroväckande. Såklart har instruktionsboken till bilen fått fötter nån gång i sitt liv och jag fick googla fram bilder på varningslampor för min bilmodell och sen försöka se om nån bild skulle ha förklaringen. 
Ah, jag vet, jag borde väl ha kommit ihåg ändå att det är bromsarna som den här lampan varnar för. Men jag var stressad och skulle hämta sonen från LAN:et han varit på.
 
Iaf så visade det sig att bromsvätskan hade läckt ut. Jag åkte efter konsultation med herr J till macken och köpte en halvliter bromsvätska och hällde i en skvätt. Ja, det gick inte att hälla i så mkt för det var ett filter som segade ner nedrinningen i behållaren. Men jag kom till V-ås och hem även om jag fyllde på lite till när jag hämtade sonen för då började den pipa efter en kraftig kurvtagning. 
 
Nu ikväll när jag skulle åka och handla så hade jag inget tryck alls på bromspedalen. Och allt jag hällde i verkade åka rakt igenom. Trampade jag om så fick jag tryck såpass att bromsarna tog men bilen är ju livsfarlig att köra med i dagsläget.
 
O jag som ska jobba i morrn. Och på torsdag. Och på fredag. 
 
Herr J erbjöd sig att låna ut sin bil och så får han slänga ett getöga på var det läcker i morgon. OM det verkligen är bromsoken eller om nån bromsslang sprungit läck bara. DET vore bäst. För det blir inte lika dyrt som att köpa nya bromsok.
Det är isåfall dessutom bak som det krånglar. Bilden är tagen från en bildelssida. Herr J tipsade om en onlinesida med massa olika märken som man kan beställa ifrån och där ligger priset på betydligt humanare nivåer men ändå närmare tusenlappen.
 
Det är roligt nästan jämt, fast man inte får nån middag på natten. Så sa en tant jag gick till i hemtjänsten för många år sen. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0