tisdag

Jobbkväll igår. Började 14 men det gick väl rätt bra. Fick rå mig själv och lägga upp rundan som jag ville själv. Ingen dubbelgång på nåt ställe där man ska mötas upp med någon annan. Ett tag hade vi så vi skulle möta upp en personal från en annan grupp. Du hade inget telefonnummer du kunde ringa om något hände så du skulle bli sen eller om den andre personen inte dök upp. Stressande minst sagt. Men igår kunde jag glida runt och beta av från listan i hyfsad lugn och ro. Var bara första stället som tog en hel massa tid. Men men.
 
Idag har jag varit ledig. Jag har inte gjort något alls mer än bara latat mig. Frukosten togs med ut till gräset på en bricka. Och så passade jag på att få några solstrålar på min blekfeta lekamen. Det är bäst att njuta av den sol som är och försöka ladda D-vitaminlagret för snart är det råkallt och jäkligt igen. 
 
Sabelpoothönan som legat på ägg uppe på höloftet for ner för att äta på eftermiddagen och jag passade på att kolla hur det såg ut i hennes kartong. Jomenvisst. En kyckling hade kläckts. 
 
Sabelpoot verkar vara en väldigt rörlig ras för den där kycklingen for ju ur kartongen sen när mamma höna kom tillbaka. Så jag bar ner allt och la henne på en lugnare plats men inte sjutton stannade hon där med de övriga 4 äggen heller. Nej sen var de minsann ute och letade mat hon och kycklingen. Jaha. Nu ikväll har jag stängt in henne i en bur för hon var ju så pigg på att flyga upp och sätta sig hos de övriga förra gången hon hade smått. Hon fick tillbaka de nu kalla äggen också för jag tyckte mig höra nåt skrapande ljud i ena ägget. Och  man har ju hört om andra som lyckats få kläck på ägg som hunnit kallna. En chansning men men.
 
 
O nu kom jag på att min planering för i morgon på jobbet var åt h-vete knasig. Jag hade jobb som låg som de brukar men mitt i hade jag ett besök åt helt galet håll innan jag sen skulle tillbaka åt det hållet jag var. Vi snackar alltså gott och väl över milen i transportsträcka enkel väg. Jag såg det igårkväll och skulle maila om det men glömde totalt bort det när jag väl kom in på lokalen strax före 22. Aja, får väl se om det blivit ändrat. Annars får jag ringa och påkalla uppmärksamheten för det tokiga. 

Kommentarer
Postat av: marianne

Sabelspot är tydligen dåliga morsor ;)
Min araucana lämnade sin kyckling tidigt, men inte SÅÅÅÅ tidigt. Hon ligger i egen kupe' nu men det luktar pyton så jag tror det är ruttna ägg. Hon är ju envis den lilla damen så har det inte blivit något nästa helg, får jag väl byta ut äggen mot nya.

De är visst inte så smarta med planeringen på ditt jobb, du får väl betalt även för restiden antar jag, men det är väl onödigt stressigt att åka fram och tillbaka?!

Men du har inte uppgifter att sköta då du inte är schemalagd åtminstone....;) Jag har beställning av tobak nu, ska beställas före 14 på torsdag och kommer på måndag. När tror du jag börjar på torsdagar? Om jag ens jobbar då....hehe....knepigt att göra det dagen efter vi fått föregående beställning, men men...drt funkar.
Kommentera helst inte detta i min blogg ;)

Svar: Ja hon är en usel mamma. Tydligen har hon förlorat kycklingen mellan igår och idag. *suck* så nu får hon nog inte ruva fler ggr. Ja han har stor kam och är köpt som islandshöns via min kompis som köpte han som ett ägg. Men min idlandshöna kvar sen förut har också stor (häng)kam. Planeringen kan man ha en del att tycka om - ja. Men din schemaplanering liknar ju kattskit. Och jag har sagt det förut att det är mobbingvarning på sånt där. Du får väl lön för den tiden du går in extra o beställer? Annars skulle jag fasen beställa när jag var på plats om det så betydde leverans varannan vecka bara så kanske ansvarig lärde sig att lägga schemat rätt.
Kalla mig M

2017-08-16 @ 21:30:17
URL: http://marresmams.blogg.se
Postat av: Bea

Tur du verkar vara en bättre hönsmamma då <3
Jag skulle sååå vilja ha egna höns (och ägg), någon ko (för egen konsumtion av mjölk)... ja, en egen ladugård + ett stort trädgårdsland med allt vi behöver, så vi typ skulle vara självförsörjande.
Men bor på fel plats, blev fråntagen min friska kropp och har inte råd att förverkliga drömmen (som jag dessutom kan påstå att jag är ensam om i den här familjen...)
Simma lugnt :)

Svar: Det är mkt jag vill också. Men orken ... tyvärr är kycklingen förlorad hör hönshjärnan har snillat bort den.
Kalla mig M

2017-08-17 @ 09:02:07
Postat av: marianne

Jag har fått beställa tidigare i veckan eller bytt min arbetstid, idag fick jag börja 1 timme tidigare.
Detta är inte min ordinarie syssla, i annatfall hade jag haft det i huvudet själv och planerat, men du vet hur det är....hjärnan är som en gröt.

Men hur kan kycklingen komma bort? Är det inte någon anan höna som snott den? Min areucana lämnade sin lilla, ute ensam över natten och det var minusgrader....fy sjutton vilken ångest jag fick, den var nog inte ens två veckor, men den var varm och go när jag hittade den nedanför luckan på morgonen och den är vuxen nu.....och en riktig nattuggla, jag vet inte hur många nätter den inte kommit in i hönsgården...den är puts väck på kvällen och springer utanför deras gård på morgonen.

Svar: Nä den är puts väck. Hon satt på pinnen hos de andra ikväll. Inga tecken på nån liten. Skulle nån snott den så vore det dv kochin troligast men de verkade inte ha märkt kycklingen ens. Troligast kattan eller skatorna. Ja hönan gick ju ut med den redan dag 1 o sprang ifrån den. Jag var ju inte hemma på hela dan idag o sonen tänkte väl inte på att kolla dem extra. De andra äggen är också puts väck så vettetusan. Tror skator. De är gärna runt hönshuset har jag sett. Får sätta upp skrämma.
Kalla mig M

2017-08-17 @ 22:46:16
URL: http://marresmams.blogg.se
Postat av: marianne

Usch så hemskt :( men skatorna behöver ju också mat, även om man tycker de kan hämta den på andra ställen. Vi har inga skator på gården, Janne lärde förra hunden att jaga bort de samt att han skjuter ett skott i luften med luftgevär....de är för smarta för att låta sej skjutas...

2017-08-18 @ 09:01:30
URL: http://marresmams.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0